Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי שוב את כל מה שנכתב פה,

אני מבין את המקום שאמנון בא ממנו, מבין את הרצון לשפר ולתקן.

הכנופייה קמה מאותו מקום בדיוק, בשביל לעורר מודעות ולשפר את הענף.. למרות שדנדן עדיין לא השכיל להבין את זה.

אבל כמה שאני קורא יותר את מה שנכתב פה, אני מגיע למסקנה שמרטינס צודק במה שהוא כתב. מוסד הבוררות של איגוד המוסכים, בקונסטלציה הנוכחית, פשוט מאפשר למוסכים לסגור עניינים בשקט בחדרי חדרים. אין לו שיניים. אין לו הרתעה. הוא פועל לפתור בשקט מקרים נקודתיים, לא משפיע על הלך הרוחות הכללי בענף.

לפעמים זה טעויות קטנות, לפעמים זה מוסכים שסרחו. אנו נפגשים על בסיס יומי עם אנשים שחוו חוויות מאוד טראומתיות עם מוסכים. רוב האנשים שפונים לכנופיה זה לא בשביל לחסוך כסף, זה בגלל שהם מאסו במוסכים ולא מסוגלים להתקרב אליהם יותר.

על מנת להפוך את השירשור הזה ליעיל, יש לי הצעת יעול. כולי תקווה שאמנון יקרא את זה:

כידוע מרבית הדיונים בבית המשפט פתוחים לציבור הרחב והפרוטוקולים שלהם נגישים באינטרנט.

גם כן ידוע שמרבית נותני השירות הגדולים כיום מתפעלים עמודי פייסבוק והדיונים מול הלקוחות בעמודים אלו גלויים לכל.

אני חושב שמוסד הבוררות של איגוד המוסכים יעלה לעמדת כח אמיתית ויעילה אם הפרוטוקולים של הדיונים יפורסמו באינטרנט לקהל הרחב, ובחיפוש פשוט הלקוח יוכל לראות אלו מקרים ותגובות התרחשו עם מוסך זה או אחר. כמובן שטעויות שנפתרו וניתן פיצוי, יעמידו את המוסכים הרלוונטים באור חיובי. מוסכים שסרחו יקבלו כתם בגוגל שיגרום להם ולחבריהם לחשוב פעמיים לפני שעושים שטויות כפי שתוארו פה בשרשור.

רצוי ומומלץ לפרסם גם את המוסכים שסרבו להגיע לבוררות על מנת שתופעה כזו לא תצמח לפתע פתאום.

אמנון אשמח להתייחסות עניינית להצעה..

איזה מודעות ואיזה נעלים, אתם נהנים מזה כי זה עושה לכם איזה קיק וכולם מבסוטים כי זה חינם (אתה יודע מה זה לקבל מחמאות על עבודה שאתה עושה בתתשלום למישהו? זה לא אותו משקל בכלל לעומת משהו שמקבלים חינם וקל להודות).

אני לעומתך נתקל בלקוחות שקיבלו לקרדה מטיפול חובבני בחצר (ראה מקרה טיימינג של סניק) ולאנשים האלו אין בכלל למי להתלונן ולך המוסכניק חצר יש טענות על אכיפה, פיקוח וכו.

מבחינתי אתה האחרון שצריך בכלל להגיב ולתלונן.

רוצה להשפיע? לך תלמד את המקצוע, תעבוד בו בצורה מסודרת וחוקית שנה שנתים כדי להבין מי נגד מי ומה זה עבודה של מוסך ולקוחות ואז תציע הצעות.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איזה מודעות ואיזה נעלים, אתם נהנים מזה כי זה עושה לכם איזה קיק וכולם מבסוטים כי זה חינם (אתה יודע מה זה לקבל מחמאות על עבודה שאתה עושה בתתשלום למישהו? זה לא אותו משקל בכלל לעומת משהו שמקבלים חינם וקל להודות).

כאמור עדיין לא הבנת..

אבל אנחנו בטכני אז אני לא אמשיך דיון על פסים אישיים (כמו שאתה אוהב..)

יום טוב גם לך

פורסם

אני לעומתך נתקל בלקוחות שקיבלו לקרדה מטיפול חובבני בחצר (ראה מקרה טיימינג של סניק) ולאנשים האלו אין בכלל למי להתלונן ולך המוסכניק חצר יש טענות על אכיפה, פיקוח וכו.

מבחינתי אתה האחרון שצריך בכלל להגיב ולתלונן.

רוצה להשפיע? לך תלמד את המקצוע, תעבוד בו בצורה מסודרת וחוקית שנה שנתים כדי להבין מי נגד מי ומה זה עבודה של מוסך ולקוחות ואז תציע הצעות.

היי,

אני לא יגאל אבל תרשה לי להגיב,

אנחנו נותנים הצעות יעול, לא מבחינת הכנופיה מראיה אישית, אם אין לך מה להגיב אז אז אל תגיב ותרד לפסים אישיים.

אני מתחיל לעבוד במורשה יונדאי עוד שבועיים אז יש לי זכות להגיב?

אני עוד כמה שנתיים מתחיל ללמוד מנהל מוסך אז בסדר?

לא שאני צריך את האישור שלך איפה להגיב אבל תבין שחלקנו יהיו והיו במקצוע הזה.

תענה לפחות למה שדובר ותן את הדעה כי אני מת לשמוע אותה ותאמין לי אני מת ללמוד ממך

אבל אתה כל הזמן יורד על אחרים.

רועי

פורסם

אין פה משהו אישי אם תחשוב לרגע ותפעיל את הדימיון כדי להכנס להשקפת עולמי.

קח דוגמא כל מקצוע או עיסוק חופשי אפילו שהוא תחת הסדר חוקי להפעלתו ואתה עוסק בו לפרנסתך באופן חוקי, בא איזה חאפר בלי תעודה, אין לו עסק כמו שלך וגם לא עוסק בעסק שכזה רק עושה חלוטורות מהצד, גם אם ללא מטרות רווח ומתחיל לתת עיצות יעול ותלונות והאשמות בתחום החוקי והפיקוח על העוסקים החוקיים כמוך למקצוע...

מבטיח שזה לא היה משאיר אותך אדיש.

פורסם

אל תחשוב אני מאוד מבין את התגוננות שלך, ותאמין לי אני מצדיק אותך.

אבל במקרה הזה אין קשר לבחור שמחליף שמן בבית, במידה והמקרה באמת קרה לפי הבחור

אין קשר לחאפריות יש פה מקרה של בעל מקצוע שצריך לשנן לו כמה חוקים.

(ושוב אני לא עונה לך על עניני הכנופיה כי באמת כבר נמאס להתווכח הצדדים הובנו וחבל שרשורים ינעלו.)

רק אני רוצה שתבין, אין לנו כלום נגד מוסכניקים ומוסכים אנחנו חולים ומאוהבים וחולמים את המקצוע הזה

ואחרי שאני יקבל את התעודה התכנון הוא לפתוח מוסך.

ואגב הטענה שלך נכונה לגבי אופן עבודה כלשהי לא למשהו אחר.

רועי

פורסם
כל הבוררים העוסקים במלאכה הזאת עושים זאת בהתנדבות על מנת לנסות לשנות את הדימוי השלילי שחלק מהמוסכים הרוויחו ביושר.

ציטוט מהכתבה בקישור ששלחו בהודעה קודמת בשרשור:

באיגוד המוסכים חשבו אחרת. "מדובר בהליך בוררות שנעשה בהסכמה ובחתימת הצדדים לרבות שכר טרחת הבוררים. הנהלת האיגוד אינה מתערבת ואינה משפיעה על הליכים פנימיים בניהול התיק המתברר, ואינה משפיעה על החלטות הבוררים שדנו בתיק".

איגוד המוסכים - קודם תביאו את הכסף

פורסם
כמו שציינתי קודם...יש אלטרנטיבה, משרד התחבורה, גופי הגנת צרכן שונים וכמובן תביעות קטנות.

חברים,

אני שמח שהעניין עורר דיון פעיל.

איני יודע מה תביא תועלת פניה למועצה לצרכנות. המועצה לצרכנות פונה לצד שנגדו הועלו הטענות ומקבלת את גרסתו ואז מחליטים אם לנסח עבור הפונה כתב תביעה על הנזק שנגרם וכאמור, אין כאן עניין של נזק.

אני חוכך בדעתי אם לפרסם שם המוסך ברבים, אבל אלו שפנו אליי בפרטי קיבלו מענה.

כאשר מדובר בנזק - יש עניין של פיצוי.

כאשר מדובר בענייני אתיקה, אני חושב שעונש ראוי זה אולי שלילת רשיון לתקופה כלשהי, או התנצלות של המוסך ופרסום העניין בשני עיתונים גדולים על חשבון המוסך.

ללא ספק דבר כזה יגרום למוסך לחשוב פעמיים אם יש לו עניין לפעול שוב בחוסר יושר כלפי לקוח (גם פרסום שיעלה לו כסף וגם חשיפה שלילית לעסק).

פורסם

התופעה של שימוש ברכבי לקוחות ע"י מוסכניקים בתקופות של חגי ישראל היא לא חדשה וכבר שמעתי על זה בפורום כאן וגם ברשת האינטרנט.

ברור שלא נגרם נזק ממשי אע"פ שעוגמת נפש וצער כן נגרמו לך ואולי גם חופשה לצפון שנהרסה לך בעקבות שיחת השוטר שקיבלת במפתיע.

אני חושב שאני מנסה לראות איך אפשר להפיק את הלקחים כדי שלא יקרה לנו ולכל מי שגולש כאן. אולי לפחות לנסות למזער את הסיכוי שזה יקרה למישהו כאן.

אולי לדרוש את המפתחות של האוטו בסמוך לכניסת החג, או אפילו לבקש התחייבות בכתב לא להשתמש כלל באוטו ללא אישור, לא שזה ימנע ממנו להשתמש אבל כשזה כתוב זה כבר מקבל תוקף אחר...אולי יש עוד כמה רעיונות. ...

אני עדיין לא חושב שיהיה אפשר למנוע זאת לחלוטין כי אפילו מפתח אפשר לשכפל אבל לפחות נהיה מודעים למציאות הזאת של שימוש וגזל בלתי הוגן ברכוש יקר ערך של אחר ללא ידיעתו והסכמתו.

מאחל בהצלחה.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
חברים,

אני שמח שהעניין עורר דיון פעיל.

איני יודע מה תביא תועלת פניה למועצה לצרכנות. המועצה לצרכנות פונה לצד שנגדו הועלו הטענות ומקבלת את גרסתו ואז מחליטים אם לנסח עבור הפונה כתב תביעה על הנזק שנגרם וכאמור, אין כאן עניין של נזק.

אני חוכך בדעתי אם לפרסם שם המוסך ברבים, אבל אלו שפנו אליי בפרטי קיבלו מענה.

כאשר מדובר בנזק - יש עניין של פיצוי.

כאשר מדובר בענייני אתיקה, אני חושב שעונש ראוי זה אולי שלילת רשיון לתקופה כלשהי, או התנצלות של המוסך ופרסום העניין בשני עיתונים גדולים על חשבון המוסך.

ללא ספק דבר כזה יגרום למוסך לחשוב פעמיים אם יש לו עניין לפעול שוב בחוסר יושר כלפי לקוח (גם פרסום שיעלה לו כסף וגם חשיפה שלילית לעסק).

האם שוחחת על כך עם מנהל המוסך פנים מול פנים וקבלת את גרסתו לסיפור ? אז אם כן נשמח לשמוע.

פורסם (נערך)
האם שוחחת על כך עם מנהל המוסך פנים מול פנים וקבלת את גרסתו לסיפור ? אז אם כן נשמח לשמוע.

ונגיד שהוא ישוחח איתו. מה זה משנה מה הגרסה? אנחנו כבר עוד מעט בחג שבועות. הסיפור הזה קרה בפסח. אם בעל המוסך היה הוגן כמוך דני דין, הוא היה מוצא פיצוי הולם כדי לתקן. כולנו בני אדם וכולם טועים. אם המוסך "טעה" והגיע לכאן פות"ש ושפך ליבו ומועקתו כאן בפורום אז "כנראה" שמחג פסח עד היום הוא לא מצא דרך הולמת לפצות על העוול הנורא. שהרי הוא לא היה מגיע לכאן אם היה מרוצה.

אגב גם בתחילת השרשור הוא לא ממש רצה לפתוח את הסיפור האישי אלא רק לאחר שנשאל כמה פעמים הוא השתכנע לגלות. ..

בנוסף אם קוראים את השאלות המנחות שלו בתחילת השרשור ניתן לראות עד כמה הוא עדיין מרגיש מרומה ופראייר -מה שמחזק את טענתי:

לא רק שבעל המוסך ניצל וגזל אותו אלא מאז ועד היום גם לא דאג למהר ולהזדרז לתקן את המעוות . זה אינטרס שלו וטובתו !

לזה אני קורא חטא על פשע.

אז מה זה משנה כבר מה בעל המוסך אומר???

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

רפי, אני מאוד מסכים איתך אבל משהו לפותח השרשור.

אם אתה מפרסם את שם המוסך דאג גם לכתוב את גרסתו, חלילה וחס אני לא מפקפק בך אבל למטבע יש שני צדדים

ואשמה כזאת על בעל מוסך חייב גם לשמוע את גרסתו, אולי בעקבות השרשור הוא יפצה.

בכל מקרה סיפור מעניין וגם חשוב לשמוע אותו.

רועי

פורסם

אם אתה מפרסם את שם המוסך דאג גם לכתוב את גרסתו

התברר שמי שחמד את הרכב שלי הינו בעל המוסך בכבודו ובעצמו שבלי למצמץ אפילו, טען שכדי לזרז את תיקון הרכב, הוא לקח אותו לבדיקה (בחג!!!).

יש הכל..

יום טוב גם לך

פורסם

לא ברור אם נערכה שיחה אישית בין בעל הרכב לבעל המוסך תוך כדי הצבת השאלה, מדוע לקחת את רכבי לבדיקה ביום חג בו המוסך בכלל סגור.

פורסם

אני רוצה להוסיף 3 דברים שאם לא אומר אותם ארגיש לא נוח.

1. תלמדו מדן , אני מסכים לכל מילה שהוא אומר בכל הנושאים שנחשפתי אליהם . ולדעתי הוא מציג קול שקול רציני ואחראי של בעל מקצוע מנוסה לא רק מהצד המקצועי , גם מהצד האתי תוך הבנה של יחסי המוסך עם לקוחותיו.

2. רק אתמול הבנתי שכנופית הטיפולים השוטפים עובדים כמוסך מדרכה ללא אישורים והסמכות. אני לא מדבר על העובדה שאתם

פועלים בניגוד לחוק, זה ענין חמור בפני עצמו ובמשרד התחבורה נלחמים נגד מוסכים פירטיים.

אבל אתם לוקחים על עצמכם אחריות שחס וחלילה אם משהו יקרה, לא יהיה לכם אל מי לפנות לעזרה .

אני מבין את המוטיבציה שלכם , אבל מפציר בכם להפסיק את הפעילות הזו. בעיקר לטובתכם. תלמדו תקבלו נסיון והסמכה תפתחו לכם מוסך , ואז אני בטוח יהיו לכם המון לקוחות מרוצים.

3. הפרסום שהבוררים באיגוד מקבלים תשלום עבור פעילותם איננו נכון בעליל. בטעות מקורו.

• תוכן חדש...