Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס/147/קסארה 2 ליטר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני עומד בקרוב להחליף את הרכב שלי, והאופציות שעומדות לרשותי [יותר נכון, האופציות שהצבתי לעצמי] הן הפורד פוקוס [5 דלתות], סיטרואן קסארה ואלפא 147, כולן עם מנוע 2.0 ליטר, וכולן משנת 2002 [אולי אפילו שנתון גבוה יותר, אם אמצא משהו שמור במיוחד].

לחובת האלפא יאמר, שהיא האחרונה בסדר העדיפויות שלי, מפאת המחיר היקר שלה ביחס למתחרות שהצבתי בפניה [בערך 40K ש"ח]. אלא אם כן, מישהו אחר יצליח לשכנע אותי, שהיא באמת שווה את התוספת מחיר הזאת?! לי עוד לא יצא לנהוג על 147.

מכיון שאני אוהב לנהוג, התנהגות הכביש היא הדרישה הכי חשובה שלי מהרכב, לאחר מכן, באה הנוחות, לא מעניין אותי 0-100, ולא מהירות מירבית, מנוע 2 ליטר הוא די והותר למכוניות כאלה, מה עוד שלא אקנה מכוניות כאלה עם מנוע קטן יותר. לדעתי מנוע 2 ליטר יושב בדיוק על מכוניות כאלה.

נהגתי על הפוקוס והקסארה, היתרון של הקסארה על הפוקוס הוא בנוחות המושבים, עוד לא נתקלתי ברכב עם מושבים נוחים כמו של הקסארה, ונהגתי על לא מעט רכבים. כמו גם הגיר, שפשוט הדהים אותי. ההתנהגות של הפוקוס, פשוט מופלאה, יש לה שילדה מדהימה, היתרון שלה על פני הקסארה, הוא בחלפים הזולים שלה, עלויות האחזקה של הפוקוס יותר נמוכות משל הקסארה. גם לא יצא לי לבחון את הפוקוס יותר מדי, נסיעת ההתרשמות שלי ממנה הייתה קצרה מדי מכדי לחוות עליה דעה כמו שיש לי על הקסארה.

ערכתי חיפוש בפורום וקראתי לא מעט על המכוניות הללו, הקטע הוא שקשה לי להחליט על מה ללכת, הלב אומר קסארה [וגם האורטופד שלי :wink: ], אך ההגיון אומר לי פוקוס. האלפא מאוד קורצת לי, אבל קשה לי לחשוב שאני אקנה כזה רכב אוטומטי. מה עוד שהאמינות הצרפתית קצת מפחידה אותי אבל לא עד כדי כך מרתיעה אותי [אשמח לשמוע מבעלי קסארה על בעיות כאלה או אחרות שהם נתקלו].

יש לציין, שאני לא יכול לקנות רכב עם גיר רגיל, בגלל מגבלת רישיון, לכן אלה האופציות הריאליות ביותר שמצאתי לנכון, אם יש מישהו אחר שיכול להמליץ על רכבים אחרים בסגנון דומה, אשמח לשמוע.

חוות דעת רציניות יתקבלו בברכה.

תודה

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

תוסיף לרשימה את הפיג'ו 307 2 ליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כתבתי כאן תשובה ממש ארוכה שהלכה לה בגלל בעיה כל שהיא במערכת. אני אנסה לחזור אליה כרגע. :evil:

את דעתי על הקסארה תוכל לקרוא כאן.

את האלפא 147 הייתי מוציא מהרשימה בגלל ציון בטיחותי עלוב בפגיעה מלפנים, ובנוסף צריך לקחת בחשבון ירידת ערך מטורפת עתידית, אם כי כרגע האלפא סובלת ממחירון שלא קשור לשוק, והרכבים (במיוחד הסלספיד) נמכרים באלפים רבים מתחת למחירון.

קסארה VS פוקוס.

הניסיון שלי הוא על קסארה שני ליטר בנזין שהיתה אצלנו בליסינג במשך 3.5 שנים, ופוקוס 5 דלתות 1.6 שנמצאת אצלנו מעל 4 שנים.

מנוע - היתרון הגדול של הקסארה הוא במנוע (אצלי השוואה של 1.6 בפוקוס מול 2.0 בקסארה), יתרון שיתקזז אצלך כמעט לחלוטין אם כי לא לגמרי, לדעתי גם בהשוואה ישירה של גרסאות השני ליטר הקסארה תהיה עדיפה מבחינת המנוע.

הגה - יתרון משמעותי מאוד לפוקוס, הגה מעולה, טוב פי כמה מההגה בקסארה שהוא אחד הנקודות החלשות אצלה.

פנים - הקסארה לא מצליחה להסתיר את גילה, הפנים נראה מיושן מאוד. גם הפוקוס לא צעירה אבל לדעתי ניראית טוב יותר מבפנים, במיוחד בגרסת שני ליטר המאובזרת יותר. הכסא בקסארה עדיף משמעותית - אין ספק.

התנהגות - לקסארה יש נטיה להיגוי יתר שיכול להפתיע מאוד, ולהיות חזק מאוד אבל הוא לא יגיע כלל בנהיגה מנהלתית. באופן כללי הפוקוס מתנהגת טוב יותר מהקסארה, מי שרוצה רכב מעט מופרע יותר, יכול לבחוק בקסארה בתחום הזה, אבל ההגה שלה פוגם בחגיגה.

אמינות - הקסארה שלנו סבלה מלא מעט בעיות, אבל היא גם סבלה מטיפול לא מבריק של הליסינג ומתקלות שחזקו בגלל תיקונים לא מבריקים. בחברה היו עוד 2 רכבים שהראו אמינות גבוה, הפוקוס אמינה למדי, ועדיפה על הקסארה במעט בתחום זה.

בין קסארה 2 ליטר לפוקוס 5 דלתות שני ליטר הייתי בוחר בפוקוס, חדשה יותר, הגה משובח, אמינה למדי, והכי חשוב מתנהגת מעולה.

אם יש שאלות ספציפיות על אחד הרכבים אני אשמח לעזור.

מה התקציב? אולי נוכל לחשוב על אופציות נוספות ,כרגע אני יכול להזכיר את הA3 1.8T ומאזדה 3 שני ליטר משומשת שבטח אפשר יהיה למצוא בקרוב. אבל אם יהיה תקציב אני אוכל להתאים רכבים נוספים בצורה עדיפה.

גיא

פורסם

אוכל להמליץ לך אחרי השוואה של פוקוס מול קסארה,על 147 לא נהגתי...

הקסארה שנהגתי הייתה טורבו דיזל והיה רכב נחמד,נוח....

הפוקוס שברשותי היא מליסינג 1.6 והרכב מפתיע כל פעם מחדש...התנהגות מעולה,הקסארה נחמדה אבל חסר...אתה נהנה מהנוחו אבל פוגם בהתנהגות...

אתה צודק בקשר לזה שהפוקוס פחות נוחה וזה גם מה ששיפרו בפוקוס הבאה,תמיכה המודב לנהג ולנוסעים...

לא חושב שממש הוספתי על קודמי אבל אני הייתי הולך על הפוקוס...אפילו שנהגתי על 1.6 וכמה שהרכב נראה כבד המנוע נחמד עליו...

אם תרצה לבחון תרכב אתה מוזמן...

פורסם
תמחק מהרשימה את ה307 2 ליטר (אם הוספת)

אל תמחק!

קניתי לפני חודש לאשתי 307 XT 2000 משנת 2002. העיצוב החיצוני מוכר אבל עדיין נראה מיוחד ומודרני, הרכב מרווח מאוד ל-4 ואף 5 נוסעים, המנוע מזיז את הרכב מצויין ומבחינת המושבים - תענוג. הישיבה גבוהה, הרכב מאובזר מ-א-ו-ד (בדגם XT כולל ריפודי קטיפה, משענות יד, גימור עץ ממיטב יערות הפלסטיק, מערכת מקורית+שליטה מההגה, חיישני אור+רוורס והרשימה עוד ארוכה מאוד). כמו כן, ישנה אפשרות לשליטה אה-לה-טיפטרוניק, שחסרה בפוקוס ובסיטרואן (למיטב זכרוני). והכי חשוב - 6 כריות אויר וציונים מצויינים במבחני הריסוק. יש גם לציין כי רכבי 2002 עדיין נהנים משנת אחריות של היבואן, יתרון בלתי מבוטל!

מבחינת הנסיעה, עם ג'נט 16" וצמיגים בחתך נמוך יחסית הנסיעה בעיר "קשה" יחסית (מזכירה את הגרמניות) אבל מחוץ לעיר המצב משתפר בהרבה. אחיזת הכביש, גם בזכות הצמיגים, טובה מאוד ונייטראלית עד למהירות בלתי-שפויה בעליל. כמו כן, גם בזכות המושבים המצויינים איכות הנסיעה הכוללת מצויינת - הרכב שקט מאוד, משדר "יוקרתיות" בזכות הגימור ואיכות ההרכבה טובה בהחלט.

יתרון נוסף הינו האופציה לדגם ה"ספורטיבי" יותר, XS, אשר עולה אותו דבר אבל מציע אוירה מעט צעירה יותר - פחות פינוק, יותר ניקל (או לפחות פלסטיק צבוע)...

והכי חשוב - לרכב הספציפי היו תוספות רבות (צ'יינג'ר מקורי, חיישני רוורס, ספים מאלומיניום, ספויילר אחורי צנוע, מ--ש רדאר ועוד) ולמרות היותו שמור ללא שריטה ומטופל ע"י יקה אמיתי, המחיר היה פחות מהמחירון. והמחירון, אגב, עומד על כ-94000 ש"ח בלבד!

המסקנה - מי שמחפש דיל טוב לרכב מפנק ומאובזר, חדיש ומודרני ובעל בטיחות מעולה, במחיר שפוי מאוד, זו ההחלטה ההגיונית.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תודה לכל העונים.

בקשר למחוק/לא למחוק את ה-307, נהגתי על ה307 1.6 5 דלתות, ולא אהבתי כל כך את ההתנהגות שלה, היא בכלל לא קרובה לקסארה/פוקוס מהבחינה הזאת, ולכן לא הכנסתי אותה מלכתחילה לרשימת האפשרויות שלי. ידוע לי שה-307 מפנקת מאוד ביחס לאחרות, אבל זה לא מה שאני מחפש.

צביקה, תודה על ההזמנה, אך מכיוון שאחד מחברי הטובים, הוא בעל מוסך מורשה של פורד, אין לי את הבעיה לנהוג על פוקוס [לאחותו יש פוקוס 2.0, שאני אנסה להניח עליה את ידי (על האוטו, לא על האחות :wink: ].

גיא, עם איזה בעיות נתקלתם עם הקסארה?

בקשר לתקציב, הוא עומד סביב ה-90 אלף ש"ח, אין לי בעיה לעלות עם התקציב, עם עוד 20K. האוודי והמאזדה לא באות בחשבון מבחינתי, על שניהן נהגתי ולא התרשמתי מהן, כמו שהתרשמתי מהפוקוס והקסארה.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

ה-307 1600 וה-2000 מתנהגות שונה לחלוטין בגלל המנוע החזק יותר ובגלל הצמיגים הרחבים. ה-1600 ידועה בשילוב לא מוצלח עם הגיר, שמשמעותו מתומצת במונח "עגלה". ה-2000 הרבה יותר זריזה. מבחינת המחיר היא נופלת לך "בול". בכל מקרה, בהצלחה במה שלא תבחר!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

נהגתי על 307 שני ליטר. היא אוחזת וניטרלית, אבל לא מהנה לנהג הספורטיבי. אם התנהגות במקום הראשון, הפוקוס 2.0 בחירה מצוינת. לאלפא יש סקס אפיל גדול יותר, מנוע טוב משמעותית וגיר ידני (סלספיד) שיהיה עדיף לנהיגה ספורטיבית על פני האוטומטי של הפוקוס. היא חדה יותר, מאובזרת יותר, יפה יותר וטובה יותר (אבל 156 כנראה אפילו יותר טובה). בכל זאת - הפוקוס נהדרת גם היא, ולא מענישה בנוחות הנסיעה כלל, כך שהקסארה למרות היותה מפנקת, היא לטעמי במקום האחרון כאן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...