Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אובר ביטחון, נהג כזה חושב שהוא גיבור אז הוא תמיד ינסה לקחת את הרכב לקצה, הבעיה היא שלרוב נהגים כאלו לא יודעים מה הקצה ואם כבר הגיעו אליו איך לא לעבור אותו.

נהג עם חוסר ביטחון אולי יעשה תאונות אבל הן לדעתי יהיו לרוב שטחיות, אלא יסעו בימין ויפחדו מהצל של עצמם.

אפשר לשאול מה הסיבה לשאלה הזאת?

פורסם (נערך)

התשובה שלי קצת יותר מורכבת. קודם כל, חשוב להבין שמידת הבטחון בנהיגה מתבטאת בכמה מרכיבים של הנהיגה:

הריכוז והמוכנות של הנהג בזמן הנהיגה: כביטוי לתחושת הנהג שהוא שולט ברכבו או לא.

התאמת המהירות לתנאי הדרך: בהתאם לבטחון הנהג ביכולתו לעצור בזריזות.

התנהלות בתנועה: מרווחים ממכוניות, מהירות ביחס לתנועה, מספר העקיפות בנסיעה.

התנהלות בעיקולים: מהירות בעיקולים והאופן שבו מופנה הרכב לסיבוב.

בכל אחד מהמרכיבים הללו, עודף בטחון עצמי יוביל ללקיחת סיכונים מיותרים, ואילו חוסר בטחון יוביל מצד אחד ללקיחת מקדם בטחון אבל גם ללחץ ודריכות (שמעייפים) ואף להססנות ולשיתוק.

אם להתייחס דווקא לסוגית השליטה ברכב בעיקולים (ברוח התגובה הקודמת) רוב ההתנגשויות לא נגרמות עקב עודף בטחון עצמי, אלא בשל איבוד הבטחון העצמי בפתאום. הנהג נבהל מהמהירות בשיא העיקול, מאט בחדות וסופו שמחבק עץ...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דעתי-

נהג עם אובר בטחון יהיה מאוד מסוכן לעצמו וייצור סיכון לנהגים\הולכי רגל בסביבתו.

נהג עם חוסר בטחון פחות מסוכן לעצמו אבל יוצר סיכון כלפי הסובבים אותו.

שורה תחתונה- חוסר\אובר בטחון אינם טובים עבור האוחז בהגה, שניהם מעלים את רמת הסיכון בנהיגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חלק מבעלי בטחון היתר, יודעים גם להתנהג עם הרכב, אז לא קרה כלום אם הוא נכנס לסיבוב של 70 קמ"ש ב90 קמ"ש כי הוא יודע לשלוט ברכב.

אני מעדיף לנסוע מאחורי אחד כזה מאשר מאחורי אחד שנוסע לי 40 קמ"ש בסיבוב כזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רואה מעט מאוד נהגים בכבישים, שאני מרגיש שהם נוהגים על הקצה. יש נדחפים וחותכים אגרסיביים, יש כאלו שטסים ב-200 קמש במקומות צפופים, אבל הם המיעוט.

חסרי בטחון, לעומת זאת, יש הרבה. אצל רובם זה בא לידי ביטוי בקצב מאוד איטי, אבל החלק היותר בעייתי זה הנסיונות שלהם "לכפר" על ידי נסיעה בנתיבים שמאליים, מעבר נתיבים מיותר ברמזורים ועוד. בקיצור, לדעתי הם הרבה יותר מעצבנים, גם בגלל הכמות שלהם על הכביש ודרכי ההתמודדות שלהם עם מה שקורה שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נהגים עם אובר בטחון מסכנים את עצמם ואת כל מי שמסביבם.

נהגים עם חוסר בטחון אולי במקרה הגרוע יעקבו את הנסיעה שלך מעט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הסכנה בנהגים חסרי הביטחון היא הקצב האיטי מדי, או ההאטה המופרזת מאוד בסיבוב, או ההתנהלות בנתיב השמאלי כי בעוד 217 ק"מ אנחנו כזכור צריכים לפנות שמאלה, או השהייה שם כי זה הכי רחוק מהשוליים הכל כך מפחידים וגם ככה לא צריך לעקוף אף אחד שזה כידוע גם מפחיד גם נורא מסוכן. אז למה זה לא רק מאט את קצב השאר, אלא גם מסוכן, פשוט מכיוון שזה יכול להכניס גם נהגים נורמטיביים עם בטחון נהיגה ממוצע ונכון, כפי שכתבתי קודם, לויברציות עצבניות ולתימרונים מיותרים ולעיתים מסוכנים בכדי להשתחרר מהן.

פורסם
אני רואה מעט מאוד נהגים בכבישים, שאני מרגיש שהם נוהגים על הקצה. יש נדחפים וחותכים אגרסיביים, יש כאלו שטסים ב-200 קמש במקומות צפופים, אבל הם המיעוט.

+1

הנדחפים והאגרסיביים והחותכים ואלה שטסים בתוך העיר הם לא אובר ביטחון - הם אובר טימטום, או כפי שניסח את זה מרצה שהיה לי פעם - זה Stack overflow של טמטום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
חלק מבעלי בטחון היתר, יודעים גם להתנהג עם הרכב, אז לא קרה כלום אם הוא נכנס לסיבוב של 70 קמ"ש ב90 קמ"ש כי הוא יודע לשלוט ברכב.

יש בזה משהו. קצת נתונים יתנו לאנשים אמדן טוב יותר של הדברים:

למכונית פרטית תקינה יכולת לעמוד בכוח גדול מ-1G. רוב הנהגים מפעילים על הרכב בעיקולים כוח של עד 0.2G עד 0.4G, ובדרך כלל עוד קצת כוח בציר האורכי.

נהג מיומן מסוגל (בנהיגה נמרצת) לצלוח את אותו עיקול במהירות גבוהה יותר (אכן, אפילו 30 קילומטרים לשעה יותר) ועדיין להפעיל עליו את אותו כוח בעזרת תפעול עדין ומדויק, קו נכון, ייצוב נכון של הרכב וכן הלאה.

אבדן שליטה בעיקול אינו תוצאה של נהיגה קרוב לערך של 1G, אלא של נהיגה בתחום גבוה יחסית (נגיד, 0.5G) וביצוע טעות נהיגה שגורמת לכוח המשוקלל לחרוג מ-1G באופן רגעי.

המקרה הקלסי הוא שהנהג מאבד בטחון באמצע העיקול ומבצע פעולת האטה חדה. בדוגמה שלנו צריך כוח האטה של 0.86G כדי להגיע ל-1G והרכב יחרוג מהקו הרצוי בתת-היגוי או היגוי יתר.

נהג מיומן, ישאיר לעצמו מקדם בטחון וכן לא ייבצע טעות נהיגה קרדינלית מספיק שתביא אותו לרף יכולת הביצוע של הרכב. בנהיגה רגועה, המיומנות נמדדת בהפעלת הכוח הקטן ביותר האפשרי על המכונית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...