Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. אנחנו מתלבטים אם למכור או להשכיר את הדירה של אימי. היא בת 82 ועוברת לדיור מוגן. הנכס יכול להימכר ב-680 אלף שקל, שכירות תניב 2500 בכל חודש. ההתלבטות: אם נמכור, הכסף לא יניב כלום בבנק, בעוד שאם נשכיר, מחירו רק ימשיך לעלות. מה דעתכם?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשכירות בסכום הזה מדובר בתשואה של כ 4.5%. לא תמצא שום השקעה בבנק (לא כולל מניות עם הסיכון הגלום) שיניה לך תשואה כזו

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לא לשכוח גם את התעסקות והסיכון בהשכרה. אם יש לך הזמן והכוח להתעסק עם זה כנראה שזו הדרך הנכונה.

האם יש ביקוש לדירות באזור ברכישה או בהשכרה?

האם אינך רוצה להמתין זמן מה עד שאמך תחליט אם הדיור המוג מתאים לה? אולי כדאי להמתין עוד כמה חודשים לפני קבלת החלטה סופית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בשכירות בסכום הזה מדובר בתשואה של כ 4.5%. לא תמצא שום השקעה בבנק (לא כולל מניות עם הסיכון הגלום) שיניה לך תשואה כזו

תרשה לי לגכך קלות.

קופות הגמל נתנו תשואה גבוהה יותר שנה שעברה, בלי דיירים, בלי שוכרים ובלי כאבי ראש.

מניסיון של אבי, להשכיר דירות זה כאב ראש לא קטן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

יש לנו זמן...הנכס יכול להישאר גם ריק - לאימי יש את הכסף לשלם לדיור המוגן. באזור יש ביקוש גם למכירה, וגם להשכרה.

מצד אחד, אימי קצת פוחדת שישחיתו לה את הדירה.

אשתי סבורה שאסור למכור, כי המחירים רק ממשיכים לעלות, ובעוד שנה שנתיים, המחיר יהיה שווה יותר. כרגע המחיר הצפוי הוא בסביבות 700 אלף שקל, ולפי מה שאני מבין, הוא לא יניב כמעט כסף בבנק, נכון?

גיסי רוצה מציע למכור...הוא טוען שהמחירים יירדו (אני סבור שזה ממש לא נכון), ושאין לנו זמן ויכולת להתעסק בטיפול בשוכרים (אני גר במרחק שעה מאימי, אחותי יחסית קרוב אך היא לא ניידת).

נ.ב.

במידה והדירה נמצאת כבר שלושה שבועות בטיפול בלעדי של משרד תיווך, ואני משנה את דעתי ומבקש כעת שיחפשו שוכרים ולא קונים - האם הם עלולים לדרוש תשלום כלשהו על הזמן והכסף שהשקיעו עד כה בחיפוש קונים?

עריכה אחרונה על ידי thebaron

פורסם

נראה לי שהעלית נקודה חשובה.- אין מי שיטפל בדירה המושכרת. בניגוד לאמא, שתוכל לסבול המתנה לזמן שתתפנה, השוכר ירצה פתרון לכל בעיה, כאן ועכשיו.

וכבן לפני כן - הזמן הדרוש כדי למצוא שוכר, לטפל בחתימת החוזה, בכספים, בשיפוץ אם נדרש, בבעלי מקצוע שיבואו לתקן תקלות - כל אלה מצריכים זמן, ואם אתה גר רחוק מהדירה זו הופכת בעיה. התשואה ממש לא תהיה אותם 4.5% שציין יוסי, כי צריך לנכות עלויות אחזקה, מסים בתקופות בהן הדירה לא מושכרת, הוצאות תיוון ועו"ד וגם הזמן שאתה (או בני משפחתך) מקדיש לטיפול בנכס שווה כסף.

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא האם יש צפי לשימוש של מישהו מבני המשפחה בדירה בעתיד, כיון שאז כדאי להמשיך ולהחזיק בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם נמכור, הכסף לא יניב כלום בבנק, בעוד שאם נשכיר, מחירו רק ימשיך לעלות. מה דעתכם?

החלק הראשון לא נכון, החלק השני לא יקרה.

לדעתי עם תשואה ברוטו 4.4%, תמכור ולך לבית השקעות, תשים את זה במסלול סולידי יחסית לאמא - ולך לישון בשקט בלי טלפונים ב1 בלילה על דוד שדולף לתוך הבית.

משכנתא זה קל

פורסם

לידע הכללי, תוכל לספר איפה הנכס?

וכמובן שלא שווה למכור, כי למכור תמיד אפשר, להשכיר שוב זה כאב ראש נוסף כי צריך לקנות שוב דירה.

אנשים פה אומרים שלהשכיר דירה זה כאב ראש, ראיתם פעם כסף שבא בלי כאב ראש? אז בשביל 30K שנתי זה בסדר גמור.

Polo 2012

פורסם
החלק הראשון לא נכון, החלק השני לא יקרה.

לדעתי עם תשואה ברוטו 4.4%, תמכור ולך לבית השקעות, תשים את זה במסלול סולידי יחסית לאמא - ולך לישון בשקט בלי טלפונים ב1 בלילה על דוד שדולף לתוך הבית.

זה מה שגיסי אומר. ברור שהייתי רוצה לחסוך זמן, נסיעות, התעסקות ודיירים שמשחיתים את הנכס. אבל, מה אני מבין בבתי השקעות? בתחושה שלי הללו משחקים עם הכסף ולא תמיד מניבים פרי, אולי גם מפסידים את כספי הלקוח. האמנם?

פורסם

בקיצור, יצאתי שוב מבולבל, בלי תשובה אמיתית. הרוב כאן וגם סביבי אומרים להשכיר ולא למכור.

פורסם

בוא נעשה לך פריסת אפשרויות קטנה לעתיד.

מכאן נשמע (ורק נשמע) שאתה בן יחיד, תתאר לך מחר שהבן שלך מחפש דירה להשכיר (אני חושב שאמרתי את שלי)

Polo 2012

פורסם
מכאן נשמע (ורק נשמע) שאתה בן יחיד,

גיסי רוצה מציע למכור. אחותי יחסית קרוב אך היא לא ניידת

נקה את האוזניים :lol:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...