Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסבר , פרט והדגם.

גש לחנויות שמוכרות מוצרים איכותיים ותרגיש בהבדל , בין אם ברהיטים שרובם מסיבית (ומוצרים איכותיים מעץ מלא ) , בכסאות ועוד

לרמת המחיר שהם דורשים , המוצר סביר לא יותר.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)
אין שום פרה קדושה. איקיה היא איננה החברה היחידה שמייצרת מוצרים איכותיים. לאיכות יש מחיר.

מוצרים איכותיים? לדעתי רוב המוצרים שלהם סבירים ותו לא,

בד"כ תמורה טובה למחיר.

חלק מהפעמים האיכות פחות טובה, לדוגמא סירי הבישול שלהם.

רכשתי שני סירים, מבחינה מראה הם מעוצבים היטב אך פחות מתאימים לבישול,

כנראה שהתחתית דקה ואינה מעבירה חום בצורה אחידה (רוב הפעמים האוכל נשרף או נדבק לתחתית הסיר).

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם
הסבר , פרט והדגם.

גש לחנויות שמוכרות מוצרים איכותיים ותרגיש בהבדל , בין אם ברהיטים שרובם מסיבית (ומוצרים איכותיים מעץ מלא ) , בכסאות ועוד

לרמת המחיר שהם דורשים , המוצר סביר לא יותר.

אולי הגזמתי בלהגיד "איכותיים". אבל מצד שני אני גם לא רכשתי שם רהיטים פרט לשולחן מחשב\כתיבה, כי אני שוכר לרוב דירות מרוהטות. אבל 90% מהמבטח שלי מורכב מאיקיה, ובאמת שלא "קרעתי את הכיס" בשביל זה. יש להם מבחר גדול של מוצרים שנראים טוב, ובתור אדם שחשוב לו שתיהיה לי אווירה נעימה בדירה ואני שם דגש על כל כוס וכל צלחת שיש לי, אז כן, מבחינתי, בפרמטר איכות-מחיר, איקיה סבבה. במיוחד שאתה נכנס לשם פעם אחת ומוצא כל מה שאתה צריך (כשרק עזבתי את בית ההורים, רווק בלי סירים ומזלגות, קפצתי לשם ותוך ערב אחד היה לי סט מטבח מלא).

פורסם
"

סתם לדוגמה אני רוצה לתלות תמונה ודורשים ממני 100 שקל עבור חבילה של 10 מסמרים. אני יכול לעמוד בקלות במחיר הזה אבל השאלה אם אני ארצה לקנות את זה אם פתאום יתברר לי שעולה שקל בודד לייצר אותם, המשלוח עלה גם שקל ומכון התקנים לקח לעצמו 5 שקל כדי לאשר אותם (חזירים !).

אם הייתי יודע את כל זה הייתי כנראה מעדיף לא לקנות.

מה אכפת לך כמה עולה לייצר?

אותך צריך לעניין אם המחיר שווה את התמורה ומה האלטרנטיבות.

אם כולם מוכרים מסמר ב 11 שקלים אז ב 10 זה מציאה ואם כולם מוכרים ב 9 אז גונבים אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
100% מהתגובות עד עכשיו יש הבנה מלאה של המגיבים למחירים של איקאה, ואפילו תוקפנות משהו כנגד הניסיון להציג את הדברים שטבולה, בשלל רציונליזציות מעניינות שנובעות מתמימות או כעס על זה שנוגעים בפרה הקדושה, סוג של הלקאה עצמית או דיזוננס קוגנטיבי.

לא ראיתי את הטיעונים האלה כשזה נוגע למחירי החלפים לרכבים.

דינמיקה מעניינת מאד.

בקשר לטיעון על מכון התקנים אז באמת יש קשר הדוק בין איקאה למכון התקנים, המכון אפילו מציג בגאווה את זה שנבחר על ידי איקאה כאחת ממעבדות הבדיקה שלה.

http://www.sii.org.il/44-4155-he/SII.aspx?pos=6

אני בטוח שהעסקה הזו מטיבה עם שני הצדדים ;-)

1. זה לא מיטיב כלל עם איקאה, צריך להבין, מכון התקנים זה הצד ב"עיסקה" שתופס את הצד השני עם יד אחת על הגרון ועם יד אחת על הבייצים ולוחץ כאוות נפשו. איקאה משלשלת לקופתו את מה שדורשים ממנה כמו כל מי שאי פעם נגע עם מקל של 10 מטר במכון התקנים, הוא הצד הנסחט, אין לזה שום מילה אחרת בשם שפה בעולם.

2. לא דיסוננס ולא קוגנטיבי ולא בטיח. יש תמחורים שהם שערורייתיים בגלל חזירות. יש תמחורים הזויים בגלל מיסוי כבד (כמו בחלקי החילוף) אבל פה מדובר פשוט בהשוואה לא הוגנת!

*נורבגיה שכנה לשבדיה וההובלה זולה מאוד.

*נורבגיה ושבדיה באותו הסכם סחר ולכן אין מיסוי בין המדינות (ככל הזכור לי נורבגיה לא בשוק האירו אבל כן יש הסכם פנים)

*מכון התקנים, מכון התקנים ושוב, מכון התקנים המקולל והמושחת עד העצם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בחיים אני לא אבין את הכתבות הבכייניות האלה.

בניגוד להרבה דברים,שעל מנת לשנות יש צורך בלהיות אקטיבי, במקרה הזה צריך להיות הכי פאסיבי שאפשר. פשוט לא לקנות או לקנות באלטרנטיבות הזולות יותר(חו"ל).

פורסם

כן, סט ספות סלון3+2+1 מאי ביי זה להיט, רק 4590$ דמי משלוח.

פורסם
אבל זה משהו שהצרכן לא יכול לדעת כלל, רק לנחש. היצרן של המוצר, המתכווכים בדרך, הרשויות שהמוצר עובר דרכם, כולם שומרים על חיסיון סודיות ועמימות בנוגע למחירים שכל אחד לוקח ולעלויות האמיתיות של כל אחד.

בגלל זה אתה צריך לעשות השוואה רלוונטית.

למה שלא תשווה מחירי תפוזים בארץ ובנורווגיה?

לגבי קארל מארקס, ראינו כמה רחוק הגיעו מדינות שאימצו את הגישה שלו ובנותיה...

בטבח אזרחי המדינה, רחוק מאוד.

אני לא הייתי לוקח את מייסד האידיאולוגיה שבבסיס המשטרים הכי רצחניים בהיסטוריה האנושית כדוגמא לכלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עדיף כבר לתת למישהוא לנהל את המדינה עפ"י תורתו של גראוצ'ו מארקס!

במחשבה שניה, יש מצב שאנחנו כבר שם...:roll:

פורסם
כן, סט ספות סלון3+2+1 מאי ביי זה להיט, רק 4590$ דמי משלוח.

תשמע.

לפני הרבה שנים הורי הזמינו רהיטים יקרים מאיטליה, בהזמנה אישית, מותאמת לתכנון האדריכלי של הדירה. אמא שלי היתה במפעל. גם האדריכל. ישבה עם הבעלים. חזרה עם ספר תכנון מסודר, כולל שרטוטים ודוגמאות בדים. הביאו הכל באונייה. הרכיבו בארץ.

הכל יצא שליש מחיר מלקנות רהיטים מוכנים (לא תפורים להזמנה) מאותו יצרן, אצל היבואן בארץ.

אז נכון שפוטנציאל החיסכון במוצרי פרימיום לא קיים במוצרים כמו של Ikea, אבל עדיין שווה להתאמץ ולבדוק, והיום זה יותר קל מאשר לפני 12 שנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בגלל זה אתה צריך לעשות השוואה רלוונטית.

למה שלא תשווה מחירי תפוזים בארץ ובנורווגיה?

לגבי קארל מארקס, ראינו כמה רחוק הגיעו מדינות שאימצו את הגישה שלו ובנותיה...

בטבח אזרחי המדינה, רחוק מאוד.

אני לא הייתי לוקח את מייסד האידיאולוגיה שבבסיס המשטרים הכי רצחניים בהיסטוריה האנושית כדוגמא לכלום.

ואו - היפלת על המסכן הזה את כל עוולות האנושות.

בספר "הקפיטל" מרקס ניתח זיהה וביטא מאד יפה את הבעיות בשיטה הקפיטליסטית,אמנם דרכי ההתמודדות והפיתרונות שלו בספרים האחרים שלו לבעיות שהוא זיהה היו גרועות אבל אפשר ללמוד ממנו המון על הבעיות והעיוותים בשיטת צבירת ההון הקפיטליסטית.

פורסם

עניין של מיתוג.

בארץ מסיבה מאוד לא ברורה יצא לאיקאה שם יחסית טוב. המוצרים שלהם זבל ברובם ואמורים להיות מתומחרים בהתאם. אבל בארץ יש להם תדמית טובה (עשו יופי של עבודת שיווק החברים) ולכן הם יכולים לגבות כפול משאר העולם בו זה פשוט נחשב זבל שוודי כמו שהוא באמת.

לא אוהב שנכנסים לאנשים לכיס. הם לא מונופול או חלק מקרטל (כמו שיש בשוק המזון), זה לא מוצר מחיה בסיסי שאי אפשר לחיות בלעדיו, יש להם אינספור מתחרים שמוכרים מוצרים טובים יותר במחירים דומים ובכל זאת החנויות שלהם מפוצצות והמכירות בשמיים.

טענות? לצרכנים בלבד. להם מגיע שאפו לא תלונות.

דרך אגב, גם אני רכשתי מספר דברים שם. אך תמיד אלה היו דברים ספיציפיים שכדאי לרכוש שם. כלומר, דברים בהם חשיבות האיכות משנית, והם במקרה מתומחרים גם בזול.

• תוכן חדש...