Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקנו את המחירים באיקאה ישראל מול נורבגיה - ונדהמנו

אותה מיטה, מחיר כפול: קנייה של 8 פריטים זהים מסתכמת בנורבגיה ב-3,890 שקל פחות מבארץ ■ למה בארץ כל-כך יקר? כי אפשר.

וזה עוד אחרי שבנורווגיה המע"מ 25% לעומת 18% בלבד בישראל.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001031671#fromelement=hp_firstarticle

והכי מעצבן ומעליב זו התגובה של איקאה לכתבה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצאו במה להשוות את ישראל לנורווגיה. כל שאר הדברים יקרים יותר מאשר בארץ (כמובן שהמשכורות שם בהתאם).

חוץ מזה כל הבעיות מהסוג הזה הן אך ורק בידי הקונים. כל עוד ייקנו מהם כאילו הם אלוהים שום דבר לא ישתנה. את המוצרים שהם מוכרים ביוקר אפשר למצוא בארץ גם זול יותר.

פורסם (נערך)

מה המטרה של חישובי הרווח? פופוליזם?

אף אחד מאיתנו לא יודע מה העלויות האמיתיות של הסניף בארץ.

יכולים להיות הבדלים בעלויות עובדים, הובלה וכו'.

כל לקוח יכול לעשות סקר עצמאי לפני שהוא רוכש מוצר.

האיכות נמוכה? המוצר יקר? אל תקנה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אוי לא מוצרים של חברה שוודית שחולקת גבול יבשתי עם נורבגיה, זולים יותר מאשר בישראל שמצריכה כנראה הובלה ימית \ אווירית של אותם מוצרים שוודים.

חלאס כבר, נמאסתם. העיקר, כל שבת יש שם יותר אנשים מביקורת דרכונים בנתב"ג.

יקר - אל תקנה, זה לא שאין אלטרנטיבה למיטות שלא כתוב עליהן "IKEA HEMNES".

פורסם

כנס פעם אחת למכון התקנים ותבין איפה הכסף.

שתבין, אני מייבא מוצר מסויים מהולנד. המחיר שם הוא 700 יורו אבל לכאן הוא מגיע כבר 1000 בגלל עלויות משלוח (מוצר לא גדול במיוחד. 40 קילו ו 100X45X20 ס"מ) ועלויות מכון התקנים שרק נדרש לתת ת.ל.ח ולא לבדוק שום דבר. עכשיו אני משלם חודשיים לפני האספקה ומקבל תשלום 150 יום אחרי האספקה כך שיש 8 חודשים אשראי.במקרה הזה אני מסיא לפי הזמנה אז אין לי עלויות מלאי ופחת אבל אני צריך שיווק, הובלה בארץ, הדרכה ואחריות. עכשיו אני צריך גם להרויח אז בכמה לדעתך אני צריך למכור?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מה שאתה שוכח לציין זה שנילס הנורווגי לא משלם ליצרן את ה-700 דולר שאתה משלם כאן אלא יותר, ככה שאין ממש בסיס להשוואה.

ה"תוספת" ההגיונית היחידה למחיר ביחס לשורותיה היא שילוח (ומכון תקנים, שאני בכלל לא מבין למה צריך אותם אם אנחנו מסתמכים בעיקר על תקנים אירופאיים אבל שיהיה). עלויות שכר, שיווק, הפצה, הדרכה, מלאי וכו' יש גם לחברה שם בדיוק כמו שיש לה פה, ככה שאין באת שום הצדקה "הגיונית" למחירים המופקעים שהם מרשים לעצמם לגבות בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

100% מהתגובות עד עכשיו יש הבנה מלאה של המגיבים למחירים של איקאה, ואפילו תוקפנות משהו כנגד הניסיון להציג את הדברים שטבולה, בשלל רציונליזציות מעניינות שנובעות מתמימות או כעס על זה שנוגעים בפרה הקדושה, סוג של הלקאה עצמית או דיזוננס קוגנטיבי.

לא ראיתי את הטיעונים האלה כשזה נוגע למחירי החלפים לרכבים.

דינמיקה מעניינת מאד.

בקשר לטיעון על מכון התקנים אז באמת יש קשר הדוק בין איקאה למכון התקנים, המכון אפילו מציג בגאווה את זה שנבחר על ידי איקאה כאחת ממעבדות הבדיקה שלה.

http://www.sii.org.il/44-4155-he/SII.aspx?pos=6

אני בטוח שהעסקה הזו מטיבה עם שני הצדדים ;-)

פורסם (נערך)

אולי זו התחלה של שינוי גישה. לדעתי אנשים צריכים לחשוב יותר על מהות המוצר והתאמתו לתקציב האישי, ופחות על הכיס של נותן השירות.

בקשר להשוואה בין איקאה ליבואני רכב:

כשאני צריך חלק מקורי להונדה המשפחתית - או מחסן יבואן או שאצטרך להזמין מחו"ל.

כשאני צריך ארון - אני יכול לגשת לכל חנות רהיטים, נגרייה, או לבנות בעצמי.

ההבדל הקטן והמשמעותי.

-

פורסם
אולי זו התחלה של שינוי גישה. לדעתי אנשים צריכים לחשוב יותר על מהות המוצר ואם הוא מתאים לתקציב האעשי

על הכיס של נותן השירות.

אבל זה משהו שהצרכן לא יכול לדעת כלל, רק לנחש. היצרן של המוצר, המתכווכים בדרך, הרשויות שהמוצר עובר דרכם, כולם שומרים על חיסיון סודיות ועמימות בנוגע למחירים שכל אחד לוקח ולעלויות האמיתיות של כל אחד.

אם ראית אתמול את פרק 4 בסדרה המעניינת "קפיטליזם" בערוץ 1 (מומלץ) ,זה אחד מהכשלים שזיהה קארל מארקס בשווקים שהתהוו אחרי המהפכה התעשייתית.

פורסם (נערך)

למה זה מעניין את הצרכן? הוא צריך לדעת כמה מרויח כל מתווך בדרך?

המוצר נמצא על המדף, הצרכן יכול לבדוק אם זה מתאים לתקציב שלו. אם המחיר גבוה פשוט לעבור הלאה.

-

פורסם (נערך)

תשכחו מעלויות. שם המשחק הוא אפליית מחירים. לכל לקוח ולכל שוק תמכור במחיר המתאים לו. בשוק בתחרות גבוהה תמכור בזול (אם אתה לא מפסיד) ובשוק בתחרות נמוכה תמכור ביוקר. אתם יכולים לנחש איזה שוק אנחנו. ומאותה הסיבה, אין מה להתפלא ש"פסק זמן" נמכר בארה"ב במחיר זול יותר מאשר בארץ. ללקוח עם גמישות ביקוש גבוהה (הלקוח במזנון של הקולנוע) תמכור ביוקר וללקוח עם גמישות הביקוש הנמוכה (הלקוח בחנות הדיסקאונט) תמכור בזול את אותו המוצר בדיוק. למשל ראיתי חלק ממוצרי איקאה (אולי העתק זהה, אין דרך לדעת) ראיתי במחלקת כלי הבית של שופרסל ובזול יותר.

ותודה לפרופ' צבי אדר ז"ל שהאיר את עייני.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

"

למה הצרכן צריך לדעת?

שהצרכן יבדוק אם זה מתאים לכיס שלו. אם המחיר גבוה פשוט לעבור הלאה."

הצרכן חייב לדעת כדי לעשות החלטה מושכלת אם הוא באמת רוצה להוציא כסף על המוצר. איך הוא יידע אם המחיר גבוה אחרת ?

סתם לדוגמה אני רוצה לתלות תמונה ודורשים ממני 100 שקל עבור חבילה של 10 מסמרים. אני יכול לעמוד בקלות במחיר הזה אבל השאלה אם אני ארצה לקנות את זה אם פתאום יתברר לי שעולה שקל בודד לייצר אותם, המשלוח עלה גם שקל ומכון התקנים לקח לעצמו 5 שקל כדי לאשר אותם (חזירים !).

אם הייתי יודע את כל זה הייתי כנראה מעדיף לא לקנות.

בשוק משוכלל ותחרותי מצבים כאלה כמו שציינתי נדירים וזמניים, אבל השוק בישראל ריכוזי מאד לא משוכלל בהרבה מאד תחומים ורחוק מאד מלהיות תחרותי. ושוק כזה יוצר מצע מאד נוח לדרוש מחירים מאד מוגזמים כמו בדוגמה של איקאה (מתנצל מראש כלפי האוהדים) , או בשוק חלפי הרכב.

פורסם (נערך)
"

אם פתאום יתברר לי שעולה שקל בודד לייצר אותם, המשלוח עלה גם שקל ומכון התקנים לקח לעצמו 5 שקל כדי לאשר אותם (חזירים !).

אם הייתי יודע את כל זה הייתי כנראה מעדיף לא לקנות.

לדעתי צריך לשנות גישה.

יש לך מוצר (עשרה מסמרים) ומחיר (מאה שקלים).

תחליט אתה (אני מתעלם מהעניין של אחריות ושירות).

זה ממש לא רלוונטי כמה כל אחד מרוויח על המוצר.

-

פורסם (נערך)
100% מהתגובות עד עכשיו יש הבנה מלאה של המגיבים למחירים של איקאה, ואפילו תוקפנות משהו כנגד הניסיון להציג את הדברים שטבולה, בשלל רציונליזציות מעניינות שנובעות מתמימות או כעס על זה שנוגעים בפרה הקדושה, סוג של הלקאה עצמית או דיזוננס קוגנטיבי.

לא ראיתי את הטיעונים האלה כשזה נוגע למחירי החלפים לרכבים.

דינמיקה מעניינת מאד.

בקשר לטיעון על מכון התקנים אז באמת יש קשר הדוק בין איקאה למכון התקנים, המכון אפילו מציג בגאווה את זה שנבחר על ידי איקאה כאחת ממעבדות הבדיקה שלה.

http://www.sii.org.il/44-4155-he/SII.aspx?pos=6

אני בטוח שהעסקה הזו מטיבה עם שני הצדדים ;-)

אין שום פרה קדושה. איקיה היא איננה החברה היחידה שמייצרת מוצרים איכותיים. לאיכות יש מחיר. זה מטומטם להשוות מחיר במדינה א' למדינה ב', כי פרט למחיר היבש של המוצר יש עוד המון פרמטרים כמו מיסים, משלוח, אחסנה, הקצאות שוק וכדומה. למה גלובס נניח לא דוחפים את האף שלהם לשוק הסיני? למה אף אחד לא מתלונן על כך שכיסוי סיני לטלפון עולה פה 50ש"ח, ומסין אפשר להזמין אותו ב 2 דולר? ולמה גלובס מתעלם מהעובדה שכנראה מחירי השינוע, אחסנה, תשלומים שונים לספקים - שונים ובהרבה במדינה שחולקת גבול יבשתי עם שוודיה אל מול מדינה שנמצאת אלפי קילומטרים בקו אווירי משוודיה?

ואם כבר הבאת את שוק חלקי החילוף לרכב בתור דוגמא, ולמה זה כן מעצבן אנשים, אז אני אגיד לך מה ההבדל. אף אחד לא מתעצבן על כך שפקק רדיאטור עולה 50ש"ח, סך הכל זה מחיר סביר למוצר איכותי. מה שכן מעצבן שיש מס של 50% ויותר, שמילא אם היה מושקע חזרה בתשתיות או בפיתוח ענף הרכב, אבל לא ברור לאן המס הזה הולך. וזה בדיוק ההבדל. לא מעניין אותי כמה הפקק הזה עולה בנורבגיה, כי ברור לי שהשוואת מחיר נטו היא מטומטמת.

אם נלך לפי ההגיון שלך ולפי הגיון של גלובס, אז זה שערוריה שכל דבר פה עולה עשרות דולרים, אל מול סין ששם הכל עולה דולר וחצי. אא וכמובן לא ניקח בחשבון את איכות החיים, המשכורות וכו' שיש בסין אל מול בארץ, כי מה לעשות זה לא עושה כותרת טובה כמו "שערוריה! כיסוי טלפון עולה בארץ במאות אחוזים יותר מאשר בסין (אבל שכחנו לספר לכם שאיכות החיים בסין לא משו, וגם סין מייצרת מוצרים בעצמה וישראל מייבא)".

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם
אין שום פרה קדושה. איקיה היא איננה החברה היחידה שמייצרת מוצרים איכותיים. לאיכות יש מחיר.

.

:roflmao:

ועל זה נאמר פחחח , איקיה , מוצרים איכותיים , אתה בטוח ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...