Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שעדיף שאפתח נושא חדש כי הנושא הקודם עסק בעלויות תחזוקה של רכב ישן לעומת חדש וכו'.

אז ככה לקחתי הלוואה 25,000 ש"ח, עד 20,000 מהסכום אני שם על רכישת הרכב והשאר זה יישור קו וביטוח.

באופן כללי הרוח בפורום מראה כי מאוד מומלץ להסתכל על יונדאי גטס בתקציבים האלו אבל אני לא רואה את עצמי נוסע על האוטו הזה. מהיכרות עם עצמי עם הרכב שהיה לי ClioB99, לא הסתפקתי במה שהיא נותנת ולכן היא גם לא הייתה הכי חסכונית גם בדלק (שלא לדבר על תיקונים וכו'),

אז אולי כדאי לי לקחת אוטו שלא יסבול מהנהיגה שלי ?

אני לא מחפש ספורט טורבו ושגעונות, אבל אני כן אוהב ללחוץ "קצת".

מפה לשם אני שוקל ומתעניין ברכבים מהקטגוריית המשפחתיות בתקציב עם כל מיני התייעצויות עם חברים, אני רוצה לדבר, לשאול, לדכסכס את המכוניות הבאות:

ניסן אלמרה פרפקט 02-04/05 - מאוד מחמיאים לרכב הזה, יש לי מכר שהייתה לו כזו וקנה עוד אחת כזו לאחר שאת הקודמת השבית בתאונה. אומר שהיא לא חסכונית כ"כ בדלק אך אינה זוללת יתר על המידה ביחס למשפחתיות אחרות. אומרים שהיא מאוד אמינה ואינה רואה מוסך.

סיאט לאון 1.8\1.6 ? חבר רכש כזו לפני כחצי שנה לאחר שהייתה לו גולף 2002, 2.0. מאוד מרוצה מהאוטו, אומר ששותה פחות מהגולף. מה אתם יכולים להגיד על הרכב ?

סובארו אימפרזה ניו אייג' - מעיון בלוח יד2 נראה שיש היצע גדול לאוטו הזה. ישנם מוכרים יד ראשונה וק"מ נמוך מאוד.

למרות כל מה שצויין למעלה, אני עדיין חושב על פיג'ו 206, 1.6\1.4 ידני במצב מעולה. לחבר טוב היה אוטו כזה ומאוד נהניתי מהנסיעה בו.

האם יש עוד רכבים שכדאי לשקול ?

האם יש דברים ספציפיים שכדאי לדעת לגביי הרכבים שציונו ?

פורסם

תוסיף לרשימה מיצובישי לנסר קלאסיק .

רכב אמין מאוד,זריז בעיר (הילוכים קצרים),לפי דעתי רכב יפה -אם תמתח טיפה את התקציב שלך בעוד כמה אלפים בודדים תוכל למצוא גירסת "ספורט" כיסאות עור,הגה ספורטיבי,ספויילר,ובקליות שקופות.

הרכב לא הכי חסכוני 1ל9-10,אבל הוא מפצה את זה באמינות טובה.

פורסם

תודה לקחתי לתשומת ליבי, אין יותר מדי היצע של גרסאות הספורט לפי מה שראיתי בלוח יד2, אבל גם לא קריטי אם התוספות רק חיצוניות.

גם סיאט לאון כמעט ואין בתקציב ואם יש רובן עם ק"מ גבוה מאוד ולא נראות במצב הכי אמין.

נראה לי שניסאן אלמרה, מיצובישי וסובארו יש יותר סיכוי למצוא (במצב-טוב).

אני סובר כי רוב המשפחתיות בשנתונים האלו צריכת הדלק שלהן +- זהה, נכון ? 1:10 בהערכה..

יש למישהו ניסיון עם ניסן אלמרה שיוכל לתת דעתו ?

פיג'ו 206 עם מנוע 1.6 אפשר להשוות למכוניות המשפחתיות שציינו מבחינת כוח\האצה\זריזות ?

פורסם

צריכת הדלק דיי זהה.

206 יותר חסכונית,הגיר האוטמטי עצל מעט ,וגם יש פה ושם תלונות על חוסר אמינותו.

עצה שלי תתמקד ביפניות .

פורסם

יצא לי קצת לשוטט בפורום ולקרוא שרשורים על 206 ~

חייב לציין שלא התרשמתי לרעה ברמה של "אל תתקרב"

אולי משום שלא יצא לי לקרוא שרשורים על יפניות משפחתיות בתקציב הזה.

מחשבה נוספת: הונדה סיוויק 2003-2004 ? יש עדיפות או שגם כאן פשוט לחפש את השמור ביותר מבין רכבים בקטגוריה ?

** מעיון בחוות דעת של יד2 על ההונדה, לא נראה לי שקראתי חוות דעת חד-צדדיות (לכיוון החיובי) על אף רכב מהרכבים שאני מסתכל.

פורסם

ביצועים: בינוניים+ (האצה, זריזות)

צריכת דלק: כמובן שזה חשוב אבל מתפשר. ( 1:9 ומעלה זה נעשה מוגזם )

אמינות: לקרוא חוות דעת על הונדה סיוויק ולראות שאנשים כותבים "לא רואה מוסך" זה מעולה ! אבל באותה מידה אם אמצא רכב פיג'ו 206 (1.6, 110כס) עם היסטוריית טיפולים מתועדת שנראית שמורה, זאת בהחלט אופציה.

גודל האוטו: אני אוהב רכבים קטנים אבל לא תהיה לי בעיה לנסוע גם במשפחתית (לעזעזל, הייתי נהג משאית..מזה משפחתית ^_^)

נוחות ואיכות נסיעה: לא משהו מיוחד, פשוט להרגיש שלאוטו יש אחיזה בכביש להרגשה בטוחה.

בינעירוני אני לרוב נוסע 110 קמ"ש +-.

אני נוסע ק"ג אשקלון שלושה ימים בשבוע לפחות, מעריך כי הנסועה שלי תהיה ~800 ק"מ בחודש בממוצע.

בחודשים שאין לימודים הנסועה תהיה מתחת לממוצע (בייחוד בתקופות מבחנים חח)

יש עוד משהו שכדאי לציין ?

פורסם

הסובארו ניו אייג' לפי דעתי הכי מתאימה לך מבחינת אחיזת כביש , אמנם הביצועים לא משהו אבל סביר ביותר לרכב משפחתי יפני .

הניסאן , גם היא טובה , אבל לא יצא לי אישית לנהוג עליה (או אפילו לשבת בה) .

מצטרף לגביי ההמלצה על המיצובישי , רכב אמין מאוד .

פורסם (נערך)

עדכון:

נוסע לראות היום אימפרזה 2003 במרכז, מנוע 2.0 עברה 145 אלף, יד 1 מטופלת במוסך מרכזי עם תיעוד והכל. טסט לשנה טיימינג ב90א', רוצים עליה 20K.

כמו כן נוסע לראות ניסאן אלמרה 2004 יד 3 שעברה 171 אלף, לטענתו עם היסטורית טיפולים אך לא נשמע משהו אמין.. נראה :)

מחכה לתשובה מעוד ניסאן אלמרה 2004 יד 2 עברה 150 אלף, טסט לשנה היסטורית טיפולים..

שאלה:

פיג'ו 206 שנת 2006, 1.6 אוטומט עברה 130K, לא הוחלף גיר ... צפויות בעיות או שאם הבדיקה תקינה אז אין מה לחשוש ?

עריכה אחרונה על ידי optimizeRu
פורסם

טוב הסבב רכבים נדחה: יותר מדי אנשים לא עונים לי כנראה בגלל עבודה\חג משפחה וכו' .. לנסוע לראות 2-3 רכבים בלחץ אני לא אטריח את חברי שמפנה מזמנו בשביל להתלוות אליי.

השאלה עדיין תקפה, האם יש משהו מיוחד שצריך לראות באימפרזות ובאלמרות פרט לדברים הברורים ?

פורסם

תה יכול בתקציב הזה גם להכניס יונדאי אקסנט 1.6 , 2007-2008

אם אתה מעוניין בזריזות , היא לוקחת בקלי קלות גם את האימפרזה 2000 סמ"ק שלא לדבר על האחרות.

על אמינות אין מה להוסיף.

לנסר 2007

• תוכן חדש...