Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל עוד יש מרחק של 3-4 מטר בין שתי מכוניות בשמאלי- יש לי לאן להכנס. שמירת מרחק מוגדרת כמרחק שמאפשר השתלבות של רכב בנתיב.

אני לא נדחף אם אני רואה מישהו במרחק 100 מטר שנוסע מהר (וואללה, לוחץ על ברקס אם אני מתקרב מידי לרכב שמולי אם צריך), אבל כאמור- לא בודק עם לוויין אם יש לי 30 ק"מ פנויים. אם מישהו נוסע לא משמעותית יותר מהר ממני ונמצא במרחק גדול מספיק (30 מטר נגיד, תלוי במהירות), אני אשתלב.

אין סיבה שאני אתקע על 80 קמ"ש בימני רק כדי שמישהו אחר לא יוריד רגל מהגז ל5 שניות כדי שאני אשלים עקיפה ב-100 קמ"ש. אין לי טורבו ואין לי V8 7L. לוקח לי 3-4 שניות להאיץ מ-80 ל-100 ועוד 3-4 שניות כדי לתפוס מרחק מהרכב שמימיני כדי לא לחתוך אותו. וכשיש שיירת מכוניות שנוסעת על 80-90 ואני רוצה לנסוע קצת מעבר לזה (100-110) אז אני אעקוף ואשתלב כשאפשר וזה יקח עוד כמה דקות (ובד"כ אני אסע במהירות שהרכב מלפני נוסע בשמאלי ככה שלא אני מגביל את המהירות אלא התנועה- ולרכב שמאחורי לא אמור להיות משנה אם אני בשמאלי או מישהו אחר).

קשה לך עם זה? קח כדורים. אם זה מטריד אותך, הבעיה היא כנראה לא אני והמהירות שלי.

לגבי החוק- 1. אין סיבה שמישהו יתעצבן על מישהו אחר שנוסע במהירות המקסימאלית המותרת. לא מבין למה אנשים מצפים שאחרים יפרו את החוק (בלי קשר לעקיפה). 2. בלי קשר למהירות בכלל- להתעצבן על מישהו שחוסם את הנתיב אפשר גם במרחק של 20-30 מטר ולא להדבק ולסכן אותו, כי על הז שלי כמה זה שמאחורי ממהר, לא מקבל את זה בכלל שהוא מסכן אותי. 3. אין סיבה שאני אחתוך מישהו בימין על חשבון "זכות הקדימה" (למה כביש של אבא שלו?) של מישהו שנוסע מאחורי. זה שנוסע מהר יכול להסתדר עם להוריד רגע רגל מהגז. זה שאני חותך מסתכן בתאונה שאני הגורם הישיר לה.

ברגע שההשתלבות שלך היא גורם להאטה של רכב אחר, אז אתה עושה משהו לא נכון, ויהי מה. לא יודע איך לא למדת את הכלל הכל כך בסיסי הזה בתיאוריה. אתה יכול לגרום לתאונת שרשרת עם הגאונות הזו.

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

I.G, החוק דורש (מלכתחילה) לשמור רווח הגדול משניה אחת, ועוד מקום לרכב עוקף, וכן דורש (בדיעבד) רווח מספיק כדי למנוע התנגשות במקרה של בלימת הרכב מלפנים.

השתלבות לתוך מרווח של מטרים בודדים אפילו במהירויות הנחשבות לנמוכות, היא מסוכנת ביותר, ולא נתחיל לדבר על הבעיות שהיא גורמת למי שנוהג ברכב גדול!

אני כן אחכה מאחורי רכב אטי עד להזדמנות הטובה ביותר לעקיפה. יש גם מקרים שאני מוותר על עקיפה (כמה שפחות עקיפות - יותר טוב) וישנם מקרים שאני מתחיל לצאת לעקיפה ומתחרט.

אין חובה לנהג עוקף לפנות מקום לנהג מהיר יותר מאחוריו, אך בוודאי שיש דרישה לא לצאת לעקיפה שכוללת חיתוך של נהג אחר שכבר נמצא בנתיב העקיפה.

כמובן שהתנהגות כמו זו שאתה מתאר איננה סיבה לעצבים (בעיני לפחות) ובטח שלא סיבה להיצמד לאחוריך, אך זה לא הופך אותה ללגיטימית ובטוח שלא הופך אותה לבטוחה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני מקווה שאתה שמים לב שאתם כבר דנים על מקרה היפותטי לחלוטין שכמעט ולא קשור למקרה שפות"ש הציג.

הוא, כאמור, נסע על 130 בימין ויצא לשמאל במטרה לעקוף שיירת משאיות (ושיירת משאיות לא נעה במהירות הקרובה אפילו ל130).

ואז הגיע נהג נוסף מאחור במהירות 160, בנתיב השמאלי, והתחיל להבהב ולהיצמד לפות"ש. ומה אתם אומרים בפועל? "נסעת על 130, זה לא כחוק. וגם על השמאלי, זה לא כחוק (למרות שזה היה, כאמור, רק לצרכי עקיפה- מטרתו האמיתית של הנתיב השמאלי)". מה ציפיתם? שהוא ישבור ימינה אל תוך אחת המשאיות? יאיץ ל170 בשביל לפנות לנהג האחר את הנתיב יותר מהר? שפטתם אותו כבר על ה130 להזכירכם..

הצביעות פה חוגגת. וזה עוד מבלי להזכיר את שרשור הסרטונים השכן, בו הועלה סרטון של נהג שמתנחל בשמאל, לא לצרכי עקיפה, ובגלל 2 הבהובים של מעלה הסרטון (ואז ירד לימין כי ראה שהבחור לא מפנה את הנתיב. למרות שהכביש היה פנוי באותו מקטע לחלוטין) כולם החליטו לתקוף את מעלה הסרטון על זה שהעז להבהב.

דרך אגב, חלק מאותם אנשים שתקפו על ההבהוב, מצדיקים פה את הטייס שהבהב.

לא, פשוט התרשמתי שאני בחיים לא נתקל בסיטואציה בה פות"ש נתקל, בגלל התנהלות אחרת, של תכנון עקיפה והימנעות ממנה אם היא בלתי אפשרית מתחילתה עד סופה.

פורסם

I.G. - דווקא הבנתי יופי. 100 מטר זה לא הרבה בכלל ולכן כל יציאה שלך גורמת להאטה. על כן הבנתי שלא אכפת לך כי אתה שם את האינטרס שלך מעל שלו. בנוסף, אתה עובר על החוק. גם הוא, אבל הוא לא מפריע לך, אתה מפריע לו.

גיא 25 - בשום מקום הוא לא כתב שהוא יצא לעקיפה כשהיה בימני. נהפוך הוא - הוא כתב מפורשות שהוא היה בשמאלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הוא הסביר את זה אחר כך.

אולי כתב את זה בכדי להוריד מעצמו את האש, אולי זו פשוט הייתה האמת. מכיוון וזה בסך הכל פורום, לא רואה סיבה שישקר. (שקר/ אמת פשוט לא ישפיעו על כלום)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
איך בדיוק? זה סותר לגמרי את הרעיון. אם הוא נוסע 100, ואתה תפתח בעקיפה ב-101 אתה כנראה לא תעקוף בטווח הזמן הנראה לעין. מיותר.

לי זה די ברור, תעקוף גם בקמש עד(!) שאתה מפריע למישהו, ברגע שאתה רואה רכב מתקרב במראה האחורית, תאיץ ותסיים את העקיפה, או בלום ובטל את העקיפה.

לא שאני ממליץ על עקיפות כאלה, אבל להתחסד זה לא בקטע שלי ואם אני נוסע 110 ויש לפני רכב שנוסע 108, וזה רק שנינו בכביש, אני לא רואה סיבה להאיץ.(הנל מתייחס לכבישים רב מסלוליים, בכביש דו סטרי כל העקיפות שלי הן בפול גז, בכל רכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

ישפיע על הורדת האש. לא קונה את זה. אבל אתה יודע מה? אם יצא לעקיפה ונצמדו אליו, גם אז הטעות שלו, כי לא תכנן נכון והתעלם מרכב מהיר ממנו בשמאלי או הניח כמו ידידנו כאן שהוא רחוק ולא מספיק מעניין אותו אם יבלום.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא הבנת.

אין סיבה לחתוך לשום מקום.

ואין סיבה להתחשב במישהו שנמצא 100-200 מטר ממני בשמאלי אם אני רוצה לעקוף ואני יודע שתוך כדי הוא ישיג אותי.

לחכות עד שיעבור אותך זו לא אופציה? אתה חייב לעקוף עכשיו?

לי יצא איזה כמה פעמים טובות לעשות את העליה לירושלים ברנו קאנגו. אני מבטיח לך שהבנתי שעדיף לי להשאר בימני ולהיות זה שמוריד את הרגל מהגז, מאשר להעניש ולסכן את הנהג בנתיב השמאלי כי "אין לי טורבו והכביש לא של אבא שלו".

בד"כ אני גם עוקף את הדבילים אחרי כמה דקות כי מרוב זיגזגים וחוסר תכנון הם נתקעים מאחורי מישהו שנוסע באמת לאט

הישג מרשים. אני נעקף בהרבה הזדמנויות על ידי נהגים מהסוג שלך. גם כי אני חוזר לימין וגם כי אני לא עושה עוד כל מיני דברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
ברגע שההשתלבות שלך היא גורם להאטה של רכב אחר, אז אתה עושה משהו לא נכון, ויהי מה. לא יודע איך לא למדת את הכלל הכל כך בסיסי הזה בתיאוריה. אתה יכול לגרום לתאונת שרשרת עם הגאונות הזו.

אם ככה אז אף אחד לא יכול לעקף כי לא תמצא שום כביש פנוי מספיק בשביל זה (אלא אם יש לך GT-R)

נתפסתם יותר מידי ל"3-4 מטר" מההודעה הקודמת שלי.

לא אמרתי שזה מרחק נורמאלי להשתלבות, אמרתי שבתאוריה זה מספיק.

ועם כל הכבוד, כשמישהו נוסע 20 קמ"ש יותר מהר ממני ורואה שאני נכנס לו לנתיב במרחק 100 מטר, זה לא מסכן אף אחד. אפשר להשוות את המהירות שלו לשלי ע"י הורדת הרגל מהגז ולא ע"י בלימת חרום.

ואם מישהו חושב שזה לא מרחק מספיק אז באסה, אני מתחשב בסביבה ע"י זה שאני לא חותך אף אחד וכן משתדל לפנות את השמאלי כמה שיותר מהר (בגבולות האפשרי מבחינת מרווח השתלבות ומהירות). אני מצפה שאחרים תחשבו בי ויאפשרו לי לעקוף גם אם זה אומר שאני מעכב אותם בכמה שניות (אם בכלל). ברגע שמישהו נצמד אלי- ההתחשבות נעלמת לחלוטין.

יבגני- מה זה "לעקוף עכשו"? איזה מרחק נראה לך הגיוני שיהייה ביני לרכב הקרוב בשמאלי כדי שאני כן אוכל לצאת לעקיפה? קילומטר? 5?

כמו שאמרתי- אני לא חותך (חותך- מצריך מישהו אחר ללחוץ על הבלמים), אבל אם אני באמצע עקיפה ומישהו סוגר עלי- אז אני מצפה ממנו שישמור מרחק ויוריד מהירות. אני אחזור לימני כשתהיה לי אפשרות בוטחה.

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

נניח שהנהג הממהר נמצא במרחק 200 מ' מאחור, ומוסתר על ידי עיקול בדרך. הוא מתקרב כאשר פות"ש נמצא באמצע עקיפת משאית שניה מתוך 4 משאיות, כאשר הוא נוהג ב-130 קמ"ש והמשאיות על מגביל המהירות ב-90 קמ"ש. הפרש של 40 קמ"ש יאפשר לו סיום העקיפה בתוך כמה מאות מטרים. אין כל סיבה שנהג שהגיע במהירות גבוהה מאד יגרום לו להדחף בין המשאיות ולא להשלים את העקיפה. יתכבד הממהר ויאיט עד שפות"ש יוכל לפנות את הנתיב בבטחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה מישהו צריך להשוות את המהירות שלו? למה אתה לא יכול לחכות עד שיעבור אותך?

אגו?

כיוון שאם יש שיירה של משאיות שנוסעות בימני ב-80 קמ"ש, ועוד שיירה של "עוקפים" בשמאלי ב-140 קמ"ש, אם אני רוצה לעקוף את המשאיות ב-100 קמ"ש - לא אוכל לעולם. זכותי לעקוף את המשאיות לא פחותה מזכותו לעקוף אותי.

פורסם (נערך)
הנ"ל מתייחס לכבישים רב מסלוליים, בכביש דו סטרי כל העקיפות שלי הן בפול גז, בכל רכב.

אני חושב שלא מעט בעיות שהשרשור הזה מציף - היו נפתרות אם נהגים היו חושבים על עקיפה בדו-מסלולי ובחד-מסלולי בצורה דומה.

לא מבחינת כוח המנוע הנדרש כמובן, אלא מבחינת התכנון המוקדם של העקיפה וההימנעות מעקיפות מיותרות, בנוסח התגובה האחרונה של יבגני.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם ממציאים תסריטים הזויים. גם בגרמניה, שם באמת יש שיירות של משאיות, שלא כמו בישראל, שמרתי על הימין ויצאתי לעקיפות בלי לגרום למישהו להאט כי "מה איכפת לי".

ספריאל, אני לא חושב שמישהו כאן מצפה לכזה דבר, לפחות לא אני. אני כן מצפה שמה שינחה אנשים במעשיהם על הכביש לא יהיה עקרונות כמו "הכביש לא של אבא שלו" או "הוא בא להתלהב עליי עם הבמוו שלו". זה מתכון לאסון מכל כיוון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דווקא נתקלתי בכמה מקרים מסוג זה, אם כי בדרך כלל הממהרים היו דו גלגליים. בדרך כלל הם גם מצאו לעצמם איזה נתיב עקיפה הזוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...