Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת הגה חלופית- פיג'ו 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בשבוע שעבר נפגשתי מפגש מצער עם חזיר בר תמים (עליו השלום) ברמת הגולן.

יש לי ביטוח מקיף אז הרכב נגרר למוסך ולמחרת הגיע שמאי.

השמאי אישר- פגוש, פנס ימין, גריל, מגן גחון, כנף ימין, תיקון קל בדלת ימין, כיוון פרונט ומשאבת הגה כוח (התפרקה לחתיכות).

ברכב זה (1.6 מודל 2008) מותקנת משאבת הגה-כוח אלקטרו-הידראולית.

לפי הסרוויס בוקס המק"ט של המשאבה ברכבי הוא- 4007vn.

כך היא נראית-

be3c2e7abd0c1a2991997ead7b3b6894_orig.jpg

המוסך קיבל משאבה שנראית מעט שונה אך מתאימה לחיבורים ועושה את העבודה (הרכב כבר אצלי ועבר את התיקון).

היא נראית כך-

b5fc5ea6.jpg

מבירור לפי התמונה בסרוויס בוקס המק"ט שלה הוא- 4008e6 והיא מורכבת ברכבי 307 דור ראשון (2001-2005).

תחילה התעצבנתי אבל אמרו לי שההבדל הוא בכיסוי/מגן (נשמע שקר מוחלט), ההתלבטות היא מה לעשות עכשיו כי ממש אין לי כוח להיכנס לוויכוחים בעניין, בסך הכול שאר העבודה נעשתה בצורה טובה.

האם יש הבדלים בביצועי המשאבות? או שאם זה עובד אז לעזוב את וזהו?

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי botzek1
פורסם

אם מבחינת חיבורים וקונפיגורציה הכל בסדר, והתגבור כפי שהיה, זה לא נראה כמו משהו בעייתי (לפחות לדעתי).

אני הרכבתי משאבה של 206 על הקסארה שלי לפני שבועיים (שלי החלה לנזול), למרות שקיימים שינויים מינוריים (ברמות המילימטר לפה או לשם) במיכל, וגם המק"ט עצמו שונה (המיכל עצמו במקור מכיל חלק פלסטיק נוסף, שלפי מה שראיתי עבר קיצור ע"י יד אדם, כי אותה משאבה בעצמה [מפירוק] כבר עברה שיפוץ ובטח בגילגול הקודם שלה היתה ברכב אחר).

מאידך, ההגה נשאר באותו המשקל, קוטר הפולי זהה, וכל מי שהתנסה בזה אמר לי פה אחד שצריך להקפיד על קוטר הפולי של המשאבה, כל היתר לא בעייתי - ובאמת כך היה. בינתיים אני מקפיד לעקוב ולוודא שהכל בסדר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראשית תודה על המענה.

שים לב שבמקרה שלי אין פולי, לכן אין לי בסיס להשוואה. המשאבות דומות במידה, אמנם לא במדוייק.

בנוסף אני מרגיש שההיגוי כבד יותר לעומת מה שהיה קודם, אך יכול להיות שזה פסיכולוגי בלבד.

פורסם

ראשית תודה על המענה.

שים לב שבמקרה שלי אין פולי, לכן אין לי בסיס להשוואה. המשאבות דומות במידה, אמנם לא במדוייק.

בנוסף אני מרגיש שההיגוי כבד יותר לעומת מה שהיה קודם, אך יכול להיות שזה פסיכולוגי בלבד.

חוץ מזה מעצבן אותי שאני מקבל משאבה שבוודאות ישנה ובלויה יותר מזו שנפגעה, מכיוון שהרכב שלי מודל 2008 והמשאבה שהרכיבו מקורה ב-307 דור ראשון, מה שאומר שהיא ישנה יותר ב-4 לפחות.

פורסם

התקשרתי להתייעץ עם עוד כמה מומחים (מוסך אם הדרך ואורן שירותי רכב), לטענת שניהם לא אמורים להיות הבדלים מהותיים אם המשאבה מתאימה מבחינת החיבורים ועושה את העבודה.

נראה לי שאשאיר את המשאבה הקיימת, בכל זאת אם למישהו יש ניסיון שונה בעניין אשמח אם יכתוב כאן.

תודה לכולם

• תוכן חדש...