Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש ג'ימני ידני VVT "קצת" משודרג. למען האמת הוא משודרג בכמעט כל מה שאפשרי בלי להיכנס לשינויי מבנה קיצוניים כמו החלפת סרנים/מנוע/טרנספר וכו'.

באמת בכביש הוא על הפנים - במיוחד שלי כי הקפיצים שלו קצת קשים.

מצד שני בשטח הוא מספק את הסחורה, ואני דורש ממנו הרבה! לא מפחד משום שטח למרות שאני לא מחפש לשבור.

מבחינת עלויות: 1-10 בדלק, 2700 ביטוח, 1200 טסט.

כל השיפורים שלי עלו לי בערך כמו סט הגבהה ומיגונים לרכבים הגדולים יותר.

מבחינת שרידות המכניקה והפלסטיקה - בגלל שהכל בנוי להיות עמיד ולא יפה/נוח הדברים שורדים די יפה.

1849424-5.jpg10441208_10152806221447148_151561608622422346_n.jpg

פורסם
תעשה את ההפרדה בין רכב שקונים במחיר מחירון ופחות ממנו לבין רכב שמשום שאין ריבוי שלו בשוק מוכרים אותו באלפי ועשרות אלפי שקלים יותר מהמחירון שלו.

...

מה שכן , מאז כניסתם של הג'מני החדשים, המחיר של הותיקים יותר התערער וטוב שכך.

עניין של היצע וביקוש.

וגם:

you jelly bro? Because if you are, you should go to jelly school

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל זו חשיבתי, אין סיבה לקנות משהו מעל המחיר הנורמטיבי שלו , מי שרוצה לשלם את זה , אדרבא שישלם , פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים

מה זה נורמטיבי?

הכל עניין של היצע וביקוש, או כמו שאומרים "לא מתאים לך? לך תקנה מלוי יצחק"

ביקוש יש, בכל רגע נתון יש עשרות אנשים שמחפשים ג'ימני שמור ב40~50K, רובם גם מחכים הרבה מאוד זמן כדי למצוא כזה.

היצע? רכב אחד פעם בכמה שבועות עולה ללוחות, כל השאר נבלות סרוחות.

במצב כזה מי שמדבר איתי על לוי יצחק יכול לעבור למודעה הבאה.

אהה.. בעצם.. אין מודעה הבאה.

מה שכן , מאז כניסתם של הג'מני החדשים, המחיר של הותיקים יותר התערער וטוב שכך.

הידניים התערערו, עכשיו לא דורשים 20K מעל המחירון, כי זה למעשה כבר מחיר של חדש.

באוטומטיים שום דבר לא ירד, להיפך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אוטוטו תעבור שנה עם הרכב. אני מאמין שכבר בקרוב אקבל חידוש רישיון רכב וכיוון שקניתי את הרכב עם טסט לשנה פחות חודש... 159 אלף קילומטרים על השעון, 13 יותר מכפי שהיו ביום שרכשתי אותו.

אז מה היה לנו? למרות חסרונותיו הרבים הג'ימני הקשיש שלי ממשיך לשמש אותי בהנאה רבה. כן, הוא עדיין איטי ברמה שגורמת לחלק מהאנשים לתלוש שערות מהראש. לי עצמי אין הרבה שערות על הראש, אז זאת לא בעיה. כן, הוא עדיין קופצני ברמה שאין לתאר ורועש כמו כיכר רבין בהפגנה של יוצאי אתיופה.

אבל פעם בשבוע אני משלב 4X4 ושוכח מהכל. בעקבות מזג האוויר החם שפוקד את אזורנו כמעט ולא טיילתי בחודשים האחרונים. חם מידי בכדי להוציא את האף מהמזגן. ובג'ימני, שגם ככה חלש מידי, זאת בעיה לנסוע עם מזגן בשטח. קודם כל כי גם ככה אין לו כוח, אבל גם כי בשטח טכני קשה לו לקרר את עצמו ואת הנוסעים. בתחילת הקיץ חשבתי שזאת בעיה ברכב שלי, אבל לא. גם רכב ההדגמה של היבואן מתחמם בעליות קשות בשטח בקיץ. לא ברמה של להיתקע, אבל כן ברמה שתגרום למזגן להיכבות. בכביש, אגב, אין בעיה. המזגן של הג'ימני פשוט פצצה, שרד היטב את החום הבלתי אפשרי ששרר בתל אביב באוגוסט האחרון.

מבחינת יכולות שטח, הג'ימני שלי מספק אותי מעל ומעבר. אמנם הוא משופר קלות אבל בתכלס - עוד לא היה מקום אחד שרציתי להגיע אליו ולא הגעתי. אני לא מאלו שמחפשים תמיד את המסלול הקשה ביותר בשטח, למעשה בדרך כלל אעדיף לעבור מהמקום היותר קל. אני מאלו שרוצים להגיע ואם צריך על הדרך לעבור איזה מכשול - נעבור. את כמות הטיולים שעשיתי עם הרכב כבר מזמן הפסקתי לספור, רק התחלתי לסמן V קטנים במפה על מקומות שכבר הייתם בהם.

מבחינת עלויות אחזקה סיימתי פחות או יותר את יישור הקו שעשיתי, בהחלטה מודעת, בתשלומים. בתחילת הקיץ שמתי לב שצריכת הדלק עלתה בצורה משמעותית והחלטתי לטפל בבעיה ה-Check Engine שהציקה לי במשך כמה שבועות. מסתבר שהממיר הקטליטי ברכב היה סתום לגמרי וגם התחיל להתפרק. למעשה ברכב שלי יש שני ממירים, אחד זעיר ושני גדול יותר. ניגשתי אל "רוני אגזוזים" ברחובות, שהחליף לי את שני הממירים בממיד אחד חלופי. ערכי זיהום האוויר חזרו מיד לנורמה וגם צריכת הדלק השתפרה. אבל לא להרבה זמן, כי מיד התחיל הקיץ ואיתו המזגן. צריכת הדלק חזרה לעלות. אגב, מאז החלפת הממיר התחיל רעש מוזר כשעוזבים את הרגל מהגז, מזכיר קצת ג'אקו ברקס של משאיות. אני די אוהב את זה :evil:

בין לבין הספקתי להתקין מכשיר קשר קבוע ברכב עם מתקן שמאפשר פירוק והרכבה מהירים (כדי שאף נשמה טובה לא תחמוד אשת רעיה), החלפתי פלאגים שקיבלתי במתנה מחבר פורום (תודה!) והתקנתי כיסוי הגה מעור שקניתי מ-Ebay בחמישה עשר שקלים. שכחתי משהו? כן, קניתי צמיג רזרבי חדש ותיקנתי פנצ'ר. זהו.

וצריכת הדלק, נקודה כואבת...

מאז שהתחיל הקיץ הממוצע ירד משמעותית. רוב המיכלים שלי מסתיימים בכ-9 קילומטרים לליטר, כנראה בגלל שהם כוללים לא מעט נסיעות עירוניות קצרות ופקקות, עם מזגן כמובן. מחוץ לעיר, ברגוע, בלי מזגן, גירדתי פעם את ה-14 קילומטרים לליטר. מזל שהדלק ירד...

אהה, כן, תמונות.

זה מה שקורה כשיש לך ג'ימני, כיסא מתקפל ושעה לשרוף בדרך לפגישה:

Jimny6.jpg

זה מה שקורה כשישה ג'ימנים נפגשים

Jimny5.jpg

זה מה שקורה שיש לך שעה לשרוף בדרך לדייטJimny4.jpg

זה מה שקורה כשאתה מתעקש לנסוע בקיץ, בשטח, עם מזגן

Jimny3.jpg

זה מה שקורה כשחונים ליד לנד-קרוזרים

Jimny2.jpg

זה מה שקוראים אותו שקיעה במדבר

Jimny1.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איזה מכשיר קשר התקנת?

מהם ההבדלים בין הדגם שברשותך לדגם החדש שמוכרים?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מכשיר קשר של חברת HYT Hytera. אם תרצה אבדוק לך את הדגם המדויק.

אינציקלופדית האמ;לק לדגמי הג'ימני השונים:

1999-2001 - הדגם הראשון, הגיע עם מנוע כמו של הסמוראי עם רצועת תזמון והזרקה רב נקודתית.

2001-2005 - דגם משודרג. קיבל מנוע עם שרשרת תזמון, לוח שעונים שונה וקצת שינויים בקונסולה המרכזית.

2005-2006 - דגם ה-VVT. קיבל מנוע עם תזמון שסתומים משתנה, תוספת של איזה 4 כוח חמור. הטרנספר הפך ממכאני (ידית) לחשמלי.

2006-2011 - הדגם המפואר. קיבל ABS, פגוש קדמי חדש, אופציה לחישוקי סגסוגת מקוריים וריפודי עור. עוד שינויים בלוח השעונים

2015 - הדגם החדש. מגיע עם כונס מגניב על מכסה המנוע, גריל קדמי חדש, לוח שעונים חדש ו-ESP.

שלי מודל 2003.

פורסם

אתה עם הדגם הידני או אוטומאטי?

למרות שלאחרונה רכשתי פאביה, אני פוזל כבר מספר רב של שנים לרכב הזה. אולי שווה לי לחפש בסבלנות אחד כזה :)

אגב, מה מרווח הטיפולים שלו?

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

נראה מגניב. התמונות עושות חשק לקנות כזה. :drinking:

הנה אוטוטו מתחילה העונה שוב עד מאי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מכשיר קשר של חברת HYT Hytera. אם תרצה אבדוק לך את הדגם המדויק.

Please do, אני גם מחפש מכשיר שניתן להסיר כשאין צורך בו

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אתה עם הדגם הידני או אוטומאטי?

למרות שלאחרונה רכשתי פאביה, אני פוזל כבר מספר רב של שנים לרכב הזה. אולי שווה לי לחפש בסבלנות אחד כזה :)

אגב, מה מרווח הטיפולים שלו?

שלי אוטומטי.

מרווח טיפולים - שנה או 15 אלף קילומטרים. טיימינג כאמור אין בדגמים מ-2001 והלאה. כן יש החלפה יקרה יחסית של פלאגים בכל 90 אלף קילומטרים או משהו כזה.

נראה מגניב. התמונות עושות חשק לקנות כזה. :drinking:

הנה אוטוטו מתחילה העונה שוב עד מאי.

אם תבקש יפה אני אמכור לך, נעשה לך מחיר :evilbat:

Please do, אני גם מחפש מכשיר שניתן להסיר כשאין צורך בו

זה נקרא HYT TM800:

tm-800.jpg

אני קיבלתי את המכשיר בלי התושבת המקורית שלו ולא מצאתי אחת לרכישה במחיר סביר. אבא שלי בנה לי מתקן חלופי מאלומיניום שמתחבר עם ברגי פרפר לרדיו. אני מסתפק בשני ברגים, זה מספיק.

פורסם
אוטוטו תעבור שנה עם הרכב. אני מאמין שכבר בקרוב אקבל חידוש רישיון רכב וכיוון שקניתי את הרכב עם טסט לשנה פחות חודש... 159 אלף קילומטרים על השעון, 13 יותר מכפי שהיו ביום שרכשתי אותו.

אז מה היה לנו? למרות חסרונותיו הרבים הג'ימני הקשיש שלי ממשיך לשמש אותי בהנאה רבה. כן, הוא עדיין איטי ברמה שגורמת לחלק מהאנשים לתלוש שערות מהראש. לי עצמי אין הרבה שערות על הראש, אז זאת לא בעיה. כן, הוא עדיין קופצני ברמה שאין לתאר ורועש כמו כיכר רבין בהפגנה של יוצאי אתיופה.

אבל פעם בשבוע אני משלב 4X4 ושוכח מהכל. בעקבות מזג האוויר החם שפוקד את אזורנו כמעט ולא טיילתי בחודשים האחרונים. חם מידי בכדי להוציא את האף מהמזגן. ובג'ימני, שגם ככה חלש מידי, זאת בעיה לנסוע עם מזגן בשטח. קודם כל כי גם ככה אין לו כוח, אבל גם כי בשטח טכני קשה לו לקרר את עצמו ואת הנוסעים. בתחילת הקיץ חשבתי שזאת בעיה ברכב שלי, אבל לא. גם רכב ההדגמה של היבואן מתחמם בעליות קשות בשטח בקיץ. לא ברמה של להיתקע, אבל כן ברמה שתגרום למזגן להיכבות. בכביש, אגב, אין בעיה. המזגן של הג'ימני פשוט פצצה, שרד היטב את החום הבלתי אפשרי ששרר בתל אביב באוגוסט האחרון.

מבחינת יכולות שטח, הג'ימני שלי מספק אותי מעל ומעבר. אמנם הוא משופר קלות אבל בתכלס - עוד לא היה מקום אחד שרציתי להגיע אליו ולא הגעתי. אני לא מאלו שמחפשים תמיד את המסלול הקשה ביותר בשטח, למעשה בדרך כלל אעדיף לעבור מהמקום היותר קל. אני מאלו שרוצים להגיע ואם צריך על הדרך לעבור איזה מכשול - נעבור. את כמות הטיולים שעשיתי עם הרכב כבר מזמן הפסקתי לספור, רק התחלתי לסמן V קטנים במפה על מקומות שכבר הייתם בהם.

מבחינת עלויות אחזקה סיימתי פחות או יותר את יישור הקו שעשיתי, בהחלטה מודעת, בתשלומים. בתחילת הקיץ שמתי לב שצריכת הדלק עלתה בצורה משמעותית והחלטתי לטפל בבעיה ה-Check Engine שהציקה לי במשך כמה שבועות. מסתבר שהממיר הקטליטי ברכב היה סתום לגמרי וגם התחיל להתפרק. למעשה ברכב שלי יש שני ממירים, אחד זעיר ושני גדול יותר. ניגשתי אל "רוני אגזוזים" ברחובות, שהחליף לי את שני הממירים בממיד אחד חלופי. ערכי זיהום האוויר חזרו מיד לנורמה וגם צריכת הדלק השתפרה. אבל לא להרבה זמן, כי מיד התחיל הקיץ ואיתו המזגן. צריכת הדלק חזרה לעלות. אגב, מאז החלפת הממיר התחיל רעש מוזר כשעוזבים את הרגל מהגז, מזכיר קצת ג'אקו ברקס של משאיות. אני די אוהב את זה :evil:

בין לבין הספקתי להתקין מכשיר קשר קבוע ברכב עם מתקן שמאפשר פירוק והרכבה מהירים (כדי שאף נשמה טובה לא תחמוד אשת רעיה), החלפתי פלאגים שקיבלתי במתנה מחבר פורום (תודה!) והתקנתי כיסוי הגה מעור שקניתי מ-Ebay בחמישה עשר שקלים. שכחתי משהו? כן, קניתי צמיג רזרבי חדש ותיקנתי פנצ'ר. זהו.

וצריכת הדלק, נקודה כואבת...

מאז שהתחיל הקיץ הממוצע ירד משמעותית. רוב המיכלים שלי מסתיימים בכ-9 קילומטרים לליטר, כנראה בגלל שהם כוללים לא מעט נסיעות עירוניות קצרות ופקקות, עם מזגן כמובן. מחוץ לעיר, ברגוע, בלי מזגן, גירדתי פעם את ה-14 קילומטרים לליטר. מזל שהדלק ירד...

אהה, כן, תמונות.

זה מה שקורה כשיש לך ג'ימני, כיסא מתקפל ושעה לשרוף בדרך לפגישה:

[ATTACH=CONFIG]438804[/ATTACH]

זה מה שקורה כשישה ג'ימנים נפגשים

[ATTACH=CONFIG]438805[/ATTACH]

זה מה שקורה שיש לך שעה לשרוף בדרך לדייט[ATTACH=CONFIG]438806[/ATTACH]

זה מה שקורה כשאתה מתעקש לנסוע בקיץ, בשטח, עם מזגן

[ATTACH=CONFIG]438807[/ATTACH]

זה מה שקורה כשחונים ליד לנד-קרוזרים

[ATTACH=CONFIG]438808[/ATTACH]

זה מה שקוראים אותו שקיעה במדבר

[ATTACH=CONFIG]438809[/ATTACH]

מתי אני הופך להיות חלק מהחבר'ה?

אני גר בפלמחים, בקיבוץ.

אם מישהו עושה נסיעה שייתזכר אותי.

[email protected]

פורסם
גם אם המחירון מעוות או לא, עדיין חברות הביטוח הולכות לפי המחירון הזה , אני מסתכל "היום שאחריי" , חלילה מעורב בתאונה חלילה הרכב נגנב (סיכוי די גבוה בשל הצורך בחלפים לג'מני) , המחיר שתקבל עליו סביר להניח יהיה בפני עצמו נמוך (בשל קיזוזים) על אחת כמה וכמה אם שילמת עליו מעל מחירון , אז אתה נשאר עם חור בכיס יותר מהשווי של הרכב.

שווה את זה? לא נראה לי.

אנשים כמוך מקומם בליסינגומטית ולא בפורום רכבים. (לא בכעס כמובן, מביע את דעתי בחברות בלי כוונה להעליב)

• תוכן חדש...