Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה VS לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. מתלבט בין איביזה ללאון בגירסאות ה-TSI. מחפש אוטומט כך שרק DSG על הפרק.

הגירסאות: (משנתונים 2010 - היום) - איביזה 1.2 tsi/איביזה FR 1.4 tsi/לאון 1.8 tsi

התקציב - עד 70K.

הדרישות - אמינות וחסכוניות. הרכב ייסע כ-1000 ק"מ בחודש שיהיו מורכבים מכ-30% נסיעה עירונית,

וכ-70% נסיעה בין עירונית (טיולים בעיקר כך שרוצה גם אחרי הכל להנות מהרכב)

על הבעייתיות בשילוב מנועי TSI עם גיר DSG שמעתי רק שמועות ולא עובדות מוצקות.

האם מישהו מוכן לשפוך לי אור על הנושא?

יש שנתון/גירסא בה תוקנה הבעיה?

האם האחזקה של הלאון יקרה משמעותית מאחזקת האיביזה?

אשמח לחוות דעות מבעלי לאון וסיאט TSI.

“If one day the speed kills me, don't cry. Because I was smiling.”

בעבר: ibiza CUPRA 2007

LEON fr 2007

בהווה: 2011 ibiza tsi

פורסם

אני גם שם לב שמדובר בד"כ על כשלים באיביזה.משום מה על כשלים מיוחדים בלאון אני לא שמעתי עד עכשיו.

מישהו יודע אם זה תוקן בשנתונים מאוחרים יותר?

LEON fr 2007

פורסם

קח בחשבון שכמו בכל דבר בחיים, גם פה הרבה יצא מפרופורציות וזוכרים רק את הסיפורים הרעים ואת מקרי הקיצון.

הלאון שלי (TSI+DSG) שירתה אותי בנאמנות (חמסה, חמסה, חמסה), לא ביליתי איתה במוסך מלבד טיפולים וקריאת שירות אחת,

לא אכלה לי יותר מדי שמן, לא הייתה בזבזנית בדלק ועשתה את כל מה שמצפים ממנה.

כרכב משפחתי מהיר, זו היתה ועדיין הבחירה הכי טובה ביחס של תמורה לשקל.

פורסם

מחזק את קריוס, למרות שלי אין DSG אלה ידנית חוץ מטיפולים חמסה חמסה חמסה לא היתה צריכה כלום והיא על 70K ק"מ.

בכלליות לגבי הDSG - TSI , בפורום פה מחשיבים את השילוב או אפילו רק את TSI כסוג של התאבדות , אבל בהתחשב במספר הרכבים שיש על הכביש בארץ ( אני אפילו לא מדבר על מה הולך בעולם) שהם TSI - DSG , הכמה מקרים שמדווחים פה בפורום הם שוליים.

פורסם (נערך)

הייתי באותה דילמה כאשר חיפשתי רכב שני למשפחה. לקו הגמר הגיעו הלאון והאיביזה 1.2 DSG. אשתי נוסעת על הרכב הגדול ואני נוסע לעבודה יום- יום במסלול בין עירוני, לרוב ללא נוסעים נוספים.

נכון שהלאון יפה ואיכותית יותר אבל לבסוף בחרתי באיביזה כי היא עדיפה יותר בפרמטרים הבאים שהיו חשובים לי:

- חסכונית וזריזה יותר בשל מידות ומשקל נמוך יותר.

- תנוחת נהיגה עדיפה, אני דיי גבוה ובאיביזה יש לי יותר מקום לרגליים.

- זולה יותר באופן משמעותי. הפרש של 25K!

אני כבר שנה עם הרכב, ללא שום בעיות מיוחדות והוא עונה על הצרכים שלי בצורה מושלמת

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אתה כנראה מתכוון לקונסולה המרכזית, מבין את כוונתך.

למרות שאני יחסית גבוה (1.86) מעולם לא נתקלתי בבעיה עם ברך ימין,

הלאון היא דווקא אחת הבודדות שלא הייתי צריך לקחת בה את הכסא עד הסוף אחורה בשביל שיהיה לי נוח.

פורסם

שיטוטים בפורומים אנגלים ואירופים בכלל טוענים שחניה של הרכב בהילוך ודרדור שלו אחורה כשהרכב לא מונע גורם לבעיות מתח ברצועת טיימינג , מה שיכול להביא להרס מנוע, יש ביוטיוב כל מיני סרטונים שמדגימים רעש לא תקין של רצועת טיימינג (כדאי להקשיב לפני שהולכים לבדוק רכבים) , בכל מקרה עושה רושם שבמקומות מסויימים פולקסוואגן מודעים לבעיה ומחליפים את המנוע (או רצועה ומותחן) על חשבונם.

לגבי הDSG אין לי מושג.. מכיר הרבה אנשים שנוסעים עם DSG7 ויש להם רק תשבוחות ומכיר כאלה שלא יכנסו יותר בחיים לרכב עם DSG7

פורסם (נערך)
אתה כנראה מתכוון לקונסולה המרכזית, מבין את כוונתך.

למרות שאני יחסית גבוה (1.86) מעולם לא נתקלתי בבעיה עם ברך ימין,

הלאון היא דווקא אחת הבודדות שלא הייתי צריך לקחת בה את הכסא עד הסוף אחורה בשביל שיהיה לי נוח.

אתה כנראה מתייחס ללאון הישנה יותר. אני בדקתי את הדגם החדש בנסיעת מבחן וזה ממש הציק לי.

אותו הדבר הציק לי גם בפולו.

משום מה הקונסולה המרכזית במכוניות החדשות לא מתאימה לאנשים גבוהים.

אגב, גם הכיסא באיביזה נוח מאוד (גם יחסית למכוניות יקרות הרבה יותר) למרות שהוא נראה מאוד פשוט.

בכלל אני חושב שהרכב הזה לא מקבל את הערכה שמגיעה לו. מדובר על חבילה טובה מאוד ולא רק בתחום

המנוע והגיר (נשאיר את התקלות בצד) ובמחיר סביר.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

הייתה בבעלותי איביזה 1.2 TSI, נהנתי מכל רגע, נסיעה מהנה וכיפית - לא היו שום בעיות תודה לאל (הייתה אצלי בסביבות 8 חודשים, לא יותר מידי זמן אבל אני מכיר עוד הרבה רכבים עם שילוב של DSG וTSI שכבר שנים מסתובבים במשפחה המורחבת ועוד לא שמעתי על בעיה מהשילוב חוץ משמועות שיצאו מפרופורציה מזמן לדעתי...)

רכב באמת מאוד מהנה ונוח ואם לא לוחצים יותר מידי ונותנים לטורבו מנוחה היא גם מאוד חסכונית בדלק... אם אתה לוחץ זה כבר סיפור אחר...

פורסם

מקריאה מעמיקה על הנושא הספיק לי להבין כי השילוב לא עשה טוב לכמות נכבדת של אנשים.

עוזב את עניין ה-TSI+DSG.

LEON fr 2007

• תוכן חדש...