Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אנחנו מחפשים רכב משפחתי (זוג + 1 בדרך..) ולהלן שתי האופציות הכי טובות שחשבנו עליהם:

1. יונדאי i25 מנוע 1.4 ששכנה שלנו נהגה עליה שנתיים וחצי מאז 7/12 ועכשיו החברה שלה מחליפה לה רכב (חברת ליסינג oto) מה שאומר שיש לנו עוד אחריות יצרן עליה לכמעט חצי שנה. היא עשתה 61500 א' ק"מ ומשיחה עם סוכנות הליסינג הם מוכנים למכור ב62 א' (מחירון 63 לפי לוי יצחק) מבחינתנו זו אופציה טובה כי זה כמו לקנות מפרטי, אנחנו מכירים אותה, וסומכים עליה שהיא נהגת טובה ללא תאונות, האוטו נראה חיצונית טוב. (כל זאת נאמר לפני שעשינו לו בדיקה). וכמובן אנו מקבלים את הנחת הליסינג. בנוסף , מכיוון שחברת הליסינג היא לא מהגדולות, אין להם מוסכים משלהם מה שאומר שהם מתקנים רק במוסכים מורשים (ואולי אף המרכזי של יונדאי) - עוד נקודה לזכותם.

2. האופציה השניה היא להחליף חבר מהעבודה שלי ברכב הליסינג שהוא נוהג עליו שנתיים מאז 12/12 (ומעוניין להשתדרג לחדשה. ) פורד פוקוס טרנד 1.6 , ולקבל אותה ל10 חודשים הקרובים (תמורת כ-3000 ש"ח בחודש וכל ההטבות הכלולות בדבר 8) ) בתכנון שאחרי זה נקנה אותה ישירות מחברת הליסינג! (אוויס) . המכונית כרגע עם כ40א' ק"מ. אנחנו עושים בממוצע לשנה 17א' ק"מ. לכל היותר נעשה 20א' במידה "ונתפרע" כי זו התוכנית שאני אקח בעבודה (מעבר ל20 אני אחויב בתשלום על חריגה) היתרונות שבנוחות והחסרונות שבמחיר היקר בליסינג ידועים לנו כמובן, אך אנו מתלבטים כי זו אופציה שנראית נוחה כרגע במידה ואכן הפורד שווה יותר. כי על הנייר היא יקרה יותר. החסרונות שבקנייתה בסוף (לפחות ממה שאמרו לי) זה שהיא לא חסכונית בדלק בכלל, שהיא לא נפוצה בימינו כמעט (בטח לעומת היונדאי) ושהטיפולים באוויס הם לא מדהימים בלשון המעטה..

מחכה לתשובת המומחים ועצתכם , הרגישו חופשי לשאול שאלות, סליחה אם חפרתי, ניסיתי לתת כמה שיותר אינפורמציה.

תודה מראש!!

עדי

פורסם

צודק, סליחה.

פחות או יותר מה שחשוב לכולם.. נוחות, אמינות, צריכת דלק סבירה+, תא מטען מרווח..

פורסם

1. 62 אלף ש"ח זה הרבה כסף בשביל יונדאי i25 משומשת. הסיבה פשוטה - במחיר הזה אפשר לקבל מכוניות משפחתית "בגודל מלא" מאותו שנתון, נניח קיה פורטה או מיצובישי לנסר. זה שאתם מכירים את הנהגת והרכב טופל רק במוסכים מורשים זה אכן בונוס, אבל קח בחשבון שאף אחד לא ישלם לכם על הבונוס הזה בעתיד, כשתרצו למכור את הרכב.

2. אני מאוד לא ממליץ על הפוקוס מהצורה החדשה באופן כללי. המכונית סובלת מבעיות כרוניות בגיר הרובוטי שלה, דובר על כך רבות בפורום. בנוסף היא לא מרווחת כמו שמכונית משפחתית אמורה להיות וצריכת הדלק שלה די בינונית. היתרונות של הפוקוס הם בעיקר בתחום התנהגות הכביש והאבזור, אבל לא ראיתי שכתבת שזה חשוב לך.

אם אתה רוצה לקחת את הרכב בליסינג ל-10 חודשים זה עוד איכשהו הגיוני, כי בתכלס בליסינג לא כל כך אכפת לך מתקלות או צריכת דלק גבוהה. אלו בעיות של מישהו אחר. אבל לקנות אחר כך את הרכב הזה? הייתי מוותר מראש על התענוג המאוד לא צרוף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. אבל זה המחיר, הם לא עובדים עליי.. זה פשוט רכב שעלתה קרנו ויחד עם זו המחיר שלה. לפי מחירון יד 2 זה בכלל 67א' שח..

לא מצאתי מיצובישי מהשנה הזו בפחות מ69 ומעלה לפי יד2..

חשוב לציין שאני מחפשת רכב עם לכל היותר 60א' ק"מ. מוכנים ללכת אחורה גם לשנת 2010 וכמובן להוזיל את העלות :)

מזה בעצם התחלנו את החיפושים, מתקציב של 50-55 למכוניות של 2010-2011. אבל אז פתאום "צצו" השכנה והחבר מהעבודה שזה היה נשמע אופציות חביבות יותר מאשר להתחיל להאמין בסוחרים\אנשים פרטיים שמוכרים ביד2\מכוניות שחברות הליסינג מוכרות במגרשים שלהם.

2. גיר רובוטי? זה לא גיר אוטומטי? מבחינת מרווח הרכב למשפחה,עד שנהיה משפחה גדולה בשביל שהיא תהיה קטנה לנו כבר נחליף רכב להערכתי :)

פורסם

1. לא כתבתי שעובדים עליך, כתבתי שזאת עסקה לא משתלמת במחיר הזה. יכול מאוד להיות שזה מחיר המחירון, אז מה? מי אמר שזה גם מחיר השוק?

2. הגיר בפוקוס הוא גיר רובוטי כפול מצמדים. הלכה למעשה מדובר בגיר אוטומטי, כלומר שמים מצב D ונוסעים. ההבדל הוא במבנה המכאני של הגיר, שדומה יותר לגיר ידני מאשר לגיר אוטומטי. זה משפיע על האופן שבו מרגישים את העברות ההילוכים.

פורסם

אז בהתאם למחיר השוק, נניח אני אתמקח איתו, באיזה מחיר שווה כן לרכוש את הרכב הזה לדעתך?

יש רכב אחר שהיית ממליץ לקנות אותו? מה לגבי i30 2010 ?

פורסם

יונדאי i30 היא אופציה טובה, אבל מבוקשת מאוד בשוק ולכן מחירה גבוה יחסית. בתקציב של עד 55 אלף ש"ח הייתי מחפש קיה פורטה 2011 עם גיר שישה הילוכים, או מיצובישי לנסר "צורה חדשה" 1.5 ליטר (בהנחה ואתם נוסעים בעיקר בעיר, ופחות חשובים לכם הביצועים), או אפילו מאזדה 3 "צורה ישנה" מודל 2010-11.

עוד אופציה נחמדה זה ניסאן נוט. חסכוני, נוח, אמין ומרווח. קצת קשה למצוא אותם אבל אולי תמצאי.

פורסם

אתה הולך על רכבים ספציפים, וזה משהו שהוא לרעתך.

בנוסף מדובר על שתי שיטות שונות כאשר הראשונה היא קניית רכב פרטי והשנייה היא ליסינג (וגם, לשנה)

על יונדאי I25 לא הייתי ממליץ כי אין לך שום מיקוח מול חברת הליסינג כי הם יודעים שאתה נעול אך ורק את האקזמפלר הספציפי הזה.

לגבי הפוקוס' בנסועה השנתית שלך לא משתלם לקחת ליסינג, וזה לא משנה איזה רכב זה וכמה ק"מ יש לו או מה מצבו.

לפני הדרישות שלך מהרכב תחליט קודם כל כל איך אתה מתכוון "לקחת" רכב, ואני ממליץ על רכישה של רכב פרטי, שוב פעם, בגלל הק"מ.

לאחר שיהיה תקציב תוכל לראות שאתה יכול לקנות הרבה רכבים יותר טובים מיונדאי I25 עם מנוע 1.4.

• תוכן חדש...