Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפשת רכב חסכוני, אמין והכי חשוב בטיחותי!

• רכב אוטומט
  • משומש
  • נפח מנוע - לא משנה
  • שנה - 2000 ואילך
  • ק"מ צפוי - בערך 20 בממוצע ליום
  • תקציב - עד 15,000 (+ 5,000 אם התוספת מאוד משתלמת ואין משו אחר יותר זול)
  • מראה - לא אכפת לי איך הרכב נראה, מצידי שיראה כמו גרוטאה.

כעקרון התקציב היה 10,000 אבל אני מבינה שבסכום כזה הסיכוי למצוא רכב בטיחותי הוא כמעט אפסי.

מוכנה להשקיע קצת יותר מה15,000 אם בעוד כשנתיים בערך אוכל למכור את הרכב בסכום של בערך 10,000 ולא אתקע איתו.

תודה רבה לעוזרים

פורסם

יונדאי גטס ברמות איבזור GLS/GLI/GLX, אולי לא הכי חיסכונית אבל אמינה ולא יקר לאחזקה.

פיאט פנדה,מאוד חיסכונית ולא יקרה לאחזקה,יש לה גיר רובוטי לכן הוא לא יהיה חלק כמו גיר אוטומט רגיל אבל חיסכוני.

פיאט גרנדה פונטו,בטיחותית,גם כן חיסכונית אם כי פחות מאשר הפנדה וגם לה אותו גיר רובוטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגטס ושחכתי לציין החל משנת 2006 עם מנוע 1.4,לפני זה היה מנוע 1.35.

הפנדה והגטס פחות מאשר הגרנדה,השניה היא הגטס ואז הפנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקי אבדוק.. מה לגבי:

פיג'ו 206

טויוטה יאריס

פיאט פונטו

סובארו אימפרזה

הונדה סיוויק

דייהטסו שרייד

סוזוקי בלנו

האם יש משו מהדגמים האלה שהוא בטיחותי אמין וחסכוני?

פורסם

בתקציב הזה חשוב יותר לבדוק אם לרכב יש היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת ולהעדיף שנתון כמה שיותר גבוהה.

אני חוב שהפיאט פונטו והיונדאי גטס הכי מתאימות.

רכב זה לא רק דלק, זה גם ביטוח טיפולים ותיקונים. סיויק וקורולה בתקציב הזה יהיו ישנות ולא בהכרח שמורות. החלקים והביטוח יהיו יקרים מאוד (וגם צריכת הדלק לעומת הפונטו).

מבחני ריסוק ניתן לבדוק כאן:

http://www.euroncap.com

או כאן:

http://www.iihs.org/iihs/ratings

אני חושב שבשורה התחתונה הפונטו הכי מתאימה, צריך רק למצוא אחת שמורה ומטופלת.

פורסם

תודה רבה על העזרה

לצערי בתקציב יש רק 2 מכוניות מתאימות, אין שוק (?!):

יונדי גטס, 2008 , 183 ק"מ, יד 2, 16,500 ש"ח

פיאט פונטו גרנדה, 2007, 199 ק"מ, יד 3, 16,500 ש"ח (יד ראשונה הייתה השכרה, אין היסטוריית טיפולים מלאה, טופל במוסך מורשה ולא עבר תאונות)

לפיאט פנדה יש יותר אפשרויות..

פורסם

האם יש אפשרות להתפשר על גיר רגיל? זה גם יחסוך בדלק וגם בד"כ יחסוך בהוצאות על תקלות.

כמובן שצריך המון סבלנות ברכישת רכב יד שנייה, אגב אם הוא מטופל במוסך מורשה אפשר ללכת ביחד עם הבעלים לאותו מוסך לבדוק מתי בוצעו טיפולים ומתי בוצע טיפול אחרון, מתי טיפול הבא וכמובן לקזז ממחיר המכירה.

פורסם

הנסועה הצפוייה שלך הוכלת להיות לא גבוהה בכלל, חישוב גס בערך 8K בשנה. הבדל בין רכב שצורך במשולב 1:14 ל1:11 יסתכם בכמאה ש"ח בחודש (בשביל סטודנטית זה גם סכום שאינו זניח, אבל תקלה ברכב מוזנח יכולה לקזז לך אותו מאוד מהר).

לדעתי האישית, כדאי לך להתמקד ברכבים שמורים, פרטיים עם היסטוריית טיפולים מסודרת ושאיפה לקילומטראז' נמוך מאשר לקנות שנתון גבוה אבל במצב סביר לכל היותר.

לגבי הפונטו גרנדה. אני אישית מאוד אוהבת את הרכבים של פיאט, יש לי ניסיון טוב איתם ונכון לעכשיו גם שניים כאלה. אבל במהלך החיפושים שעשיתי בשנה שעברה, ראיתי הרבה דיווחים על בעיות בגיר הרובוטי של הגרנדה בשנים הראשונות של הדגם (2007-2008), בשנים מאוחרות יותר נראה שיש שקט בגזרת הגיר.

אני הייתי ממליצה לך לוותר על הגרנדה אוטומטית משנת 2007 ועוד עם עבר השכרה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יונדאי גטס מומלץ לחפש רק בדגמי GLS שהם הכי בטיחותיים ומאובזרים. ממוצע ק"מ של 15,000 לשנה, חבל לקנות מעל.

כלומר רכב שנת 2006 נמצא כבר 9 שנים על הכביש = ק"מ סביר 135,000 ק"מ.

בעוד ליונדאי יש גיר אוטומט רגיל, לפונטו ולפנדה יש גיר רובוטי שדורש הסתגלות, מה גם שע"פ פרסומים זרים הן פחות אמינות מהיונדאי.

פורסם

היד טיפה גבוהה, אבל לא נהייה קטנוניים. הרכב הזה זה משהו שהייתי בודק "פנים מול פנים".

יש כל מיני בדיקות שאפשר לבצע לבד לפני שלוקחים למוסך או מכון בדיקה כמו צמיגים לפי תאריכים ועומק חריצים, בולמ"ז לפי עומס מעל הבולם, בעיות במנוע לפי שמן מנוע (אם יש בועות במדיד) ונוזל קירור (אם הוא מלוכלך או נקי), האם יש עשן מהאגזוז - יש משמעות בין עשן לבן לכחול בהיר למשל (מצב רצוי שלא יהיה בכלל).

בדיקה לחלונות לראות אם לא הוחלפה שמשה, בדיקה מתחת לגומיות לראות אם רוסס צבע, לפעמים יש על הכנפיים הקדמיות חריטה עם תאריך ואפשר לראות אם הוחלפו, כנ"ל לראות סימני ברגים, לבדוק תאריך על המצבר ועוד ועוד...

צריך גם לעשות השוואה של ק"מ מול הסטורית טיפולים ורישיון רכב, לבדוק עיקולים, מס' שלדה ומנוע תואם לרישיון...

את מבינה בזה קצת או שיש מישהו שמבין אתך? אם לא אז לבדיקה.

פורסם

בחתימה שלי יש מדריך שהשקעתי המון בכתיבה שלו. מציע לך לקרוא, זה יעזור לך לקבל תמונה כללית.

אם את/ההורים מכירים מכונאי אמין אפשר לקחת אליו את הרכב שיבדוק

או לחילופין לקחת למכון בדיקה שלפחות יבדקו את תקינות המנוע (אני מאמין שרכב בשנתון הזה עבר החלפת דלת/כנף פה ושם...זה דיי נפוץ).

• תוכן חדש...