Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסך האחרון שאתה רואה לפני שאתה עובר לפייפאל מוצגת לפניך החשבונית לתשלום, נראה לי שתמיד מופיע כפתור request total שם.

במידה וביקשת, תקבל במייל חשבונית עדכנית לתשלום.

פורסם (נערך)

יצא לי לזכות במכרזים ופתאום אחרי זה להבין שהמחיר ממש לא אטרקטיבי, יצא לי גם לשלם ואז להתחרט. מעולם אף מוכר לא בא אלי בשום טענה כשביקשתי לבטל, והאמת תמיד הרגשתי קצת לא נעים אחרי זה.

אחרי שיצא לי למכור קצת באיביי בעצמי הבנתי שהדברים האלה קורים לעיתים די תכופות, המערכת מאוד ידידותית ל"טעויות" האלה הזיכויים מלאים ומידיים, הדבר היחיד שהמוכר צריך לעשות עכשיו זה לבקש מאיביי לבטל את העסקה, איביי ישאלו אם אתה מסכים ושם נגמר הסיפור.

אין סיבה שיגבו ממך אפילו אגורה זה.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

למען הסר ספק, אני מזכיר שכמובן שילמתי על המוצר לצערי בכדי להמנע מסתם אי נעימויות וסתם אולי דבר כזה או אחר. בדיעבד? ביטלתי מוצר שעוד לא קיבלתי אפילו והתהליך בכלל מצוי בשיחות ביני לבין המוכר לגבי עלות השילוח. זכותי המלאה לדעתי לבטל עסקה מכיוון שמצאתי מוצר אחר עם שילוח בין לאומי. אחרת הייתי מחכה יומיים לכל מוכר זה לא היה נגמר.

פורסם
זכותי המלאה לדעתי לבטל עסקה מכיוון שמצאתי מוצר אחר עם שילוח בין לאומי. אחרת הייתי מחכה יומיים לכל מוכר זה לא היה נגמר.

זכותך לחשוב שזו זכותך, רק חבל שזה נוגד את הנהלים של איביי.

נגיד והגעת למוסך ושאלת כמה יעלו כל החלפים לטיפול בלי לשאול כמה עולה העבודה, וכשהאוטו על הליפט אתה נזכר לברר כמה יעלה לך הכל בסה"כ, ואז אתה הולך עושה טלפונים ואומר לו תוריד לי את הרכב מהליפט מצאתי מישהו שעושה את זה בחצי כסף.

גם במקרה המוסך והמקרה שלך באיביי, זה פשוט יוצר מצב לא הוגן כלפי המוכר שיכל למכור את המוצר בזמן הזה ללקוח אחר, אלא שהמודעה לא הייתה פעילה באותו זמן והוא כנראה יצא קירח משני הצדדים.

פורסם

חברים, מצאתם מוצר באיביי ועלות המשלוח לא רשומה?

יש אופציה בשם contact seller

אם לחצתם buy it now ואז לחצתם commit to buy, אז התחייבתם לקניה, זה די בסיסי..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הוא רוצה שתשלם לו? אין שום בעיה, תבדוק מול ebay כמה עולה העמלה המדוברת, סביר להניח משו מסביב לדולר. שלח לו דולר ותשים לא תגובה שלילית מפורטת. תראה את הדולר חוזר מהר מאוד אליך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מבין שהקטע בפורומים הוא שכל אחד כותב משהו קיצוני ואז מישהו אחר עונה לו בקיצוניות הפוכה-

כולה עשה טעות תמימה, לא מגיע למוכר פידבק שלילי, לא מגיע לקונה פידבק שלילי, לא מגיע למוכר שום עמלות (הוא לא מחוייב בכלום אם הקונה מבטל),

בקיצור מספיק לעשות סיפור מכל דבר, טעה, טועים, טעינו, לא הוא יהיה הסיבה שלא ישלחו לארץ, מספיק לעשות פיל מכל זבוב.

פורסם

flytomars

כשעושים טעות, יודעים להגיד שטעיתי ולספוג את התוצאות של הטעות, ולא מתנהגים כמו ילדים "טעיתי אז אני אהיה מניאק ואיש לו פידבק שלילי!!", חוץ מזה שכנראה ולא מדובר פה על נזקל של מאות שקלים. כמו שטרונצ'ו ציין, כנראה לא יותר מדולר.

פורסם

קרה לי מקרה דומה עם מוצר שקניתי ועלה פי 5 ממוכר שמצר את אותו הדבר, למרות ששלחתי התחייבות לקניה פשוט שלחתי מייל שאני מבקש לבטל את המכירה מסיבה כזו או אחרת, הוא שלח אלי אישור ביטול עסקה ושם זה נסגר, המוכרים לא שוברים ראש איתך מדוע ולמה ותתחייב לקנות וכו'.

לדעתי פשוט שלם את המס שנשאר לך וסיים את הנושא עמו, חבל שתקבל ציון שלילי בתור קונה, יש מוכרים שלא אוהבים למכור לאנשים כאלו, אני גם משתדל להשאיר פידבק חיובי 5 כוכבים על כך .

Opel Adam S 2017

פורסם

למוכר יש עמלות אותם הוא משלם לאי-ביי ועמלה נוספת אותה הוא משלם לפייפל כשהוא מקבל תשלום בפועל.

ברגע שהקונה לחץ על COMMIT TO BUY הוא למעשה התחייב לקנות את המוצר לפי התקנון של אי-ביי ובאותה שניה אי-ביי מורידה מהחשבון של המוכר את העמלה שמגיע לה (בממוצע זה כ- 10% ממחיר הפריט+המשלוח).

כך שברגע שבוצעה קנייה - המוכר כן משלם עמלה, אבל זה לא סוף העולם והוא יכול לקבל אותה חזרה באחת משתי האפשרויות הבאות:

1. הוא מדווח לאי-ביי שלא קיבל תשלום, אי-ביי שולחת תזכורת לקונה שהוא צריך לשלם ובמידה והקונה לא משלם - נרשמת לקונה הערה בחשבון והמוכר מקבל חזרה את כל העמלות ששילם מאי-ביי (ולא מהקונה).

2. המוכר מבקש לבטל את העסקה - הוא מודיע לאי-ביי (צריך גם להגיד להם מה הסיבה - למשל הקונה התחרט).

בשלב זה הקונה יקבל הודעה מאי-ביי - שהמוכר מבקש לבטל את העסקה ואי-ביי שואלת את הקונה אם הוא מסכים לביטול?

במידה והקונה מסכים - המוכר מקבל חזרה את העמלות שלו מאי-ביי ולא נרשמת שום הערה לקונה.

במידה והקונה לא מגיב בכלל - אחרי 7 ימים יכול המוכר לסגור את הקייס ולקבל את העמלות חזרה. לקונה לא נרשמת הערה.

במידה והקונה מגיב ואומר שהוא לא מוכן לביטול - במקרה כזה המוכר לא יקבל את העמלות בחזרה.

גם אם המוכר בחר במסלול הראשון - של "לא קיבלתי כסף" הוא יכול לעבור למסלול השני בכל שלב ולבטל את העסקה ללא הערה לקונה.

כך שהדרך הנכונה במקרה של פות"ש היה לשלוח הודעה למוכר שהוא טעה ולבקש ממנו לבטל את העסקה, המוכר הולך במסלול של הביטול, מקבל את העמלות והקונה לא נפגע.

נראה שפה מדובר במוכר לא מנוסה. בכל מקרה הוא לא אמור לקבל את העמלה מהקונה אלא מאי-ביי והוא יכל בקלות לבטל את העסקה.

בכל מקרה הקונה לא יכול לתת פידבק שלילי בעסקה בה הוא התחייב לקנות ולא שילם למוכר. אי-ביי מסירה את הפידבק.

ebay.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק מה שהוא אמר^

flytomars

כשעושים טעות, יודעים להגיד שטעיתי ולספוג את התוצאות של הטעות, ולא מתנהגים כמו ילדים "טעיתי אז אני אהיה מניאק ואיש לו פידבק שלילי!!", חוץ מזה שכנראה ולא מדובר פה על נזקל של מאות שקלים. כמו שטרונצ'ו ציין, כנראה לא יותר מדולר.

סבבה, אבל התוצאות של הטעות הזו הם אפס מאופס, אפילו לא דולר.

אמרתי- לא להקצין לאף צד- לא להשאיר פידבק שלילי, ומצד שני לא לשלם משהו שלא אמורים.

לא סיפור גדול ובטח לא משהו שמצדיק את השרשירפלצת הזה :-P

פורסם

אני רק אציין בפעם השלישית ששילמתי כבר מזמן עוד באמצע העמוד הראשון ;) מכיוון שהבנתי שיש לי עסק עם מוכר "צ'ונג" בתחום.

ובשיא הכנות, התחייבות או לא, שלחתי מייל מנומס המבקש לבטל וכו', כמו כן, אני בכל זאת מאמין ללא קריאה של 50 עמודי התחייבות, שבמידה ומצאתי עסקה אחרת, והמוכר הזה חזר אליי לאחר כמעט יומיים עם הודעת תשלום, נו בחייכם, אני לא באמת הולך להמתין לו.

הפעם בשביל הצו'נג הזה החלקתי. בפעם הבאה אדע את הזכויות שלי יותר טוב. לא קניתי לא שילמתי, אין עמלות, פשוט וקל.

פורסם
flytomars

+1

תהיי הגון ותקבל את זה שהמוכר בא לקראתך ולא שם לך הערת מכירה

קובי

:-)

• תוכן חדש...