Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן תשובה נכונה וזריזה של COMMANDER.

הסיבה לפתיחת נושא זה אינה כמובן סתם חידון אלא לתיאור תופעה שנתקלתי בה לאחרונה בשכיחות גבוהה.

אני רואה רכבים רבים , ורובם חדשים בהחלט - אפילו שנה +/ - על הכביש , שבהם אורות הבלם הראשיים כלל אינם עובדים ונותר רק אור הבלם הבודד הגבוה.

מדוע מתרחשת תופעה זו ? מן הסתם התקלה אינה ביחידת מתג אור בלם או במעגל עצמו , כי אז האור השלישי גם לא היה עובד. כנראה זהו בלאי מצטבר של הנורות הצדדיות. אם כבר שתי הנורות שרופות כנראה עבר זמן רב מבלי שאיש טרח לבדוק.

כמה תהיות :

- מדוע ברכבים מודרניים אין תקן מחייב למערכת פשוטה של התרעה על נורות שרופות ? כבר בפיאטים ישנים וזולים במקור מתחילת שנת 2000 שולבה מערכת כזו .

- מדוע נהגים לא טורחים לבדוק אחת לפרק זמן את תקינות האורות ?

- מדוע בטיפולים תקופתיים בחלק גדול מהמוסכים , כולל מורשים , לא בודקים ביסודיות את מערכות הרכב השונות , בניגוד להנחיות מפרט יצרן ?

- מדוע המדינה החליטה שרכבים חדשים יעברו טסט במכון פעם ראשונה לאחר 3 שנים ? (מן הסתם ימשיכו לנסוע במצב תקול כשנתיים...)

פורסם

אפשר גם לשאול כיצד הישראלי הממוצע נהיה עד כדי כך חאפר שהוא כלל אינו מעלה על דעתו לבדוק פה ושם את תקינות הנורות במכוניתו.

אגב, לפי החוק מותר לנסוע עם אורות בלם ואיתות לא תקינים, בתנאי שהנהג מסמן עם ידו שבכוונתו לבלום או לסטות מנתיבו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אור בלם עליון זה עוד "סביר", יצא לי להיתקל לאחרונה במקרים שאין אורות בלימה בכלל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אגב, לפי החוק מותר לנסוע עם אורות בלם ואיתות לא תקינים, בתנאי שהנהג מסמן עם ידו שבכוונתו לבלום או לסטות מנתיבו.

אמיתי?? :shock:

טוב שלא מצפים שהנהג יפתח דלת ויבלום עם הרגל...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
אור בלם עליון זה עוד "סביר", יצא לי להיתקל לאחרונה במקרים שאין אורות בלימה בכלל.

כן, יצא לי גם. מסוכן מאוד.

אני מניח שאם אתנגש באחד כזה מאחור, לא תעמוד לזכותי העובדה שאין לו התראת בלימה, נכון?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

קניתי את האוטו שלי (כריזמה) ממישהו שהוא נהג משאית במקצועו, וכנראה לא חכם במיוחד.

לאחרונה גיליתי שהוא הרכיב באוטו נורות 24 וולט בפנסי הבלימה ולכן הם נראו בקושי באור יום (אבל כן ראיתי אותם מוחזרים מהקיר בחניון). במפתיע או לא, הם עברו (אצלי) שני טסטים (תודה לכם, מבדק הרצליה)!

:turn-l:
פורסם
כן, יצא לי גם. מסוכן מאוד.

אני מניח שאם אתנגש באחד כזה מאחור, לא תעמוד לזכותי העובדה שאין לו התראת בלימה, נכון?

הוא יטען שהיה תקין...עד שהתנגשת בו :)

פורסם

יש עוד תופעה מסוכנת,

הרבה כלי רכב שנוסעים עם תאורת DRL שהיא מקדימה ובגלל העוצמה שלה הנהגים רואים את הכביש אבל לא טורחים להדליק אורות.

מאחור אין ! אור בכלל ולא רואים אותו על הכביש אלא אם הם לוחצים על הבלם.

פשוט טירוף ששמים תאורת LED חזקה כל כך ב DRL שנותנת לנהג לחשוב שיש לו אורות

קובי

:-)

• תוכן חדש...