Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומדות בפניי שלוש אפשרויות -

א.לקחת רכב חברה מהעבודה, מדובר על KIA PICANTO שזה הדגם ההכי זול - יעלה לי 2400 ש"ח מהנטו שלי (לא ישפיע על ההפרשות וכו').

יש התחייבות לשלוש שנים !

ב.לקנות את הרכב של אמא, מזדה 2 2008 (היא יד ראשונה), עשתה 46K, במחיר של 48K ש"ח.

היתרון הוא שאני משאיר את הבעלות על שמה ואז כשאמכור אותו הוא ישאר יד ראשונה.

היתרון השני שהוא במצב מעולה (פרט לכמה שריטות ושני צמיגים שיצטרכו החלפה בקרוב) וזה חוסך לי לגשת לבדוק במוסך לפני רכישה.

ג.לקנות רכב חדש כאשר התקציב שלי יכול להמתח עד 90K.

-יש לציין שיוצא לי בממוצע 12.5K ק"מ בשנה.

-יש לציין שיש לי 206 1600 סמ"ק מחיר מחירון 14.5K ואני משער שאקבל עליה בין 8-10.

אני חושב שאופציה ג' לא הכרחית כי היא יותר פינוק מאשר צורך...ואשמח אם מישהו יתקן אותי כמובן.

קשה לי לחשב אם משתלם לקחת את הרכב חברה או לא.....מצד אחד כיום אני משלם כל חודש כ-1700 ש"ח בממוצע על הרכב (כנראה כי היו גם תיקונים בשנתיים האחרונות שגבו את המחיר כמו שאומרים, אבל הדלק עצמו הוא כאלף ש"ח בחודש).

לעשות חשבון של "1700" זה יותר זול מ"2400" - זה מובן מאליו....אבל מה שאני לא יודע לחשב זה את השווי שאפסיד על הרכב.

האם משתלם לקחת רכב חברה ? לצורך השוואה במשך שלוש שנים אפסיד על הרכב סה"כ 86400. (אפסיד כי הוא לא ישאר אצלי, זה כסף על שימוש).

כמה אני אפסיד במקרה שארכש את המזדה 2 ? לצורך העניין אם נגיד שהוצאות שוטפות הן כ-1500 ש"ח בחודש, כמה אני אפסיד על שווי הרכב ?

כמה אפסיד במקרה של KIA PICANTO חדשה (מחיר 77K) ? לצורך העניין בשלוש שנים הראשונות הטיפולים במוסך זולים, וצריכת הדלק זולה, כך שסביר להניח שאוציא כ-1000-1200 ש"ח בחודש בממוצע על הוצאות שוטפות - אבל כמה אני מפסיד על שווי הרכב ?

בקיצור - אני לא יודע איך לחשב את נושא ההפסד על שווי הרכב - ואשמח לעזרתכם !

פורסם (נערך)

מבחינה כלכלית, במידה והרכב שלך תקין ולא עושה בעיות אז להישאר איתו.

רכב חברה בק"מ כזה לא משתלם כלכלית, ככלל אצבע, הק"מ השנתי צריך להיות כ 25 אלף ק"מ על מנת להצדיק רכב חברה.

אתה בעצמך שללת את האפשרות השלישית והמיותרת.

גם ב' נראית מיותרת כל עוד יש לך רכב באותה קטוריה(ושוב, בהנחה שהוא לא עושה צרות)

עריכה אחרונה על ידי לאון
פורסם

עקרונו של מבחן הק"מ מובן לי...ות'אמת שזה מורגש מאוד ברכבים שעולים 4000-5000 בחודש...שזה מאוד מאוד משמעותי בהם.

הרכב שלי צריך קצת תיקונים, ואני אישית רוצה לפנק את עצמי אחרי כמה שנים טובות איתו.

השאלה העקרונית שלי - ואני מקווה שאני לא חופר -

כמה אני מפסיד על ערך הרכב (מזדה 2 2008 46K) - לאחר שלוש שנים כאשר בכל שנה אני נוסע כ12.5K ?

בעצם המשוואה לדעת אם רכב "חדש" או "חברה" משתלם או לא תלוי בחישוב הבא -

שלוש שנים X שווי הערך שיורד + דלק לחודש בממוצע + ביטוח + טיפולים במוסך.

במקרה של רכב חברה המחיר ידוע מראש והוא 2400 ש"ח.

במקרה של רכישת מזדה 2 מההורים הכל פחות או יותר ידוע מראש (אני מעריך שיצא כ1200-1500 ש"ח בחודש) אבל

אני לא יודע איך לחשב את ה"שלוש שנים X שווי הרכב שיורד".

תוכל לעזור לי בזה ?

פורסם (נערך)

לא ניתן לצפות כמה תפסיד מערך הרכב

ההוצאות הצפויות הן לשנה:

דלק: 7800 ש"ח בשנה (בהנחה של צריכת דלק ש 1/12, ו מחיר של 7.2 לליטר)

ביטוח: 3000 ש"ח חובה+ג'

טיפולים: כ 1000 ש" בשנה

טסט: כ 1000 ש"ח בשנה

נכפיל ב3 ונוסיף עוד כ 2000 ש"ח בלתמי"ם והגענו ל40 אלף ש"ח.

הכנסת למשוואה את המילה "להתפנק" וזה כבר אינדיווידואלי, אני רק אומר שרכב חברה זה ממש לא להתפנק. אתה תשלם כ 86 אלף ש"ח ותישאר בלי כלום לאחר 3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי לאון
פורסם

בשנתון של המזדה ובצירוף הנסועה השנתית שלך, קשה לי להאמין שירידת הערך השנתית תעבור את ה 10%.

לאון אמר יפה "אתה תשלם כ 86 אלף ש"ח ותישאר בלי כלום לאחר 3 שנים." ועוד על קיה פיקנטו :shock:

ממליץ לך בחום לחטוף את המאזדה של אמא, יישור קו, נסיעה טובה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

+1 למאזדה 2 של אמא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא ניתן לצפות כמה תפסיד מערך הרכב

ההוצאות הצפויות הן לשנה:

דלק: 7800 ש"ח בשנה (בהנחה של צריכת דלק ש 1/12, ו מחיר של 7.2 לליטר)

ביטוח: 3000 ש"ח חובה+ג'

טיפולים: כ 1000 ש" בשנה

טסט: כ 1000 ש"ח בשנה

נכפיל ב3 ונוסיף עוד כ 2000 ש"ח בלתמי"ם והגענו ל40 אלף ש"ח.

הכנסת למשוואה את המילה "להתפנק" וזה כבר אינדיווידואלי, אני רק אומר שרכב חברה זה ממש לא להתפנק. אתה תשלם כ 86 אלף ש"ח ותישאר בלי כלום לאחר 3 שנים.

גם אני חושב כמוך שליסינג בק"מ כזה זאת טעות. אבל למה אתה אומר "תשלם כ 86 אלף ש"ח ותישאר בלי כלום לאחר 3 שנים". הרי מנית את רכיבי העסקה, אתה יודע שזה לא נכון. חלק גדול מה86K האלה זה סכומים שהוא היה משלם בכל מקרה, אז מה קשור תישאר בלי כלום?

מה הוא מקבל תמורת 86K?

אם הוא לוקח פיקנטו מהעבודה (2400X36=86400):

- בנסועה שלו, שווי הדלק הוא בערך 600 ש"ח לחודש (600X36=21600)

- ביטוח חובה+מקיף 3600 לשנה (3600X3=10800)

- טיפולים בוא נגיד 800 בשנה (800X3=2400)

- רישוי ואגרות נגיד 4000 לשלוש שנים.

- ירידת ערך רכב חדש, נגיד 7000 לשנה על הרכב הזה (21000)

מה שהוא מקבל מהם במהלך 3 שנים האלה שווה לפחות 60 אלף, שהוא (או כל אחד) היה מוציא בכל מקרה גם אם היה קונה את אותה פיקנטו חדשה לעצמו. זה בלי להחשיב דברים אחרים שלא ניתן לכמת.

כל עסקת רכב מסיימים כש"אין כלום ביד". בין אם זה החזרה של הליסינג, או מכירה של הפרטית. ירידת ערך זה מושג תיאורטי עד שמכרת את הרכב (עזבו שניה נושא פיצוי ביטוחי והערכות שוויי נכסים).

פות"ש יקר,

אני תמיד בעד להעביר רכבים בתוך המשפחה, ונראה שיש לכם הזדמנות וגם רכב לא רע, שעונה על הצרכים שלך. כמה תפסיד עליו בהנחה שאתה קונה אותו מאמך עכשיו תמורת 48K? כאמור, לחזות אי אפשר, אבל יש כמה גורמים שעובדים לטובתך, וכמה לרעתך. לשלילה - המאזדה 2 החדשה סוף סוף כאן, ונראה (לפי מבחני רכב) שהיא טובה משמעותית מהקודמת; הדגם שלכם נפוץ ביותר וההיצע גדול. לחיוב - הק"מ נמוך וישאר נמוך; היד נמוכה ותישאר נמוכה.

בוא ניתן הערכה שבסוף 2017 אתה תוכל למכור אותה ב 30-32K, זה יהיה בסדר מבחינתך, או שזאת ירידת ערך גבוהה מידי?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אם אני יוצא מתוך נק' הנחה שעם הרכב שלך אתה לא מתכוון להשאר (תיקונים+ בזבוז זמן במוסכים, הרצון לעבור לרכב חדש יותר)

אז ברור שלרכוש את המזדה של אמא שלך

בסופו של דבר אתה משיג פה רכב יד ראשונה (שנשאר יד ראשונה), חף מבעיות , עם קילומטר נמוך (שישאר נמוך) .

והכי חשוב את נשאר גמיש ולא תקוע על רכב 3 שנים: את המזדה אתה יכול למכור עוד שנה מכל סיבה שהיא (צריך כסף, רכב יותר גדול, עובר לחו"ל וכו').

בכללי תמיד עדיף רכב בתוך המשפחה אם לא מבצעים העברת בעלות אלא אם כן הוא ממש בעייתי.

כאשר בליסינג יהיה לך קנס והוצאות שוטפות יותר גדולות, ורכב חדש לא משתלם למכור אחרי פחות מ3 שנים.

פורסם

פות"ש,

גם לי הציעו פיקנטו בליסינג תפעולי, וגם אני זנחתי עקב נסועה נמוכה.

דבר אחד חשוב - דאג יהיה תיעוד להבהרה מול חברת הביטוח (רצוי בפקס) שאתה מעתה ואילך הנהג העיקרי במאזדה. אם יש להם מה להגיד, שיגידו עכשיו.

דבר שני (הרבה) פחות חשוב - מה אמא שלך קונה במקום? סתם מתוך סקרנות...

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...