Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסקודה פאביה ספורט 2011, 60000 קמ, יד 1, שייך לבחורה צעירה שלא מבינה במכוניות.

אומרת שלא טופל במוסך מורשה ושאין לה קבלות לטיפולים שנעשו. טוענת שאבא שלה טיפל ברכב, אבל אין לה מושג מה עשה.

האם כדאי להיכנס לזה ולקנות או שזה הימור גדול מדיי? האם מכונאי טוב יכול לגלות בעיות שנובעות מטיפול לא נכון או שמנים שלא הוחלפו בזמן?

ואם כן, כמה הנחה אפשר לבקש על רכב ללא היסטוריה מתועדת?

תודה לעונים

פורסם

אישית אני לא הייתי נוגע, לך תדע באיזה מוסך הוא טיפל ואיזה חלקים שמו ברכב.

מה שאתה כן יכול לעשות זה ללכת למוסך מתמחה סקודה או מוסך מורשה ולבדוק אם החלקים שיש ברכב מקוריים או לא. שהבדיקה תהיה על חשבון המוכר.

אבל עדיין, זה בעייתי ולפעמים ההנחה שתקבל על חוסר בהסטוריה לא שווה את הכאב ראש במידה והרכב דפוק.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

ממש לא הייתי פוסל, תבדוק את סוג הפילטר שמן, במידה והוא איכותי כנראה טיפלו ברכב טוב.

בנוסף ניתן לנסות לבדוק את טיב השמן.

תנסה לשאול באיזה מוסך טיפלה, שתשאל את אביה, ותדבר עם המוסך.

בקיצור תראה אם הטיפול הוא חפרי או תקין.

פורסם

אני הייתי חושד, זו בעיה כי אתה לא יודע באיזה שמן השתמשו ובאיזה פילטרים (מקורי/תחליפי סיני זול), אם ביצעו טיפולים לפי הוראות יצרן או לא,

תנסה לחפור ולבדוק טיפה יותר. אם הכל בסדר וניראה לך טוב, אפשר לקחת לבדיקה ולקזז מהמחיר של הרכב מחיר של טיפול גדול,

אם יש רצועת טיימינג (לא ציינת באיזה מנוע מדובר) אז אחרי הקנייה הייתי מחליף בכל מקרה מאפס את הרכב ומתחיל לטפל בו כמו שצריך לפי הוראות יצרן ומתעד את ההיסטוריה.

אם לא ירצו להוריד במחיר- השוק מוצף ברכבים, אני בטוח שבקלות תוכל למצוא רכב אחר עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת.

פורסם

מדובר במנוע 1.4 וגיר ידני

האמת שהפיתוי היחיד שיש לי הוא שהרכב הזה פשוט יפהפה...

האמינות של הסקודה עם פינוק של רכב ספורט, אבל לאור התגובות, נראה לי שלא שווה את הסיכון...

פורסם

מנוע ה 1.4 זה לא רכב ספורט, זו רק רמת אבזור. למיטב זכרוני מדובר במנוע עם 86 כ"ס.

אל תתלהב, השוק מוצף ואם אני לא טועה למנוע הזה אפילו יש 2 רצועות טיימינג (ככה היה בפולו 1.4 שהיו לי ויש כרגע להורים שלי 2007) מה שמייקר את הטיפול משמעותית.

רק במידה והרכב במצב מושלם (אין תאונות, אין שריטות, אבזור גבוהה וכו') הייתי מקזז מהמחיר של הרכב לפחות את העלות של טיפול גדול+טיימינג (לאחר קבלת הצעת מחיר ממוסך מורשה של סקודה כדי לקבל שנתיים אחריות על הטיימינג).

אם לא- תתקדם לרכב הבא.

פורסם

אכן אין מה להתלהב, אולי הרכב נראה טוב אבל בחיפוש קטן ביד 2 תמצא עוד הרבה רכבים שנראים טוב.

רכב שלא טופל במוסך מורשה בזמן האחריות ועוד האבא לקח את הרכב אלוהים יודע לאן...עזוב שטויות.

מבחינתי רכב בזמן אחריות או לפחות בשנים הראשונות שלו שלא טופל במוסך מורשה זה מראה על זלזול.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לא חסר פאביות בשוק עם אותם הנתונים, יד1 ו60K ק"מ ואפילו פחות מזה.

אני אישית לא יודעת אם הייתי מכניסה ראש בריא למיטה חולה (רכב בן 3 בלי היסטוריית טיפולים), אלא אם המחיר היה ממש ממש שווה את זה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בנוסף למה שאוהד אמר- גם אם לא טיפלה במוסך מורשה יבואן, לפחות שתהיה היסטורייה של טיפולים במוסך מורשה משרד התחבורה שתדע מה החליפו ומתי (במיוחד הנושא של הטיימינג צריך להטריד אותך), ולך תדע אם הק"מ מזוייף או לא ברכב כזה... אישתי שרכשה את הרכב מקל אוטו לפחות קיבלה היסטורייה חלקית, אז אני יכול ללכת לאותם מוסכים ולבדוק מה החליפו בכל טיפול אבל במקרה הזה- אין לך למי ללכת.

פורסם

גם אני חושב שאין כאן מציאה. לא חסר פאביות בשוק היד 2 עם נתונים טובים והיסטוריה מתועדת. אתה קונה כאן חתול בשק.

פורסם

דוקא אולי יש כאן מציאה.

מריח שאולי נפלת על בחורה מפונקת שאבא פינק אותה כמו שצריך. קנה לה רכב חדש וטיפל בו כמו שצריך.

רוב האנשים שקונים רכב חדש מטפלים בו בצורה סבירה לפחות בהתחלה ובזמן האחריות.

רק השאיר לה למכור אותו וגם את זה היא עושה בצורה לא רצינית....

אולי תבקש לדבר עם האבא? מספיק שיאשר לך לברר במוסך פרטים לגבי הטיפולים. אם הסיפור שלה נכון והאבא טיפל לה ברכב קשה לי להאמין שעשה זאת ביותר ממוסך אחד.

פביה 1.4 ידנית שטופלה טוב יכולה להיות מציאה.

אם אתה לא מצליח לקבל עוד פרטים אז עבור הלאה.

פורסם

אני לא מבין את האנשים שקונים רכב ב 100 אלף ש"ח ויותר ומתקמצנים על טיפול של פעם בשנה לעשות אותו במוסך מסודר אפילו לא מורשה יבואן העיקר שיהיה תיעוד. באמת שאני לא מצליח להבין. גם אם טיפלת בעצמך, לפחות תשמור קבלות על החלקים.

• תוכן חדש...