Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי בדיקות, התייעצויות וחוות דעת רבות, החלטתי לרכוש טויוטה אוריס היבריד חדשה Auris Hybrid, אבל אני מתלבט בעיתוי הקנייה.. אשמח אם תייעצו לי:

מצד אחד- אנחנו קרובים לשנה חדשה, ואני יכול לדחות את הקניה לינואר כדי להרוויח שנתון..

אבל מצד שני- טויוטה יצאו השבוע במבצע (אני מאמין כדי לחסל מלאים של 2014), בו הם מציעים את הרכב בהנחה של 3500 ש"ח..

ההתלבטות שלי נובעת מכך ששמעתי שרוצים בינואר לבטל את ההקלות במיסי רכב ההיברידים, ולכן הרכב עלול לעלות יותר בינואר (זה נכון?), ובנוסף- אם אני מתכוון למכור את הרכב אחרי יותר מ-4 שנות שימוש, לא יהיה הבדל מהותי אם הרכב יהיה 2014 או 2015..

בקיצור אני די אובד עצות ומאוד מתלבט... הנחה של 3500 זה לא הרבה יחסית לרכב כזה, אבל זה גם כסף.. אשמח אם תעשו לי קצת סדר בנושא ותייעצו לי.. תודה!

* אגב, מחירון הרכב היום הוא 138,000 ש"ח. ובמסגרת המבצע השבוע, הוא מוצע ב 134,500 ש"ח.

תודה!

פורסם

קצת סדר בבלאגן שעשית לעצמך בראש -

1. אכן יש שינוי בהטבת המס על רכבים היברידיים אבל היא לא מבוטלת אלא מופחתת.

2. דווקא בגלל שאתה מתכוןן למכור את הרכב שלך בעוד 4 או 5 שנים יש משמעות רבה יותר לחודש העלייה לכביש.

3. אין דבר כזה ״מלאים של 2014״. המלאי הוא לשנה מהיום בו הרכב הגיע ארצה, ולא מינואר עד ינואר.

לדעתי 3500₪ זה לא הפרש מספיק גדול כדי להצדיק רכישה עכשיו ועדיף לחכות ל-2015. אבל, כיוון שאתה עומד לרכוש רכב היברידי שכנראה יתייקר כן כדאי לך לסגור לפי מחירי 2014 ולא לפי מחירי 2015. נסה ללחוץ על הסוכן שיאשר לך אספקה של הרכב בינואר עם מחיר של דצמבר. אם צריך, חכה לסיומו של שבוע המכירות ואז יהיה לנציגים הרבה יותר זמן וסבלנות בשבילך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איזה שינוי יש במיסוי הרכב? האם ההתייקרות תהיה משמעותית בינואר?

ואם אני רוכש את הרכב היום ומקבל אותו בינואר לצורך העניין, הוא ייחשב שנתון 2105?

כי אם כן, אני לא חושב שהם יסכימו לדחות לי את האספקה עד אז.. (מחירים של היום, ושנתון של 2015- זה הפסד מצידם)..

אבל אם הבדלי המחירים יהיו משמעותיים, ארכוש אותו בשבוע האחרון של השנה, כדי לקבל אותו בינואר..

פורסם

אם המס יעלה מ 30% ל 45% כמתוכנן, תחול התייקרות של כ 10,000 ש"ח , בנוסף 3500 ש"ח הנחה, יש מצב שאם תקנה היום אתה חוסך היום כ 13-15 אלפי ש"ח . בהחלט מצדיק רכישה במסגרת המבצע.

מצד שני, כמדומני היו בעבר תכנונים להפחתת הטבת המס להיבריד שבוטלו ברגע האחרון.

אני במקומך, אם החלטתי סופית שאני קונה את הרכב הייתי רוכש היום במחיר הנמוך ולא לוקח סיכון.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ולשאלתי קודם- אם אני שם בצד אחד של המאזניים 3500 ש"ח של המבצע, ובצד השני שנתון 2014 במקום 2015, מה יכריע?

כי אם השנתון קריטי יותר מ-3500 ש"ח, אולי באמת עדיף לי לרכוש את הרכב ב30/12, ע"מ לקבל אותו בינואר ואז גם להרוויח את השנתון וגם להתחמק מהמס שיכנס בינואר....

מה דעתכם?

פורסם

בהנחה ויש לך רכב עכשיו ואתה לא משלם 3000₪ בחודש על השכרת רכב אחר, אז כדאי לך לשלם 3500₪ יותר ולחכות לשנה הבאה.

אם הפער הוא אכן 15 אלף ₪ אז בוודאי שרצוי לקנות עוד השנה.

מן הסתם האינטרס של איש המכירות שיושב מולך הוא שתסגור עכשיו, כדי לעמוד ביעדי המכירה של 2014. מן הסתם האינטרס שלך הוא לסגור על מסירה ב-2015 כדי להרוויח שנתון. עכשיו צריך לראות איך מסדרים את זה ככה שהאינטרסים של שניכם יפגשו.

פורסם

יש לי עכשיו רכב אישי, אני לא משלם שכירויות... ולכן בהיבט הזה אני חופשי לקנות מתי שהכי משתלם לי....

ולפי מה שהבנתי מכם: אני צריך לשאוף לקנות אותו השנה (עם או בלי הנחת המבצע הספציפי הזה), ולקבל אותו בינואר..

אמת?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959

פורסם

לשאלתך, אם מדובר רק בהנחה של 3500 לעומת רכב מודל 2015 כאן חד משמעית הייתי בוחר ברכב מודל 2015. וזה כמובן בהנחה שתקנה ב 30/12 במס של 30% כפי שטענת. כלומר אתה רק מאבד את הנחת המבצע.

הסיבה: למרות שהמחירון מחושב לפי חודש ולא לפי שנה אין להתעלם מהמרכיב הפסיכולוגי, המחיר שתוכל לקבל בעתיד על מודל ינואר 2015 יהיה גבוה משמעותית ממודל דצמבר 2014 ,מהסיבה שהאנשים תופסים בתודעה שנה ולא חודש.

היום רכבים נמכרים מתחת למחירון, הירידה מהמחירון למודל12/14 תהיה משמעותי גבוהה יותר מההנחה שתצטרך לתת על מודל 01/15.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הסיבה: למרות שהמחירון מחושב לפי חודש ולא לפי שנה אין להתעלם מהמרכיב הפסיכולוגי, המחיר שתוכל לקבל בעתיד על מודל ינואר 2015 יהיה גבוה משמעותית ממודל דצמבר 2014 ,מהסיבה שהאנשים תופסים בתודעה שנה ולא חודש.

היום רכבים נמכרים מתחת למחירון, הירידה מהמחירון למודל12/14 תהיה משמעותי גבוהה יותר מההנחה שתצטרך לתת על מודל 01/15.

זאת ועוד -

אם תיכנס עכשיו למחירון של לוי יצחק ותנסה לשקלל חודשי עלייה לכביש של רכב ממודל 2008 (השנה הראשונה בה נכנסו חודשי העלייה לכביש לתוקף) - לא תצליח. האופציה הזאת הוסרה, כך שרכב שעלה לכביש במאי 2007 עולה במחירון בדיוק כמו רכב שעלה לכביש בדצמבר 2008.

פורסם

2. דווקא בגלל שאתה מתכוןן למכור את הרכב שלך בעוד 4 או 5 שנים יש משמעות רבה יותר לחודש העלייה לכביש.

אשמח אם תסביר את הסעיף הזה

פורסם

אשמח אם תסביר את הסעיף הזה

מקפיץ כדי לקבל תשובה.

כמה זמן כדאי להחזיק רכב כדי שלחודש העליה על הכביש לא תהיה משמעות במכירה?

פורסם

מקפיץ כדי לקבל תשובה.

כמה זמן כדאי להחזיק רכב כדי שלחודש העליה על הכביש לא תהיה משמעות במכירה?

חודשי העליה לכביש הופיעו לראשונה בשנת המודל 2008, שהייתה שנת מודל "מיוחדת" וארוכה במיוחד. היא החלה במאי 2007 ונגמרה בדצמבר 2008.

היום אם תיכנס למחירון של לוי יצחק ותנסה לשקלל חודשי עליה לכביש של רכב מודל 2008 - לא תמצא את האפשרות הזאת. במודל 2009 כן תמצא.

המסקנה - חודשי העליה לכביש משפיעים במחירון של לוי יצחק 5 שנים אחורה. אחר כך ההפרש בין חודש לחודש הופך להיות קטן וזניח ולכן מוסר מהמחירון.

אחרי מספיק שנים גם ההפרש בין שנה לשנה הופך לזניח והרכב עצמו מוצא מהמחירון של לוי יצחק, אבל זה כבר עניין אחר.

• תוכן חדש...