Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור ירושלמי ותיק שמתי לב לתופעה מעניינת ומוזרה :

הגם שמדובר בעיר הבירה ובעיר הגדולה בישראל מבחינת אוכלוסין רמת המוסכים והעסקים נותני השירות בתחום הרכב ואחזקתו ירודה עד בינונית לכל היותר.

* בתחום המוסכים : אין אף מוסך "תותח". בפורום זה וגם באחרים גולשים מעלים מיני מוסכים כלליים המצטיינים בתחומי מקצוענות, הגינות , שירות ללקוח ותמורה הוגנת לעלות.

לדוגמא , מוסך "רון" למכוניות של VAG , מוסכי "שאפט" , "אורן שרותי רכב" , "גבע" לצרפתיות ועוד עוד.

אין כלל מוסך ירושלמי שעולה לכותרות בהקשרים כאלו.

מניסיון - רוב המוסכים בעיר יקרנים, רמה מקצועית ירודה עד בינונית , צפופים ומטונפים למדי ותודעת השירות מפוקפקת.

* בתחום הפחחות : יש עסקים רבים. ניסיתי גם כאלו שקיבלו המלצות. כולם בינוניים במקרה הטוב. אין אף אמן אמיתי . אין אף אחד שמתמחה בטכניקות מתקדמות ברמה גבוהה.

* בתחום הצמיגיות - כולם ברמה נמוכה עד בינונית. מנסים לדחוף צמיגים סיניים במחירי פרימיום. אין צמיגייה אחת שמותירה רושם טוב - המלצות הוגנות, מבחר איכותי או מחירים טובים.

לא מאמינים ? תריצו חיפוש ב http://tires4u.co.il/ . בעיר הקודש הצמיגים תמיד בין היקרים לעומת מקומות אחרים.

* חנויות חלקי חילוף - יקרות ומבורדקות. אין חנויות זולות כמו ביצחק שדה בת"א. (הפרסי , צנטרל) .

יש למישהו הסבר ? או שמא אני טועה ותתקנו אותי ?

פורסם

מוסכים? באמת מעצבן. אני הולך למוסך רק כאשר אני לחוץ בזמן או שאני חייב ליפט. השבוע אפילו קפצתי למוסך מחוץ לעיר. לפעמים אין ברירה.

לגבי חלקי חילוף - נסה את "ירוחם". (אישית? אני מזמין את הרוב דרך הרשת, ולפעמים יש מקרים שגם "בחברה" כאשר הפערים זניחים / לא קיימים)

לעננין הצמיגיות - יש לי אחת כבר יותר מ10 שנים, ואני מאוד מרוצה. (צמיגי גוליאן ליד בניין הטלוויזיה הישן)

M-TECH E46

פורסם

מסכים לגמרי. למזלי אני מטפל ברכב לבד אבל צמיגים קניתי מחוץ לעיר. חלקי חילוף אני קונה מג'קי בתלפיות. אבל אם חשקה נפשך בחלקי חילוף איכותיים בירושלים לא תמצא

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם

מוסך רן-דן מעולה. רן אלוף בכל מה שקשור ברכבים הידרופנאומטים. הגעתי אליו כמה פעמים מתל אביב עם bx ו c5 שהיו לי בעבר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בירושלים יש מוסכים במזרח העיר עם מחירים זולים, ככה שרוב הירושלמים מתפתים ללכת לשם.

אבא של חבר שלי לדוגמא, כל הרכבים שלו מטופלים בואדי ג'וז.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כן תמשיכו לטפל ברכבים אצל מי שזורק עליכם אבנים (קרה בשכונה הזאת כבר פעמיים לאחרונה).

פורסם

אני מכיר פנצ'ריות מצויינות בתלפיות ובגבעת שאול עם מבחר גדול כולל גם ייבוא צמיגים לפי דרישה.

חלפים יש מספר חנויות טובות. חלפים מקוריים לא במוסך מורשה, מאוד בעייתי למצוא אבל יש גם כאלה.

רוצה משהו ספציפי, שאל ותקפיץ ההודעה מדי פעם ובסוף סביר שתקבל תשובה.

פרט לכך אל תשכח שירושלים זו עיר ענייה וקטנה יחסית וזה קשור גם לכמה המוסכים עצמם קטנים וצפופים אבל זה לא מעיד בהכרח על איכותם.

מסכים לחלוטין שכל דבר פה בתחום הרכב מרגיש יותר קשה מאשר במרכז הארץ.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

היה לי ניסיון טוב עם מוסך ל.ש.מ בגבעת שאול. הם ליד מכון הטסטים - ושכנים של פנצ'ריה, שווה לבדוק את שניהם.

חוץ מזה, בירושלים יש מחסור בכל דבר טוב ומודרני...אך זה לטופיק אחר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

מה לעשות? לא ניתן לצפות למוסכים מתוקתקים, בעוד רוב ציבור הלקוחות הירושלמי והסמוך לו מצביעים ברגלים ומחפשים קיצורי דרך והכי זול, אה-לה "העיקר שיחזיק ויעבור טסט" וכיו"ב.

יחד עם זאת ומבלי לגרוע מהאמור לעיל, בהחלט ישנם מוסכים, פנצ'ריות וכיו"ב שבהחלט הייתי פונה אליהם לקבלת שירות באזור ירושלים, כגון ערן שירותי רכב, סופר צמיג, פרץ החרט ואחרים.

פורסם

ערן שירותי רכב זה מורשה קיה נכון?

יש לך ניסיון טוב איתם?

אני אישית טיפלתי בקורולה שלי ב"לב-גן" והם היו יקרים ממש, אבל בגלל שהם "מוסך בוש" הרגשתי טיפה יותר בטוח להשאיר שמה את הרכב ממוסך אחר באיזור ירושלים(כולל מורשים של טויוטה שאחד מהם הרכיב לי פעם בלמים לא נכון ברכב).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
ערן שירותי רכב זה מורשה קיה נכון?

יש לך ניסיון טוב איתם?

אכן, בין היתר.

למשפחתי ניסיון עקבי מרצה ללא רבב של כ-8 שנים עימם (מספר רכבים). הם אמינים, אדיבים, עובדים מהר, לא ישר מרכיבים / מחליפים לך משהו יקר מגישים לך אח"כ חשבון אלא מבררים איתך קודם לכן, סביבת העבודה נקייה (לא תמצא רכב אחר או ציוד דבוק לרכבך באופן שמסכן אותו) ולאחר שיפוץ/ שדרוג שעשו שם לפני שנתיים-שלוש, כעת יש שם חדר המתנה נוח עם תצפית למוסך כך שיש לך עין פקוחה על הרכב במידה ואתה מסוג הלקוחות שמפקחים אם עובדים להם על הרכב וכזה ;).

זה אולי נשמע קצת פרסומי אך אני עומד מאחורי הדברים לעיל ורואה לנכון לפרגן להם.

פורסם

התשובה היא הרבה יחסי ציבור ומגיבים שעפים על עצמם.

ביקרתי גם אצל מומלצי הפורום ובעוונותיי לא הבחנתי שם במשהו יוצא דופן לטובה, נכון הבעלים חייכניים ועושים רושם מקצועי והגון, מאידך מבצעי העבודה הם אותם חאפרים שמוצאים בכל מוסך.

במו עיניי ראיתי איך אצל אחד מהפופולריים ביותר בפורום חולצים דיסק בלם תקוע בדפיקות פטיש נמרצות, איך מכווצים קליפר בחזרה עם מברג - ולא עם כלי ייעודי - תוך פגיעה במובילי הקליפר, איך סוגרים ברגים עם פטיש אוויר ולא במומנט הנכון.

לפיכך, צריך להבדיל בין מקצועיות נטו לבין מוסך סביר פלוס שנהנה מיחסי ציבור מצוינים.

פורסם

יכול להמליץ על אלי מזרחי, חשמלאי רכב ומתעסק גם עם מזגנים. אדם הגון, ישר וסבלני וכך גם העובדים שלו. בכל שלב ושלב הוא הסביר לי בדיוק מה הוא מתכוון לעשות ומדוע הוא עושה זאת.

פורסם

מה שאני לא יכול לטפל לבד ברכב אני נותן למוסך מיכה את יואב, אבי מטפל אצלם משנות תחילת 90.

אם אני צריך רק פילטרים נניח אוויר ושמן אני קונה בירושלים.

אבל כשקניתי את היונדאי אקסנט 99 והייתי צריך להחליף כמה דברים קניתי בתל אביב, קנתי שמן מנוע, נוזל גיר,

פילטר אוויר+שמן,אטם מכסה שסתומים.

באמת בעיה בירושלים,אבל להכניס לשכונות מזרח ירושלים את הרכב לטיפול או לקנות חלפים בחיים לא.

גם יוצא לי פעמים לא רחוקות להיות בתל אביב אז אני מביא משם את החלפים.

רועי

• תוכן חדש...