Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום טיול ליער השחור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצטער מראש על תחביר לא נכון,סימני פיסוק לא במקום,עשיתי את המקסימום במסגרת הדיסלקציה שלי.

נחתנו ב-5 בבוקר שעון גרמניה,תהליך קצר של ביקורת דרכונים.

מטיילים בנתיים בטרמינל כי הרכב מוזמן לשעה 08:00.

מאתר חברת ההשכרה נמסר לנו שנציג החברה יפגוש אותנו בחניון P20,שחכו לציין שזה החניון הכי גדול בשדה,רק ב08:30 מצאנו!

בגלל בעייה עם כרטיס האשראי שלי התעקבנו עם קבלת הרכב.טלפון לארץ לחבר טוב לפרטי אשראי,בדיקה עם הנציג בסוכנות ויש אישור!

הרכב שקבלנו היה מרצדס E220 CDI סטיישן שנת 2014 עם 1680 ק"מ.נציג החברה היה ממש נחמד,עשה איתי סיבוב סביב הרכב הראה לי פגמים ברכב,אני אישית לא אצלחתי לראות אותם.חותם על המסך ומקבל את המפתח.

נכנסים לרכב ומכניסים לGPS את הכתובת של המלון במינכן.

עם הרכב מגיע GPS מובנה שהתגלה כנכס מעולה,קליטה סלולרית ביער השחור שווה לתחת.

המלון שלנו לא היה במינכן אלה בעיירה קטנה במרחק של 20 דקות נסיעה ממנה ורבע שעה נסיעה מהטרמינל.

מגיעים למלון שולפים את אישור ההזמנה שקבלנו מ-booking.com ומקבלים מפתח לחדר.

השעה כבר 11 בצהריים,יוצאים לאכול בוקר/צהריים.

50 מטר מהמלון יש מסעדה ממש נחמדה,הבעלים שלה עבד פעם בארץ בעיירה קטנה ליד תל אביב שקוראים לה הרצליה:roll:

ארוחת בוקר זוגית בעלות של 11 יורו וכוס אספרסו משובח.

חוזרים למלון ומוציאים את המזוודות מהרכב,בגאז' עצום!

מבינים שאנחנו עייפים מידי בשביל לנסוע למינכן ומוזיאון BMW והחותכים לשנ"צ.

בערב עשינו סיבוב של שעה בערך בשביל שחברה שלי תתרגל לרכב,כבישים וחוקי תעבורה.

חוזרים למלון ועושים סיבוב ברגל בעיירה.מצאנו מסעדת גורמה איטלקית קטנה ונכנסו.

פיצה רביולי ושתייה הסתכמו ב-23 יורו בערך.השירות מעולה,המלצרים יחסית מבוגרים עם עניבות ויד מאוחרי הגב,שינוי מרענן מהארץ שפה כל המלצרים הם ילדים לפני/אחרי צבא.

מחיר השתייה שווה לכל הסוגים,בין 2 ל-3 יורו לא משנה עם זה בירה,קולה או מים.

חוזרים למלון והולכים לישון.

7 בבוקר אני כבר עם רכב עמוס נוסעים לסופר בעיירה להצתייד לדרך,הסופר נפתח רק ב8 אבל מזל שבמתחם של הסופר יש בית קפה צמוד שפתוח.

2 קפוצ'ינו ו-2 עוגות ב-8 יורו.

נכנסים לסופר וקונים דברים לדרך.

חוזרים לרכב ומכניסים כתובת של הדירה ל-GPS.מתכנן את ציר הנסיעה דרך אגם קונסטנץ ויאללה יוצאים לדרך.

בדרך אני שם לב שכל כמה קילומטרים יש שילוט Ausfahrt והייתי בטוח שאני נוסע סביב איזה עיירה,בסוף הבנתי שזה יציאה מכביש ראשי:-D.

עצירה ראשונה עשינו בפרידריכסהאפן(Friedrichshafen)עיירת נמל מהממת שיש בה גם שדרת תיירות יפה מאוד.

משם המשכנו כבר לדירה.

הGPS הנחמד החליט שהוא עושה לנו קיצור דרך דרך איזה כביש נידח וצר,מאוד צר ועל המזל החברה נהגה.

הדירה היתה בעיירה Gremmelsbach שהיא במרחק של פחות מ-10 דקות נסיעה מ-Triberg שהיא עיירה מרכזית באזור.

דירה נחמה מאוד,מאובזרת והכי חשוב יש הסקות.

אגם טיטיסי(Titisee)

היינו אמורים ללכת לפארק החבלים אבל שהגענו לפארק הכל היה סגור ולא היה שם נפש חייה.

החלטנו לעשות קניות לארוחת צהריים ולשבת לאכול איפשהו סביב באגם.

בגלל שלא נכנסנו לפארק החבלים היה לנו חור בלוז אז נסענו ל-טודנאו(Todtnau) לרכבל ולמגלשות ההרים.

מגניב מאוד ואפילו יש עלון בטיחות בעברית.

משם המשכנו לפרייבורג,בירת היער השחור.טיול קצר בעיר וקפה ונרגילה בבית קפה ערבי סגרו לנו את היום.

באדן באדן

מגיעים לספא(Caracalla Spa),כניסה ל4 שעות עולה 26 יורו.

מטיילים קצת בשדרה הראשית ואוכלים צהריים.

הולכים לקזינו,הכניסה לקזינו בלבוש רשמי בלבד ובתשלום חד פעמי של 5 יורו לאדם להנפקת תעודה(חייב להגיע עם דרכון),יש אפשרות להשכיר ג'קט ב8 יורו.

העברנו בקזינו בערך 3-4 שעות בזבזנו 80 יורו ויצאנט חזרה לדירה.

פארק אירופה

מקום באמת מדהים,פשוט עצום!(יושב על שטח של 850 דונם)

הטורים ממש ארוכים,אב במתקנים הגדולים למשל הסילבר סאטר עוברים דרך תערכוה של מרצדס.

היינו בפארק 6 שעות ואפילו לא עשינו חצי ממנו.

כרטיס כניסה עולה 42 יורו לאדם ועוד 5 יורו לאסימון חניה(יש בשפע ואפילו יש סדרנים בכל מתחם חניה).

יוצאים לכיוון לוונדבך למפעל השוקולד של ריטר ספורט.

ביום שהגענו לא היה סיורים במפעל והמוזיאון היה סגור אבל חנות המפעל הייתה פתוחה:twisted:

יוצאים לכיוון שטוטגרט למוזיאון פורש.

שהגענו המוזיאון היה סגור אז הלכנו לסכנות הראשית שלהם שהיא מול המוזיאון להזיל קצת ריר ולהבין שבמחיר של מרצדס E250 בארץ שם אפשר לקנות 911 GT3RS:shock:.

שיצאנו מהסוכנות ראינות התקהלות סביב המוזיאון אז כמו ישראלי טוב חזרנו למוזיאון והבנו שיש סיור מודרך במפעל.

הולך למודיעין ושואל אם אפשר להצרף,הבחור הנחמד אמר לי ברור אבל שקודם אני אשלח מייל ועד 6 שבועות ישלחו לי הזמנה מסודרת:cry:

כמובן שוב כמו ישראלי טוב הסברתי לו שבעוד כמה ימים אני חוזר לארץ שלי ושנסעתי 300 ק"מ במיוחד בשביל המוזיאון.

הבחור הפנה אותי לאחראית על הסיורים,לאחר שיחה קצרה איתה היא אמרה שאם מישהו לה הגיע אז אני אוכל להרשם במקומו.

למזלי הרב מאוד,מאוד מאוד בסיור בשפה האנגלית זוג אמריקאים לא הגיעו:-Dרישום זריז ויאללה למפעל!

סיור המפעל בדרך כלל הוא באורך של 3 שעות,לצערי באותו יום עבדו על אב טיפוס חדש אז לא יכלנו לעבור בכל המחלקות.

עברנו במחלקת הרכבה,מנועים,לוגיסטיקה ועורות.

אחרי שעה וחצי בערך(מאוד ארוכות בשביל חברה שלי)חזנו לסוכנות(חנייה חינם:-D)במקרה נתקלתי בלקוח מאושר שבדיוק הגיע לאסןף את ה918 ספיידר החדשה שלו.

כמובן סימנתי לעצור ובקשתי ממנו לעשות כמה תמונות,זרם איתי...

משם המשכנו לאוט-לט סיטי ב-Metzingen.

קניתי תחתונים בקלוין קליין

המחרים שפ יחסית למותגים זולים אבל עדין יקרין יחסית לזארה אן H&M.

טריברג והסביבה

פארק כל החושים,מקום נחמד מאוד,אטרציה כיפית ומומלץ לעשות אותה אחרי יום גשום שכל המסלול בוץ.

אחרי המסלול ממש מרגישים כמו אחרי פוט מסאג'.

מוזיאון היער השחור,מקום ממש נחמד שמספר את הסיפור של היער השחור.

במוזיאון יש בית קפה שמגישים שם את עוגת היער השחר הכי טעימה בעולם,לצערי לא טעמתי כי הוא היה סגור:roll:.

מוזיאון הקוקיה,כרגיל היה סגור אז נכנסנו לבית הקוקיה,חנות עמוסה שעוני קוקיה בשלל צורות גדלים ומחירים.

מפלי טריברג,המפלים הגדולים ביותר בגרמניה,התחיל לרדת גשם זלעפות אז לא הספקנו להנות ממנו יותר מדי.

חוזרים למינכן

08:00 בבוקר הרכב עמוס וב-GPS כתובת למוזיאון BMW,ציר נסיעה מהיר עם עצירה אחת בתחנת עצירה של באוטובן(כמו אלונית צפון/דרום כזה).

בדרך החלטתי לבדוק את הרכב,שמתי בקרת שיוט וכל רגע אני מעלה את המהירות עד שהבקרה התייצבה על 210 קמ"ש,יש לציין שעדיין עקפו אותי

:evil:,גם בכבישים הצדדים הרכב לא איכזב ונתן מנת אנדנלין נחמדה והתקף לב לחברה:lol:

מגיעים לחניון המוזיאון,יש חניון מסודר בתשלום של 4 יורו בערך.

עולים במעלית ומגעים ל-BMW WELT שזה היכל התצוגות ותערכות שלהם,במקרה היתה תצוגה של חטיבת M,דו גלגלי,מיני ורולס-רויס.

ממשיכים למוזיאון עצמו,כניסה לאדם עולה 8 יורו.

המוזיאון בנוי בצורה כזאת שתחווה את BMW מהשנים הראשונות ועד הנוככיות.שלל רכבים,אופנועים,דגמי קונספט,ראלי,F1,GT מנועי מטוסים ועוד(וכמובן הרכב האהוב עליי-M3 E46 CSL:mm_surpri:mm_surpri!!!

משם המשכנו לאיזה מסעדה ספרדית גרועה,לא יודעים אנגלית,הייתי צריך להדגים לו שאני רוצה פרה(שכל אחד ידמיין בן אדם באמצא מסעדה עושה קרניים ומזיז רגל אחורה...)

וגם האוכל היה מגעיל,לא נורא...

חוזרים למלון,טיול בעיירה,קפה במסעדה הקבועה ולישון.

היום השני במינכן

יצאנו לטייל בשדרת התיירות הראשית של מינן(לא זוכר את השם,ליד שער הניצחון)ועוד קצת בעיר עצמה,וכמובן שנכנסתי לסניף של Media Market.

בדרך חזרה לרכב מצאנו מסעדה סינית/יפנית שקר כלשהו,חברה שלי חיפשה סושי כל הטיול...

ועל המזל שלי זה מסעדה עם תפריט אכול כפי יכולתך:-Dכמובן שהראתי להם למה הישראלים מסוגלים,אבל עדיין בגבול הטעם הטוב ולא בחזירות.

נכנס לתחנת דלק נפרד מ-60 ועוד יורו לשואב אבק,רכב מלוכלך ומחר אני צריך להחזיר אותו...

חוזרים למלון,מארגנים מזוודות ויוצאים לארוחת ערב אחרונה.

חוזרים לארץ:cry:

קמנו לבוקר של מעלה אחת.

07:15 הרכב עמוס ואנחנו בדרך לטרמינל.יצאתי בכוונה מוקדם חשבתי יהיה נציג של החברה ואני יסיים מוקדם,אז זהו שלא,קבעתי עם הנציג 08:00,הוא הגיע ב-08:00 לא דקה לפני לא דקה אחרי.

סיבוב קצר סביב הרכב לראות שאין מכות,בדק מיכל דלק מלא ושלא גנבתי את המוח של ה-GPS:roll:

כרגיל עם ישראלים,זרקו אותנו באיזה טרמינל נידח ומבודד.חצי שעה של הנפקת כרטיס,ביקורת דרכונים ובידוק ביטחוני שיכול להפוך לז'אנר חדש בפורנו.הגענו לדיוטי פרי!יותר נכון קנטינה צבאית...אבל עדיין יותר זול מהארץ,קנינו שוקלדים וסיגריות.

יאללה שעתיים וחצי המתנה,כוס קפה טוב,שיחה מאוד מעניינת עם הברמן בבית קפה שיודע קצת עברית ועולים למטוס.

נוחתים בארץ,חום אימיים!

צפירות קללות וישראליות טהורה!

לסיכום

1980 ק"מ 130 ל' סולר.מדינה מדהימה,נופים עוצרי נשימה,אנשים מקסימים חברה מדהימה:inlove: כבישים מטורפים(כל יום עשיתי נס הרים)רכב מעולה ותרבות נהיגה גרמנית למופת.

בהחלט מדינה שאחזור אליה,והפעם עם רכב קצת יותר רציני:wink:

ותודה לכל חברי הפורום שעזרו.

zxgmqajyj4zm.jpg

ju5kj3mngfmi.jpg

jylzzjzzy1jv.jpg

njcdyj4mionk.jpg

wtnzjxokyhzf.jpg

mdazkwzzkmly.jpg

cm5dejon4nwi.jpg

znf1wymiwzmm.jpg

kr3nmzgz1tat.jpg

iwdeutyno0ot.jpg

ydwhyzjvzmgq.jpg

mgqz2yzeg3xm.jpg

nthdxtkyznno.jpg

mq5t34diqdmn.jpg

gnoznrti5jyl.jpg

yvqmm3iinjyt.jpg

vw4inmojdct4.jpg

myyajcgtwj3w.jpg

qmnwjngojmrm.jpg

xyzzi2qtt0uj.jpg

gjnkmjyzjyzj.jpg

עריכה אחרונה על ידי gilmizrahi

בשיפוצים...

פורסם (נערך)

נהניתם? זה העיקר.

למה אתה אומר שלא הייתם במפלי טריברג? דווקא יופי של תמונה משם.

רק חבל שלא הפנמת את מה שנכתב בפורום זה שוב ושוב: כאשר בונים תכנית חייבים לבדוק פרטים קטנים:

שעות טיסה - אשר משפיעות על הערנות וכושר הנהיגה\טיול למחרת.

שעות פתיחה של אתרים - למזלך הרע הגעת להרבה אתרים כאשר היו סגורים או שלא תיאמת את הכניסה (ולמזלך הטוב אותו זוג אמריקאי לא הגיע למוזיאון פורשה. פורשה בסגול, ולא פורש).

ואיך לא - טרמינל 1F עם הזלדות. בעצם - יש יותר גרוע. טרנינל 5 ברומא (של המצורעים - טיסות לישראל ולארה"ב).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פארק החבלים היה אמור להיות פתוח בתאריך.

מוזיאון פורשה היה סגור לרגל בדיקת וטיפול רכבים,לא היה רשום באתר כלום על זה.

בכל מקרה נהנו מאוד,רק הבעסה הסים שקנינו בטרינל החברת סלולר שלו לא עובדת ביער השחור,למרות שאמרתי למוכרת בפרוש.

בסוף קניתי גישה להוט ספוט לשבוע ב-90 שקל.

בשיפוצים...

פורסם

נושא הכיסוי הסלולרי הוא נושא שמצריך לימוד. הישראלים מפונקים, הכיסוי הסלולרי בישראל הוא מהאיכותיים בעולם. אני לא שוכח את הנסיעה ראשונה שלי לחו"ל עם טלפון נייד בשנת 1999, הקליטה הסלולרית בפרכז פריס היתה עלובה בהשואה לפרישה של אורנג' ישראל, שהיתה ממש בתחילת דרכה. כמוכן - בגרמניה חלק מהרשתות פרושות באופן חלקי עם נדידה פנים ארצית, ויתכן שסבלת מהתופעות המוכרות לנו מגולן (אבדן קליטה במעברים בין רשת עצמאית לרשת מארחת).

לפני כ-3 חודשים טיילתי בפינלנד - מהמדינות הנחשבות למתקדמות בשירותי הסלולר. כיסוי דור שלישי היה רק בערים, ברגע שיצאתי מהן היה שירות EDGE בלבד (שהספיק לצרכי Waze ו-Ynet, אבל בודאי שנפל מכיסוי הדור השלישי שאני מורגל בו בכל פינה בארץ).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשית לי נוסטלגיה קצת :)

אין ספק שגרמניה מדינה מעניינת וכיפית, יש הרבה מה לראות ויש איפה לנהוג :)

אנחנו אמנם עשינו מסלול שונה, אבל בהחלט מעניין לקרוא את הסיקור שלך, שכן שנה הבאה אני טס שוב לגרמניה. הפעם אלך למוזיאון BMW. במוזיאון פורשה ביקרתי, כיף לראות את השימור על התרבות המוטורית. המוזיאונים הטכנולוגיים שלהם גם מצוינים.

הזכרת לי את הטרמינל המקולל של מינכן, A1F. פשוט גועל נפש. חור.

האוכל והרכבים אכן זולים יחסית למקובל במערב אירופה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מצטער מראש על תחביר לא נכון,סימני פיסוק לא במקום,עשיתי את המקסימום במסגרת הדיסלקציה שלי.

מבינים שאנחנו עייפים מידי בשביל לנסוע למינכן ומוזיאון BMW והחותכים לשנ"צ.

יפה שהשתדלת באיות ובפיסוק, אבל שנ"צ מאוד צרם לי. צריך לכתוב שלאף שטונדה!

[emoji6]

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

.You had me at Hello

המדינה הזאת צריכה יותר אנשים כמוך.

בדרך אני שם לב שכל כמה קילומטרים יש שילוט Ausfahrt והייתי בטוח שאני נוסע סביב איזה עיירה,בסוף הבנתי שזה יציאה מכביש ראשי.

זה בסדר, כולנו עברנו את זה. :wink:

ausfahrt_mini_button.jpg

פורסם

תודה על הסקירה, נהניתי לקרוא,

ועשית מאמץ יפה בכל הנוגע לפיסוק ולאיות.

געגועים לירח הדבש...

אגב, אני מקווה שברור לך שעם חברה כזאת מתחתנים, כן? מיד!

עמידות כזאת לכל כך הרבה מוטוריקה לא מוצאים בקלות :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני אשמח לשמוע עלויות , אנחנו גם מתכננים טיול דומה

תודה

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
.You had me at Hello

המדינה הזאת צריכה יותר אנשים כמוך.

זה בסדר, כולנו עברנו את זה. :wink:

ausfahrt_mini_button.jpg

וואי, העלת לי רגעים טובים עכשיו :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רק עכשיו נזכרתי בשרשור הזה...

עלויות:

כרטיסי טיסה-3400 ש"ח

רכב-2000 ש"ח כולל ביטוח וביטול השתתפות עצמית.

לילה ראשון במינכן-69 יורו

דירה ביער השחור-330 יורו כולל מיסי עיר/לילה.

עוד שני לילות במינן-130 יורו

כרטיס סים-30 יורו

לא היה קליטה ביער השחור אז עוד 20 יורו לחבילת ווי פי שבועית

מחיר אורחה ממוצע במסעדה כ-25 יורו

קניות בסופר-בערך 20 יורו תלוי מה קונים

שישיית פאולנר חצי ליטר+צדנית 6 יורו:-D

דלק-בערך 1.3 יורו לליטר סולר,על 2000 ק"מ יצא לי בערך 750 שקל.

שאר העלויות פירטתי בסיכום.

ועוד כמה תמונות

ylwjvkng2zym.jpg

odayjo2gmfmt.jpg

neomdcf1dod5.jpg

zdilonzlrymh.jpg

4ynlzuj5ggho.jpg

guwkn4tmy23o.jpg

4gmdrmzynz4l.jpg

twg3mmznmdqj.jpg

y2wzlzy0qmnt.jpg

ykkoyzoowtdz.jpg