Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ב 10, אבל ב 12.90 למשל אפשר לקנות 4 ליטר של מים מזוקקים של חברת אמריקן איגל בחנויות חצי חינם.

מים מזוקקים של אמריקן איגל אני לא קונה גם אם המחיר עשירית מהמחיר של מים מזוקקים תוצרת סנו שעולים 15 שקלים ל-2 ליטר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מים מזוקקים של אמריקן איגל אני לא קונה גם אם המחיר עשירית מהמחיר של מים מזוקקים תוצרת סנו שעולים 15 שקלים ל-2 ליטר.

כולה מים, לא מדע טילים.

כל מזגן יודע לייצר מים מזוקקים אז גם אמריקן איגל יצליחו.

אנחנו מדברים פה על רכב, לא מעבדה פרמצבטית.

יום טוב גם לך

פורסם

תתפלא שגם מים מזוקקים צריך לדעת לייצר וישנם ייצרני רכב שמציינים במפורש שהמים המזוקקים צריכים לעמוד בתקן X או Y.

אישית אני מעדיף למלא מי ברז מאשר מים מזוקקים NO NAME. חלק גדול מייצרני הרכב גם ממליצים למלא מי ברז המיועדים לשתיה ולאו דווקא מים מזוקקים.

רוב נוזלי הקירור האיכותיים יודעים היטב להתמודד עם מים קשים ככה שאין בעיה ברוב המקרים לדלל נוזל קירור מקורי במי ברז.

תבדוק את ה-PH של מים מזוקקים תוצרת אמריקן איגל ותחזור עם תובנות.

פורסם

למיטב ידיעתי והבנתי, הרכב החומר זהה - כך שאתה מוזמן להמשיך לשלם כפול על השם.

כולה מים, לא מדע טילים.

כל מזגן יודע לייצר מים מזוקקים אז גם אמריקן איגל יצליחו.

אנחנו מדברים פה על רכב, לא מעבדה פרמצבטית.

כאן אתם מפספסים.

נוזלים אוטומטיביים מודרניים (שזה תקף לכל הנוזלים, קירור, שמנים, נוזלים הידראולים, נוזלי תיבות הילוכים) הם מוצרים מורכבים מאוד שעלות פיתוחם עולה ליצרנים לא מעט כסף. תהיו בטוחים שהיצרנים היו שמחים מאוד להשתמש בשמן מנוע אחד, שמן גיר שמתאים לכל התיבות או נוזל קירור אחיד לכל הרכבים.

האם נוזל קירור ב 35 ש"ח יעשה את העבודה כמו נוזל קירור ב 240? אולי. אני לא מספיק עשיר כדי לבדוק. נוזל קירור מקורי מבטיח אמינות מקסימלית וסיכוי מינימלי לכשל. כמו שרשמתי קודם, מאחר ומרווח ההחלפה הוא גדול מאוד העלות היקרה של הנוזל מתקזזת עם אורך חייו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסקנה פשוטה,

אם זה הנוזל קרור שקונים מוסכים כלליים וכנראה במחיר זול יותר,

צריך לבדוק טוב טוב מה המוסך שם לך.

בנוגע להוספת כוס השלמה, לא צריך לאבד את הראש.

גם אם זה לא הנוזל ורק עם צבע מאכל אדום ועדין יודע לתפקד כנוזל קרור אני יושן טוב בלילה.

- מעניין שלא רשמו כאן בעלי החנויות של חלקים ומוצרים לרכב בפורום.

- איפה קונים את הנוזל קרור המקורי?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
כאן אתם מפספסים.

נוזלים אוטומטיביים מודרניים (שזה תקף לכל הנוזלים, קירור, שמנים, נוזלים הידראולים, נוזלי תיבות הילוכים) הם מוצרים מורכבים מאוד שעלות פיתוחם עולה ליצרנים לא מעט כסף. תהיו בטוחים שהיצרנים היו שמחים מאוד להשתמש בשמן מנוע אחד, שמן גיר שמתאים לכל התיבות או נוזל קירור אחיד לכל הרכבים.

האם נוזל קירור ב 35 ש"ח יעשה את העבודה כמו נוזל קירור ב 240? אולי. אני לא מספיק עשיר כדי לבדוק. נוזל קירור מקורי מבטיח אמינות מקסימלית וסיכוי מינימלי לכשל. כמו שרשמתי קודם, מאחר ומרווח ההחלפה הוא גדול מאוד העלות היקרה של הנוזל מתקזזת עם אורך חייו.

איתמר

שנינו דיברנו על מים מזוקקים, כבודו של נוזל הקירור במקומו מונח.

קצת מיהרת לקפוץ לפני שקראת...

יום טוב גם לך

פורסם

תקרא שוב את תגובתו של מרק. אבל היי, תעשה מה שאתה רואה לנכון, רכב זה לא מדע טילים וגם לא מעבדה פרמצבטית.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תקרא שוב את תגובתו של מרק.

רכב זה לא מדע טילים וגם לא מעבדה פרמצבטית.

לכן מרק מעדיף לשים בו מי ברז

נו שויין..

יום טוב גם לך

פורסם

בהחלט.

יש סיבה למה מי ברז לעיתים עדיפים על מים מזוקקים. תעשה חיפוש, ארכיון הפורום זוכר שרשור ארוך מאוד בנושא.

איתמר

פורסם
שנינו דיברנו על מים מזוקקים, כבודו של נוזל הקירור במקומו מונח.

קצת מיהרת לקפוץ לפני שקראת...

מים מזוקקים שאינם באמת מים מזוקקים לפי ההגדרות והתקנים המקובלים עלולים לגרום יותר נזק מאשר תועלת מסיבות רבות ואחת מהן זוהי רמת החומציות הגבוהה שהרבה יותר מסוכנת למערכת הקירור ממי ברז המיועדים לשתייה שרמת החומציות שלהם בדרך כלל סביב 7.

בשביל התחלה קרא את המידע בקישור המצורף.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1328449,00.html

לא!

בפעם העשרים מיליון, מי עיבוי של מזגן אינם מים מזוקקים!

ראית פעם את הג'יפה שמצטברת על המאדה של המזגן (עליו מתעבה הלחות שבאויר לכדי מים)? יש לך מושג כמה מזהמים חומציים כלואים בלחות שבאויר?

נראה לי ששיעור קטן בכימיה יעזור-

קודם כל נתחיל מזה שהמלצת וולקסווגן היא לערבב את נוזלי הקירור שלהם עם מי ברז! אם הם צודקים או לא קשה לי להגיד. אני יכול להגיד שלפעמים ערבבתי עם מי ברז ולפעמים עם מזוקקים.

לגבי הבעיה עם מים מזוקקים שכביכול אינם איכותיים- מיטב ידיעתי הדבר נובע מבעיית חומציות-

הבעיה התחילה ממגהצים שהיצרן המליץ להשתמש במים מזוקקים, אנשים שמו והמגהץ נאכל מבפנים ואנשים לא הבינו למה. מכון התקנים הסביר את הבעיה, אני מניח שאותו הדבר קורה ברכב:

למי שלא יודע- מים מזוקקים בהגדרתם הם מים נטולי מלחים. אין הגדרה זו נוגעת לסטריליות, חומציות וכיו"ב.

מים מזוקקים רגילים שקונים (נניח בבית מרקחת) מיוצרים באופן כימי. למי שראה יש מתקן דמויי צינור גדול דרכו עוברים המיים בתוך פילטרים מיוחדים. נדמה לי שבשפת בתי המרקחת הם קוראים לזה קולונה. למה לזקק ככה? כי זה יותר מהיר וזול לזקק ככה מים.

הבעיה עם זיקוק באופן כזה הוא שהמים המזוקקים המתקבלים הינם בעלי חומציות גבוהה מזו של מי ברז(נמדדת ב- PH). ולכן כאשר משתמשים בהם במערכות מתכתיות- במיוחד אלומניום, החומצה תוקפת את המתכת.

לעומת זאת ניתן לזקק מים במהליך פיזיקלי- אידוי המים ועיבויים אל תוך מיכל במערכת סגורה שעשוייה מזכוכית. למיטב ידיעתי ניתן גם לקנות מים כאלה בבתי מרקחת אלא שזה הולך בכמויות קטנות ומאד יקר... הייתרון- מים אלו הינם בעלי חומציות נמוכה יותר.

לגבי מי מזגן שתי בעיות:

1. היות והם מתעבים על גוף קירור מאלומיניום וצינורות נחושת הם בהגדרתם אינם מזוקקים כיוון שנגעו במתכת וקיבלו ממה מלחים (תיאורטית).
  2. מבדיקה שערכתי גם בהם דרגת החומציות גבוהה מזו של מי ברז ולכן לא מומלצים למערכת קירור (אני אוסף אותם אגב לשימוש בשפריצרים של הוישר... לשם הם מעולים)

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא מה שמרק הציע. כנראה שהמיים של סנו הם בעלי חומציות של מי ברז (ניתן לבדוק בקלות ע"י סרט אינדיקטור לחומציות או סטיק). בנוסף גם לערבב חצי עם מי ברז ככה שגם אם הם אינם בעלי חומציות נמוכה אתה מכוסה...

פורסם (נערך)
לכן מרק מעדיף לשים בו מי ברז

נו שויין..

אני כבר חוזר בפעם השנייה על מה שכתבתי קודם לכן קרא את דפי הנתונים של ייצרני נוזלי הקירור וגם ייצרני רכב מסויימים ותגלה שההמלצה שלהם היא להשתמש במי ברז.

ראית פעם במוסך מורשה שבו מדללים נוזל קירור במים מוזקקים ומחייבים אותך על מים מזוקקים ?

אף פעם לא מאוחר ללמוד ולהרחיב את הידע !

לדוגמא ראה קובץ מצורף עבור נוזל קירור לרכבי פיאט.

Paraflu 11.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כמה אתה עושה בשנה, 15 אלף?

אתה מוזמן לבוא לקחת שנה ראשונה עליי.

ולקבל כוס מהזהב האדום המקורי.

ההחלפה הראשונה (רכב חדש) היא אחרי 150 אלף או חמש שנים.

לאחר מיכן היא כל 80 אלף או חמש שנים.

(כך זה לפחות בלאנד קרוזר)

זה לא זול, בטח שנכנס ברכב 7+ ליטר בהחלפה מלאה.

אבל אני לא משחק בזה ומחליף למקורי, בהתחלה בדקתי חלופות אחרות אך כל פעם מחדש הגעתי למצב שאני מעדיף ללכת על המקור ולהיות ברש שקט.

וטפו טפו טפו מעולם לא היתה לי בעיה במערכת הקירור בשני הלנד קרוזרים ששניהם לא צעירים בכלל (2004,2002)

• תוכן חדש...