Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

Night Driver, מי שפיתח את הרכב מתהפך איפה שהוא נמצא מהרעיון הזה, הרי במקום כוונת המשורר הייתה לחסוך בזיהום אויר.

חוץ מזה, בדקת צריכת דלק של הגנרטור? אני בספק שזה יהיה ברמות החיסכון כמו הפלואנס הרגילה עם מנוע בנזין. תחשוב על תוספת משקל והרעש.

למרות שמישהו עוד יכול ליישם את זה. מסתבר שהרעיון לא חדש:

electric-vehicle-generator-trailer.jpg

אגב, רעיון דומה יש להונדה אקורד הייבריד, מנוע מסובב גנרטור ומנוע חשמלי מסובב גלגלים. אין גיר ברכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביפר, תפקיד הגנרטור הוא להאריך את הטווח בשעת הצורך. לא לנסיעה שוטפת.

אם אתה רוצה לחסוך עוד אז תשקיע בגנרטור דיזל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא בטוח שיאריך טווח בצורה משמעותית. בחוץ או על נגרר - זה יפגע באוירודינאמיות וביצועים. בתא מטען אין מקום.

שברולט וולט מציעה את הפתרון היעיל ביותר.

הבעיה של פלואנס, שהיא לא תוכננה כרכב חשמלי מהתחלה. זה סוג של אב טיפוס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או לשים על הגג פרופלור גדול שיפעיל גנרטור ויטעין את המצברים תוך כדי נסיעה. אם תסע מספיק מהר תוכל לצאת מחיפה עם 10% סוללה ולהגיע לפקקים של ת"א (במהירות הנמוכה הרי אין רוח) עם 100% סוללה.

:turn-l:
פורסם

או הכי פשוט: להוסיף פדליות 8) גם ספורט וגם מועיל.

פורסם
או לשים על הגג פרופלור גדול שיפעיל גנרטור ויטעין את המצברים תוך כדי נסיעה. אם תסע מספיק מהר תוכל לצאת מחיפה עם 10% סוללה ולהגיע לפקקים של ת"א (במהירות הנמוכה הרי אין רוח) עם 100% סוללה.

מזל טוב, המצאת פרפטום מובילה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%94_%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7%99%D7%AA

ולגבי רעיון הגנרטור:

1. המטען המובנה בפלואנס מושך רק כ-16A, שהם כ-3.6kVA

2. הצריכה השוטפת של הרכב במהירות שיוט הרבה יותר גבוהה מזה. ב-90 קמ"ש הרכב יגמור את הסוללה (22kWh) בכשעה וחצי. כלומר צריכה של כ-14kW. פי ארבע. אז הגנרטור רק יאיט את קצב ההתרוקנות קצת.

3. למיטב ידיעתי הרכב מתוכנת לא לנסוע כל עוד הוא מחובר לחשמל, כדי שלא תיסע בטעות ותקרע את הכבל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא אמרת שהמאזדה הייתה בליסינג. אפשר לראות שהעסקה בליסינג לא הייתה משתלמת, ליסינג תפעולי לפרטיים זה פינוק שלא משתלם כלכלית.

אם הייתה קונה את אותה מאזדה באופן פרטי כבר היית חוסך כ-600 ש"ח בחודש.

אני עדיין חושב שצריך להשוות לעלות של החלופה הכי טובה שתספק את הצרכים, לא בהכרח למה שהיה לך ספציפית.

איך הייתי חוסך 600?! אני אחד שצריך ביטוח צעיר בשביל אשתי. בחבילה באוויס אין הבדל במחיר. אגרת רישוי בתוך המחיר זה עוד 1500 שח. מכירת רכב אחרי שנתיים הפסד של 20 אחוז פלוס הנחה בשעת המכירה שהיום יש בכל רכב שמוכרים. בחישוב שעשיתי בזמנו היה הפרש של 300 שח מקסימום שהיה שווה לי בשביל הגמישות של החלפת רכבים ולא להתקע עם רכב שאני לא אוהב כמו שבדיוק קרה עכשיו. אם המזדה היתה שלי, הייתי תקוע איתה למרות כל החסרונות שלה...

פורסם
איך הייתי חוסך 600?! אני אחד שצריך ביטוח צעיר בשביל אשתי. בחבילה באוויס אין הבדל במחיר. אגרת רישוי בתוך המחיר זה עוד 1500 שח. מכירת רכב אחרי שנתיים הפסד של 20 אחוז פלוס הנחה בשעת המכירה שהיום יש בכל רכב שמוכרים. בחישוב שעשיתי בזמנו היה הפרש של 300 שח מקסימום שהיה שווה לי בשביל הגמישות של החלפת רכבים ולא להתקע עם רכב שאני לא אוהב כמו שבדיוק קרה עכשיו. אם המזדה היתה שלי, הייתי תקוע איתה למרות כל החסרונות שלה...

בחישוב שעשיתי גם אגרת רישוי הייתה בפנים. תוספת לנהג צעיר זה באמת פקטור שיכול להיות משמעותי, ויכול להטות את הכף לטובת הליסינג.

לגבי ירידת ערך - לקחתי 15% ירידת ערך שנתית, שזה הרבה. ההנחה במכירה מול המחירון כשאתה מוכר אמורה להתקזז מול ההנחה שקיבלת באותה מידה כשקנית אותה.

ושוב - הדבר העיקרי שרציתי להראות זה שהפלואנס החשמלית לא ממש משתלמת מול חלופות אחרות בהן לא מתפשרים על הטווח. לא חוכמה להגיד 'אני משלם 300 ש"ח דלק ונוסע בלי סוף'. העלות הכללית היא 1800 ש"ח לחודש, ובסכום הזה אפשר לעשות 20000 ק"מ שנתי עם רכב נורמלי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מזל טוב, המצאת פרפטום מובילה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%94_%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7%99%D7%AA

ולגבי רעיון הגנרטור:

1. המטען המובנה בפלואנס מושך רק כ-16A, שהם כ-3.6kVA

2. הצריכה השוטפת של הרכב במהירות שיוט הרבה יותר גבוהה מזה. ב-90 קמ"ש הרכב יגמור את הסוללה (22kWh) בכשעה וחצי. כלומר צריכה של כ-14kW. פי ארבע. אז הגנרטור רק יאיט את קצב ההתרוקנות קצת.

3. למיטב ידיעתי הרכב מתוכנת לא לנסוע כל עוד הוא מחובר לחשמל, כדי שלא תיסע בטעות ותקרע את הכבל.

ברור שמדובר רק על להאריך. הרי מדובר על פיתרון מאולתר ולא על דבר שמיועד לנסוע ככה בלי סוף. המטרה היא להגיע לרכב שמסוגל לנסועאפילו לחיפה ולחזור באותו היום (מה גם שאפילו תוספת של 25% לטווח במהירות שיוט זה מעולה. זה אומר כ 60% לטווח בנסיעה רגילה שזו תוספת יפה.

זה שהוא לא מאפשר לנסוע בטעינה הורג את הרעיון (ואין בעייה לסדר מקום אוירודינאמי בשבילו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רכב נורמלי באותה רמה? לא בטוח... או יותר נכון בטוח שלא ;). אתה צודק שתמיד אפשר לקחת סוזקי ליאנה 2002 ואז אתה באמת מגיע ל1800 שח עם דלק...

פורסם
על איזה מים אתה מדבר?! יש נוזל קירור לדבר הזה? - בכל מקרה, לא הייתי משתמש בנוזל קירור של מנוע בעירה פנימית ברכב חשמלי לפני שבדקתי שהם עובדים באותן הטמפרטורות.

רנו לא תהיה רנו אם היא לא תתחמם ולא יהיו נזילות מים :-P (על כאלה שלא, שמים סמל של ניסן, ודוחפים לפינה אחרת של אולם תצוגה)

נזילת מים במנוע חשמלי... זה כבר מתכון לשישו ושימחו של השנה :onfire:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי הערה כללית על כל הדיון שהתפתח פה.

השנאה של חלק מהגולשים לחברת בטר פלייס מובנת בהחלט. במקום לעשות לנו חיים פשוטים של רכב עם כבל התחילו לעשות תוכניות לא כדאיות ואף גרידיות שהפכו את כל העסק החשמלי ללא כדאי לרוב העם.

אבל אין סיבה שהשנאה תגלוש לרכב ״עוד מעט לא תצליח לצאת איתו לסופר״ הלו הלו זה בורות להגיד כך... תסתכל קצת ברשת ותבין שאנשים נוסעים איתו כבר הרבה זמן ומבסוטים עד הגג.

המכונית החשמלית היא הפחד של הממשלה שלנו כי לא יהיה דרך לחלוב מיסים... אבל היא חייבת להיות הדבר הבא

פורסם

אני ממש לא נגד רכבים חשמליים/מתקדמים, לראיה יש לי פריוס במשפחה.

כל בור יודע שסוללות נחלשות עם השנים, כתוצאה מכך הטווח (שהוא גם ככה לא להיט) יקטן.

אין אפשרות לרכוש סוללות חדשות כדי להחליף את הישנות.

אני צריך לעשות לך 1+1?

אתה היית רוכש את הרכב שלך אם היו אומרים לך שהוא פג תוקף תוך 5 שנים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...