Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החסכון שלי הוא מ1500 שח שהייתי מוציא על דלק בחודש ל300 שח מקסי שאוציא על חשמל.

לנסיעה לצפון אשכור רכב פעם בשנה או אחליף עם שכן.

אם הבטריה תלך ותרד בתפוקה אני מחזיר את הרכב. בשביל זה לקחתי בליסינג...

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על פניו נשמע טוב לצרכים מסויימים.

מקווה שתקפוץ מידי פעם לעדכן כאן אם העולם עדיין ורוד

תהנה מהרכב!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

כמה קילומטר עשית בשנה על הרכב הקודם, איזה רכב זה היה ומה צריכת הדלק הממוצעת ? (סתם מעניין לעשות חישוב מעשי ולבחון חלופות אחרות).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נוסעים ב-6 בבוקר כי אם בבוקר יהיה פקק צריך לדחוף את האוטו בסוף הנסיעה.

להבדיל ממנוע בנזין, נסיעה בפקק לא צפוייה להעלות באופן דרמטי את הצריכה. כשעומדים הצריכה 0 (אם מזגן כבוי) ובנסיעה איטית הצריכה נמוכה (אם כי ברור שנסיעה רצופה חסכונית יותר).

:turn-l:
פורסם

לגבי פקק. זה ממש נכון. יותר מזה לקראת רמזור הרכב מתמלא מהעצירה וכנ״ל כל הירידות מירושלים...

לגבי צריכת דלק: הקודם היה מזדה 3 ספיריט שנסעתי עליו 20000 קמ בשנה עם צריכה של 1/10. משהו כמו 70 אגורות לקילומטר. יוצא 14000 שח. ברכב הזה על 20000 קמ אשלם מקסימום של המקסימום 3500 שח שנתי חשמל. בין 8 ל15 אג׳ לקמ...

פורסם

3. יש לי מים לקרור מנוע (צבע ורוד) האם אפשר להוסיף אותם למיכל של הפלואנס ששמה המים כרגע בצבע צהוב?

תודה לעוזרים.

לידע כללי הרכב חבל הזמן. פשוט חווית נסיעה.

על איזה מים אתה מדבר?! יש נוזל קירור לדבר הזה? - בכל מקרה, לא הייתי משתמש בנוזל קירור של מנוע בעירה פנימית ברכב חשמלי לפני שבדקתי שהם עובדים באותן הטמפרטורות.

מעבר לזה, הרכב לא בליסינג? למה אתה מתעסק בזה בכלל?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לגבי פקק. זה ממש נכון. יותר מזה לקראת רמזור הרכב מתמלא מהעצירה וכנ״ל כל הירידות מירושלים...

לגבי צריכת דלק: הקודם היה מזדה 3 ספיריט שנסעתי עליו 20000 קמ בשנה עם צריכה של 1/10. משהו כמו 70 אגורות לקילומטר. יוצא 14000 שח. ברכב הזה על 20000 קמ אשלם מקסימום של המקסימום 3500 שח שנתי חשמל. בין 8 ל15 אג׳ לקמ...

נשמע שאכן משתלם לך מול המאזדה אבל לא כזה משתלם כמו שהצגת את זה. המאזדה הייתה עולה לך חודשית משהו כמו 2400 ש"ח כולל דלק, רישוי, אחזקה סבירה, ביטוח וירידת ערך. בפלואנס יוצא לך 1800 ש"ח.

עכשיו בוא נבחן חלופות :

אם היית קונה פלואנס דיזל במקום החשמלית, או לחלופין רכב קטן אם זה מספיק לצרכים - עם צריכת דלק של 1 ל -16 -17 אתה מגיע לעלות חודשית כוללת של 1900 ש"ח, ואז אין לך מגבלת טווח, בגאז' קטן (במקרה של דיזל).

אפשר לשחק עם המספרים בקובץ הזה :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xLwKihO3-lGMh4HtLyhBKHcvm41rWBuaiz2bW45ni3g/edit#gid=884692287

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

המאזדה עלתה לי 3000 לפחות בחודש. דלק 1300/1500. ליסינג משומש באוויס 1700 ש״ח.

תשווה בין שתי הרכבים כשרוכשים אותם או בין שתיהם כשחוכרים אותם אבל לא אחד כך ואחד כך...

פורסם

לא אמרת שהמאזדה הייתה בליסינג. אפשר לראות שהעסקה בליסינג לא הייתה משתלמת, ליסינג תפעולי לפרטיים זה פינוק שלא משתלם כלכלית.

אם הייתה קונה את אותה מאזדה באופן פרטי כבר היית חוסך כ-600 ש"ח בחודש.

אני עדיין חושב שצריך להשוות לעלות של החלופה הכי טובה שתספק את הצרכים, לא בהכרח למה שהיה לך ספציפית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
להבדיל ממנוע בנזין, נסיעה בפקק לא צפוייה להעלות באופן דרמטי את הצריכה. כשעומדים הצריכה 0 (אם מזגן כבוי) ובנסיעה איטית הצריכה נמוכה (אם כי ברור שנסיעה רצופה חסכונית יותר).

בחום יולי אוגוסט המזגן לא עובד? הרדיו לא דולק (להעביר את הפקק)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הרדיו זניח לחלוטין ביחס לקיבולת המצבר. לגבי המזגן, גם אם הספקו 2-3 כ"ס (המזגן הוא בטכנולוגיה של מזגן ביתי עם מדחס חשמלי שכן אין מנוע מסתובב בזמן עמידה), אז זה שקול לצריכה קבועה קטנה. גם פקק של שעתיים אני מאמין שהסוללה תצלח, ובטח בעלות נמוכה יותר ממכוניות הבנזין שכניה לפקק.

:turn-l:
פורסם
1+2 = פלואנס ZE היברידי! :-D

הבנת את הכוונה. בשלוש אלפיות אפשר לקנות גנרטור מיוצב 5kva עם סטרטר. מבאן גגון ושני חוטים לסטרטר ויש לך היברידית פלאג אין זולה ויעילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...