Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה.

לאחרונה אני שם לב שיש נזילה עדינה מהרדיאיטור הפנימי ברכב שלי. אחרי נסיעה ארוכה יש כמה טיפות על השטיח של הנהג.

ראיתי פרוייקט החלפת רדיאטור בדגם הנ"ל והבנתי שזה לא מצריך פירוק של כל הדשבורד בשביל להחליף ולכן אני מתכוון להחליף אותו.

ראיתי רדיאטור כזה חדש של חברת ניסנס במחיר ממש זול, רק רציתי לוודא אם יש הבדל ברדיאטור הזה או בחלקים שלו בין צד נהיגה שמאל לימין? (המוכר שמצאתי מאנגליה)

הכוונה האם היציאות של הרדיאטור הפנימי גם יהיו הפוכות? כי איפשהו קראתי משו כזה בעבר ואני לא בטוח בזה.

עוד שאלה שעלתה לי, יכול להיות שזה לא הרדיאטור ויש איזה צינור או בנד שצריך להחליף? או שזה הולך הכל יחד?

תודה רבה ושנה טובה לכולם 8)

פורסם

רוב הסיכויים שבאנגליה זה יהיה הפוך ולא יתאים לך...

יכול להיות שהנזילה היא מהחיבור, בגלל צינור סדוק או בנד חופשי, צריך להסתכל ולראות.

פורסם (נערך)

אני עשיתי בזמנו את מה שאתה מתכנן אומנם לא צריך לפרק את הדש אבל את כל הפלסטיק מסביב כן וזה קריספי חבל על הזמן תכין הרבה אפוקסי פלסטלינה ושלל דבקים אחרים . זה יקח לך איזה חצי יום במידה ויש לך חוש טכני . אם אתה לא ירושלמי לא נראה ששווה את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?231804-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%91-205

הנה בפרוייקט שלי

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם (נערך)

תודה לשניכם על התשובות.

אני כנראה אפרק את הדשבורד קודם ואבדוק מאיפה הנזילה באמת (בתקווה שמצינור או בנד) ואם אצטרך להחליף את הרדיאטור אני אקנה בארץ בלי סיכונים מיותרים. דרך אגב, אתם יודעים כמה זה אמור לעלות כאן בארץ? ואיזה חברות מומלצות/לא מומלצות?

דני, אני ראיתי את הפרוייקט שלך עוד לפני שהגבת כאן ואני מתכוון ללכת לפי ההסברים שלך.:mm_yeah:

דרך אגב, עברתי עכשיו שוב על הפרוייקט שלך. לא הסברת שם איך מפרקים את החופה?

מה כוונתך שאם אני לא ירושלמי אז זה לא שווה את זה?

והאם יש לך טיפים מנסיון שלא כתבת בפרוייקט?

הדשבורד אצלי במצב ממש ממש טוב, אני יודע שבדגם הזה הוא ממש עדין. אבל בכל זאת חימום בחורף זה אחד מהדברים שאני לא מוותר עליהם

תודה

עריכה אחרונה על ידי מורפיום
פורסם

לא הייתי ממליץ לך לגעת בזה מאחר שזה פלסטיק מאוד שביר. אצלי בפיז'ו שהיתה פשוט ביטלתי את הרדיאטור הפנימי אחרי נזילה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם (נערך)

אני מודע לסכנות בקשר לפלסטיק ואני בכל זאת מתכוון להתעסק איתו.

בגלל זה אני שואל איך לפרק את החופה כי בפיג'ו הקודמת שלי שברתי כמה חלקים שחשבתי שאני בדרך הנכונה

אני מתכוון איך להגיע למצב הזה כמו בתמונה, משם אני יעזר במדריך של דני

1.jpg

פורסם

4 ברגים בתחתית כיסוי הגה לכיוון החופה - מוריד את הפלסטיקה התחתונה

בורג בצד שמאל של החופה, משחרר את הנעילה בצד שמאל

מכסה פלסטיק משולש מעל פתחי המזגן המרכזיים - להכנס בעדינות מהצד להרים אותו, מתחתיו 2 ברגים

להוציא כפתורי פיקוד מערכת איוורור שמאל וימין, בכל צד יש בורג מוריד את המכסה, מתחת יש 4 ברגים של הפלסטיק הלבן שבתמונה.

להוציא 2 גומיות בלוח השעונים (איפוס ספידומטר וכיוון שעון)

למיטב זכרוני, אין יותר ברגים... (למרות שאצלי, אף אחד מהם כבר לא קיים כי כולם שבורים...)

להרים בעדינות קדימה ולמעלה את החופה, זהירות לא לשבור את הלחצנים בלוח השעונים.

פורסם (נערך)

מכסה פלסטיק משולש מעל פתחי המזגן המרכזיים - להכנס בעדינות מהצד להרים אותו, מתחתיו 2 ברגים

את המשולש הזה שברתי פעם אחת. הוא תפוס עם ברגים או קליפסים?

לא הבנתי בדיוק איך להוציא אותו

תודה על ההסבר!

עוד דבר שלא הובן לי- כיסוי הגה אתה מתכוון לפלסטיק שנמצא מתחת להגה? כי אני רואה בפרוייקט של דני שהוא פירק את החופה בלי לפרק את הפלסטיק הזה

פורסם

המשולש - עם קליפסים.

לגבי כיסוי הגה - אכן פלסטיק תחתון.

מתחתיו יש 2 ברגים (ששכחתי לציין...) שתופסים את החופה מלמטה...

יתכן שיש גישה ל-2 הברגים הללו גם דרך חורים בפלסטיק התחתון, תנסה להסתכל...

פורסם

ערב טוב, עדכון ושאלה-

היום ב8 בערב התחלתי בפירוק של הרכב לפי הפרוייקט של דני. תוך שעתיים הרדיאטור כבר היה בחוץ! (יש לציין שאחרי שהרדיאטור נשלף אבא שלי ואני שמנו לב שלא היה נחוץ לפרק חצי דשבורד בשביל לשלוף את הרדיאטור. מספיק רק הפלסטיק שמעל רגלי הנהג = 4 ברגים! )

לא חשוב, בכל אופן הרדיאטור הסורר הוחלף אצל הבעלים הקודם לפני כ6 שנים לפי החישוב שהוא של חברת "בשן" והאחריות שלו נגמרה ב2010.

הבנתי מדיבורים פה בפורום שחברת בשן זו חברה מאד גרועה של רדיאטורים. הבנתי נכון?

בכל אופן מחר אני מתכוון לקנות חדש, אז מישהו יודע איזו חברות מומלצות לפיג'ו 205?

אשמח לעזרה. תודה רבה

IMG-20140928-WA0010.jpg

פורסם

ראיתי פרוייקט החלפת רדיאטור בדגם הנ"ל והבנתי שזה לא מצריך פירוק של כל הדשבורד בשביל להחליף ולכן אני מתכוון להחליף אותו.

נכון.

אני עשיתי בזמנו את מה שאתה מתכנן אומנם לא צריך לפרק את הדש אבל את כל הפלסטיק מסביב כן

לא צריך. בניגוד למכוניות אחרות, יש גישה מספקת מצד הנהג. צריך לפרק פלסטיק אחד בצד וזהו.

אני כנראה אפרק את הדשבורד קודם ואבדוק מאיפה הנזילה באמת

אני מציע לך לפרק רק את הפלסטיק בצד הרגל של הנהג. משם תוכל לראות ומשם תוציא את הרדיאטור. הפירוק שהצעת קשה ולא מועיל.

היום ב8 בערב התחלתי בפירוק של הרכב לפי הפרוייקט של דני. תוך שעתיים הרדיאטור כבר היה בחוץ!

את הנעשה אין להשיב, אבל יכולת להוציא אותו גם ברבע שעה.

(יש לציין שאחרי שהרדיאטור נשלף אבא שלי ואני שמנו לב שלא היה נחוץ לפרק חצי דשבורד בשביל לשלוף את הרדיאטור. מספיק רק הפלסטיק שמעל רגלי הנהג = 4 ברגים! )

בדיוק.

הבנתי מדיבורים פה בפורום שחברת בשן זו חברה מאד גרועה של רדיאטורים. הבנתי נכון?

להיפך, חברה מצויינת, אפשר לקנות רדיאטור שלהם כל שנה...

ועכשיו ברצינות: אני מציע לך לקנות כל תחליף סיני שהוא ולא מבשן.

דני

פורסם (נערך)

לצערי אני לא צילמתי עוד תמונה חוץ מהתמונה שפרסמתי כאן, אבל הלכתי שלב שלב לפי הפרוייקט שדני הכין וצילם (קישור לפרוייקט בתגובות הראשונות פה בדיון)

בכל מקרה, כמו שכתבתי קודם- אין צורך לפרק את כל הדשבורד! צריך לפרק רק את החלק שמעל רגלי הנהג, והרדיאטור יתגלה. אחר כך צריך לפרק את הברגים של הצינורות שנכנסים לרדיאטור (4 ברגים) ואת הברגים שתופסים את הרדיאטור (2 ברגים) ולשלוף את הרדיאטור. ו ז ה ו !

לקחתי את התמונה של החלק היחיד שצריך לפרק מהדשבורד מהפרוייקט של דני כדי שיהיה ברור על איזה חלק אני מדבר.

7.jpg

תודה רבה לכולם על העזרה! :wave:

אגב, למי שחשש על הדשבורד שלי- הוא חזר למקומו בלי נזקים. אבל עדיין לא מומלץ למי שלא התעסק עם דשבורד כזה בעבר לחשוב על לפרק דבר כזה

• תוכן חדש...