Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בסביבת קלן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף אוקטובר אני אמור להיות ליום אחד בתערוכה בקלן, אני מתכנן עוד ארבעה-חמישה ימים לטיול (אם כבר אז כבר), נראה לי שאת קלן עצמה אפשר למצות בכמה שעות? אשמח למסלול מעניין וריאלי לזמן זה (נ.ב באמסטרדם,פריז, ברלין ובלגיה הייתי ואני מעדיף מקום חדש ומעניין),

העדפה לטיול ברכב פרטי אך ממש לא מקובע, דרך אגב האם טיול למינכן מומלץ?

פורסם

בקלן הייתי מספר שעות, זה מתאים לאטרקציה אחת ויחידה: הקתדרלה.

מומלץ לטפס את המאה ומשהו מטרים עד לתצפית, טוב לכושר ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

HANS- אם אתה מדבר על הקתדרלה אז כנראה שבאמת כמו שחשבתי, קלן עיר יבשה למדי :-)

ALFA_DRACO- מעניין מאוד הנורבורגרינג, אני בהחלט אחקור את הנושא

יש עוד המלצות? (מינכן /מוזיאון BMW/מרצדס/אחר וגם לא מוטורי- חובה/לוותר?)

פורסם

אם אתה מגיע למינכן, אז כדאי להגיע למוזיאון BMW לפי מה שהבנתי הוא מאוד מושקע. (למרות שבטיול שלי בגרמניה הייתי בשטוטגרט במוזיאון של פורשה ולא נכנסתי לBMW כשהגעתי למינכן).

במינכן כדאי לבקר בפארק האולימפי, אפשר לבקר גם במגדל שצופה על כל מינכן, יש שם זווית צפיה מדהימה על העיר.

במרחק נסיעה לא גדול במיוחד (סדר גודל של שעה וחצי עד שעתיים נסיעה) תמצא את עצמך בגבול האוסטרי.

עוד מקום בזמן נסיעה דומה הוא קן הנשרים, מקום מטורף, בית הקיט של היטלר, נקודת תצפית מדהימה ומקום מדהים עם נוף אדיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור - מחיכן - קלן זה 600 ק"מ. לא בדיוק "בסביבה".

איני מכיר את האיזור, מבחינתי מצריך חפירה ברשת, אבל אין לי ספק שיש הרבה מה לעשות בטווחים הרבה יותר קצרים, וזה כולל לא רק גרמניה אלא גם מזרח הולנד ואולי גם בלגיה (בהולנד אני מכיר כמה אתרים, בבלגיה לא הסתובבתי מספיק).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מה שספריאל אמר לגבי מינכן. אלא אם כן הטיסות שלך יסודרו כך שהגעה לקלן וחזרה ממינכן, וגם אז זה לא להיט (מבחינת זמן נסיעה).

לגבי קלן עצמה: http://www.cologne-tourism.com/attractions-culture.html

לא רחוק יש מוזיאון מדע/טכנולוגיה: http://www.deutsches-museum.de/en/bonn/information/

מעבר לזה כמו שספיראל אמר, שוב, חפירה ברשת. אפשר להתחיל עם גוגל ויש כמובן עוד אתרי תיירות.

אתה יכול להדרים קצת לכיוון פרנקפורט/וויזבאדן ליום או להצפין לכיוון דיסלדורף.

אל תשכח שעשוי להיות קריר למדי וגשום בסוף אוקטובר.

טמפ' ממוצעות לעונה הן משהו כמו 10 מעלות ביום ו-5 בלילה.

אהה כן, ולגבי הנורבוגרינג, שים לב לזמני הפתיחה ל"תיירים":

http://www.nuerburgring.de/en/fans-info/info/opening-times.html?month_20=09&year_20=2014#location20

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
דור - מחיכן - קלן זה 600 ק"מ. לא בדיוק "בסביבה".

איני מכיר את האיזור, מבחינתי מצריך חפירה ברשת, אבל אין לי ספק שיש הרבה מה לעשות בטווחים הרבה יותר קצרים, וזה כולל לא רק גרמניה אלא גם מזרח הולנד ואולי גם בלגיה (בהולנד אני מכיר כמה אתרים, בבלגיה לא הסתובבתי מספיק).

YB שאל על מינכן וקיבל עליה תשובות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם יוצא לך להשאר שם עד ה11.11, יש אחלה פסטיבל (הקרנבל שלהם), סוג של פורים, כולם מתחפשים ומשתכרים למוות ברחובות.

אני הולך להיות שם השנה בתאריכים האלו כחלק ממשלחת סטודנטים :-D

פורסם

דור, התשובה מיועדת גם לפות"ש. כידוע לך מדיונים קודמים - גם אני אשמח לחזור לדרום גרמניה, אבל מרכז הסיור שלו הוא בקלן.

כמובן שקיימת האפשרות לטוס באחד הכיוונים עם "חניית ביניים" של כמה ימים במינכן, ואז כל נושא ה-600 ק"מ מתגמד. אבל זה דורש התאמת תוכנית הטיסה. לא משהו מסובך במיוחד, פשוט מחייב התארגנות מראש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אני רואה שקצת יורדים פה על קלן אז אצטרך להציל את כבודה של העיר :)

קודם כל עיר של מיליון בגרמניה לא יכולה להיות יבשה בהגדרה, אמנם היא לא ברלין או מינכן ואתה לא מגיע אליה בתחילת האביב אבל גם ביום רגיל בהחלט אפשר לבלות שם מצוין כמה ימים ואפילו יותר אם אתה מסתכל קצת יותר רחוק מקלן.

אז ככה, על הקתדרלה כבר סיפרו לך, אז מאוד שווה לעלות למעלה (לא פשוט בכלל) ולראות נוף יפה ביותר, אם תרצה לראות נוף שכולל את הקתדרלה אז יש גורד שחקים בצד השני של הנהר שהנוף ממנו יפה אפילו יותר, בתחתית אותו מגדל יש מסעדת יוקרה לא רעה בכלל. חוץ מזה, מסביב לקתדרלה יש עיר עתיקה שבנו אותה מחדש אחרי מלחמת העולם השנייה ויש בה ריכוז לא רע בכלל של פאבים גרמנים עם בירה מיוחדת לאזור (קלש). אגב ריכוז לא רע בכלל, זה אומר צפיפות הפאבים הגדולה בגרמניה, יותר מאשר בברלין או מינכן...

חוץ מזה, יש צינוק נאצי משוחזר שאמור שווה ביקור, מוזיאון שוקולד, ביר גארדנים מגניבים, כמה מוזיאונים לאומנות אם אתה חובב, ועוד כל מיני דברים ששכחתי אבל יש בtripadvisor. במרחק נסיעה לא גדול יש לך את בון על האתרים שלה שסה"כ לוקחים יום של ביקור. אני הייתי במוזיאון למכונות חישוב שבתור חובב שעונים מכניים נורא אהבתי. אם נחזור רגע לקלן בערב אז לא חסר מקומות בילוי בכל סגנון שהוא, כולל כאלה שמעניין לדעת שקיימים רק בשביל החוויה האנרופולוגית :-P

אני הייתי שם בפסטיבל שצירפתי אליו קישור ככה שממש לא היה משעמם וכנראה שביום רגיל יותר יבש שם, אבל עדיין להקדיש שבוע לקלן וסביבותיה ובמיוחד אם יש לך רכב לא הולך להיות משעמם בכלל.

פורסם (נערך)

גם העיר אאכן Aachen קרובה יחסית לקלן. יש בה קתדרלה עתיקה שהיא אתר מורשת של אונסקו. אפשר ללכת בה במסלול שארלמן (קרל הגדול). בית הכנסת היהודי שנהרס בליל הבדולח נבנה מחדש.

יש ליד קלן עיר משוחזרת מימי הביניים בשם Kommern.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
  • תוכן חדש...