Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, בגדול עשית כל מה שצריך, וכמו שכתבת, מצוין שאתה

מחתים אותו על זיכרון דברים.

תציין שם גם שהוא מקבל את הכסף במזומן, ככה יש לך

מעין אישור על מסירת התשלום.

כנראה ההתעקשות על מזומן באה מעניינים עם רשות המיסים ;-)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה מה שחשבתי מלכתחילה והאמת, לי לא איכפת לשלם מזומן מלבד העניין להסתובב זמן מה עם 50K בכיס :p אחלה מתכון להישדד.

כמו כן תודה לכולכם על העזרה, ושבת שלום

:)

ביצעת בדיקה? לפי המכון שאתה רוצה? המכון שהוא הציעה?

אם הוא סוחר רכב, כנראה, רוב מכוני הבדיקה מכירים אותו.

גבי תודה

הבחור שמוכר הוא צעיר אחרי צבא, בדקנו בקומפיוטסט ראשון לציון במזרח בדיקה במשך כחצי שעה 40 דק', הבדיקה יצאה דווקא טובה מאוד מלבד "כיוון פרונט" ולפי הבודק שישב איתנו במשרד שלו שזה משהו פשוט, הבוכנות מוציאות 96% ומעלה קומפרסיה לפי הבדיקה ויש שורה של "רעש מהשסתומים" שלפי הבודק זה משהו לגיטימי לרכב שעשה 60K

העלתי תמונה לכל מקרה

IMAG0518.jpg

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

תשמע, אולי זה רק אני אבל סוחרי רכב הייתי בודק בשבע עיניים, תוסיף לזה את העניין שהוא רוצה רק מזומן והבן שלו מנהל את זה וזה קצת מתחיל להריח חשוד. אני במקומך הייתי מתחיל לנבור קצת יותר לעומק. תבדוק את טופס רישיון הרכב בשבע עיניים ואל תתבייש לשאול שאלות. אתה מוציא כאן סכום גדול, תאמין לי שאתה לא רוצה ליפול בפח. מעבר לזה, לא תמיד כמובן, רכבים שמגיעים לסוחר אלו רכבים שלא הצליחו למכור אותם בשוק היד 2, זה יכול להיות מכמה סיבות, אחת מהן היא שיש בעיה כלשהי עם הרכב.

אגב, הבוחן לא הסביר את פשר השורה הזו? הלכת למכון בדיקה שאתה בחרת?

פורסם

אני מסכים עם adidas1, יותר מידי נורות אדומות בדר"כ לא מסמנות על עתיד טוב לעיסקה הזאת.

בדוק הכל היטב ושקול לחפש רכב אחר אם לא מדובר במשהו מיוחד.

פורסם
תשמע, אולי זה רק אני אבל סוחרי רכב הייתי בודק בשבע עיניים, תוסיף לזה את העניין שהוא רוצה רק מזומן והבן שלו מנהל את זה וזה קצת מתחיל להריח חשוד. אני במקומך הייתי מתחיל לנבור קצת יותר לעומק. תבדוק את טופס רישיון הרכב בשבע עיניים ואל תתבייש לשאול שאלות. אתה מוציא כאן סכום גדול, תאמין לי שאתה לא רוצה ליפול בפח. מעבר לזה, לא תמיד כמובן, רכבים שמגיעים לסוחר אלו רכבים שלא הצליחו למכור אותם בשוק היד 2, זה יכול להיות מכמה סיבות, אחת מהן היא שיש בעיה כלשהי עם הרכב.

אגב, הבוחן לא הסביר את פשר השורה הזו? הלכת למכון בדיקה שאתה בחרת?

אכן הלכנו למכון בדיקה שבחרתי, הבחור לא אמר משהו וגם הבוחן לא אמר שום דבר.

אני לא מוצא משהו מיוחד על שמו של הסוחר ולא על בנו, גם לא בפייסבוק..

חשבתי בהתחלה שהשורה הזו היא סתם הערה כללית למה יש להתייחס בבדיקה (כפי שאמרתי רכישה ראשונה שלי בעקרון),

אני אבקש ממנו את הרשיון המקורי, ממה שהבנתי עושים כפל לסוחרים או כשהטופס המקורי חסר?

M1011409 - אני לא יודע יותר מדי לגבי נורות אדומות מלבד השורה הזו בעקרון, אני אבדוק זאת עם הבחור, אני לא מוצא שום דבר מיוחד בגוגל בחיפוש על השורה הזו, הבדיקה נעשתה במכון מורשה קומפיוטסט לא מוסך רגיל..כבר נהייתי מעט חושש בנוגע לקניה \=

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

מנסיון? עשיתי בדיקה לרכב לדעתי, באותו המכון שאתה עשית בראשון לציון. בדיקה שלא כל כך אהבתי מבחינת המקצועיות ומה הבעיה? זה נמצא בדיוק באותו איזור המחיה של המוכר ! ולכן? המכון מכיר אותו יופי ככל הנראה, את הרכבים או שהוא מכיר את הבודקים.

מספיק שאמרת לו " אא... אני אקח את זה לקומפיוטסט כאן בראשון " והוא יכול לעשות טלפון לפה ולשם ולסדר בדיקה "סבירה" לגיל הרכב.

בצעתי בדיקה במכון קומפיוטסט באשדוד, בשיטה החדשה לטענתם אבל איכות הבדיקה? עולה בפי 2 על הבדיקה המעפנה של ראשון לציון לפחות במכון שנותן לך דף עם 4 בוכנות ובדיקת קומפרסיה, נכון?

יש 2 מכונים בראשון לדעתי, אחד עושה בשיטת CCV משהו כזה והשני לא.

בבדיקה שבאשדוד לדוגמא, ראיתי במו עיניי את הבדיקה, את ההרמה לליפט, הבחור עבר חלק חלק, עם מכשיר בדיקת הצבע, הם מבצעים מדידת הספק המנוע על דיינו ע"פ הנתונים של הרכב, מקבלים גראפים וכו' ( גם כאן יש רמאויות למי שלא מבין ) ובנוסף כמובן שהבוחן יוצא לסיבוב קצר על הרכב וכו'.

הבדיקה קריאה מאוד, מפורטת ונעימה לעין.

לגבי הכסף? ובכן, הוא המוכר, אתה הקונה, נכון? אתם צריכים להגיע לעמק השווה. אתה מצד אחד לא מעוניין לקחת מזומן בסכום שכזה אבל אתה כן מעוניין לרכוש את הרכב, אם יש לו בעיה עם שאר שיטות התשלום, נורה אדומה.

להגיד לך את האמת? למדתי שהמתנה וסבלנות תוביל אותך לרכישה נעימה ובטוחה. אני כאשר כבר הייתי על גבול הייאוש? נכנס בשעת לילה לאתר של יד2 ומה אני רואה? רכב מנכה שרק הוציאו מהסוכנות עמד 3 שנים ונמכר עם קילומטראז' הזוי. וזהו. קניה הסתיימה יום למחרת.

הכל עניין של מזל ותזמון, לא נראה לך? תמתין ותחפש רכב ומקום אחר.

תבין, שאתה זה שצריך להיות קשוח ולא תמים, הם משחקים אותה קשוחים משחקים אותה בקטע של " עזוב אותך שטויות עשיתי 100 עסקאות כאלו מה אתה דואג" ובכן? מעניין לי את התחת מה עשית ומה לא. הכסף שלי ואני קובע.

פשוט תקח את זה בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

לדעתי עניין המזומן כאן הוא כדי שהעסקה לא תירשם בשום מקום בנקאי. ואם היא לא נרשמת, אז לא היתה הכנסה, ולא היתה הוצאה, ולא צריך לשתף אף אחד מהרשויות הרלוונטיות. לנו זו עסקה יחידה, עבורו זו אחת מיני רבים. הסיכוי שרשויות המס יגיעו לקונה וישאלו למה הוצאי 50.0 אלף במזומן ואז הוא יספר שהוא קנה אוטו מסוחר, נמוך פי 10000 מהסיכוי שהרשויות יגיעו אליו אם העסקה תירשם.

שורה תחתונה - המזומן כמו הרבה עסקאות מזומן נועד למנוע תשלום מיסים כחוק.

נ.ב. - תמיד מרגש אותי לראות אב שדואג לבנו ומכניס אותו לעסק המשפחתי ורוצה בהצלחתו...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מנסיון של בדיקת כמה רכבים במספר מכונים שונים ברחבי הארץ, המצב על הפנים.

מכון אחד בודק ככה, השני בודק ככה, השלישי למשל יבדוק לך בצורה מדוקדקת ביותר, הרביעי יציע גם פלט תקלות מחשב במידה ויש וכן הלאה.

במידה ותקח את הרכב ל 4 מכונים שונים, תקבל 4 בדיקות שונות.

הכל בעיקרון זה כסת"ח אחד גדול, מן הסתם. למה לרשום משהו לגבי הביטוח או נזק משמעותיים? אם אפשר להפנות את הלקוח ע"י שורה קטנה לחפש את עצמו? הרבה יותר פשוט.

פורסם (נערך)

פי,

הלכתי לאיבוד כבר פה \=

ראשון בבוקר אני יושב איתו ללבן עניינים ונראה לאן זה הולך, נתתם לי עצות והארות+הערות שעל חלקן גם לא ממש חשבתי.

בעניין רשויות המס' וכו' - בתאכלס זה לא ענייני ועסקים עצמאיים ידועים כאוהבי שחור, אם ובמידה סגרנו לבסוף על רכישת הרכב, אני אדאג שהתשלום יהיה רק לאחר העברת הבעלות.

אגב בטופס הבוחן כן ישב איתי והסביר לי מה ומי, אמר שהשלדה נקיה היו תיקונים קטנים בצבע (המוכר גם הראה לי איפה היה ומה), אין נזילות והרכב נשמע טוב ונוסע טוב, משגע אותי הנושא שיכול להיות כאן משהו חשוד בכל זאת

נ.ב - הדבר שמדאיג אותי זה שרשיון הרכב אינו מקורי ואין כפל - כתוב בבדיקה

מה זה בעצם אומר? רכב שאצל סוחרים בדרך כלל ממה שאני יודע עובדים ככה עם רשיון לא מקורי כדי שלא תרשם יד נוספת? (או שאני מדבר שטויות?).

ואיך אני מקבל רשיון מקורי?

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה הולך למשרד הרישוי עם תעודת הזהות שלך (בהנחה והרכב על שמך), ומבקש להוציא כפל רישיון.

מדפיסים לך העתק רישיון במקום, אתה משלם אותו בדואר (כ 30 ש"ח), ואיתו אתה יכול לנהוג באופן חוקי.

כל זאת נכון בתנאי, שהטסט עדיין בתוקף.

פורסם

אפשר להזמין כפל רישיון באתר של משרד הרישוי ובכל עמדת שירות עצמי (יש עשרות כאלה בסניפי סופרפארם), לא צריך ללכת למשרד הרישוי ולדואר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

טוב, בשעה טובה הכל נגמר ונסגר בינינו, שילמתי על הרכב, הועברה הבעלות בדואר (ללא כל בעיה בנוגע לשביתה משום מה, אפילו לא אמרה כלום).

תודה רבה לכולכם

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...