Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ למחשב נייד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הגיע הזמן ואני צריך לרכוש מחשב נייד שישרת אותי למשך הלימודים.

דרישות: אמינות, עמידות לכמה שיותר זמן, ביצועים עד כמה שאפשר בתקציב.

מתכוון להחזיק אותו 4 5 שנים.

עד 5000 ש"ח.

בנתיים עלו שני מחשבים

לנובו Y50.

יתרונות - I7 דור רביעי, כרטיס מסך GEFORCE 860 GTX עם 4G ו16 ג'יגה ראם.

חסרונות- לא הגיע לארץ עם המסך LED ומסתפק ברזולוציה של 1920X1080, משום מה יש לו דיסק קשיח במהירות 5400, קצת כבד.

אחריות לשנה.

הדגם של ה16 G אזל מהמלאי של KSP היום.

דל 5547

I7 דור רביעי- 4510, שלוש שנות אחריות , אותו גודל מסך ורזולוצייה.

חסרונות: כרטיס מסך יותר חלש, מגיע עם 8 ג'יגה ראם , מסך מגע(יכול להתקלקל) וגם אצלו HD במהירות 5400.

אם היה ייבוא נורמלי של אליינוור במחירים שבהם הוא נמכר בחול ולא במחירים המנופחים בלי סיבה שמוכרים אותו בארץ לא הייתה לי התלבטות.

חוץ מזה המלצות יתקבלו בברכה.

אייסר, אסוס וHP נפסלים חלק בגלל מפרטים , אסוס בגלל השירות המפורסם שלהם , HP בגלל בקרת איכות מפוקפקת בשנה שנתיים האחרונות.

פורסם (נערך)

אתה צריך מחשב נייד או מחליף למחשב שולחני?

אתה צריך מחשב שיפעל על סוללה או שיש לך גנרטור צמוד?

אתה צריך מחשב למשחקים או מחשב ללימודים (ומה אתה הולך ללמוד)?

שני המחשבים שהעלית הם מפלצות ששוקלות 2.5 ק"ג ומעלה ובשל מעבד "חזק" ומסך גדול יזללו את הסוללה.

לצורך לימודים אתה זקוק למחשב קטן וקל ("13.3-14) עם מעבד i3 או i5, תיק אטום, מרופד ונוח ועוד כמה אבזרים נוספים. המפלצות שמגרות את דמיונך ממש לא מתאימות לצורך זה. ד"א - התקציב הדרוש הוא 2.5-4 אש"ח, לא כולל הפריטים ההיקפיים.

עם זאת - המלצה חמה לא לותר על 8 ג"ב זכרון, ואם המחשב מגיע עם פחות - להשלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאור התקציב - אולי להוסיף למפרט המבוקש תושבת M2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבעל לנובו חייתי - אל תשכח את משקל הספק של המפלצת - מתקרב לקילו שלם, רק הספק!

אין לך הרבה מה לעשות עם המחשב אם הוא לא מחובר לחשמל.

פורסם

תודה על התגובות. לא לקחתי בחשבון חלק מהפרמטרים האלה.

בשנה הקרובה אני נכנס למכינה, אז בעצם אין צורך בו ללימודים אלא רק ללימודים.

בהנחה והכל ילך כמו שצריך, אז בשנת הלימודים הבאה מקווה להתקבל ללימודי הנדסה.

הבעיה שלי זה שאני פה ושם אוהב לשחק, וכרטיס מסך טוב זה פרמטר חשוב בשבילי.

פורסם

אז תקנה לך מחשב נייח אחד טוב למשחקים ועוד אחד מינימליסטי ללימודים.

זה עדיף מלשבור את הגב מלסחוב את הנייד המפלצתי שהוא בכל מקרה לא יהיה טוב ב-100% למשחקים ולא יהיה מספיק נייד לשימושים אחרים.

פורסם

למכינה אין צורך במחשב. הסתפק במחשב הקיים, וקנה מחשב חדש רק כאשר תגיע ללימודים האקדמיים והצרכים יתבהרו. כך אני נוהג אם בני האמצעי - ממשיך להשתמש ב-E8400 הישן, שממילא בקושי זוכה לתשומת לב בשל עומס הלימודים במכינה וכאשר יגיע ללימודים הגבוהים יקבל מחשב מתאים לצרכים, שגם יהיה מעודכן.

פורסם

זהו , המכינה בחיפה, ואני גר בירושלים, אז לא פרקטי.

בבית יש לי דל בן 7 נייח עם E6550 שעדיין סוחב, אפילו משחקים חדשים(חלק מקרטעים מן הסתם ), ואת כל השאר עושה סביר.

נראה לי שאני אחכה עם הקנייה, אכנס למכינה, אבין כמה זמן בכלל יש לי להשתמש בו. תודה רבה.

פורסם

קודם כל - אם הכוונה למכינה בטכניון - תתכונן נפשית ל-12-14 שעות לימודים ביום.

שנית - המחשב יהיה בתנועה, לפחות בימי ראשון וחמישי. קנה משהו יותר פרקטי.

אני יכול לספר לך שבני הבכור התחיל את לימודי ההנדסה בטכניון עם מחשב נייח, כעבור מספר חודשים נרכש מחשב HP עם מעבד AMD ZM82 ששבק כעבור כשנתיים, אז (לפני כ-3.5 שנים) עבר ל-i5-460m שהלך לעולמו בדיוק אחרי סיום 3 שנות האחריות, וכעת מתכונן לתחילת לימודי התואר השני - כעת עם i5 מדור שלישי. בהחלט מספק את כל צרכיו, הן ללימודים והן למשחקים וכל שאר העיסוקים. מה שחשוב - כל שלושת הניידים בעלי מסך "13.3 ומשקל סביר, וכמובן הצטייד בתיק איכותי כיון שהמחשב נמצא הרבה שעות על הגב.

פורסם (נערך)

יש לי את ה Y510P שהוא דומה מאד ל Y50 וזה בעצם הדגם היוצא שמחליף אותו. המחשב עצמו מעולה אבל כבד, לקחת אותו ללימודים כמו שהייתי עושה לא ממש מפריע לי כי המרחק לא רב מהרכבת ללימודים, אבל יש אנשים שזה כן מפריע להם.

כמו כן צריכת סוללה - הרוב כבר פירטו כאן, אני באתי עם המטען לשיעור כל הזמן.

Y50 זה נטו למשחקים גרפיקה וכדומה

הדל יעשה עבודה טובה יותר ללימודים, בן דוד שלי קנה את ה 5470 ומרוצה ממנו עד הגג, אבל הוא קטן יותר ודק ובנוי יותר לעבודה ולימודים לעומת ה 5547 שהוא יותר מזכיר את ה Y50 (ולדעתי פחות מומלץ ממנו אם כבר כרטיס גרפי רצית).

שקול קניה אם כבר של ה 5547 של DELL

http://www.notebookclub.co.il/products/%ee%e1%f6%f2%20dell%20attack/vostro-5470-4200u.htm

אחד מגיע עם SSD בכמות קטנה של 128GB, האחר מגיע עם 500 גיגה אם אני לא טועה.

בכל אופן, תתחדש ובהצלחה

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

קודם כל תבדוק את הצרכים שלך.

מחשב אתה תצטרך אולי כדי לחפש חומר\תרגילים וכד במכינה, משהו שכל מחשב בסיס יוכל לעשות

פורסם

הבחור מתכוון ללמוד בחיפה - וכאן המרחקים יותר גדולים. נסיעה מתחנת הרכבת לטכניון היא עניין של 15-30 דקות ברכב פרטי, בהתאום לעומסי התנועה. בתח"צ זה יכול להיות עניין של 2-3 אוטובוסים. גם התנועה בתוך הטכניון לא פשוטה - מדובר במרחקים מכובדים, ויותר מזה - גבעות די תלולות.

אני חוזר ואומר בצורה ברורה - מחשב קל (לא יותר מ-"14, ומעבד יותר חסכוני (i3-i5). לא לוותר על RAM. אם יש תקציב SSD יהיה נחמד, לא קריטי, ואם יש תושבת M2 אפשר להוסיף בשלב יותר מאוחר.

פורסם

על איזו תחנת רכבת אתה מדבר?

מלב המפרץ זה 6 דקות ברכב פרטי או אוטובוס אחד בדיוק.

לשנת המכינה אין שום צורך במחשב, בכלל, לכן אישית הייתי ממליץ לדחות את הרכישה.

אם בכל מקרה צריך לקנות משהו- כמו שנאמר, התזוזה בתוך הטכניון (למעט בשדרה המרכזית) היא על הרבה מדרגות/גבעות, לא כזה מומלץ לקנות מחשב כבד.

14" גג.

פורסם

אף אחד לא צריך מחשב ב5500 שקל ל"לימודים".

דף ונייר ב20 שקלים יעשו את העבודה הרבה יותר טוב.

שתגיע להנדסה ותצטרך לסרטט בSOLID שישקול לך המון תתחיל לחשוב על קניית מחשב.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...