Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחזור על ההסבר שכתבתי כבר כמה פעמים:

ב 95% מהמקרים לפני שמחנים את הרכב ומכבים מנוע, נוסעים מאוד לאט, עם מינימום גז בסל"ד נמוך. במצבים אלו כמעט ואין גדישה, וטרובו לא מאיץ לסל"ד גבוה.

לדוגמא עושים תמרונים ברוורס, או עושים סיבובים בחניה של הקניון או נוסעים ברחוב קטן וכו'.

במצבים אלו אין צורך בהמתנה נוספת לפני כיבוי, מי שרוצה להיות סופר קפדן, יכול להמתין 10-15 שניות.

המתנה של דקה - שתיים מוגזמת ומיותרת.

אבל אם יש צורך לכבות מנוע מיידית אחרי נסיעה מאומצת או עליה בעילה ארוכה - יש מקום לבמתין כדקה על מנת לאפשר לטורבו להאט לסיובי סרק שלו.

אתה מדבר על רכבים בלי מערכת הדממת מנוע בעצירה?

פורסם

אני לא מומחה וגם לא חסיד של טורבויים, אבל אתם מבנים שיש צורך לדבר יותר ספציפי על דגם אוטו, מכיוון שהיום נושא זה מאוד פופאלרי אצל היצרנים וכמובן צורות החיבור/מכלולים אם זה כולל משאבה חשמלית שמחוברת בכלל במעגל נפרד משמן המנוע (כמו שרשמתי בהתחלה, אין לי ידע מדוייק). הצעה שלי או שתכנסו למוסך ותשאלו או עם אתם יותר טכנאיים תבדקו סרטוטים טכנאים של הרכבה של המנוע של הרכב שלכם, העיקר לא להיות שאנן ולהסתמך על "ידע קודם", אחרי הכל הטכנלוגיה התקדמה.

פורסם (נערך)

בקשר למערכת כיבוי מנוע אוטו' בזמן עצירה .

המערכת הנ"ל מבוקרת ע"י מחשב המנוע .

מחשב המנוע בודק את מצב טעינת החשמל ברכב , טמפרטורת הסביבה והמנוע - ובתוך משתנים מסויימים מבטל את הניתוק .

הוא גם מבטל את הניתוק בהאצות קצרות , ועצירה בנסיעה קצרה בין רמזורים - אם המנוע לא הראה מוד מסויים

של נסיעה מנהלתית רצופה .

כאשר המנוע קר - המערכת לא תנתק - המנוע לא יכבה .

כאשר טמפרטורת הסביבה חמה מזגן עובד וטמפרטורת המנוע חמה - המערכת לפעמים לא תנתק ותכבה את המנוע בעצירה .

כאשר טמפרטורת הסביבה חמה , אורות דולקים המגבר ומערכת המוסיקה + מזגן עובדים - המערכת לא תנתק והמנוע לא יכבה .

( מנועי הטורבו החדשים מותאמים לעבוד בטמפרטורה גבוהה כ 100 מעלות - זו הטמפרטורה האידיאלית לחיסכון

ניצול פוטנציאל המנוע ומניעת זיהום אויר - ולכן במצב כשל במנוע הטמפרטורה מייד עוברת את 100 המעלות ויותר )

אפשר לשגע את מחשב המנוע - בנסיעה ארוכה בעומס גבוהה , מעבר לנסיעה מנהלתית מאוד קצרה ומיד עצירה -

המערכת לפעמים תזהה מוד נסיעה מינהלתית ותכבה את המנוע בעצירה .

ואפשר כי הטעינה תהיה תקינה , וחום הנוזל בנקודת הביקורת יהיה לרגע גבולי תקין .

אבל שאר מערכות המנוע עדיין מאוד חמות ( רותחות ) אזור המפלט ומגדש הטורבו מאוד חמים .

( יש מנועים שאפשר לראות כי מתכת המפלט הקדמית לוהטת באדום גם עם כיסויי ההגנה לקרור )

בלוק המנוע עדיין מאוד חם - כנ"ל אגן השמן לא התקרר מספיק והשמן בתוכו עדיין חם .

מאחר והן לא התקררו מספיק הם ממשיכים לייצר חום שיורי על הסביבה ועל השמן ( תא המנוע מאוד חם )

לכן לא צריך לסמוך רק על מערכות הבקרה - כדאי להוסיף מקדם סיכון קטן .

לנסוע נסיעה מנהלתית קצרה לפני סיום הנסיעה לקרור השמן .

כאשר המנוע קר - לא להאיץ חזק , לנסוע רגיל כ 5 דקות עד להתחממות השמן והמנוע .

ובימים חמים כאשר חם לנו גם למנוע חם ולמערכת הטורבו (היא גם יצרנית חום )

ומצורף לכך עומס המזגן ,האורות ומערכת השמע -

לכן כדאי גם להיות קשובים לטיפולי החלפת שמן ונוזל קרור מתאימים ובזמן - לא רק למוסיקה .

בגדול - כאשר אנו יודעים שהעמסנו על המנוע - לסיים את הנסיעה בקצת נסיעה מינהלתית לפני כיבוי המנוע .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בעת פעולת מערכת עצור/סע ממשיך השימון למגדש אז זה שונה מכיבוי הרכב באופן יזום.

אישית אני מקפיד שהדקה שתיים האחרונות של הנסיעה שלי יהיו מאוד רגועות עם מינימום הפעלה של המגדש וכמובן שמחכה אחרי נסיעה מאומצת.

לענין הנחיות יצרן, בספרי הרכב של האלפא והאבארט' שלי כתוב במפורש לחכות לפני כיבוי אחרי נסיעה מאומצת.

פורסם

ב C3 פיקאסו הייתה לי משאבת שמן חשמלית שהמשיכה לשמן את הטורבו בכיבוי הרכב.

הקולות שהיא היתה עושה, כל פעם שהייתי מחנה באזור עם הולכי רגל ישר היו קופצים עלי איזה 2-3 שיש לי חתול מתחת למכסה מנוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במנועים חכמים אין צורך להמתין בגלל האלף סיבות שצויינו כאן.

אבל במנועי טורבו מיושנים כמו זה של הi800 שלי צריך לתת לרכב לעבוד דקה על סרק לפני כל כיבוי (אפילו יש מדבקת אזהרה על השמשה)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...