Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
איזה טמפ' מציג שעון החום ברכב שבחתימה שלך ? להזכירך ברכב שלך אין מחשב ניהול מנוע.

האם המחוג נשאר קבוע על 90 מעלות לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה ?

לא. זה עולה בערך עד טיפה לפני החצי וכשעומדים בפקק ביום חם או בעליה ממושכת זה מגיע לחצי ואז נדלק המאוורר ומוריד את זה טיפה לפני החצי. ערך מספרי של טמפ' זה לא מציג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא. זה עולה בערך עד טיפה לפני החצי וכשעומדים בפקק ביום חם או בעליה ממושכת זה מגיע לחצי ואז נדלק המאוורר ומוריד את זה טיפה לפני החצי. ערך מספרי של טמפ' זה לא מציג.

מה שאתה למעשה אומר שהמחט כמעט ולא זזה מ-90 מעלות ? איך זה קורה ?

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לוקח לה זמן להגיע ל90 מעלות וגם כשהיא שם יש תזוזות קלות במאמץ או כשחם כמו שכתבתי. לעומת זאת, בסוזוקי איגניס כשהמחט מגיעה תוך שתי דקות לתחום התקין היא לא זזה מילימטר, לא משנה כמה הרכב מתאמץ.

פורסם
מה שאתה למעשה אומר שהמחט כמעט ולא זזה מ-90 מעלות ? איך זה קורה ?

המחט היחידה שהייתה רגישה באמת שפגשתי הייתה בקוואסקי נינגה 250 שהיה לי, שם בכביש 6 בלילה קר היא הייתה יושבת על המינימום וביום שהשתתפתי בהפגנה בתל אביב(נסיעה איטית בשיירה והמון עצירות) הייתי על סף התחום האדום.

בקליאו היא עולה קו בפקקים ויורדת קו בלילות קרים בכביש מהיר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לוקח לה זמן להגיע ל90 מעלות וגם כשהיא שם יש תזוזות קלות במאמץ או כשחם כמו שכתבתי. לעומת זאת, בסוזוקי איגניס כשהמחט מגיעה תוך שתי דקות לתחום התקין היא לא זזה מילימטר, לא משנה כמה הרכב מתאמץ.

לאן אני חותר :?. מכיוון שיש לך גם ידע טכני רציתי לסבר לך את האוזן.

במערכת קירור תקינה ושעון חום תקין הטמפ' של נוזל הקירור צריכה להיות סביב 90 מעלות צלזיוס והיא לא צריכה להשתנות בצורה קיצונית ולא משנה תנאי הנסיעה והטמפ' החיצונית (לא כולל טמפ' חיצונית חריגה או בזמן גרירה) הרי בדיוק זה תפקידו של התרמוסטט לשמור על טמפ' קבועה של חום המנוע סביב 85-95 מעלות צלזיוס. אם מישהו כותב שאצלו מחוג החום יורד למטה בימים קרים או משחק בתחום רחב של טמפ' הדבר מצביע על מערכת קירור לא תקינה או תכנון לא מיטבי.

אצלך ברכב (גם לי הייתה גולף דור 2 מנוע 1.3 ליטר קרבורטור שנת 1986) בלוח השעונים קיים מייצב מתח ל-10 וולט שתפקידו לספק מתח קבוע לשעון החום ולשאר השעונים בכדי שלא 'ישחקו' כאשר מתח המוצא של האלטרנטור משתנה בתחום מסויים או כאשר מכבים את המנוע והמתח יורד ל-12.6 וולט. לא בכול הרכבים הישנים היה מייצב מתח לכן המחוג של החום היה 'משחק' בתחום רחב יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אכן זה לא משתנה בצורה קיצונית, אבל בצורה שלפחות מראה שינוי כלשהו ולא כמו במכוניות דוגמת האיגניס.

פורסם (נערך)
מרק, לדאבונך - אני דווקא זוכר היטב. מהרגע שאני יוצא מחניית ביתי, יוצא מהשכונה (רחוב הולנדי) ומפרסס לרחוב הראשי עד ליציאה מנס ציונה - אין לי 5 דק' נסיעה. האמן לי, אני עושה את זה כל יום (לפחות פעמיים) במשך 9 שנים. ביטי המחט הייתה מזקנת ל-90 תוך מספר רגעים, לעומת הפוקוס שהמחט מתייצבת על טמפרטורת העבודה אחרי שאני יוצא מהעיר (ומתחבר ל-431).

קשה לי לעקוב אחרי כול הרכבים שהיו ברשותך לכן אשמח אם תציין את סוג המנוע והנפח של היטי שהייתה ברשותך.

(ולגבי המסה - אומנם זה נשמע הגיוני בהחלט. מצד שני, בפאביה 1.4 וגם באיביזה 1.6 הדבר היה קורה בדיוק כמו ביטי, כך בפועל זה לא באמת כפי שאתה טוען)

בנוסף לתכנון מערכת קירור שונה מרכב לרכב גם למסה של המנוע יש קשר לזמן שלוקח לנוזל הקירור להגיע לטמפ' עבודה. אחד היתרונות של מנועים קלים העשויים מאלומיניום היא ההעברת חום טובה יותר וחימום מהיר יותר של המנוע לעומת מנועים עם בלוק וראש מברזל יציקה.

על איזה מנוע אנחנו מדברים בפאביה ?

חן וחגי נתנו תשובות נכונות - בהמשך לדבריי. ברכבים של ימינו, המחשב ניהול אחראי על הכל - ולכל יצרן את יש הכיול שלו. אין קשר בין מה שהמחט מורה לבין מה שקורה בפועל - וזאת גם בדיוק התשובה שקיבלתי בעבר (ששאלתי מסקרנות) את בכירי המוסך המרכזי של שקודה - המחשב מכוייל ככה וזהו. הקשר בין הטמפ' למחט - מקרי בהחלט (לפחות בדק' הראשונות של העבודה).

ממש לא נכון וגם התשובה שקיבלת במוסך היא לא מדוייקת. אני התייחס אך ורק לרכבים תוצרת קונצרן VAG המהולל.

חיישן הטמפ' מדווח על הטמפ' אמיתיית של נוזל הקירור למחשב הרכב בכול רגע נתון. במחשב הרכב צרובה טבלה של ערכי טמפ' ומידע נוסף, על סמך המתח שמתקבל מחיישן הטמפ' (המתח משתנה בתלות הטמפ') המחשב מציג בשעון החום את הטמפ' האמיתיית שנמדדה כול עוד נוזל הקירור לא הגיע לטמפ' של 85 או 80 מעלות צלזיוס או 90 מעלות צלזיוס בדגמים מסויימים.

או במילים אחרות כאשר אתה מניע את הרכב לאחר לילה שהרכב נח בהחלט הטמפ' שתראה על השעון היא נכונה ומדוייקת מהרגע שהמחוג מתחיל לזוז מ-50 מעלות צלזיוס המינימום שמסומן ברוב הרכבים.

לאחר שהטמפ' הגיעה ל-90 מעלות צלזיוס השעון תמיד יציג טמפ' של 90 מעלות צלזיוס כול עוד הטמפ' נמצאת בתחום של 80-100 או 87-107 תלוי בסוג המנוע/רכב.

לשיטה הזו יש מספר יתרונות לדוגמא:

במהלך הנסיעה מחשב הרכב מכניס לזיכרון נתוני נסיעה מסויימים כגון: טמפ' נוזל הקירור, זמן הנסיעה, כמה זמן לקח למנוע להגיע לטמפ' עבודה, הטמפ' החיצונית, הטמפ' של האוויר שהמנוע יונק ועוד הרבה פרמטרים ששכחתי...נניח שחיישן הטמפ' כשל או מדווח טמפ' שגוייה איך מחשב הרכב יודע על התקלה הזו ?

על סמך הטבלה הצרובה במחשב הרכב ונתוני הנסיעה שנשמרו במהלך 30-40 נסיעות המחשב מזהה שיש חוסר התאמה בין המידע שנמדד בפועל לזה הצרוב במחשב הרכב לכן במקרה כזה מחשב הרכב עובר לתוכנית B ומשתמש בטמפ' הצרובה או שנשמרה במהלך הנסיעות להמשך החישובים בכדי לשמור על פעולה תקינה של המנוע ולאו דווקא מיטבית.

על מנת שאני אוכל להתייחס בצורה קורקטית לנושא אנא פרט על איזה מנועים מדובר.

אכן קיימים מנועים תוצרת VAG שלוקח בדיוק 2-3 דקות לטמפ' נוזל הקירור להגיע לטמפ' עבודה ולאו דווקא כמו שכתבת שאין קשר בין הטמפ' האמיתיית לטמפ' ששעון החום מציג בגלל שזה לא הגיוני שתוך זמן קצר הטמפ' תגיע ל-90 מעלות צלזיוס.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני מבין שהנושא הזה מעניין כאן את כולם, אבל הוא סוטה לגמרי מנושא השרשור (כל פעם שאני נכנס לשרשור כדי לקרוא משהו חדש, אני קורא על מד חום מנוע).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ידידו הטוב של STIO.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה למרק שעשה פה סדר בנוגע לאפקטיביות של מד חום המנוע בפולו בפרט וברכבים מודרניים בכלל. ניתן לראות שמד חום המנוע הוא פריט חיוני, והיעדרו הוא לא אחר מחיסכון בעלויות ייצור של היצרן על חשבון הלקוחות, או אף חיסכון של היבואן בארץ, במקרה שהוא מגדיר ליצרן שהוא מעוניין לוותר על פריט אבזור זה בייבוא הרכב. כך או כך, גם במקרה של ויתור על פריט אבזור/גיר/דגם מנוע שבעיני היבואן מטופש ובעיני הלקוח חיוני, יש לאפשר ללקוחות לבצע הזמנה מיוחדת לשביעות רצון שני הצדדים.

בנוגע לפולו, אמשיך לכתוב שאני מצפה להגעת הרכב לארץ (לפי הכתבה ב- "וואלה" בין אפריל ליוני) עם אבזור ראוי (כן, כולל מחוון חום מנוע שכנראה יש), גיר ידני שחובבי VAG כ"כ ציפו לו ב- GTI, ומחיר תחרותי (נניח בסביבות 155 זה יהיה מחיר הוגן לידנית?) - ואז ארכוש אותו, נקודה.

כפי שכתבתי קודם אני לא מתכוון לנהל שום דיון על השיקולים שלי בבחירת הרכב, למשל אם ארכוש רכב ללא נסיעת מבחן בסופו של דבר זאת בעיה שלי ורק שלי.

שבוע טוב, קארספורום.

פורסם

מרק,התכוונתי ש STIO אוהב מדי חום.:-)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מקפיץ,

יום שישי הייתי בסוכנות בת"א, וקצת התבאסתי לגלות שלא נקבל את הפולו GTI בחצי שנה הקרובה.

לפי הנציגה המשלוח הבא של הרכבים מגיע עוד כחצי שנה ובוודאות אין שם פולו GTI.

לטעמי היא קצת נסחפה.

יש למישהו מידע "פנימי" ?

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תוכן חדש...