Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!קודם כל אני רוצה להדגיש משהו-אני חדש בעניין הרכב,קיבלתי רשיון לפני חצי שנה סה"כ והתחלתי להתעסק בכל העניין של הרכב רק בשבוע האחרון.אז יכל להיות שחלק מהשאלות והתגובות שאכתוב פה יראו לכן מוזרות אבל באתי לפה בשביל לקבל עזרה וכמובן להשכיל על הדרך.

בכל מקרה,יש לאבא שלי רנו מגאן 2008,והוא לא משתמש בה הרבה ולי דווקא יוצא לנהוג בה הרבה.אז החלטתי לשפר את הרכב שהוא לא יראה משעמם וכמובן בשביל איכות הנסיעה..אז החלטתי שאני משקיע כסף באוטו ומשפר אותו מבחינה אסטתית.חשוב לציין שמבחינה מכנית הרכב במצב אחלה,135 קלומטרז' ואין לו שום בעיות טפו טפו טפו..אז יש 2 דברים עיקריים שאני מעוניין לשים והם היקרים ביותר-ג'אנטים מגנזיום ומערכת מוזיקה.עכשיו בנוסף לזה,התכנון שלי היה לשים כיסוי הגה,השחרות בחלונות האחוריים,לדים בתוך האוטו וכיסוי למושבים.בקשר לדברים האלה יש לי מס' שאלות:

1.את ההשחרות תיכננתי לעשות בעזרת מדבקות-לקנות מדבקות השחרה,לקחת את הרכב למוסך וששם ידביקו לי את ההשחרות.מה המחיר הממוצע לקניה של המדבקות+ההתקנה שלהן והאם הדבר חוקי ועובר טסט?

2.כיסוי המושבים-יש לי כריות אוויר במושבים הקדימיים והבנתי שאם אני שם כיסוי זה פוגע בבטיחות של הרכב וזה לא עובר טסט.שמעתי על האופציה שאפשר לקנות כיסוי וללכת לבעל מקצוע שיבצע תפירה מקצועית של הכיסוי למושב-האם תפירה כזאת שומרת על הבטיחות מבחינת כריות האוויר והאם זה חוקי ועובר טסט?ואם כן,מה המחיר בערך של תפירה כזאת?נניח רק ל2 המושבים הקדימיים.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

1. כיסוי הגה - לא בטיחותי !

עם הזמן הכיסוי (בשמש החמה ) מתרחב ומאבד את האחיזה בהגה .

נניח ויקרה מצב שתצטרך להגיב במהירות , למעשה אתה תסובב את הכיסוי ולא את ההגה .

2. השחרות מותרות לחלונות האחוריים .

3. ג'אנטים סיניים - 1500 ₪

4. כיסוי מושבים פוגע ביעילות פתיחת הכריות אוויר בזמן תאונה .

בגלל זה , לא נהוג לכסות ( גם יש איסור מפורש בספר רכב ), או לחלופין מזמינים כיסוי בתפירה שעולה כמה אלפים .

כיסוי כן עובר טסט , אין קשר .

פורסם

הרשה לי לחלוק עליך בקשר לכיסוי הגה. זו אמרה מעט מוגזמת בלשון המעטה.

כיסוי הגה יתחיל להחליק אולי בעוד מספר שנים ארוכות, לאחר שכבר עבר שחיקה פנימית וחיצונית ע"י הנהג.

וודאי שכיסוי במידה לא מתאימה יחליק ויהיה לא בטיחותי, שיקול שרוכש בעל היגיון בריא יבצע בהצלחה.

בנוגע לכיסויים ברכב,

במידה וברכב מגיעים כריות אויר במושבים הקדמיים, אין שום בעיה לגשת למתפרה, לגשת אל בעל מקצוע שיתן מבט ברכב ויבצע את השינוי בכיסויים(גזירה ותפירת קצוות) תמורת כמה מאות שקלים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם
הרשה לי לחלוק עליך בקשר לכיסוי הגה. זו אמרה מעט מוגזמת בלשון המעטה.

כיסוי הגה יתחיל להחליק אולי בעוד מספר שנים ארוכות, לאחר שכבר עבר שחיקה פנימית וחיצונית ע"י הנהג.

וודאי שכיסוי במידה לא מתאימה יחליק ויהיה לא בטיחותי, שיקול שרוכש בעל היגיון בריא יבצע בהצלחה.

בנוגע לכיסויים ברכב,

במידה וברכב מגיעים כריות אויר במושבים הקדמיים, אין שום בעיה לגשת למתפרה, לגשת אל בעל מקצוע שיתן מבט ברכב ויבצע את השינוי בכיסויים(גזירה ותפירת קצוות) תמורת כמה מאות שקלים.

קודם כל תודה על תיקון הכותרת וכמובן תודה על התגובות והעזרה!

אז בקשר להשחרת החלונות-סגרתם לי את הפינה.

בקשר לכיסוי הגה-זה עניין יחסית זול,אז אני ארכוש כיסוי אחד ואראה איך זה מבחינת נוחות.

ובקשר לתפירת כיסויים-הבחור מעליך כתב "אלפים" ואתה כתבת שזה עניין של מאות שקלים,עבורי זה הבדל גדול מאד-אז מאות או אלפים?וכמובן שאני אבדוק אצל מספר תופרים באיזור שלי ואבקש המלצות,פשוט התקציב שלי לא בשמיים וכמובן שאני צריך לדחוף בתוכו לא קצת דברים :|

פורסם

יש גם כיסויים שמותאמים לכריות אוויר וכך אין בעיה,

אפשר גם לקחת גופיות ואלו לא יפריעו לפתיחת כריות האוויר.

לגבי הכיסוי הגה - יש גם אצלי ברכב, בהתחלה היה לי משהו מעפן שהיה מחליק, אחר כך קניתי משהו איכותי שעלה איזה 100-120₪. לא מחליק ולא שום דבר. יושב בול על ההגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה מצב הצבע של הרכב? אין שיפור אסתטי יפה ומתאים יותר לרכב משפחתי מאשר מצב חיצוני\צבע יפה ומטופח, ולא לדים או כיסויי הגה (דעתי כמובן).

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

ובקשר לתפירת כיסויים-הבחור מעליך כתב "אלפים" ואתה כתבת שזה עניין של מאות שקלים,עבורי זה הבדל גדול מאד-אז מאות או אלפים?

RSM התכוון על הזמנת כיסויים תפורים ומותאמים מראש למושבים, עבודה שמחירה נע באזור האלף ומעלה.

אני התכוונתי על כיסויים סטנדרטים אוניברסליים עם התאמה קלה למושבים הקדמיים, עבודה של כמה מאות בלבד.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם
מה מצב הצבע של הרכב? אין שיפור אסתטי יפה ומתאים יותר לרכב משפחתי מאשר מצב חיצוני\צבע יפה ומטופח, ולא לדים או כיסויי הגה (דעתי כמובן).

הצבע אחלה,וזאת הסיבה היחידה שאני שם ג'אנטים לרכב,בגלל הצבע שלו.יש לו צבע כחול כהה ממש על גבול השחור.כמובן שאני משגיח על הצבע והכל.

בכל מקרה-בקשר לגופיות על המושבים,זה לא פוגע בכריות האוויר בוודאות?כי שמעתי שגם גופיות פוגעות בכריות האוויר..

פורסם

אין בעיה לשים גופיות אם יש לך כריות אויר במושבים כל עוד שהגופיות יושבות כמו שציך לא תהייה בעיה לכריות להפתח אם יהיה בזה צורך

כיסוי מלא של המושבים לא מתאים לרכב עם כריות אויר במושב אבל לגבי עניין הטסט אין שום בעיה לעבור טסט ככה אבל תעשה את השיקול

הבטיחותי שלך בעניין.

לגבי השחרה של החלונות אתה יכול לעשות רק של הנוסעים מאחור{שני החלונות הצדדיים בלבד} אל תקנה פילם בעצמך פשוט תיגש למקום

שמדביק ותעשה אל תלך לסתם מוסך עם הפילם כי זה לא עובד ככה.

לגבי לדים וכל עניין התאורה העלות נמוכה חסית ואתה בכיף יכול לעשות את זה רק תבדוק טוב לפני החלפת כל נורה שהגדלים נכונים.

כיסוי להגה אני פחות אוהב אבל זה יכול להוסיף טיפה יופי רק שבגלל החום הישראלי והשמש רוב הכיסויי הגה האלה מתפוררים מהר.

דרך אגב לגבי תפירה מחדש של המושבים ברכב הקודם שלי עשיתי אצל רפד מקצועי מושבי עור בצבע שחור על כל המושבים כמובן

וזה עלה לי 1500שח והם נראו מעולה גם שלוש שנים אחרי ההתקנה כשמכרתי את הרכב.

פורסם
אין בעיה לשים גופיות אם יש לך כריות אויר במושבים כל עוד שהגופיות יושבות כמו שציך לא תהייה בעיה לכריות להפתח אם יהיה בזה צורך

כיסוי מלא של המושבים לא מתאים לרכב עם כריות אויר במושב אבל לגבי עניין הטסט אין שום בעיה לעבור טסט ככה אבל תעשה את השיקול

הבטיחותי שלך בעניין.

לגבי השחרה של החלונות אתה יכול לעשות רק של הנוסעים מאחור{שני החלונות הצדדיים בלבד} אל תקנה פילם בעצמך פשוט תיגש למקום

שמדביק ותעשה אל תלך לסתם מוסך עם הפילם כי זה לא עובד ככה.

לגבי לדים וכל עניין התאורה העלות נמוכה חסית ואתה בכיף יכול לעשות את זה רק תבדוק טוב לפני החלפת כל נורה שהגדלים נכונים.

כיסוי להגה אני פחות אוהב אבל זה יכול להוסיף טיפה יופי רק שבגלל החום הישראלי והשמש רוב הכיסויי הגה האלה מתפוררים מהר.

דרך אגב לגבי תפירה מחדש של המושבים ברכב הקודם שלי עשיתי אצל רפד מקצועי מושבי עור בצבע שחור על כל המושבים כמובן

וזה עלה לי 1500שח והם נראו מעולה גם שלוש שנים אחרי ההתקנה כשמכרתי את הרכב.

אוקי תודה על התגובה אחי!

אז אני כנראה אלך על גופיות,כי אין לי תקציב לתפריה+מערכת+ג'אנטים.

ובקשר להשחרות,פשוט ללכת למוסך ולבקש שיעשו לי השחרה?

פורסם

תבדוק באיזור שלך איפה כולם עושים השחרה או אפילו תעשה סיבוב באיזור התעשייה הקרוב לביתך ובטוח שתראה מקומות שעושים.

• תוכן חדש...