Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ״דיל״ בטרייד אין. אין חיה כזאת. טרייד אין זה שירות, שרות נוחות שעולה כסף ואתה משלם עליו בדיוק כמו בליסינג, בדיוק כמו משלוח מהסופר.

משתלם או לא, זה כל אחד וחישוביו. לא רק שהטריד אינו מפסיד שקל, תפקידו הוא להרוויח , אז אם קיבלת עוד עשירייה ״ מעל מחירון השוק״, זה אומר ,שיכולת לקבל הנחה בפועל של לפחות 15-20 של הרכב שנרכש במקומו.

מה זה דיל טוב? בשבילי דיל מצויין זה שיקנו את הרכב שלי ב25% פחות, לא מעיינו אותי ההפסד, אז זה דיל טוב או לא?

הכל זה סובייקטיבי ללקוח, רק שמה שלא יהיה , הכל מחושב כל כך טוב שהיבואן לא מפסיד שקל תהיה בטוח.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנחנו שוכחים דבר אחד חשוב וזה שלא רק שבטרייד אין מחיר מחירון , אתה לא מקבל הנחה , מראש הסכום ששילמת על הרכב יהיה מחיר ״מלא״ שהיבואן מרוויח עליו יופי טופי , במקרה כזה אתה תקבל מחירון , בטח ובטח על רכב עם מחירון נמוך שגם ככה היית מתקשה למכור אותו לבד .

פורסם

למי שהיה ספק כלשהו במהלך השירשור - חד משמעית, בסופו של דבר, היבואן מרוויח ולא היה על זה בכלל ויכוח.

הטענה הייתה שלא ניתן לקבל מחירון בטרייד אין בשום מצב - וזה לא נכון. משתלם או לא (לאור ההנחות שניתן לקבל בלי טרייד), כפי שכבר נאמר, זהו דבר סובייקטיבי ולכל אחד יש את התחשיב שלו.

פורסם

לכל חובבי ההלקאה העצמית "רק בישראל", אתם תשמחו לשמוע שככה סוחרי רכב מתנהלים בכל העולם.

וכן - סוכנות טרייד-אין זאת מילה יפה ל-"מגרש לסחר במכוניות" ונציג חברת הטרייד-אין המעונב הוא סוחר רכב ממולח בשם אחר.

בכל העולם סוחרי רכב הם מומחים בלקנות מכוניות בכמה שפחות ולמכור בכמה שיותר.

הם גאונים בלמצוא בעיות ברכב (רובן בכלל בלאי טבעי) ולגרום לך להרגיש שיש לך ביד גרוטאה שעוד שניה עולה בלהבות, למעשה הוא עושה לך טובה שהוא בכלל לוקח אותה. אחר כך הוא מסדר אותה קוסמטית בכמה גרושים ומוכר אותה הלאה כ-"בונבונירה, שמורה, יד שניה מפרופסור למזרח הקדום".

ככה זה בכל העולם.

פורסם
לכל חובבי ההלקאה העצמית "רק בישראל", אתם תשמחו לשמוע שככה סוחרי רכב מתנהלים בכל העולם.

וכן - סוכנות טרייד-אין זאת מילה יפה ל-"מגרש לסחר במכוניות" ונציג חברת הטרייד-אין המעונב הוא סוחר רכב ממולח בשם אחר.

בכל העולם סוחרי רכב הם מומחים בלקנות מכוניות בכמה שפחות ולמכור בכמה שיותר.

הם גאונים בלמצוא בעיות ברכב (רובן בכלל בלאי טבעי) ולגרום לך להרגיש שיש לך ביד גרוטאה שעוד שניה עולה בלהבות, למעשה הוא עושה לך טובה שהוא בכלל לוקח אותה. אחר כך הוא מסדר אותה קוסמטית בכמה גרושים ומוכר אותה הלאה כ-"בונבונירה, שמורה, יד שניה מפרופסור למזרח הקדום".

ככה זה בכל העולם.

נראה שההלקאה העצמית היא דווקא שלך.

ההבדל במודל העסקי בין סוחר רכב לחברת ליסינג הוא שסוחר מחפש מציאה גם בדמות של רכבים לאחר תאונה ומשם הוא מרוויח.

לעומת זאת חברת ליסינג מרוויחה בפעם הראשונה הנחה על מחיר הקנייה, בפעם השנייה על תקופת הליסינג ובפעם השלישית על המכריה של הרכב כמשומש.

בכל אופן לפות"ש אין מה להתעצבן היות ובאמת לא נגרם נזק כספי אלא נוספה רק עוד פסקה למחברת הלימוד של האוניברסיטה של החיים

פורסם (נערך)

לא כל הסוחרים עוסקים בגרוטאות, יש גם סוחרי רכב שמתמחים ברכבים במצב טוב. אבל זה לא משנה, באותה מידה ניתן להשוות אותם לסוחרי מקררים משומשים. סוחר הוא סוחר הוא סוחר - קונה בזול מוכר ביוקר, עם או בלי השבחה של המוצר בדרך.

חברת הליסינג מעוניינת להרוויח בכל אחד מהאספקטים של הפעילות המסחרית שלה. היא קונה בזול מהיבואן, מוכרת ביוקר ללקוח, קונה ממנו את אותו הרכב משומש בזול ואז מוכרת שוב פעם ביוקר.

כאשר חברת הליסינג לובשת את איצטלת סוחר הרכב המשומש היא מתנהגת בדיוק כמו כל סוחר טיפוסי.

אין שום הבדל במודל העסקי.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

בכל אופן לפות"ש אין מה להתעצבן היות ובאמת לא נגרם נזק כספי אלא נוספה רק עוד פסקה למחברת הלימוד של האוניברסיטה של החיים

מסכים על אף שאני לא בן 20... אבל רק לסבר את האוזן זאת פעם ראשונה שאני קונה רכב. תמיד הייתי עם ליסינג ולא נחשפתי לכל העניין סביב רכב פרטי. בכל מקרה צירפתי קובץ של המודעה של אלדן. eldan.jpg

רנו קליאו ביומיום, מאליבו להרגעת הנפש

פורסם
לא כל הסוחרים עוסקים בגרוטאות, יש גם סוחרי רכב שמתמחים ברכבים במצב טוב. אבל זה לא משנה, באותה מידה ניתן להשוות אותם לסוחרי מקררים משומשים. סוחר הוא סוחר הוא סוחר - קונה בזול מוכר ביוקר, עם או בלי השבחה של המוצר בדרך.

חברת הליסינג מעוניינת להרוויח בכל אחד מהאספקטים של הפעילות המסחרית שלה. היא קונה בזול מהיבואן, מוכרת ביוקר ללקוח, קונה ממנו את אותו הרכב משומש בזול ואז מוכרת שוב פעם ביוקר.

כאשר חברת הליסינג לובשת את איצטלת סוחר הרכב המשומש היא מתנהגת בדיוק כמו כל סוחר טיפוסי.

אין שום הבדל במודל העסקי.

יש הבדל בין סוחר שכיר לבין סוחר עצמאי, השכיר עדיין יקבל משכורת בסוף החודש (אולי עם עמלה נמוכה יותר), אבל העצמאי יפסיד את כל סכום המכירה.

בליסינג עד שהרכב נמכר לצרכן הפרטי, חברת הליסינג כבר הרוויחה עליו ע"י ההנחה מהיבואן והתשלום על תקופת הליסינג, ובמודל עסקי כזה הם יכולים להרוויח על כל רכב ולווא דווקא על אחד שחוט/ לאחר תאונה/ עם תקלה וכו', ששם נמצא המודל העסקי של סוחר פרטי - לקנות בזול, לתקן בזול, למכור ביוקר.

מבחינת הטרייד אין, עדיין הן צריכות לשמור על מוניטין והן לא יחזיקו רכבים כפי שציינתי (אלה ילכו לסוחרים פרטיים). טרייד אין הוא חלק נוסף ולא כזה מרכזי בפעילות העסקית שלהן. מדובר בסך הכל על שירות/ גילום הנחה בדמות קניית הרכב ממך. בתור קונה אף אחד לא עובד עלייך, אתה יכול למכור לבד ולקבל יותר כסף, או לשלם על הנוחות של מפתח תמורת מפתח.

פורסם

אצל שכירים בתחום העמלה לפעמים היא רוב המשכורת. הוא ינסה לסחוט כל עסקה על השקל האחרון כי יש לו אחוזים.

ששם נמצא המודל העסקי של סוחר פרטי - לקנות בזול, לתקן בזול, למכור ביוקר.

זה המודל העסקי של כל סוחר רכב באשר הוא. גם מגרש הטרייד-אין ינסה לגאול אותך "מהגרוטאה" בכמה שפחות כסף, ישביח אותה בסכום פעוט ואז יגלגל אותה הלאה בסכום גבוה יותר. ההבדל היחיד הוא שהם לא מתעסקים עם מכוניות ממש שבורות ולכן גם לא עוסקים בשיפוץ של ממש (הם כן משביחים קוסמטיקה חיצונית ולעתים גם צמיגים, מצבר ואולי טיפול שוטף), אבל חוץ מזה - אין הבדל משמעותי בשיטה.

טרייד אין הוא חלק נוסף ולא כזה מרכזי בפעילות העסקית שלהן. מדובר בסך הכל על שירות/ גילום הנחה בדמות קניית הרכב ממך.

הוא לא חלק מרכזי, אבל למה שיפסידו ממנו?

שירות? שירות עולה כסף. הכסף בא בצורה של מכירת הרכב במחיר נמוך לטרייד-אין או רכישה של רכב חדש מנו במחיר מלא.

בתור קונה אף אחד לא עובד עלייך, אתה יכול למכור לבד ולקבל יותר כסף, או לשלם על הנוחות של מפתח תמורת מפתח.

בדיוק - וככה זה בכל העולם ד"א.

פורסם

היי,

אודה לך אם תוכל לרשום לנו בהודעה פרטית באיזה סניף אירע המקרה ולהוסיף שם ומספר טלפון.

חשוב לנו לערוך בירור ולהבין ביחד איתך את פרטי המקרה לעומק.

ראשית סליחה על הסיפור הארוך

לא יודע אם מותר לי להגיד את שם החברה. אז בינתיים אקרא לה "החברה".

החברה מפרסמת שהיא עושה טרייד אין לרכב הישן במחיר מחירון. התקשרתי להתעניין. המוקדנית קבעה לי פגישה באחד מהסניפים אחרי שקיבלתי תשובה מוחלטת שהרכב שלי הוא בקטגוריה הנכונה. היא אפילו נתנה לי קוד הטבה שאני אמסור בפגישה ויצ'פרו אותי...לא האמנתי ואמרתי לה- לוקחים את הרכב שלי (מאליבו שנת 2009) מחירון וגם נותנים הטבה???!!! "לא ייתכן משהו לא נראה לי- זה כל כך טוב..." אלה המלים שאמרתי לה. היא צחקה וענתה שהכל בסדר ואיחלה לי בהצלחה.

שמח וטוב לי נסעתי עם אשתי וילדיי והגענו בדיוק לשעה שנקבעה (ביקשו לדייק ואני גם ככה דייקן). איש המכירות עיכב אותנו חצי שעה! לאחר מכן התחיל השואו: אחרי שבחרנו רכב והתרשמנו אשתי פונה אליו: "אוקיי כמה צריך להוסיף?". ואז הוא מתקשר לבעל מגרש ומקבל ממנו מחיר על הרכב שלי. הוא עושה חישובים ויוצא לו סכום אסטרונומי!! אני שואל איך הגעת לזה מה עם מחיר מחירון? הוא הראה לי נוסחה שצריך תואר שני כדי להבין אותה (יש לי רק תואר ראשון...) ובה התנאים לקבלת מחיר מחירון. כשאמרתי שהמוקדנית הבטיחה לי מחירון הוא אמר שזאת מעופפת ואין לה מושג מה היא עושה. יצאנו משם עם עוגמת נפש לא קטנה. לא רציתי להאריך עוד ולספר איך הנציג התנהל בצורה ביזיונית במהלך הפגישה כשכל שנייה מדבר בטלפון ועוד...

אני מת שהחברה תקבל עונש. אשמח לדעת איך הייתם מגיבים?

• תוכן חדש...