Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם משהו שמעניין אותי מה מיוחד בבלמים האלה שהם כול כך יקרים ?

מדובר בבלמים קדמיים

המחיר כולל מעמם של הרפידות 460

ושל הדיסקים 660

ולא מדובר פה ברכב ספורט מדובר בטויוטה קורולה.

תודה

פורסם

אין בלמים מקוריים של טויוטה כי היא לא מייצרת בלמים (ועוד הרבה דברים אחרים) כך שאתה יכול בשקט לשים בלמים של חברה טובה

במילים אחרות שלא יבלבלו לך את המוח במוסך המרכזי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אין בלמים מקוריים של טויוטה כי היא לא מייצרת בלמים (ועוד הרבה דברים אחרים) כך שאתה יכול בשקט לשים בלמים של חברה טובה

במילים אחרות שלא יבלבלו לך את המוח במוסך המרכזי

אתה צודק דיברתי עם מכונאי שעובד במוסך של טויוטה והוא אמר לי שהבלמים האחוריים של הרכב מיוצרים על ידי רמסה ככה שניתן לקנות פשוט את הדגם הספציפי של רמסה ואלה אותם בלמים אפילו יש להם אותו מספר סידורי.

המקורי עולה בסביבות ה 400 שקל ולקנות את אותם הבלמים רק "ישירות" מרמסה עולה 160 שקל

בקשר לבלמים הקידמיים הוא אמר שהם מקוריים של טויוטה ומיוצרים ביפן

(יכול להיות שלא על ידי טויוטה עצמה אלה על ידי חברה שמיצרת את הבלמים עבור טויוטה, בכל מקרה זה מיוצר ביפן תחת פיקוח שלהם אני פשוט לא מצליח למצוא באינטרנט מי היצרן)

פורסם

אני מניח שרמסה מייצרים גם בלמים קדמיים לרכב שלך, גם ברמבו ועוד חברות טובות וידועות.

בדיוק כמו שתגיד שיש מגבים מקוריים של טיוטה או מנורות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אין שום דבר מיוחד בבלמים מקוריים ואין שום סיבה שלא לרכוש מוצר תחליפי מחברה מוכרת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין שום דבר מיוחד בבלמים מקוריים ואין שום סיבה שלא לרכוש מוצר תחליפי מחברה מוכרת.

איתמר

אח שלי :-D

אתה מדבר אחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שמיוחד זה רק המחיר כנראה...

איכות רפידות ודיסקיות הבלימה תלויה ביצרן שלהם ולא ביצרן הרכב (יצרנים מוכרים וידועים של מע' בלימה שהזכירו החבר'ה).

alfa 156 2.5.

פורסם
אח שלי :-D

אתה מדבר אחרת.

יש הרבה חלקים שאין בעייה לשים תחליפי. בכל הנוגע לנוזלי קירור, רוב שמני הגיר, פילטרי אוויר, דלק ושמן - ההמלצה שלי היא לשים מקורי בלבד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם זה יעבור לך :-D.

אני כבר מזמן עברתי רק לחלקים תחליפיים של חברות מוכרות או ייצרני OEM גם בנוזל קירור ושמנים לגיר.

פורסם

אף פעם לא טענתי שמוצרים של חברות תחליפיות מוכרות ובטח שיצרני OEM הם מוצרים רעים, אני טוען שלנו כצרכנים אין שום דרך לדעת האם המוצר תואם ב 100% לדרישת היצרן, ולכן לא משתלם לקחת סיכון.

למשל MANN מייצרים אחלה פילטרים, אבל האם פילטר מתוצרתם יושב בדיוק בתושבת של רכב שהם לא יצרן ה OEM שלו? האם איכות הסינון זהה? ספיקת האוויר? מרווח ההחלפה המומלץ על ידי היצרן? כנראה שהתשובה לכל הסעייפים האלה היא "כן", אבל רק פילטר מקורי יבטיח אותה ב 100%.

איתמר

פורסם

לגבי הבלמים או חלקים אחרים, בכל העולם המקורי יותר יקר מתחליפי OEM מסיבה שכביכול היצרן מבצע בקרת איכות נוספת על החלק ומבטיח התאמה מלאה לצרכי הרכב והפלתו הבטוחה לאורך שנים וזה בהמשך לדבריו של איתמר. כפי שגם איתמר רשם כמעט בטוח שחלק תחליפי OEM יהיה זהה לחלק המקורי רק שלא תמיד ניתן לדעת את זה ב 100% אגב ישנם מקרים הפוכים גם בהם חלקי OEM עולים באיכותם על החלקים המקוריים. כמוכן יצרנים עובדים עם מספר חברות על אותו חלק, לדוגמא הבלמים, ברשותי הייתה קורולה 2002 על הרפידות המקוריות במוסך מורשה היה כיתוב טויוטה אבל שתיים יוצרו ע"י TEXTAR ושתיים נוספים ע"י FERODO לכל הארבע אותו מק"ט של טויוטה (בסוף הרכבתי תחליפי של TRW בשליש מחיר ולא הצטערתי לרגע) אגב אני מאוד בספק לגבי אמירה של מכונאי שהקדמי מיוצר ביפן, לא שולל, אבל רב הסיכויים שהייצור הוא ארופאי.

פורסם
אף פעם לא טענתי שמוצרים של חברות תחליפיות מוכרות ובטח שיצרני OEM הם מוצרים רעים, אני טוען שלנו כצרכנים אין שום דרך לדעת האם המוצר תואם ב 100% לדרישת היצרן, ולכן לא משתלם לקחת סיכון.

למשל MANN מייצרים אחלה פילטרים, אבל האם פילטר מתוצרתם יושב בדיוק בתושבת של רכב שהם לא יצרן ה OEM שלו? האם איכות הסינון זהה? ספיקת האוויר? מרווח ההחלפה המומלץ על ידי היצרן? כנראה שהתשובה לכל הסעייפים האלה היא "כן", אבל רק פילטר מקורי יבטיח אותה ב 100%.

איתמר

אני יודע שלא טענת אחרת פשוט נפלת עלי ביום טוב :roll:.

בקשר לרכבי קונצרן VAG אני בטוח ב-100 אחוז שפילטרים של MANN יושבים בול כי אני רוכש רק תוצרת MANN.

גם צ'מפיון מוכרים ומרכיבים פילטרים של MANN כאשר הם תקועים ללא מלאי של פילטרים של VAG.

שמעת פעם תלונה בפורום או ממוסך מסויים שנתקל בבעיה עם פילטרים תוצרת MANN ?

פורסם
לגבי הבלמים או חלקים אחרים, בכל העולם המקורי יותר יקר מתחליפי OEM מסיבה שכביכול היצרן מבצע בקרת איכות נוספת על החלק ומבטיח התאמה מלאה לצרכי הרכב והפלתו הבטוחה לאורך שנים וזה בהמשך לדבריו של איתמר

עבדת פעם במפעל תעשיתי גדול בתור מבקר איכות או מהנדס בתיכנון של מוצר ? המפעל שלך היה ייצרן OEM למוצר כולשהוא בתעשיה ?

פורסם

שמעת פעם תלונה בפורום או ממוסך מסויים שנתקל בבעיה עם פילטרים תוצרת MANN ?

תקרא שוב את מה שכתבתי.

איתמר

• תוכן חדש...