Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו אם כבר המעלה הגדולה שלו..

מעבר לכך שהמערכות ההידרופניאומטיות של סיטרואן החל משנת 2005 מפגינות אמינות גבוהה מאד (סוף סוף אחרי 50 שנה..),

הייתי גם מציין שמנסיון של חברים לפחות, מנוע ה-2.0 הותיק מפגין אמינות טובה ועדיפה בהרבה על מנוע ה-1.6T החדש, ולכן אני הייתי מעדיף C5 עם המנוע הישן דווקא.

בהצלחה

זה מעניין מה שאתה אומר, ידוע לך בעיות מסוימת ב1.6? מה שחשוב לי זו אמינות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי 2 חברים כל אחד עם C4 פיקאסו עם המנוע המדובר. ממה שסיפרו לי לשניהם הלך הטורבו לפני שהגיעו ל80 אלף ק"מ, ולאחד מהם הלך ראש מנוע בגלל כשל במותחן. ממה שסיפרו לי שנאמר להם במוסך מדובר בתקלות לא ממש נדירות לדגם.

לאחד מהם הייתה לפני כן C5 שנת 2007 עם המנוע הישן. עבר איתה מעל 150 אלף ק"מ ללא תקלות מנוע.

לי יש C5 2005 עם אותו מנוע. לרכב 250 אלף ק"מ ללא תקלות גדולות (היה טרמוסטט וסט קוילים אבל זה הכל בעצם)

זה מה שידוע לי.

פורסם
זו אם כבר המעלה הגדולה שלו..

מעבר לכך שהמערכות ההידרופניאומטיות של סיטרואן החל משנת 2005 מפגינות אמינות גבוהה מאד (סוף סוף אחרי 50 שנה..),

הייתי גם מציין שמנסיון של חברים לפחות, מנוע ה-2.0 הותיק מפגין אמינות טובה ועדיפה בהרבה על מנוע ה-1.6T החדש, ולכן אני הייתי מעדיף C5 עם המנוע הישן דווקא.

בהצלחה

אני לא כל כך מסכים אם הציתות "סוף סןף אחרי 50 שנה".

בשנות ה 80 המאוחרות עבדתי במוסך שמתמחה בצרפתיות (המוסך קיים גם היום) טופלו רכבים במוסך מסוג סיטרואן bx .

בסיטרואן bx יש להחליף תמנון ?\צינורות הידראוליקה כל 100k"m או 5 שנים.

אנשים שבאו לטיפולים לא רצו להחליף תמנון כי ההחלפה היתה מאוד יקרה .

ומי שנתקע עם הרכב עקב נזילת שמן הידראולית ביקש שיתקנו את החור שנוצר באמצעות חבק.

ואחר כך היו נתקעים שוב על נזילת שמן הידראולי במקום אחר .

היו באים עם גרר למוסך ומקללים איזה אוטו דפוק .

לסיכום אני טוען שהמערכת הידראולית אמינה מאוד עם מטפלים בזמן ולפי הוראות היצרן.

פורסם

בשנות ה 80 המאוחרות עבדתי במוסך שמתמחה בצרפתיות (המוסך קיים גם היום) טופלו רכבים במוסך מסוג סיטרואן bx .

ומי שנתקע עם הרכב עקב נזילת שמן הידראולית ביקש שיתקנו את החור שנוצר באמצעות חבק.

ואחר כך היו נתקעים שוב על נזילת שמן הידראולי במקום אחר .

היו באים עם גרר למוסך ומקללים איזה אוטו דפוק .

אז מה אתם הייתם לוקחים 1.6t או 2.0 שהוא גם יותר זול, איך ההבדל מבחינת צריכת דלק? כרגע אני עם מאזדה 3 ספיריט 2.0 והייתי שמח לרדת קצת מהצריכה הגדולה הזאת.

פורסם

הדבר היחיד שנשאר מה-BX זה הוילות של המוסכניקים שטיפלו בהן..

לי היו 2, וגם XM אחת ובמסגרת העבודה קניתי ומכרתי עשרות כאלה לאורך השנים.

המערכות שהיו בBX/קסנטיה/XM וכו' שונות מהותית מאלו שבC5.

עוד לא ראיתי BX שלא נוזלת, קצת או הרבה, עם תמנונים חדשים או בלי. היום הצנרת ברובה ממתכת - הבעיה נעלמה.

את הבומבות היה צריך להחליף כל 80 אלף. היום אין דרישה כזו.

המשאבה הייתה מכאנית, היום חשמלית ואמינה בהרבה.

המכל עודפים היה עם פקק גומי מעצבן ומליון חיבורים ותמיד נזל ולכלך - היום שונה לגמרי.

בקיצור - אין מה להשוות לדעתי.

פורסם

לגבי הוילות אני מסכים אתך.

היו לי גם 2 bx ופלאס אחד.

אני יכול לספר לך סיפורים רבים על עלילות המוסכניקים בbx

כולל המוסך המורשה שאני עבדתי בו.

רוב התקלות של מערכות ההידראוליקה נבעו מבעלי רכבים חסכנים וממוסכניקים שלא טיפלו כראוי במכוניות .

אני מזכיר לך שעד שה bx הגיע שלטה סובארו .

רכב פשוט ביותר ואמין.

הbx ששווקה אז היתה בכמה רמות משוכללת מהסובארו.

בעלי מוסכים לא ידעו איך להתמודד עם הרכב הנ"ל.

לרכב היה מוח שההית יכול להתחבר אליו באמצעות מחשב.

הרבה מוסכים במקום להחליף את הבומבות היו ממלאים אותם וזה היה גורם שהבומבות יחזיקו מעמד זמן קצר יותר מהמקוריות והרבה תקלות עם העלאת והורדת הרכב.

היו לbx בכל דיסקית בלם כבל חשמלי שמתריע בלוח הבקרה שהדיסקיות עומדות להגמר ובטיפול המוסכניקים חתכו אותם כדי שהלקוחות יצטרכו להחליף או לחרוט צלחות.

היו ממלאים מים מהברז ברדיאטור (כמו בסובארו)במקום נוזל מקורי.

בקיצור מי שהרס את המכוניות הנ"ל היו גם בעלי הרכב וגם בעלי המוסכים.

פורסם
לדגם 2010 יש גם מיתלים הידרו-פנוומאטיים, שזה גם יכולה להיות נקודת תורפה של הרכב.

ממה שאני זוכר, המערכת הידרו-פניאומטית לא הגיעה כסטנדרט ב- c5. זו היתה אופציה בעלות של 10,000 ש"ח נוספים.

פורסם (נערך)

אני מחזיק במקבילה ל-C5, פיז'ו 407 עם המנוע המדובר 2.0 והוא חסכוני ביחס למנוע 10/1 כמו מאזדה 3 1.6 ואני נוהג מאוד רגוע עם מזגן בעיר.

לגבי האמינות, ההרכב מפגין אמינות מצוינית, לא יודע איך בסיטרואן.

עריכה אחרונה על ידי שמואל.ג
פורסם

.

גם בפולסווגן אם תהיה הנחיה של החלפת מנוע-גיר וכד... כל 80 אלף ק"מ זה יהפוך את הרכב לאמין.

להחליף חלקים יקרים כל פרק זמן, בכדי לשמור על אמינות היא לא הדרך הנכונה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני חולק על מה שכתבת.

כמו שבחלק מהמכוניות צריך להחליף טיימינג כל 90 k"m כדי לשמור על הרכב.

כחלק מהטיפול בסיטרואן היה החלפת צנרת ההידראוליקה מכיוון שהצנרת היתה עשויה מגומי .

הצנרת הידראוליקה איפשרה לרכב בהרמה והורדת הרכב וסיבובים .

הבלמים של הרכב וגם ההגה היו נזונים מהשמן ההידראולי.

לכן היה צריך להחליפם כל 5 שנים או 100k"m.

היום הם ממתכת כך שאין צורך.

פורסם
הבנתי שהמיתלים הידרו-פנוומאטיים עדיפים ממה שיש בדגם 2011 שזה בעצם מתלים רגילים אני טועה?

לפי מה שאני זוכר, המיתלים ההידרו-פניאומטיים היו אופציה בעלות של 10,000 ש"ח, זה לא היה משהו שהגיע כסטנדרט

פורסם
אני חולק על מה שכתבת.

כמו שבחלק מהמכוניות צריך להחליף טיימינג כל 90 k"m כדי לשמור על הרכב.

כחלק מהטיפול בסיטרואן היה החלפת צנרת ההידראוליקה מכיוון שהצנרת היתה עשויה מגומי .

הצנרת הידראוליקה איפשרה לרכב בהרמה והורדת הרכב וסיבובים .

הבלמים של הרכב וגם ההגה היו נזונים מהשמן ההידראולי.

לכן היה צריך להחליפם כל 5 שנים או 100k"m.

היום הם ממתכת כך שאין צורך.

אתה רק מחזק את שאמרתי.

עשו צינורות מגומי במקום מתכת, קרי לא אמין

וכדי להתגבר על בעיית האמינות יצרו נוהל תחזוקהיקר ע"מ לטפל בכשל התכנוני.

גם לחגורת הטיימינג נמצא פיתרון טכני שמאפשר נסיעהללא החלפה.

אמין = תחזוקה בסיסית זולה.

ככה אני רואה את הדברים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אמין = תחזוקה בסיסית זולה.

לא מסכים איתך. לא חסרות כל מיני מכוניות (בעיקר תוצרת ברה"מ לשעבר וגרורותיה) שהיו זולות לתחזוקה ומאוד לא אמינות.

לעומת זאת יש דוגמאות למכוניות שהתחזוקה שלהן מאוד יקרה אבל ישרתו אותך מאות אלפי קילומטרים בלי קלקולים בין הטיפולים (בתנאי שמקפידים על הטיפולים בקנאות).

פורסם

איך היצרנים והמוסכים ירוויחו כסף אם לא יהיה מה להחליף ?

תסביר לי למה כל מהיצרנים לא מיישרים קו ושמים שרשרת טימינג במקום רצועה ?

אולי היצרנים ששמים חגורה הם מטפלים בכשל טכני כהגדרתך ?

פורסם (נערך)

אני מאמין שהיצרנים לא מנסים בכוונה ליצר מכוניות שמתקלקלות. הנזק למוניטין והעלות של החלפת חלקים באחריות (הרי לא תמיד ניתן "לתכנת" את החלק שישרוד 3 שנים וימות דווקא ברביעית) עולה בהרבה על הרווח שבמכירת חלפים וערכות דיאגנוסטיקה וטיפול למוסכים.

בעיות אמינות הרגו את NSU והיו גם אחת הסיבות שהרגו את BL - שהיה אחד הקונצרנים הגדולים בעולם (רובר, אוסטין, לנד-רובר, יגואר וכו'). בישראל הקטנה רינונים על בעיות בתיבת הילוכים מסוימת היו אחת הסיבות לחיסול של מלכת המכירות של שנה שעברה.

אני לא מהנדס ולא מתיימר להבין למה יצרן בוחר פתרון טכני אחד על משנהו. לפעמים מה שנראה טוב על שולחן השרטוט כושל בשטח. כמובן יש את השיקול הכלכלי, בסופו של דבר הרכב צריך לעלות לא יותר מ-X ש"ח לחתיכה. חגורה היא פתרון פשוט יותר משום שאתה יודע שהיא עובדת טוב שהיא טריה וגמישה ופשוט צריך להחליף אותה כל 90-120 אלף ק"מ. שרשרת צריכה יותר השקעה תכנונית ועלות התחלתית, שהיא עובדת - זה מצוין. שהיא כושלת - זה כאב ראש יקר מאוד.

לפות"ש -- אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר. כנראה שהרכב פחות אמין מאוונסיס או מ-B4 והחלקים והטיפולים נחשבים יקרים (גם מניסיון של מכר שהלך לו גיר וחשכו עיניו מהחשבון). מה שאתה יכול לעשות זה לחרוש פורומים (תנסה גם בחו"ל - באנגליה ובעיקר בצרפת - תעזר בגוגל תרגום) ולחפש סיפורים על תקלות ואת התגובות של החברים האחרים. רק שים לב שהרוב המוחלט של C5 הנמכרות באירופה הן דיזל.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow

• תוכן חדש...