Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אשמח אם תוכלו להעיף מבט בתיאור הבא של התקנת מגבר ותתקנו אותי במידה וטעיתי.( נלקח מחוברת התקנה של המגבר) - אשמח לשמוע הערות .

1) לנתק את הכבל מינוס מהמצבר.

2) יש לחבר למגבר כבל הארקה שיוחבר לגוף הרכב (שהכבל יהיה כמה שיותר קצר)

3) לנתב את הכבלים של האודיו , REMOTE , ומתח כל אחד בנפרד (שאלה איך בדיוק אני עושה זאת

מאחר וכולו יש לי 2 צדדים ברכב :) אז איזה מהם אני יכול להעביר ביחד ? או שיש לכם הצעה אחרת ?

4) מחברים כבל פלוס מהמצבר לבית פיוז (כאשר מוציאים לפני את הפיוז מביתו) ואז מחברים ל פלוס שבמגבר.אחרי שבוצע החיבור מכניסים בחזרה את הפיוז לבית פיוז.

(רשום שיש למקם את הבית פיוז כ 50 ס"מ מהמצבר , אז למה אני רואה שלרב אנשים הבית פיוז ממוקם מאחור ליד המגבר ???? זה קריטי ה 50 ס"מ הללו ??? )

5) יש לחבר את הכבל REMOTE מהמגבר למערכת.

6) לחבר את חיבורי הרמקולים בהתאם .

מתי אני מחזיר את הכבל מינוס בחזרה למצבר ?? אחרי שלב 4 נכון .

בתודה מראש ,

אורן.:?

נ.ב נהוג להרכיב את המגבר על קרש עץ ואז לחבר לגב של הכיסא האחורי בתא מטען נכון ? ולא לחבר אותו ישירות לכיסא ?

פורסם

1, אתה לא צריך להשקיע חשיבות באורך הכבל של הארקה, לא צריך להשתגע בשביל למקם אותו בצורה אופטימלית, אין לזה השלכות פאטליות.

2. הפיוז של הכבל מתח צריך להיות כמה שיותר קרוב למצבר, ואם מישהו מיקם את זה בבאגז, זאת התקנה לקוייה, יש לכך חשיבות רבה.

3. אין שום חשיבות לצדדים שבהם צריך להעביר את הכבלים, זה מיתוס , לא מעבר לכך.

הכוונה היתה שאסור להעביר את הסיגנל של הRCA עם המתח, וזה מיתוס אחד הגדול שאף פעם לא הוכח.

4. תחזיר את הכבל מינוס, בסוף

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיתוס לא מיתוס.....כדאי להעביר את הRCA בנפרד מקבל המתח, כי הוכח לא הוכח, שאתה מתקין אתה מנסה ליצור סביבה מה שיותר בטוחה, אז למה לקחת סיכון שהדבר יוכח דווקא על הרכב שלך ואז תצטרך לבצע השחלות מחדש ?

פורסם
מיתוס לא מיתוס.....כדאי להעביר את הRCA בנפרד מקבל המתח, כי הוכח לא הוכח, שאתה מתקין אתה מנסה ליצור סביבה מה שיותר בטוחה, אז למה לקחת סיכון שהדבר יוכח דווקא על הרכב שלך ואז תצטרך לבצע השחלות מחדש ?
קודם כל תלמד חשמל בסיסי ואז תגיב.

במעגל חשמלי הזרם שזורם בפלוס הוא אותו הזרם בדיוק שזורם במינוס.

אין טעם להפריד בין ה RCA למתח כי גם ככה אתה מניח את כבלי ה-RCA צמוד לשילדה.

ברכב אנחנו צריכים לדאוג לרעש שנספח מהשילדה ל-RCA, ובשביל זה אנחנו צריכים כבלים שזורים, זה הכל... שכחו מכבלי המתח.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

קודם כל תלמד אתה אולי חשמל בסיסי....

בשלדה זורם מתח לכיוון המצבר לאחר איבוד המון מעוצמתו(בעקבות התנגדות של האלמנטים השונים)....זה א', ב' אם גם ככה לסיכוך של הRCA יש להתמודד עם השדה החשמלי של השלדה, אז למה לתת לו שדה חשמלי ע"י כבל מתח ?

פורסם

מיקמיק כותב מתוך הנסיון (לפחות ברכב שלו)

כבל המתח עובר בקנט שמאל, ועליו מלופף ה RCA .

ואין אצלו רעשים.

אני הייתי מעביר בנפרד כבלים מסוככים.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

שלומי תדייק.

ברכב שלי לקחתי 2 כבלים של 8 גייג, שמפעילים שני הגברות על 4 גישורים.

יחד עם כבל 4 גייג, שמפעיל מונובלוק שמריץ שני סאבים.

לקחתי את הכבל אר סי אי , וליפפתי אותו ביחד עם כולם, ועל זה שלומי ואלון יעידו.

ולא נשמע שום דבר כמו רעש אלטרנטור, מנוע עובד, לא עובד, מזגן, מפשיר אדים, וכו וכו..

אז לא צריך לבוא ולהוכיח שזה לא עושה כלום, צריך להוכיח שזה כן עושה .. :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

קודם כל נתחיל בזה שזה הזרם - אמפראז' גבוה הוא זה שמשפיע על כבלי ה RCA, המתח - וולטאז' הוא לא הבעיה.

נכון שכבל מתח של מגבר נורמלי סוחב הרבה זרם, ובגלל זה כמובן שזה ישפיע על כבל RCA שעובר לצידו, אבל יש דברים שצריך לשים אליהם לב בעולם האמיתי.

כשהווליום על 0, ואתה יכול לשמוע את הרעש בקלות, המגבר צורך בקושי זרם, ניגון מוזיקה להגדלת הזרם יוצרת מוסיקה שמטביעה לנו את הרעש.

זה בדיוק כמו ילד שמנסה לראות אם האור במקרר באמת נסגר כשסוגרים את הדלת של המקרר.

בעולם האמיתי הבעיה היותר בעיתית היא הקירבה של כבלי ה RCA לשילדה (שסוחבת בדיוק את אותו הזרם שבכבל ה 12V).

מיליוני "מומחים" כמוך טענו שזה המקרה... ועד היום לא ראיתי מכונית אחת שבה זה המקרה.

תנסה משהו נורא פשוט בשביל להוכיח את זה לעצמך.

שים רדיודיסק ומגבר על הריצפה ותחבר אותם עם כבל RCA ארוך, תחבר למגבר רמקול טוב, חבר תמגבר עם כבלים למצבר, ותתניע את המכונית.

עכשיו.... תקרב את הכבל מתח לכבל ה RCA, תלפף אותו סביבו תנסה בכל דרך שתירצה "להרעיש" לנו את המערכת..... אתה תיראה שזה בלתי אפשרי....

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

חברה תודה על הענות !!!

לגבי ה RCA אני בכל מקרה הפריד כי גם ככה ממליצים בחוברת ההתקנה של המגבר , ואין לי עם זה בעיה, בקטנה כמו שאומרים . שאלה שלי פשוט מה עם מה עדיף להעביר את הכבל REMOTE יחד עם המתח או יחד עם האודיו ??? זה כולו מה שאני רוצה לדעת.

מה דעתכם לגבי להרכיב את המגבר על קרש עץ ואז לחבר לגב של הכיסא האחורי בתא מטען האם ככה נהוג ?

כמו כן עוד שאלה יש לי , אני רוצה לעשות לי מתג שתפקידו יהיה להפעיל או לכבות את הסאב (מתג שיהיה לי מקדימה , משהו שאני אשים ליד מתג אורות המצוקה לדוגמא .

השאלה איך אני עושה זאת , ב HU שלי אין שליטה על סאב , יש לכם דרך מקורית איך אני יכול לעשות זאת ??

בתודה מראש,

אורן.

פורסם

אם אתה רוצה להקשיב לנו, תקשיב לנו.. אם אתה רוצה להקשיב למיתוסים

לך תקרא חוברות של אנשי מכירות שלא מבינים בחשמל.

אין שום השלכות ל"חוזק" המינוס או "הנקיון" שלו ..

עושה מינוס כמו שצריך כדי למנוע מפלי מתח .. מקם אותו בשילדה , גרד את הצבע, (לא בשביל ניקיון) , זה הכל .

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מה דעתכם לגבי להרכיב את המגבר על קרש עץ ואז לחבר לגב של הכיסא האחורי בתא מטען האם ככה נהוג ?

כמו כן עוד שאלה יש לי , אני רוצה לעשות לי מתג שתפקידו יהיה להפעיל או לכבות את הסאב (מתג שיהיה לי מקדימה , משהו שאני אשים ליד מתג אורות המצוקה לדוגמא .

השאלה איך אני עושה זאת , ב HU שלי אין שליטה על סאב , יש לכם דרך מקורית איך אני יכול לעשות זאת ??

• תוכן חדש...