Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בדיוק מה שאתה מדבר עליו. דיאטה קטוגנית היא השלב ההתחלתי של אטקינס. זו דיאטה שפותחה ע"י ד"ר רוברט אטקינס. אתה מוזמן לקרוא בויקיפדיה בתור התחלה. אגב, הדיאטה הקטוגנית שמשחקת עם תגובות האינסולין בגוף שלך יכולה להיות מאוד לא בריאה. כמו שציינו פה, גם ארגון הבריאות העולמי הכריז שהדיאטה הזו לא בריאה, כי אתה מעמיס המון על הכבד והכליות שלך, גם אם אתה לא מרגיש את זה. תאמין לי שקראתי על כל דיאטות הפלא ולמדתי שמאוחרי המילים ד"ר, פרופסור ומחקר מסתתרים אנשים עם אינטרסים. או לפחות כאלו שבטוחים שהם אנשי בשורה שתיקנו את העולם מעוולותיו. הסוד הוא שאין סודות, ואין קיצורי דרך. הכל פשוט מאוד. מאזן שלילי - ירידה. מאזן חיובי - עליה. השאלה היא איך לעשות את זה הכי בריא שאפשר, או יותר נכון הכי פחות מזיק.

בסוף זה הגוף שלך והחלטה שלך. רק לפני שאתה עושה שינוי דרסטי, תקרא גם דעות מנוגדות כדי שתוכל להביע ביקורתיות.

זהו, שחיפשתי בגוגל הרבה וריאציות על התנגדות לדיאטה קיטוגנית, ולא מצאתי משהו אמיתי(מחקר, הרצאה, או סתם כתבה ששכתובה בצורה משכנעת).

מצחיק שאתה מדבר על אינטרסים, כי זה הדבר הראשון שהוא מעלה בהרצאה שלו..

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

http://www.atkinsdietalert.org/advisory.html

יש בסוף מקורות. מהיכן מביאים את המידע וכו'.

שוב, אני לא בא לשכנע אותך בכלום. פשוט ביקשת מידע על החסרונות.

נ.ב. בקרוב גם תזדקק לתוספי ויטמנים שתפסיד בירקות והפירות שאסור לצרוך לפי השיטה הקטוגנית\אטקינס.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דיאטה עתירה ב-LDL שמצוי במאכלים עתירי שומן מהחי היא פר הגדרה לא בריאה. הדיאטה הזאת נשמעת הרסנית וגם אם היא אפקטיבית היום, את הפלאק שהיא בונה בעורקים הכליליים לא תוציא גם בעוד עשרים שנה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
שמתי לב כבר שב90% מהשרשורים שאתה מגיב אתה חייב לקטול/להגיב משהו שלילי אז זה לא חדש, אבל בניגוד אלייך אני יודע איך להתחיל להגיב לזה.

נתחיל בפישוט לפי היגיון. אם הבן אדם במשקל עודף זה לא בגלל כל הזרע לבטלה שהוא מוציא, זה מפני שהוא אכל כמויות גדולות (ועתירי פחמימות).

כל מי שאוכל הרבה יודע שהוא "רעב" לעיתים תכופות ורצוי שיהיו כמויות. הרגלים של אוביסיטי שהולכים איתך הרבה זמן לא נפתרים ביום אחד וגם אם הם נפתרים הם חוזרים עם ריבית דריבית.

אי לכך ובהתאם לזאת מותאם לאדם עם הרגלי אכילה לא נכונים להסדיר את הארוחות למס' יותר גבוהה של ארוחות כי "בין הארוחות" החצי תפוח שמקציבים לך לא מזיז לאף אחד את השריקה בבטן.

לכן, אם תקח אדם שרגיל לאכול שני חטיפים לפחות בין ארוחות, ותשים לו עוד ארוחה קטנה בין ארוחות זה לרוב "סוגר את הפינה" עד הארוחה הבאה.

הדיאטות היחידות שמועילות לאנשים עם ה"הרגל לבלוס" זה דיאטות שאפשר לאכול בהם ללא הגבלה (ואנו דנים פה בבעיות של אלו אם קיימות בכלל) או לחלק את הארוחות למס' גבוהה יותר גם אם זה אומר קצת פחות מרכיבים בכל ארוחה.

אני מגיב במשהו שלילי כי להגיב עם "כן אחי אתה צודק" לא תורם בכלום לדיון, לכן לרוב כשאני רואה דיון שאני מסכים עם הדעה שבו אני לא מגיב כי אני לא רואה צורך בחיזוק שלי.

לעומת זאת כשאני רואה שיש דיון שבו הדעה שלי היא לא הדעה הרווחת אני חושב שהתגובה שלי תתרום להתפתחות הדיון.

לפעמים קשה לי למצוא דרך נכונה להגיב לתגובות שלא מתחשבות לדעה הנגדית (לדוגמא, לחרוץ שצריך לאכול 5 ארוחות ביום, כשבדעה הנגדית יש תיאורה שמפריחה את זה).

אבל לא משנה.

אנשים ש""מנשנשים"" כול הזמן הם לא אנשים שמשטר של 5 ארוחות ביום יפסיק את הנישנוש שלהם, זה פסיכולוגי, זאת התמכרות.

אנשים כאלה לא יוותרו על החטיף באונטי בגלל שהם אכלו שתי פרוסות לחם לפני.

אם אתה נותן לאנשים דיאטה שבה הם אוכלים המון ארוחות קטנות ביום כי יש להם נטיה "לבלוס" אז אתה לא פותר את הבעיה, אתה אפילו לא מציג אותו. יותר מזה, מה שאתה עושה זה נותן להם אפשרות ליפול (נגיד כי שכחת את הארוחת ביניים שלך ועכשיו אתה רעב וכול מה שיש באיזור זה חטיף פרינגלס).

לעומת זאת, ברגע שאתה נותן לבן אדם כלי להבנה שאין צורך בהרבה ארוחות, ושאחרי תקופה קצת קשה הוא ירגיש שהוא לא רעב בכלל בין הארוחות, כשתתקן את הרכבת הרים של רמת הסוכר בדם שלו, הוא יגלה כי כול הרצון לאכילה הזאת הוא מיותר ואיך אומרים "להודות בבעיה זה חצי מהדרך".

שוב אחדד, ברגע שתעבור את הימים הקשים ותגלה שאתה כבר לא כזה רעב, לא רק שאתה תאכל פחות (מה שאומר שתכניס פחות אנגיה פוטנציאלית לגוף) אתה גם תראה שהרצון הפסיכולוגי שלך לאכול משהו בין לבין הוא מיותר.

אגיד שוב, המטרה של כול הדיאטות האלה זה לתת לך כלים להקשיב לגוף, מי שמפספס את זה לא מנצל את זה עד הסוף.

נ.ב. בקרוב גם תזדקק לתוספי ויטמנים שתפסיד בירקות והפירות שאסור לצרוך לפי השיטה הקטוגנית\אטקינס.

איזה ירקות/פירות?

טענתך תקפה רק במקרה ואתה מנסה להישאר על אפס פחמימות ביום (ויש חברה כאלה).

אם אתה רוצה להיות בקטוסיס אז אתה כן יכול לצרוך פחמימות , תחת הגבלות.

דיאטה עתירה ב-LDL שמצוי במאכלים עתירי שומן מהחי היא פר הגדרה לא בריאה. הדיאטה הזאת נשמעת הרסנית וגם אם היא אפקטיבית היום, את הפלאק שהיא בונה בעורקים הכליליים לא תוציא גם בעוד עשרים שנה.

אני חושב שיש שבטים שלא יסכימו איתך.

הבעיה של כול מי שמגיב לגבי הדיאטות האלה (LCHF - Low Carb High Fat) היא שהם מסתכלים על התאוריה של הדיאטה דרך העיניים של הדיאטה הרווחת (HCLF - High Carb Low Fat ). לכן נשארים מקובעים על התאוריה שמאפיינת HCLF ומשליכים אותה על LCHF (למשל עיניין הסטימת עורקים , או ששומן מהחי הוא לא בריא).

אם לשבת ולקרוא את התאוריה, ניתן להבין שדווקא מצד הLCHF דברים כאלה הם לא נכונים בגלל סיבות א' ב' ג' וד'.

יותר מזה, אם אספק תאוריה נגדית למה שמאמינים בו , הרוב מיד ישלול אותה, גם אם אלוהים יבוא ויסביר שהיא הנכונה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דוד32 סיכם את זה בצורה מצויינת...תקראו קצת על התזונה לפני שאתם קוטלים אותה בעיניים פחמימתיות.

מלבד זה, אני אציין שכשהתחלתי את הדיאטה הייתי מאוד סקפטי, ולכן דאגתי לעשות בדיקות דם עם פרופילי שומנים לפני.

שלושה חודשים לתוך הדיאטה אעשה שוב, ובמידה ויהיה אינדיקטור כלשהו להתדרדרות (עלייה בטריג', או תוצרי כליות ) אני אנטוש.

אגב, לפי איך שאני מרגיש, אני מהמר שדווקא תהיה השתפרות בכל המדדים.

פורסם

שלושה חודשים לתוך הדיאטה אעשה שוב, ובמידה ויהיה אינדיקטור כלשהו להתדרדרות (עלייה בטריג', או תוצרי כליות ) אני אנטוש.

אגב, לפי איך שאני מרגיש, אני מהמר שדווקא תהיה השתפרות בכל המדדים.

אצלי התוצאות היו הרבה יותר טובות, חוץ מהURIC ACID אבל מסתבר שהערך של זה עולה כאשר מרזים וכההרזיה מתייצבת אז הערך חוזר לנורמה.

רפואה מבוססת הוכחות מסכימה איתי, אני לא צריך יותר מזה.

רפואה מבוססת הוכחות.

מעניין איך חיים שבטי אסקימואים (אני מתנצל שאני לא זוכר את השם המדוייק שלהם) שאין להם דרך לאכול אוכל מערבי והם אוכלים בעיקר בשר ושומן.

אחת התאוריות היא שגלוטן וחומרים אחרים שנמצאים בצומח גורמים לדלקתיות ושבתורה גורמת לסתימת עורקים.

לי נראה שאכילת בשר היא יותר טבעית מאשר אכילת חיטה שצריכה לעבוד תהליכים כדי שהיא תיהיה אכילה.

- By lifting money bags

פורסם

יש קשר ישיר ומוכח בין דיאטה עתירת שומנים לעליה בסיכון למחלות לב, אני לא נסמך כאן על מאמרים ב-scientific ynet של אנשים עם PHD בקינסיולוגיה אלא על מחקרים ארוכי טווח בקרדיולוגיה.

האינואיטים הם קבוצה אתנית קטנה והסתגלותם לדיאטה מסויימת לא משליכים על שאר אוכלוסיית העולם

אבל שיהיה לכם לבריאות ;)

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

"האמת" שלך מבוססת על השערות המנוגדות למחקרים המקובלים על מירב הקהילייה הרפואית. אתה כמובן מוזמן לעשות לעצמך נזק כפי שתרצה, זו מדינה דמוקרטית, אבל אתה עדיין מסתמך על דיאטה לא בריאה שאת האפקטים שלה אתה לא תראה בעוד שלושה חודשים אלא בעוד שלושים שנה.

פורסם

אם השומנים בדם יירדו, וגם הכולסטרול...ממה בדיוק ייגרם נזק?

אם אחוז השומן שלך נמוך(והוא אכן יורד אצלי לדעתי), והאינדיקטורים למצבך רק משתפרים, אז ממה בדיוק ייגרם נזק? איפה ההיגיון פה?

כפי שאמרתי קודם, אם תהיה הידרדרות - אני אנטוש.

פורסם

אספ, שים לב לדבר אחד כשתסתכל על רמות הכולסטרול.

יש עיניינים של יחסים בין LDL ל HDL ולטריגלצרידים, אני לא זוכר את היחס הבריא אבל בטוח שתוכל למצוא על זה מידע ברשת.

אצלי לא הייתה עליה בכלל והכול נשאר כפי שהיה.

- By lifting money bags

פורסם

אספ, אני לא מבין דבר אחד ברשותך.

אם מטרת הדיאטה היא חיטוב, משמע הורדה באחוזי השומן בגוף תוך שמירה על רקמות שריר הקיימות עד כמה שאפשר,

איך ניתן לעשות זאת כשנמצאים במאזן קלוריות חיובי? אתה הרי אוכל בלי הגבלה כלשהי.

אני בתקופת חיטוב ולא עובר את ה-1,500-1,400 קלוריות ביום.

• תוכן חדש...