Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה AM5 מול הפיאסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, החיפוש ממשיך ואני די מתלבט עכשיו עם הרמת אבזור החדשה של איביזה.

לשתיהן אין בקרת שיוט עכשיו, אז יתרון אחד שהיה לאיביזה רפרנס ירד.

לטובת הפיאסטה - איכות חומרים כנראה טובה יותר, בקרת אקלים, מחשב דרך, מערכת מולטימדיה ומצלמת רוורס גם אם לא מקוריים הם ישנם, נוחות נסיעה טובה יותר

לטובת האיביזה - מנוע זריז קצת יותר ומחיר נמוך בבערך 13 - 16 אלף ש"ח.

הביטוח של האיביזה יקר בבערך 2000 ש"ח לשנה, ככה שאם מחזיקים את הרכב לפחות 3 שנים, זה מקזז 6000 ש"ח מההפרש, וגם צריך תוספת מיגונים של איזה 1000 ש"ח לעומת הפיסאטה.

אז מה אתם חושבים, מה עדיף ולמה?

פורסם

מצד שלישי,הגיר הdsg נעים יותר מהפורד,לפחות כך אני מרגיש.

לגבי הביטוח זה משהו שבדקת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בדקתי לפי הרפרנס את הביטוח, אולי יהיה הבדל קטן אבל לא חושב שהוא יהיה ממש משמעותי (בטח לא ביחס ישיר להבדל מחירים בניהם, ובחלק מהחברות אין התייחסות בכלל לתת הדגם של האיביזה)

עריכה אחרונה על ידי zoyaniv
פורסם

עשיין לדעתי במחיר של 80 אלף האיביזה משתלמת יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני חודשיים בערך דוד שלי רכש איביזה חדשה (אין לי מושג איזה דגם) ידנית עם בקרת שיוט במחיר של 82K דרך ׳חבר׳ של אנשי הקבע, אם אתה מכיר מישהו.

מצד שני בפורד מציעים הנחה של 7-8K עם ההנחה של ׳חבר׳.

קח בחשבון ששניהם רכבים טובים והאיביזה מועדת יותר לגניבות, לכן הביטוח שלה יקר יותר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

האמינות המוטלת בספק של גיר האיביזה{DSG}, מול האמינות "המצויינת" של גיר ה-POWER SHIFT שבפורד.

במקרה הזה לכל מטבע יש שני צדדים. קיים שרשור ארוך בפורום על נפלאות הגיר הרובוטי של הפורד פוקוס שזהה לזה שבפיאסטה.

לאיביזה יש יתרון ברור כאן במנוע הטורבו, שבתנאי נסיעה רגועה יחסית, חסכוני בדלק יותר מהפורד, גם ניתן להוסיף מולטימדיה{שזהה למקורית} ונראית מורכבת מצויין, ובשורה תחתונה המחיר נותן כאן NOKOUT להרבה אופציות שהיו רלוונטיות עד לא מזמן.

פורסם

הפיאסטה זריזה כמעט כמו האיביזיה (יתרון מזערי לאיביזה), אבל בשאר הפרמטרים הפורד עדיפה בהפרש גדול. עם זאת, ב-80 אלף שקל אני הייתי בוחר באיביזה ללא צל של ספק

פורסם
האמינות המוטלת בספק של גיר האיביזה{DSG}, מול האמינות "המצויינת" של גיר ה-POWER SHIFT שבפורד.

במקרה הזה לכל מטבע יש שני צדדים. קיים שרשור ארוך בפורום על נפלאות הגיר הרובוטי של הפורד פוקוס שזהה לזה שבפיאסטה.

לאיביזה יש יתרון ברור כאן במנוע הטורבו, שבתנאי נסיעה רגועה יחסית, חסכוני בדלק יותר מהפורד, גם ניתן להוסיף מולטימדיה{שזהה למקורית} ונראית מורכבת מצויין, ובשורה תחתונה המחיר נותן כאן NOKOUT להרבה אופציות שהיו רלוונטיות עד לא מזמן.

יש "אבל" אחד -- עניין הבטיחות. באיביזה יש רק 4 כ"א. אני לא מבין איך עד עכשיו משרד התחבורה מרשה לייבא מכוניות עם בטיחות ירודה. ביזיון!

פורסם
יש "אבל" אחד -- עניין הבטיחות. באיביזה יש רק 4 כ"א. אני לא מבין איך עד עכשיו משרד התחבורה מרשה לייבא מכוניות עם בטיחות ירודה. ביזיון!

הערת אגב -

כשמדובר ב-4 כריות אויר (ומעלה) יש חשיבות גדולה לתכנון ולמבנה שלהן.

לדוגמא, ה-קליאו החדשה מגיעה עם 4 כריות אויר וזכתה לציונים גבוהים מאוד לפי ה-Euro NCAP, אפילו גבוהים משל מכוניות עם 6 כריות אויר.

ולגבי ה-איביזה, היא בעלת 5 כוכבי בטיחות (דגם 2011) וכשבודקים את הציונים של כל חלק במבחן, רואים שהיא מעט נמוכה יותר בנקודות.

עדיין, מדובר ברכב בטיחותי.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

האיביזה פחות בטיחותית מהפורד, לפורד יש 7 כריות אויר אם אני לא טועה. 2 כריות רגילות, 2 כריות וילון, 2 כריות צד ועוד כרית אחת לברכיים.

אבל עכשיו עם המחיר החדש של האיביזה אולי כדאי לשקול לקחת אותה, הרכב תמיד נותן תמורה טובה למחיר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אוהד אומר נכון,במחיר רגיל האיביזה לא אטרקטיבית,ולא הייתי רוכש אותה,אבל לעומת רכבי המיני והספייס היא טובה יותר.

הדבר היחידי שקצת מעיק זה אמינות הdsg.

• תוכן חדש...