Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סנדרה בולוק (ספיד) בכביש שש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתרוצצת הודעה ברשת חברתית פופולרית על נהג אוטובוס אגד שהפסיק לשלוט באוטובוס באמצע כביש שש, אחת הנוסעות מקדמת האוטובוס השתלטה על ההגה ותמרנה אותו בין גדר בטיחות מבטון לבין עמוד תומך של גשר, עם נזק מאוד מינימלי ביחס לפוטנציאל ההרסני שהיה באירוע הזה. הטענה העיקרית שעלתה ברשת החברתית נוגעת להתעלמות של אגד מהנוסעת הגיבורה.

10387190_10152219195678365_2799735070848996735_o.jpg

עולות שאלות רבות.

אישית, בפעם הראשונה שקראתי את התאור, הנחתי שמדובר בנוסע (ולא בנוסעת). בכל מקרה ההתנהלות נראית לי ראויה להערכה. אני חושב שלתמרן אוטובוס בכביש פתוח (ולא באזור עירוני) זה משהו שכל נהג מסוגל לעשות (ללא קשר לסיטואציה המלחיצה). אני חושב שעם קצת יותר מיומנות אפשר היה לעצור את האוטובוס בבטחה עם תוצאה קצת יותר טובה (לא ברור באיזו מהירות האוטובוס נכנס בין העמודים, לפעולה היה פוטנציאל הרסני).

עוד שאלה שעולה: אני חושב שבמטרופולין כל אוטובוס מצויין בשלוש מצלמות פנימיות לפחות (גם קופאיות מצולמות אישית באמת הקופה במשך כל יום עבודתן) האם הנהג מצולם סגנון "קופסא שחורה"?

אם לא אולי כדאי... כנ"ל מצלמות תעוד נסיעה קדמית/אחורית שווה להשקיע בכל אוטובוס!

facebook.com/photo.php?fbid=10152219195678365&id=699053364&set=a.10150222224158365.314192.699053364

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

כבר 26 גברים נכנסו לשרשור וציפו לתמונה מסוימת,אכזבת את העם :)

וברצינות - כל הכבוד לנוסעת :mm_yeah:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ועוד בשש:

הבוקר נכנסה משאית בטנק על מוביל.

אין לי פרטים, אבל הנסיבות נראות דומות.

נראה שהקבינה התנתקה ממשאית.

הנהג פצוע קשה. עוד תמונות בhnn הקרוב למקום מגוריכם.

383509308_608428977.jpg

פורסם
אני חושב שלתמרן אוטובוס בכביש פתוח (ולא באזור עירוני) זה משהו שכל נהג מסוגל לעשות (ללא קשר לסיטואציה המלחיצה).

לא ממש הבנתי את הביקורת כאן.

אתה ניסית איי פעם לתמרן אוטובוס? אני לא, בגלל זה לא יכולה להגיד אם זה קל\קשה ואם כל אחד יכול. דווקא לסיטואציה המלחיצה יש קשר, יש אנשים שלא מצליחים לתמרן את המאזדה 3 שלהם בסיטואציות מלחיצות.

עם קצת יותר מיומנות אפשר היה לעצור את האוטובוס בבטחה עם תוצאה קצת יותר טובה (לא ברור באיזו מהירות האוטובוס נכנס בין העמודים, לפעולה היה פוטנציאל הרסני)

אין לנו מושג באיזו מהירות היה האוטובוס, כנראה שלא 50 קמ"ש, בכל זאת מדובר בכביש 6. אין לנו מושג באיזו זווית היה ההגה כשהנהג פשוט נפל מהכיסא שלו ואיך האוטובוס הגיע לאן שהוא הגיע.

בפועל יש לנו אוטובוס שעומד ישר בין עמודי בטון לגדר בטון, מה יותר טוב מזה? היא הייתה צריכה לערוך סקר אם למישהו יש ניסיון בנהיגה על אוטובוס לפני שהיא קפצה על ההגה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

לדעתי נשמט לו ה"לא" מהמשפט.

עריכה: בעצם לא נשמט. מסתבר.8)

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אולי לא התנסחתי מספיק ברור:

נראה שהתוצאה ממש טובה יחסית למה שעלול היה לקרות.

תמרון אוטובוס בכביש פתוח נראה לי די אפשרי לכל נהג (נניח בתנאים סטריליים) , אך כמובן ישנו גורם הלחץ שמשפיע על כל אדם באופן שונה.

אני לא יודע בדיוק מה קרה שם, ולא התיימרתי לקבוע עובדות על סמך הצילום והעדות.

אשמח להתייחסות לנקודות שהעליתי. מסרטון אפשר לקבוע מה כן קרה לנהג, ובכלל לאגד יצא שם של מתנהלת דורסנית מול תביעות רכוש, אולי הגיע הזמן לחייב אותה בסרטונים בכל מקרה ביטוחי.

פורסם

שאלתי את אשתי , והיא אמרה לי שכל אחד יכול בתנועות עדינות לשלוט באוטובוס והבעיה היא דווקא עם תנועת מוגזמות בהגה שיכולות לגרום לאובדן שליטה , אוטובוס הוא כמו כל רכב פרטי ימשיך לסוע בקו ישר אם לא יפריעו לו.

פורסם (נערך)

מעניין!

אני מבין שלאשתך ניסיון בנהיגת אוטובוס.

אסייג קצת את דברי ואומר שאפשרי להמשיך לשלוט באוטובוס בכביש פתוח, אחרי השתלטות ראשונית (שאינה ברורה מאליה, לאחר פיגוע 405 היתה תקופה של מחסום שמונעות האפשרות).

גם ברכב פרטי נדרשות במהירות גבוהה תנועות עדינות.

בכל מקרה, להלן תגובת אגד, באותה רשת חברתית. התגובה טוענת גרסה שונה מהותית מעדות הנהגת, מה שמחדד את הצורך לחייב חברות גדולות במצלמות מתעדות-נסיעה, שעלותן זניחה, והם ישימו סוף לרוב משחקי הגרסאות המלוכלכים האלה.

שלום חגית,

תחקיר האירוע של התאונה מעלה תמונה שונה מזו שמתוארת בפוסט ולפיה במהלך הנסיעה בכביש 6 נכנס רכב פרטי למסלול הנסיעה של האוטובוס ואילץ את הנהג לפעול באופן מידי, על מנת למנוע תאונה.

בשל העובדה שהתנגשות בין אוטובוס לרכב הפרטי לא תותיר שום סיכוי לנוסעי הרכב, הסיט נהג האוטובוס את ההגה ימינה ובלם.

פעולה זו מנעה את התאונה אולם גרמה לצמיג האוטובוס לפגוע במעקה הבטון שבצד הכביש וכתוצאה מכך נחבט נהג האוטובוס בהגה ונפל.

לידיי אגד הגיע דיווח על שני נוסעים שבתגובתם הצליחו לנתב את האוטובוס עד לעצירתו המלאה. בשלב זה אין בידינו את כל העדויות אולם לכשנקבל את התמונה המלאה נדע להודות להם.

ככל רכב גם אוטובוס מבוטח בביטוח חובה ונוסעיו מבוטחים. הכתובת למקרה זה היא מחלקת הביטוח של אגד.

ולשם השוואה, הנה עדות הנוסעת שהשתלטה על האוטובוס. אוסיף שיתכן שכך זה נראה מנקודת מבטה, וגרסת אגד עדיין תתכן, אבל 3-4 מצלמות מסעדות היו מאיינות את הספק.

רואים את האוטובוס הזה?

מבינים איך הוא הגיע למצב הזה?

ובכן, נהג האוטובוס הזה נרדם, או שקרה לו אירוע רפואי לא צפוי, באמצע נהיגה מהירה בכביש 6. (יום שישי 27.6.14 בשעה 12:20 בערך) ולא זו בלבד - הוא נפל (!!!) מהכסא לריצפה!!!

רצה הגורל, ואני ישבתי לידו במושב הקדמי. זינקתי אל ההגה ותימרנתי אותו למצב הזה, שאין לי מילה אחרת בשביל לתאר אותו, אלא נ ס ! (ראיתם כמה קרוב לעמודי הגשר, ובלי לפגוע ולהיפגע מהם??? ראיתם איך נכנסנו בדיוק בין גדר הביטחון לעמודי הגשר???)

מישהו מאגד יצר אתי קשר??? (פנינו אליהם. הם יודעים שישנם הפרטים של הנוסעים הרבים)

מישהו פנה אלי ואמר תודה???

מישהו ביקש לדעת מה קרה לנוסעים (אני נחבלתי ושברתי צלעות רבות ואת עצם החזה. נוסעים אחרים נפגעו גם הם)

מישהו סיפר לנו הנוסעים מה קרה לנהג??? מה הם עושים בנדון???

מישהו הגיב לפניותינו עם מידע אמין ומלא???

נכון. התשובה היא ל א !!!

מה קורה אצלכם, אגד?

חוץ מלאשר את פנייתי אליכם דרך האתר, אפשר לדבר עם מישהו אצלכם???

האם זה במקרה טיוח???

אגד, הלו! יש שם מישהו???

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

הבוקר נכנסה משאית בטנק על מוביל.

אין לי פרטים,

הנהג פצוע קשה.

[ATTACH=CONFIG]389156[/ATTACH]

הנהג נפצע קל מאד.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
אתה ניסית איי פעם לתמרן אוטובוס? אני לא, בגלל זה לא יכולה להגיד אם זה קל\קשה ואם כל אחד יכול.

לא ניסיתי, אבל כמה זה כבר שונה מנהיגה ברכב פרטי? יש לזה הגה, דוושות ובורר הילוכים (למיטב ידיעתי הגיר אוטומטי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני ניסיתי. תפעולית אין שינוי מהותי, אבל מבחינה דינאמית אוטובוס מתנהג שונה לחלוטין מהמכונית: יש לו מרכז כובד גבוה, מתלי אוויר, הגלגלים הקדמיים ממוקמים מאחורי הנהג, מערכת הבלמים היא פניאומטית ולא הידראולית (תחושה שונה בדוושה) והגה ארוך יותר.

אז נכון שיש שם הגה ושתי דוושות כמו במכונית, אבל שם בערך מסתיים הדימיון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אני לא ניסיתי, ובכל זאת - לדעתי מיקום הגלגלים הקדמיים, רוחק הסרנים הקצר יחסית, וזוויות היגוי חדות, רלוונטיים מאוד בעיר. אני לא חושב שנהג ממוצע יצליח לתפעל אוטובוס אפילו בפנייה אחת בעיר, ללא הדרכה ותרגול.

מחוץ לעיר - ברור שהתחושה שונה לחלוטין, השאלה היא אם ניתן להשתלט ולעצור בבטחה או לא.

באשר למצלמות : אני נתקלתי בכמה מצלמות פנימיות במטרופולין (לצד וואיפאי, מסך מידע לנוסע מבוסס gps, שקע הטענה USB ונגישות, נראה שהושקעה מחשבה במרכב) אני רק מקווה שהמצלמות מתעדות ולא רק מציגות.

אני חושב שיש מקום לחייב ברגולציה רכבים ציבוריים בחובת תעוד, ללא תקינה בשלב הראשון.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

מה שחסר באמת זה מצלמות נסיעה לאחור .

מצלמות תעוד הן בעייתיות ודורשות אופרציה משמעותית של אירכוב ואחסון .

• תוכן חדש...