Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הונדה CBR900RR פיירבלייד, האופנוע ששינה את החוקים

עד שנת 1992 הכלל המוחלט כמעט היה כי תוספת כוח מגיעה עם תוספת משקל, אבל אז הגיע ההונדה "פיירבלייד" ושינה את החוקים. סקירה היסטורית של אחד הדגמים החשובים בהיסטוריה הדו גלגלית; דגם שיצר אמת מידה חדשה מולה נמדדים גם אופנועי הספורט בני זמננו.

ת ה נ ו !

page-head.jpg

פורסם

באמת תענוג לקריאה...סחטיק'ה.

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

כתבה משובחת, רק מה זה הימאהה הזה שמוזכר בכתבה, אפשר להרחיב קצת בנושא? :mm_tongue

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

וואו בהחלט כתבה שחבל על הזמןן באמת תענוג אדיר לקרוא

ועכשיו אני יודע מה אני רוצה כשאני יהייה בן 21 !

בלייד ואני מסודר

נקווה שיהייה אפשר להשיג אותו בעוד 4 שנים

פורסם
וואו בהחלט כתבה שחבל על הזמןן באמת תענוג אדיר לקרוא

ועכשיו אני יודע מה אני רוצה כשאני יהייה בן 21 !

בלייד ואני מסודר

נקווה שיהייה אפשר להשיג אותו בעוד 4 שנים

בעוד 4 שנים תוכל להתחיל עם אופנועי ספורט, לא שהבלייד מומלץ להתחלה אבל גם אז הוא כבר יהיה ענתיקה.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

כתבה מעולה, מקיפה, מעמיקה ומרתקת.

הייתי רוצה לחדד זווית נוספת שנראה לי כי בשטף הדברים אבדהמעט.

המתחרים של הCBR לא היו רק אופנועי הליטר+ של היצרניםהאחרים, אלא גם ואולי לא פחות קטגוריית ה750.

אם לנסות ולתמצת את האבולוציה של אופנועיהספורט היפנים המודרנייםהרי כי ניתן לשרטט את מסלול ההתפתחות הבא: ראשית היה ה CB750 שהביא את נוסחת ריבוי הצילינדרים. אחריו ב 1973 סימן הZ1 את כיוון ההתפתחות הטבעי – יותר סמ"ק. ב1984 הראה הGSX-R כי לפעמים פחות יכול להיות יותר. הGSX סימן את מעבר השרביט הספורטיבי לקטגוריית ה ¾ במהלך העשור שלאחר מכן אופנועי ה750 נשאו את דגל הקדמה הטכנולוגית בכל מה שקשור לזמני מסלול בעוד שתפלצות הליטר+ המשיכו לשבור שיאי מהירות וכוח. בראשית שנות 90 הקטגוריה החמה ביותר הייתה קטגוריית ה750, גם סידרת הסופרבייק שצברה פופולאריות הולכת וגוברת תרמה את תרומתה. ZRX היה הכלי הספורטיבי ביותר בהיצע של קווא ולא הZZR1100 , וגם לא הZX9. בימאהה אותה התמונה דווקא הFZR750R נחשב ספורטיבי יותר מאשר דגם ה1000 (1990) וכך גם אצל סוזוקי.

עם להב האש הוכיחה הונדה פעם נוספת את האמת היציבה ביותר בכל הקשור לאופנועים "אין תחליף לסמ"קים" והCBR הראה כי במקום פתרונות יקרים וסופר מתוחכמים שנועדו להגדיל את ההספק שניתן לקבל ממנוע של 750 סמ"ק הרבה יותר פשוט להגדיל את המנוע תוך שמירה על הגודל הכולל של החבילה. גם ימאהה קראה את המפה בדיוק באותה צורה אבל הפתרון של הונדה היה הרבה יותר נכון.

להב האש לא נתן להונדה את הפתרון לזירת הסופרבייק בה המשיכה הונדה להריץ את הRC45 הסופר יקר והסופר מתוחכם שלא הוכיח את עצמו. במידה מסויימת גם פה נקטה הונדה באותה שיטה, פחות 2 צילינדרים אבל עוד 250 סמ"ק וסוף סוף תואר סופרבייק בארון של הכנף האדומה.

להב האש סימן את המגמה וכיום קטגוריית ה750 התחרות הטבעית של הCBR בעת הצגתו, כמעט ונכחדה במקומה נוסדה קטגוריית ה1,000.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

בהחלט כתבה טובה...

והסקוטר... בהחלט יש לך עתיד בתור עורך אתר אופנועים בכל הקשור לכתבות.

שאלה, עוד מישו חוץ ממני חושב שחלק מהCBR-ים הישנים נראים יותר טוב מרוב שנות הדגם האחרונות?

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

שאלה, עוד מישהו חוץ ממני חושב שחלק מהCBR-ים הישנים נראים יותר טוב מרוב שנות הדגם האחרונות?

כן. העיצוב של 92 היה קרבי, כוחני ולא מלוקק, מה שאי אפשר להגיד על הגדמים שבאו אחר כך.

העיצוב של ה 1,000 פשוט עצוב אם אפשר לקרוא לזה עיצוב.

גם כן פורום של אופנועים,

• תוכן חדש...