Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

razi, באיזה צבע הריפוד של המושבים והפלסטיקה ובאיזה צבע הרכב? אצלי בסיויק שנת 2006 דור 8 (צורה אחת לפני שלך) המזגן מעולה, אבל הריפודים והדיפונים בצבע שמנת והרכב בצבע שמפניה מה שאולי מקל על פעולת המזגן (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

ההונדה היא האיכותית מבין השתיים וגם היותר מרווחת.

קשה לאמוד איך השוק יראה עוד 3-5 שנים, אבל אפשר להניח שהסיביק תשמור על ערכה טוב יותר.

נהגתי רק ההאצ'בק, אבל הסיביק סטיישן גם מקבלת ביקורות ממש טובות והיא בהחלט אופציה שכדאי לך לבדוק.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מה איכותי יותר בסיויק לעומת ה-3 החדשה?

ה-3 עמוסה באבזור שאין בסיויק, המנוע שלה חזק יותר ויש הילוך נוסף בתיבה.

פורסם (נערך)

אם מתעסקים במחיר הסופי לצרכן... מישהו בפורום עשה חישוב שעלות ההונדה עם הביטוחים לאורך זמן אינה מקזזת את שמירת הערך.

כלומר עדיף לך לקנות רכב נפוץ כמו מאזדה. לאבד הרבה בירידת הערך ועדיין חשבון הבנק שלך ינזק פחות.

אם היית שואל אותי אז הייתי בוחר במאזדה (ולו רק בגלל שהכסאות שלה נוחים יותר)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

כבר הרבה זמן שמדברים על זה ששוק הרכב נמצא בבועה מסוכנת, שברגע שהיא תתפוצץ התוצאות לא יהיו בדיוק טובות. אחת הסיבות היא אותו מימון 100% לרכישת רכב חדש מה שיוצר בועה, עכשיו כששער הדולר יורד חברות מסויימות מתחילות להיפגע מה שיכול לגרום לפיטורים ושחיקה בשכר וזה כמובן עלול להוביל לחוסר יכולת להחזיר את ההלוואות שאנשים לקחו (עם ריבית כמובן) מה יקרה לשוק הרכב אז? המחירים ייפלו כי אנשים יורידו את המכנסיים כדי למכור (מה שכבר קורה היום).

איך אפשר לנבא ירידת ערך למכונית? איך אפשר לנבא אמינות למכונית? הרי זה תלוי בסגנון נהיגה ובתחזוקה. ביטוח? משתנה ממבוטח למבוטח. אני יכול להגיד לך שעל ההונדה סיויק דור 8 שיש לנן במשפחה אנחנו משלמים פחות 500 ש"ח לשנה מאשר פולו 2007, כי לכל מבוטח יש קריטריונים אחרים.

היום אין רכב שקל למכור אותו ואני בכלל לא מדבר על מחיר מחירון, אני מדבר על 15%-20% מתחת למחירון. המחירונים היום גבוהים רק בגלל מדיניות המיסוי של משרד האוצר שמכניסה לקופת המדינה מיליארדים אבל מצד שני יוצר כאן בועת אשראי גדולה שאת התוצאות שלה אי אפשר לחזות.

פעם מכוניות היו שוות יותר מבתים, עכשיו זה הפוך, מי יודע מה יקרה בעוד 4,5,6 שנים? אף אחד.

אולי מגדת עתידות או קוראת בקפה.

המסקנה? לדעתי לא קונים אוטו באשראי זה דבר ראשון, דבר שני צריך לרכוש את הרכב שאתה אוהב ונהנה לנסוע בו, כי באמת אף אחד לא יודע מה יהיה מצב השוק בעוד חצי שנה אפילו.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

אתה צודק לחלוטין.

ירידת ערך היא גורם נבואי ולא בטוח.

ציינתי מישהו פה בפורום לאחר שהחזיק 4 שנים סיוויק הוא הלך ועשה את החישוב מול מכונית צרפתית כלשהיא דומה והציג את הטבלה שלו. מסכים שזה יחודי לו למרות שלדעתי בתקופה ההיא זה היה קורה להרבה אנשים.

כל החישובים שעושים על ירידת ערך הן בהנחה שהשוק "ישאר קפוא" .

פשוט פות"ש פה מאד מודאג מירידת הערך והמזגן אז ניסיתי לעזור.

אפורופו מזגן, היתה בטלויזיה הגרמנית בדיקה: צבע הרכב אכן משפיע. עד כ 5 מעלות הפרש לטובת רכב "לבקן".

זה נתון נחמד רק לא יודע אם ארגיש הבדל בין 50 מעלות ל 55 .

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...