Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב לאחר הלוואה גדולה עומד על 140000 ש"ח.

ההתלבטות העיקרית היא הין מאזדה 3 החדשה מנוע 2000

לבין הונדה סיוויק האצבאק 5 דלתות דגם ספורט מנוע 1800 אוטומאט.

בעיקרון הרכב אמור לשמש משפחה עם 2 ילדים.

חשוב מאוד שהמזגן יהיה חזק.

לא מחפש רכב ספורט אבל חשוב שיהיו ביצועים טובים.

אמינות ושמירת ערך.

בעיקרון מחפש רכב יפני אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע.

ובנוסף אם מישהו מכיר את ההונדה סיוויק סטיישן אשמח לשמוע אם היא מומלצת ונוסעת כמו ההונדה האצבאק.

תודה לעוזרים

פורסם

שתיהן אמינות באותה מידה. המאזדה מאובזרת יותר ועדיפה יותר לנסיעות ארוכות . להונדה מקדם שופוני ושמירת ערך טוב יותר.

ההונדה עדיפה כנראה מבחינת צריכת דלק.

שאלת המזגן היא שאלה חשובה. לא יודע לענות לך כי לא נסיתי את המזגן במאזדה החדשה.

פורסם

לפני חצי שנה קניתי הונדה סיוויק משומשת (כמעט חדשה) האצ'בק ידנית (ברמת האבזור היותר בסיסית comfort).

לא מכיר את המזדה מעבר לקריאה באינטרנט.

ההונדה יותר מרווחת ממה שהיא נראית אבל היא קטנה במעט מהמקובל (אם אני זוכר נכון אז גם המזדה היא לא מהיותר מרווחות). אנחנו מסתדרים בלי בעיה עם 2 ילדות. ואני ואשתי גבוהים בהחלט והילדות בכסא+סלקל.

הביצועים בידני טובים ממשפחתיות אחרות סטנדרטיות. אם אני זוכר מכתבות אז הגרסה האוטומטית היא לא מהמתקדמות והמשובחות. אבל גם אין את הבעיות שבאות, במידה כזו או אחרת, ברובוטי. הביצועים קצת טובים ממשפחתית רגילה מהסיבה שהיא 1800. אבל לא מעבר לכך ואל תתרגש מהפרסומות של הונדה (הלב שלך בנוי למנוע וכו'. סתם תדמית).

הידנית בהחלט חסכנית: 1:13-14 בנסיעה שרובה בינעירונית בלי יותר מדי השקעה בחסכון. לא יודע מה המצב במזדה, מעבר לכך שהיום המזדות בהחלט חסכוניות מבעבר.

מבחינת מתלים והיגוי הכל סטנדרטי כמקובל. כלומר ממש לא ספורטיבי. לדעתי המזדה אמורה להיות עדיפה במעט.

המזגן בסדר. לא מעבר לכך. לצערי לא מקפיא כמו ברכבים הקודמים שלי. עושה את העבודה.

אמינות ושמירת ערך. אני בונה על האמינות הידועה של הונדה. ימים יגידו. כך גם לגבי שמירת הערך. סביר שלהונדה יתרון מסויים בכך שלא צפויה להשתלב כמעט בשוק הליסינג.

ספורט זו רמת הגימור הגבוהה יותר והיא גוררת איתה תוספת תשלום של 10,000 ש"ח (במחירים הרשמיים). אני לא יודע מה זה כולל אבל אני בחיים לא הייתי משלם תוספת זאת. אבל זה אישי. מכל מקום, ההונדה מאובזרת על הצד היחסית בסיסי בהשוואה למתחרות (אל מול רמות הגימור המקבילות).

ההתרשמות שלי היא שההונדה מאוד שקטה בנסיעה וזה גם מה שנכתב עליה בביקורות. בכל הביקורות מציינים את המזדה כרועשת יחסית. אבל קח לתשומת לבך שההונדה מלפני שנתיים ובשנתיים האלו הרכבים השתפרו. אולי הסטנדרט השתנה והפער בין השתים לא כה משמעותי. אבל אם חשוב לך רכב שקט אז המזדה לא בשבילך.

הסיוויק סטיישן נראית אופציה מעניינת. לפי המחיר מגיעה רק ברמת האבזור הבסיסית.

אני לא התלבטתי בין ה 2. כשקניתי היתה המזדה הקודמת שגם באה רק באוטומט (אני רק עם ידני).

שורות תחתונות שחלקן אולי לא רלוונטיות:

האופציה לסטיישן קיימת רק בסיוויק

בדילמה כפי שאתה הצגת לדעתי יש יתרון למזדה. וזה הגיוני כי זה רכב חדש יותר.

לא הייתי לוקח הלוואה גדולה בשביל לרכוש רכב חדש. ואם חשוב לך חדש אז הייתי מצמצם את ההלואה ומוותר על רמות האבזור הגבוהות (10,000 בהונדה, 9000 במזדה).

תברר ענייני הנחות, מימון (ותשווה לבנק), אבזור ומיגון. זה לא כסף קטן. לדעתי במזדות יש ביקוש וזה יצמצם את הגמישות שלהן.

מה לגבי הקורולה? (לא מכיר בעצמי, רק קראתי עליה דברים טובים וחברים מרוצים ממנה) אמינות ושמירת ערך צפויים להיות טובים כמו השתים שהצעת, אם לא יותר טוב (על אף נוכחות בליסינג). בהחלט מרווחת מהן ומאובזרת יותר מההונדה. ובנוסף לכל זולה יותר משתיהן. אולי פסלת כי אתה מחפש יותר מ 1600 בנפח. שווה לבדוק ולראות אם זה שווה את הפער.

פורסם (נערך)

לנושא שמירת ערך - ככל שיש בחירה גדולה בדגם מסוים, כך המחיר יורד - תחרות ורצון למכור.

מביא דוגמאות.

שנות 2012-2014, מסכום 50000 --> כך ערכתי חיפוש ביד 2

הונדה >סיוויק האצ'בק החדשה>נמצאו 21 מודעות

הונדה >סיוויק סדאן החדשה>נמצאו 18 מודעות

מאזדה >3>נמצאו 60 מודעות

טויוטה >קורולה>נמצאו 55 מודעות

עריכה אחרונה על ידי ReifA

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

לא לגמרי ברור לי מה אתה רוצה להגיד.

אני חושב שאתה מתכוון לכך שיש יותר מזדות וטויוטות מהונדות ולכן מכירן של ההונדות גבוה יותר והן שומרות יותר על ערכן.

אם זה מה שאתה מתכוון אז אתה בעצם אומר זה שמה שקובע זה ההיצע וככל שהוא מצומצם יותר אז המחיר גבוה יותר. אבל שכחת את הצלע השניה של הקרנבל הזה והיא הביקוש.

אם תיישם את המחקר שלך על סאאב או לנצ'יה תגלה שההנחה שלך דורשת בחינה מחודשת.

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה מתכוון לכך שיש יותר מזדות וטויוטות מהונדות ולכן מכירן של ההונדות גבוה יותר והן שומרות יותר על ערכן.

כן, מבין יפניות, בעלי מוניטין טוב ושמירת ערך טובה, קשה יותר למצוא הונדה מתאימה, מאשר מזדה או טויוטה. זה תומך בשמירת ערך לטובת הונדה.

לכך הדוג' שלך

אם תיישם את המחקר שלך על סאאב או לנצ'יה

היא לא במקום, לדעתי.

...מי האמין שככה השוק ישתנה...הכל יכול יכול להשתנות. ביקוש והיצע אי אפשר לצפות מראש..

Yaniv7974 - ביקש גם דעה לגבי שמירת ערך. אנו מנסים לנחש בצורה הגיונית =)

עריכה אחרונה על ידי ReifA

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

תודה על המידע.

אשמח אם יש עוד מישהו שמכיר ויכול להתייחס לנושא המזגן בשני המכוניות.

בכל מיקרה אני אעשה השבוע נסיעת מבחן בשני המכוניות.

פורסם
לא לגמרי ברור לי מה אתה רוצה להגיד.

אם זה מה שאתה מתכוון אז אתה בעצם אומר זה שמה שקובע זה ההיצע וככל שהוא מצומצם יותר אז המחיר גבוה יותר. אבל שכחת את הצלע השניה של הקרנבל הזה והיא הביקוש.

אם תיישם את המחקר שלך על סאאב או לנצ'יה תגלה שההנחה שלך דורשת בחינה מחודשת.

לניתוח הזה צריך להוסיף את העובדה שמזדות בליסינג יש כמו מים, הונדות הרבה פחות, מכאן שגם ההיצע במזדות גדול למדי, גם המחיר המצופה יהיה נמוך יחסית, מה שמושך את מחירי היד הפרטית אף הם כלפי מטה וחזרנו לנקודת המוצא. הסטיישן, אגב, עושה רושם מצוין לפחות מראיה ובחינה באולם התצוגה.

פורסם

העצה היחידה שאני יכול לתת לך הוא לקנות רכב אשר הולם את היכולות הכלכליות שלך.

הלוואה גדולה על רכב תסלח לי אבל זה אחד הדברים הטיפשים שניתן לעשות , הרי ברגע שאתה מוציא את הרכב מהסוכנות נעלמו להם 15% מערך הרכב , אבל אתה נשאר לשלם את ההלוואה ואת הריבית...

ממליץ לך לעשות חושבים מחדש על התקציב וללכת על רכבים בני שנתים \ שלוש אשר איבדו את חלק הארי מהערך שלהם וניתן בהחלט לקנות אותם במצב טוב ומעלה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
העצה היחידה שאני יכול לתת לך הוא לקנות רכב אשר הולם את היכולות הכלכליות שלך.

הלוואה גדולה על רכב תסלח לי אבל זה אחד הדברים הטיפשים שניתן לעשות , הרי ברגע שאתה מוציא את הרכב מהסוכנות נעלמו להם 15% מערך הרכב , אבל אתה נשאר לשלם את ההלוואה ואת הריבית...

ממליץ לך לעשות חושבים מחדש על התקציב וללכת על רכבים בני שנתים \ שלוש אשר איבדו את חלק הארי מהערך שלהם וניתן בהחלט לקנות אותם במצב טוב ומעלה.

אז מה אתה מציע לאנשים שאין להם גם את הסכום לקנות רכב בן שנתיים ביד?

בשבוע שעבר רכשתי רכב שעולה היום בין חצי לשני-שליש מעלותו המקורית והוא בן 5 שנים. ועדיין נאלצתי לקחת הלוואה מכובדת.

עלתה הדילמה אם לקנות רכב חדש בסכום דומה (אפילו נמוך יותר), על משומש כמו החדש (שהיה חוסך לי הרבה ג'ובות) או הרכב שרכשתי בסופו של דבר שהוא גם משומש וגם יקר למדיי אבל עונה על הצרכים והרצונות שלי.

בחישובים שחלקם כלכליים הגעתי למסקנה שעשיתי עסקה לא רעה, אבל אני בהחלט מרגיש שקפצתי קצת מעל לפופיק - ועדיין, חיים רק פעם אחת, וברכב נוסעים כל יום.

לעניין רכב חדש - נידון לעומק ממש לאחרונה. בשורה התחתונה האוכלוסיה מתחלקת לכאלה שקונים חדש וכאלה שלא וזהו זה.

בנוגע לבחירה בין השניים - שאגב למיטב ידיעתי לא ניתן לרכוש סטיישן סיוויק ומאזדה 3 מהדור השלישי בנות שנתיים כי פשוט לא היו:

כמובן שנסיעת מבחן מכריעה אך נראה כי המאזדה נותנת חבילה עדיפה מכל בחינה. אני לא חובב הונדות שמציעות לרוב חבילה בסיסית (וגם איכותית) ביותר מידיי כסף.

ואגב, כמו שאין הרבה הונדות בליסינג, כך גם אין הרבה מאזדות 3 2.0 5 דל'. שימו לב רוב ה"ספיריטים" נמכרות ביותר מ-4דל' אקטיב, מטבע הדברים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

לפעמים אני רואה ששלמה סיקסט מפרסמים שהם נותנים אשראי עד 40K ללא ריבית. אולי שווה לבדוק את הנושא טוב, אולי זה משתלם.

אני לא בעד לקיחת הלוואות לרכב, אבל מצד שני אם מדובר ברכב מאוד ישן- עלות האחזקה שלו יכולה להיות כמו רכב חדיש יותר רק בתשלומים.

אם בכל זאת בחרת לקחת הלוואה, לדעתי צריך לצמצם כמה שיותר את ההלוואה, כי אתה מפסיד פעמיים- גם ירידת ערך של הרכב וגם ריבית שאתה משלם על הרכב.

היום שהליסינג הציף את השוק מחירי מכוניות יד 2 הוזלו בצורה משמעותית ואתה יכול לרכוש רכב בן 2-3 שנים עם אחריות מחברת ליסינג/השכרה מוכרת כמו אלדן עם כל היסטוריית הטיפולים של הרכב.

פורסם

המזגן בהונדה מצוין, מניסיון, טוב יותר מהמזדה והטויוטה.

כבעל הונדה סיוויק, שמרוצה מהרכב שלו, הייתי בהחלט ממליץ על נסיעת מבחן בשני הרכבים - שניהם טובים עם יתרונות קטנים לכל אחד מהם על האחר.

המזדה יותר ספורטיבית, ההונדה יותר שקטה ונוחה.

פורסם

לי יש סיוויק חדשה והמזגן לא מצויין. הוא טוב ומספק, אבל לא יותר מזה.

ההבדל הוא שבימים חמים מאוד מזגן מצויין מקרר את הרכב תוך 3 דקות ומזגן טוב תוך 6 דקות.

לקחתי אותה לטיפול לפני שבוע ובקשתי שיבדקו ולדבריהם המזגן תקין.

אני אוהב מזגנים חזקים והייתי שמח אם המזגן היה מצויין, אבל בתכל'ס הכל בסדר גמור.

• תוכן חדש...