Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם יש קשר בין הגדרת רכב כרכב מנהלים (פורד מונדאו, טויוטה קאמרי, הונדה אקורד וכו׳) לעלויות החלפים והעבודה?

האם, לדוגמא, פילטר שמן בפורד מונדאו צריך לעלות יותר מזה של פורד פוקוס (בהנחה ששתיהן גיאה, 2.0)?

אם כן, האם זה נכון גם לגבי טויוטה,הונדה וכו׳?

תודה

פורסם

אם זה אותו מנוע ואותו פילטר שמן (אותו מק"ט) אז ברור שהוא עולה אותו דבר ולא משנה אם המנוע הזה מותקן בסופר מיני או במכונית מנהלים.

לגבי עלות העבודה - למשל ברכב X עם מנוע מסויים לוקח 5 דקות להחליף פלגים, וברכב Y עם אותו מנוע לוקח חצי שעה כי נידרשים פירוקים משניים, ולכן עלות העבודה בהתאם.

מחיר שעת עובדוה במוסך טויוטה (או כל מוסך אחר) הוא מחיר קבוע, ולא משנה אם עובדים על יאריס או על קאמרי.

בחלק מהדמים שציינת יש גירסאות מנוע 6 צילינדיר, יש מערכות נוספות שלא קיימות במכוניות משפחתיות ולכן לבסופו של דבר האחזקה תהיה יקרה יותר.

אבל אין הפרש במחיר של אותו חלק שמותקן בשתי מכוניות משתי קבוצות שונות.

פורסם

למה אני שואל?...

כי מכרתי את המונדאו (2002) היקרה שלי (תרתי משמע, עלתה לי ביוקר בסופו של דבר) ואני מתלבט לגבי רכב חדש.

החלטתי שאקנה רכב קצת חדש יותר (כשקניתי את המונדאו הוא היה בן 7) אולי בן 4-5 וגם צנוע יותר, מבחינת הדגם/רמה.

מאידך, נורא בא לי שוב רכב גדול, חזק, מפנק וגדול וגם שיהיה גדול.

כולם אומרים לי לא לקנות רכב מנהלים כי ״במכוניות האלה, הכל עולה יותר״ ומנסיוני, על אף גילה של המונדאו הכל היה יקר.

אני זוכר בפירוש את אחת הקבלות שציינה ״מסנן שמן - מונדאו״. יתכן שהמסנן שונה מזה של פוקוס 2.0 אבל אני בספק.

אני כן יודע שהעבודה על מונדאו 2002/3 יקרה מזו ב - 2004-7 כיוון שיש בעיות גישה, פירוק והרכבה.

אבל זה בכל זאת מפתה כי המכוניות האלה גם מאבדות מערכן די מהר ולא פעם, מכונית מנהלים מתוצרת מסוימת ומשנתון מסוים עולה פחות ממשפחתית מאותה התוצרת ומאותו השנתון.

פורסם

טסט וביטוחים עולים יותר.

גם לגבי תחזוקה. אם למשל נקח דוגמא משנות ה-2000 או ה-90 המאוחרות אז להחליף טיימינג במאזדה 626 שהיתה רכב מנהלים ולהחליף טיימינג במאזדה 323 לאנטיס זה הבדל שמיים וארץ.

אני זוכר עוד,שכאשר לאבי היתה לאנטיס ובא חבר שלו עם 626 למוסך,המוסכניקים קיללו את רכב המנהלים בקללות עסיסיות ביותר ולקח להם כמעט יום עבודה עד שהצליחו לפרק את הטיימינג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

דבר דומה קרה לי, כשהיה צורך לשפץ את הגיר.

הגעתי עם האוטו למכון גירים, שם קיבלתי הערכת מחיר מאד מאד סבירה ביחס להצעות אחרות (לרבות במוסכים מורשים) שקיבלתי.

השארתי את האוטו והלכתי הביתה שמח וטוב לב, גם בגלל שהאיש נתפס בעיני כאדם ישר והגון.

למחרת הוא התקשר, אבל וחפוי ראש, להודיע לי שהוא חשב שזה פוקוס ורק אח״כ הסתבר לו שהוא טעה.

בסופו של דבר הבטיח שיעשה מאמץ וגם עשה והכל עלה כמו הערכת המחיר המקורית.

מחד לא ראיתי למה הגיר צריך להיות שונה מזה של פוקוס עם מנוע בגודל זהה אבל עפ״י מה שהסבירו לי במקומות אחרים וגם בהמשך, בעקבות צורך להחליף מחזיר שמן מאחורי הגיר, הבנתי שעלויות העבודה בלבד הן גבוהות מאד כשמדובר בפירוק גיר במודלים האלה (אם כי בהחלט יתכן שהגיר שונה מזה של פוקוס. רחב ארוך ורכב יותר, אולי יש קשר).

אותו הדבר היה נכון גם לגבי מודול EGR.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
  • תוכן חדש...