Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקשבתי לעצותכם(מהאשכול הקודם) העלתי קצת את התקציב ועומדת בפניי שתי בחירות

מזדה לאנטיס או פיגו 206

בוא נצא מנקודת הנחה ששתיהם עם אותם נתונים ( למרות שהפיגו עם יותר טסט אבל עזבו את זה )

שתיהם אוטומט

אמרו לי שהאחזקה של מאזדה מבחינת חלקים וטיפולים והכול היא זולה , אבל מבדיקה באינטרנט היא לוקחת 1-10 +- שזה הרבה

בדקתי את הפיגו, והפיגו לוקחת 1-14 +- שזה סבבה לעומת המחיר (10000+-) אבל אני לא ידוע לגבי האחזקה והטיפולים אם זה שווה או האם זה יקר מדי..

מה אתם אומרים ?

פורסם

הפיגו אוטומטית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי מעדיף את המזדה,אולי הצריכה תהיה מעט גבוהה יותר אבל הרכב חזק יותר,החולשה של הפיגו זה הגיר בשנים הראשונות,לאח של אבא שלי מזדה כזאת כבר בערך 6-7 שנים והוא מאוד מרוצה ממנה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי מעדיף את המזדה,אולי הצריכה תהיה מעט גבוהה יותר אבל הרכב חזק יותר,החולשה של הפיגו זה הגיר בשנים הראשונות,לאח של אבא שלי מזדה כזאת כבר בערך 6-7 שנים והוא מאוד מרוצה ממנה.

ואם הגיר הוחלף ? או שופץ?

כי הקטע של הדלק נכנס לי לחישוב כי כדי לנסוע מהבית שלי לעיר זה בערך 10 ק"מ, ומהבית שלי לת"א הלוך חזור זה 70 +- , ככה שיצא לי 80 שקל לנסוע לתל אביב עם האוטו?? עם הפיגו זה יצא 50 חח לא הפרש ענק אבל עדיין הפרש שמפריע לי ..

מה שאני שואל אם צריך בכלל להסתכל על זה או פשוט על המכונית היותר טובה - שהיא המזדה..

פורסם

כמה אתה מעריך הנסועה השנתית שלך אתה מעריך?

פורסם
כמה אתה מעריך הנסועה השנתית שלך אתה מעריך?

זה שנה חופשית, סיימתי ללמוד אני מתגייס נובמבר הבא, מתכנן לעשות מכינה אז כנראה שאני יסע למכינה ובסביבה שלה וכשאני יהיה בבית אני יסתובב בעיר או ינסע לת"א/ראשון לציון

שזה הלוך חזור לת"א 70 ק"מ ו100 ק"מ לראשון. המכינה אני עדיין אל ידוע איפה היא חח אבל הנסיעה שלה תהיה פעם בשבוע שבועיים..

עריכה: גם הנסיעה בעיר היא קצת איזה 10 ק"מ 15 ק"מ מהבית שלי לבית של חברים או לעיר או לאזור תעשייה

פורסם

תעשה חישוב. נסה לשער את כל הנסיעות שאתה עושה בשבוע, תכפיל ב52 כדי לקבל קילומטרז' שנתי, תחלק בצריכת הדלק הממוצעת של 2 המכוניות ותכפיל במחיר לליטר. תקבל את ההפרש בכסף, לכל שנה.

קח בחשבון ששיפוץ או החלפת גיר לפג'ו לא יעלו לך פחות מ2000. ספק אם תגיע לסכום הזה בהפרש צריכת הדלק בשנה - ככה שזה "הימור". אם הפג'ו תיסע ללא בעיות חסכת, אם לא אז שילמת יותר.

מבחינת עלויות אחרות, 2 הדגמים נפוצים מאוד בארץ ויש שפע של חלפים זולים.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
תעשה חישוב. נסה לשער את כל הנסיעות שאתה עושה בשבוע, תכפיל ב52 כדי לקבל קילומטרז' שנתי, תחלק בצריכת הדלק הממוצעת של 2 המכוניות ותכפיל במחיר לליטר. תקבל את ההפרש בכסף, לכל שנה.

קח בחשבון ששיפוץ או החלפת גיר לפג'ו לא יעלו לך פחות מ2000. ספק אם תגיע לסכום הזה בהפרש צריכת הדלק בשנה - ככה שזה "הימור". אם הפג'ו תיסע ללא בעיות חסכת, אם לא אז שילמת יותר.

מבחינת עלויות אחרות, 2 הדגמים נפוצים מאוד בארץ ויש שפע של חלפים זולים.

מה לגבי ידני? ואם אני מוצא אחת(אוטומט או ידני) שהגיר שלה סבבה - אני עושה בדיקה לפני קנייה.

פורסם

זה לא שאתה רוכש רכב מחברה גדולה עם אחריות על רוב המכלולים, בתקציב שלך תחפש את הרכב השמור ביותר עם תיעוד על הטיפולים וטסט הכי ארוך. זה לא שווה לרכוש רכב חסכני בדלק אבל שיאהב לטפס על הליפט במוסך כל שבוע.

פורסם

הידנית עדיפה.

פורסם
הידנית עדיפה.

+1. גיר ידני סבבה לגמרי ואחלה רכב אם הוא טופל היטב.

האוטומט גם אם תקין היום בבדיקה - לא מבטיח שיישאר תקין עוד חצי שנה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

חישובי הדלק שלך לא כאלה מדוייקים מכמה סיבות:

א. מנוע 1.4 עם גיר אוטומטי בדר"כ לא כזה חסכוני כמו 1600 אוטומטי מהסיבה הפשוטה שאין לא מספיק כוח, ולפעמים תמצא את עצמך לוחץ יותר על הדוושה על מנת לסיים עלייה במהירות סבירה.

ב. איך אתה נוהג: אני לדוגמא מוציא מהסוזוקי באלנו שלי קרוב ל1:15 בלי מזגן עם מזגן קרוב ל1:14 כאשר תצרוכת הדלק הרשמית היא 1:13.35.

ג. מה כולל תוואי הדרך שלך: לדוגמא במידה ותיסע לצפון בכביש 6 ו או כל דרך בלי הרבה רמזורים תוכל לסחוט מהרכב הרבה קצת עוד איזה ק"מ.

למרות כל זה אני ממליץ לך להכין כסף בצד עד 5000 ₪ במידה והרכב טופל או לא טופל בתחזוקת שבר.

• תוכן חדש...