Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

הרכב נתקע לי באמצע נסיעה (אחרי ממש 2 דקות של נסיעה) וסירב להניע. גררתי אותו למוסך ואחרי שבוע של התבחבשות איתו הודיע לי המוסכניק שרצועת התזמון החליקה ופיספסה כמה שיניים, והשסתומים התעקמו.

רצועת התזמון הוחלפה באותו מוסך לפני כשנתיים. עוד פרט חשוב: אני רוצה למכור את הרכב. מיד לאחר התיקון אני מתכוון להחליף אותו (תכננתי על Trade-In במגרשים של אחד מחברות הליסינג הגדולות).

כמה שאלות:

* מהי מידת האחריות של המוסך (שביצע את החלפת רצועת התזמון לפני כשנתיים)? האם אפשר וסביר לדרוש ממנו לתקן על חשבונו \ להתחלק בעלות התיקון? האם זו בעיה שמופיעה בעקבות חלק שאינו תקין \ התקנה שגויה?

* המוסכניק אמר לי שיש 2 אפשרויות: החלפת מנוע ממנוע מיובא בעלות של כ-5500 שקל, או שיפוץ. הוא אמר שיפתח את הראש מנוע ויבדוק כמה שתסומים ניזוקו וייתן לי הערכת מחיר בהתאם לזה. בהקשר לזה, מה עדיף, בהנתן שאני רוצה למכור את הרכב? האם עדיף לי למכור אותו לאיזה מגרש או לבצע Tradein באחת החברות הגדולות שכנראה שהעלות שלהם לתקן תיהיה קטנה משמעותית? האם אין אופציות אחרות כמו מנוע מפירוקייה או מנוע משומש? שווה בכלל להתקין מנוע משומש?

מחר המוסכניק אמור לתת לי את הצעת המחיר ואני רוצה לסגור את הנושא כמה שיותר מהר, אני בלי רכב כבר יותר משבוע, ובטח שהחלפת מנוע לא תיקח שעתיים :-)

תודה רבה!

עוד פרטים טכניים:

פוקוס שנת 2006, מנוע בנזין 1600, עברה כ-140,000+ ק"מ. הוחלפה רצועת טיימינג לדעתי בסביבות ה-110,000. הוחלפה לפני כשבועיים \ שלושה רצועת אלטרנטור.

עריכה אחרונה על ידי shsh
פורסם

קודם כל תיקון הרכב, כמובן עם השתתפות המוסך שהיה אחראי להחלפת הרצועה.

רצועת טיימינג אינה אמורה להחזיק 30000 KM, אלה הרבה יותר מזה. {לפחות פי שניים}

האם הוחלף גם מותחן הרצועה, אז כשהוחלפה הרצועה עצמה?

פורסם

לדעתי כן,

היה לי חיוב על קיט טיימינג, ולכן אני חושב שזה כולל גם את המותחן.

האם יכול להיות שלמרות התקנה שגויה \ חלק פגום הרכב עבד בשנתיים האחרונות? מה צריך להיות חלק ההשתתפות של המוסך במקרה שכזה?

תודה!

פורסם

הם יכולים להתנער מזה, אבל בקטע של רצון טוב ושמירת לקוח הם ישתתפו.

השאלה היא בכמה? זה תלוי במשא ומתן בינך לבינם. אם הם ייקחו על עצמם 30%-40% תגיד תודה.

פורסם

יש חברות ומוסכים של יבואן - הנותנות אחריות על רצועת טיימינג לאחר החלפה ל 2-3 שנים .

במידה והעבודה אצלך , בוצעה במוסך מורשה יבואן -

התקשר לשירות לקוחות פורד - דלק מוטורס

ושאל כמה זמן אחריות יש , במידה ואתה מחליף במוסך מורשה שלהם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם הוחלפה רצועת טיימינג לפני שנתיים, אין שום אחריות - מקסימום הנחה (לא גדולה) שתלויה ברצונו הטוב של המוסך.

השאלה אם להחליף מנוע או לשפץ תלויה בנסועה אותה עבר המנוע שיש לך. אישית הייתי הולך על מנוע מייבוא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצטרף להמלצה שאם ההחלפה בוצעה במוסך יבואן ליצור קשר עם שירות הלקוחות, אולי אפילו הם יגיעו איתך להסכם שהם יממנו חלק מעלות התיקון, אין לך מה להפסיד וגם להם יש אינטרס לשמר אותך בתור לקוח.

פורסם

שווה לנסות כי אין לך מה להפסיד - רק אל תפתח ציפיות, ואל תתאכזב אם פנייתך תושב ריקם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני רק שאלה בבקשה:

נרשם כי הוחלפה רצועת אביזרים לפני כשבועיים-שלוחה.

האם "קפיצתה" / הקרעותה של זו, ברכב האמור, יכולה לפגוע גם ברצועת הטיימינג ומכאן במנוע ? (כי ישנם רכבים שבהם זה כן יכול לקרות וקרה)

alfa 156 2.5.

פורסם
אני רק שאלה בבקשה:

האם "קפיצתה" / הקרעותה של זו, ברכב האמור, יכולה לפגוע גם ברצועת הטיימינג ומכאן במנוע ? (כי ישנם רכבים שבהם זה כן יכול לקרות וקרה)

על רצועת התזמון יש מין מגן .

פורסם

כפי שנאמר בצדק מוחלט, אין שום אחריות על תיקון שבוצע לפני שנתיים ולפני 30K ק"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני רק שאלה בבקשה:

שאלה במקום,גיד של רצועה פרומה יכול להשתחל לכל מקום. בדוק!!

• תוכן חדש...