Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוהב את העקשנות שלך ,תבין! EGR נועד להעשיר תערובת בכך שהוא תופס חלק מסוים

בכמות החמצן שנכנסת למנוע משום שעודף חמצן(תערובת ענייה) ׁגורם לטמפרטורות גבוהות ונוצר גז הNOX.

עכשיו,כשEGR נשאר פתוח הוא תופס חלק נכבד מכמות החמצן וע"י כך התערובת מועשרת בהגזמה.

הדטונציה נוצרת מטמפ' גבוהה כי גזי הפליטה חמים וזורמים חופשי וזה גורם להצתה מוקדמת.

זו ההודעה שלי האחרונה במידה ותתן לי עוד מאמרים באנגלית.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש לי חדשות בשבילך,תא שרפה חם מאוד נוצר מתערובת ענייה ונצבע בצבע לבן הכל לבן - השסתומים,המצת הכל מקבל גוון לבן.

מע' ההזרקה תפצה על זה בדלק אבל בגלל שמדובר בתנאים קיצוניים פיצוי למצב נורמה לא תמיד אפשרי,ומאוד סביר שיהיה נזק מכני שלא נדבר על מה שיקרה למצתים.

אני לא מתווכח על מה עושה הEGR אני כן מתווכח על צבע המצתים.

יום טוב.

הדטונציה נוצרת מטמפ' גבוהה כי גזי הפליטה חמים וזורמים חופשי וזה גורם להצתה מוקדמת.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

בעבר הייתה לי תקלה דומה ולא ברכב אלא בקטנוע.

לפני/אחרי תדלוק לא משנה לאחר שהייתי נוסע מספר ק״מ פתאום

היה כובה הקטנוע ולא הייתי מצליח להניעו בשנית.

חיפשתי וחיפשתי משאבה, הצתה, חשמל, ניתוקי הצתה, אזעקה...

כלום לא פתר את התקלה.

הייתי משאיר את הכלי כשעה פלוס ללא מגע והיה מניע בשנית, עד שניסיתי לסוע ללא מכסה דלק כלל!

הבעיה לא הופיע! החלפתי את מכסה הדלקת נסעתי כאלפי ק״מ והתופעה אינה חזרה!

ממצאים: הפקק לא היה מכניס אוויר והיה נוצר ואקום במיכל הדלק ולא מאפשר לדלק לצאת אל המשאבה.

שי.

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

פורסם (נערך)

בקטנועים אין מערכת EVAP.

הפקק לא מכניס ולא מוציא שום דבר,הוא אטום.

צינור העודפים שממוקם במעלה המכל הוא גם הנשם של המכל.

בעיה שנפתרה על ידי הסרת פקק מעידה על צינור עודפים סתום.

פורסם
בקטנועים אין מערכת EVAP.

הפקק לא מכניס ולא מוציא שום דבר,הוא אטום.

צינור העודפים שממוקם במעלה המכל הוא גם הנשם של המכל.

בעיה שנפתרה על ידי הסרת פקק מעידה על צינור עודפים סתום.

ברוב הקטנועים החדשים לא נכון הדבר.

במקרה שלי גם צינור עודפים הוחלף לפניי הפקק, והבעיה לא נפתרה.

לאחר בירור מול מנהל מוסך חברת מטרו הובהר לי שכניסת האוויר היא דרך מכסה המיכל!

פורסם

צודק,טעות שלי יש EVAP בקטנועים.

רק משהו לא מובן - אם יש EVAP זה אומר שמכל הדלק אטום ואם מכל הדלק אטום איך יוצא שיש צינור עודפים למכל?

פורסם

צינור ה״עודפים״ בקנועים החדשים מחובר בצורה הבאה:

יציאת צינור העודפים הינה בגג המיכל וחיבורה מאחורי פיית הדלוק במעלה הצינור המחבר בין המיכל לפייה.

כלומר במצב נתון הזה ניתן להבין שה״עודפים״ אינם נפלטים החוצה אלא חזרה למיכל הדלק.

פורסם (נערך)

לגבי הצינורית - מדובר בנשם אדים בעת תדלוק,דלק יכול להיכנס לשם בגלל המיקום שלה אבל היא לא מיועדת לעודפים,לא משפיעה על כלום במערכת הזנת דלק ומשחקת תפקיד אך ורק בתדלוק.

לגבי קטנועים - רוב הקטנועים הקטנים אם בכלל,משתמשים במע' שנקראת S.A.S והיא קשורה לפליטה בזמן שמיכל הדלק לא אטום ואדים זורמים חופשי.

לגבי דגמים חדשים והדגמים המדוברים אתה כמובן צודק - מיכל הדלק אטום ופקק יכול ליצור תת לחץ במכל ולהרעיב את המנוע.

פורסם

סוף לתקלה.

לקוח מפורום פיאט:

קודם כל אציין שנפתרה הבעיה אחרי בדיקות ארוכות שביצענו. ולהלן השלבים:

שלב 1:

בהתחלה בדקנו את הקניסטר, בדקנו מתח עם רב מודד ומצאנו שמגיע מתח אבל לא שמענו את השסתום נפתח/נסגר במתח שחיברנו לסירוגין.

חיברנו צינור בכניסה לשסתום על מנת לנשוף פנימה ובשום מצב לא עבר אויר.

כשחיברנו מתח חיצוני למצבר השסתום כן נפתח. אבל הבעיה לא היתה בו.

עדיין קיימת בעיה עם השסתום שלא נפתח מהמתח שמגיע אל הקונקטור.

שלב 2:

ביצענו בדיקת תת לחץ לסעפת יניקה:

5p4zdj.jpg

אמנם הנתונים לא היו כפי שמופיע בנתוני יצרן אבל היו קרובים לכך אז דילגנו על שלב זה משום שיש סיכוי שבשעונים ישנים יש מעט זיוף.

2a5zsj5.jpg

שלב 3 - בדיקת EGR:

בדקנו בתחילה מתח בקונקטור של ה EGR והיה תקין.

ניתקנו את הצינור שמקשר בין ה EGR לבין הסעפת והתאמנו פקק על מנת לסתום את חור הסעפת.

בבדיקה זו התקלה לא חלפה.

שלב 4 - בדיקת קומפרסיה:

כשפירקנו את כל הפלאגים, התגלה שפלאג מס' 1 היה משוחרר.

לאחר שהוצאנו אותו גילינו שהחסרינה של הפלאג שבורה:

ooe9t.jpg

נתוני הקומפרסיה הם 150PSI בשלושה צילנדרים. בצילינדר מס' 3 הקומפרסיה היתה 160.

נאמר לי שהקומפרסיה בסדר והבעיה בפלאג שהניצוץ בורח ממנו.

i5ofw6.jpg

החזרנו הכל למקום עם פלאג משומש אך תקין.

המנוע עובד עכשיו כמו שעון שויצרי והתקלה חלפה לחלוטין.

פורסם
תודה על ההסבר צביקה, אני מאוד רוצה להאמין שכך הדבר כי כל מי ששאלתי היה מאוד סקפטי לדבר ואמר שההפך דווקא, כדי למנוע גמגומים טוב שיכנס אויר אטמוספרי למיכל הדלק וכנראה שקדחו את החור הזה בכוונה על מנת להקל על המשאבה.

אחרים אמרו שהפקק לא משפיע בכלל וגם אם אני יסע בלי פקק אני לא אמור להרגיש שינוי.

את חוטי ההצתה והפלאגים בסופו של דבר החלטתי להחליף על דעת עצמי כחלק מהשיפוץ הכללי.

מצבם היה עגום עוד לפני שיפוץ ראש המנוע, גם חוטי ההצתה היה חסר בהם את הקפיצים בפיה על מנת שיתפסו טוב את הפלאג/קויל.

1zxy1k3.jpg

שלום רב !

לא נעים לי לדרוך על היבלות, אך בדיעבד אתה גרמת לתקלה, ולסאגה שליוותה אותך, בגלל שהחלפת מצתים ללא צורך חיוני, והשתמשת בבוקסה ללא גומיה, שבשעת חיזוק המצת שברת את החרסינה וגרמת להחמרת הבעייה.

לסיום אני מודה לך בשם כל חברי הפורום על התיעוד והצילום של האבחון הראשון, ועל העדכון של סיום הסאגה, לטובת כל חברי הפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

שלום צביקה,

אכן אני מודה שאני גרמתי לתקלה אך כן השתמשתי בבוקסה עם גומיה ובהרכבה לא זיהיתי שברים אבל כן זיהיתי שמשהו מונע ממנו להיכנס עד הסוף (בדיעבד הסתבר בעיית גישה לאזור) הפלאג הישן שהיה במקום גם נשבר בעת הפירוק. וכן החלפתי את המצתים כי לא ידעתי מתי הוחלפו ברכב.

עדיין נשארתי עם בעיה אחרת ששסתום הקניסטר אינו נפתח. רק אם מחברים לו מתח חיצוני שכמובן לא אעשה זאת.

האם יש לזה השלכות?

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

האם בעיית גמגום המנוע, שבעטייה פתחת את השרשור, נעלמה כלא היתה, או עדיין קיימת?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבעיה נעלמה עקב הפלאג השבור.

על הדרך בבדיקות גילינו ששסתום הקניסטר אינו נפתח. זוהי בעיה שלא קשורה לתקלה אך כרגע אין גמגום במנוע והוא עובד כמו שעון.

• תוכן חדש...