Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לפני כ חודשיים התחדשתי באוונסיס 2007 , תופעה ששמתי לב אליה היא הרעידות כאשר הרכב נמצא בעמידה , ובעיקר ברוורס ובעיקר בבוקר בהנעה קרה , בנוסף הרעידות מתגברות כאשר המזגן דולק .

הוספתי K44 ובנוסף ניקיתי קצת את המצערת - לא שינה דבר , הייתי במכון הזרקות שם חיברו את הרכב למחשב , הבדיקה יצאה נקייה לגמרי בנוסף ניקו את חיישן האוויר (אם אני לא טועה נקרא MAF) - כאן הייתי רוצה לציין את מוסך משה זר שביצע את הבדיקה עם חיוך וללא חיוב , עדיין הבעייה לא נפתרה .

הבחור במוסך אומר שאלו אינן רעידות , אלא וויברציות קלות (הגעתי עם מנוע חם ושם בעייה משמעותית פחות מורגשת) דעתו היא שאם אני רוצה להפסיק את זה , עליי להחליף את כל תושבות המנוע (להערכתו כ 4K ש''ח) - והמליץ חד משמעית לחיות עם זה ולא לזרוק כסף סתם , מה גם שהוא אומר שזה עלול לחזור בעוד מספר חודשים .

הבעייה העיקרית היא שלי זה מאוד מציק ומחרפן אותי !

בדקתי וראיתי שניתן להזמין תושבות מקוריות מחו''ל בחצי מחיר מאשר בארץ , בנוסף לכך עוד חודשיים מגיע הזמן לטיפול , אז אשמח לקבל המלצה למוסך שיבצע את הטיפול + החלפת התושבות כאשר את החלקים אני יספק , מוסכים באיזור חיפה או רחובות יתקבלו בבברכה , אבל עבור מוסך הוגן ומקצועי אני מוכן לנסוע לכל מקום :)

ועוד משו : לא יוצאים מים מהווישרים , לדעתי מדובר במשאבת המים שיושבת בתחתית המיכל שכנראה הלכה לעולמה , האם יש סיבה להתעקש על מקורי או שגם תחליפי זה טוב (כ 250 ש''ח למקורי לעומת 100 לתחליפי) .

בנוסף האם זה פוגע בגיר או במנוע לנסוע ב 4000 סל''ד או אפילו יותר ? בירידות של חיפה אני מוצא את עצמי הרבה פעמים משתמש בטיפטרוניק לצורך הורדת הילוך כדיי לבלום בעזרת המנוע ולהמנע מטחינה של הבלמים ...

ועוד משו , אם מישהו מכיר ספר (קשיח) בדומה להיינס עבור אוונסיס דור שני אשמח לקישור .

תודה לעוזרים !

פורסם

היי,

יש לי רכב זהה שנת 2008.

אני חולק יחד איתך את בעיית הרעידות בדיוק כפי שתיארת. ראשית הרשה לי לשאול אותך איך ביצעת ניקוי מצערת (האם הצלחת סופסוף לפתוח את הפרפר הסורר?).

אני לא רואה שום בעייה לנסוע ב4k סל"ד ויותר במיוחד שזה ללא עומס אלא רק לצורך האטה, אמנם משתדל לא לעבור את ה 5-5.5k. בקשר לווישרים - בדקת שהדיזות של המתזים לא סתומות?

ספרות אתה יכול להוריד מהאינטרנט, די בטוח שאין ספר היינס לדגם הזה.

אנא עדכן אם אתה מצליח להתגבר על הבעיות.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם (נערך)

לא , לא הצלחתי לפתוח את הפרפר , פשוט השפרצתי כמות מטורפת של ספריי קרבורטורים וניגבתי הייטב .

אבל דיי בטוח שלא משם הבעיה .

בקרוב אמור להגיע אליי הכבל OBD2 ואז אני אנסה להתחבר ולקרוא את החישנים בזמן אמת .

הדיזות לא סתומות , כלל לא מגיע אליהן מים .

ד''א מה צריכת הדלק אצלך ?

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם

רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר (חיפה), הכי גרוע שהיה לי 1:8.6 , הכי טוב היה בערך 1:10.2 בערך. כמה שלך שותה ? :)

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אההה , גם אני מחיפה :) , מחשב הרכב מדווח על צריכה של 9.6 ליטר ל 100 ק''מ אצלי הנסיעות הן כ 50% עירוני .

יש לך מוסך שבו אתה מטפל ויכול להמליץ עליו ?

פורסם

הי עמנואל - תתחדש על הרכב, שלי 2006 - מת על הרכב הזה!

כן, כמובן גם אני סובל מהריעודת האלה אבל לאחר ניקוי כל מערכות האוורור וההזרקה ברכב הזה, לאחר אבחון מאוד דומה אצל משה זר - באמת המצב לא כל כך נורא, מה גם שלאחרונה גיליתי שמפלס המצבר שלי ירד לחלוטין, מילאתי מים, טעינה טובה והמצב השתפר עוד יותר.

הרושם שאני מקבל הוא שכל דבר שמוסיף עומס על המנוע בסרק - יגביר את הרעידות האלה.

אצלי תושבת ימין הוחלפה - העליונה מאוד מרעישה כשהיא לא תקינה - כל השאר לטענת המוסך המרכזי, אין טעם להחליף באוונסיס.

כמו שזה נראה עד עכשיו זה כנראה באמת התושבות בצד שמאל של הרכב ואולי גם תושבת גיר שעלולות לגרום לתופעה - עד כמה שווה להחליף אותן?

הניחוש שלי - אתה תחיה בשקט עם הרכב שנה עד שנתיים לפני שהרעידות האלה יחזרו במקרה הכי טוב - מנסיון עם טויוטה אחרת שהחלפתי בה תושבות מנוע, למקוריות ובמוסך נהדר (מוסך מורשה טויוטה אחים קצב בחולון - מטפל רק שם)

הרכב נסע חלק שנה ואחרי זה לאט לאט החל לחזור למצב הקודם שלו - כאשר מכרתי את הרכב לאחר שלוש שנים מהחלפת התושבות - נראה לי שאת חלקן כבר היה צריך להחליף שוב.

בעיני - אם אתה יכול לחיות עם זה, תחיה עם זה. אני החלטתי שלי, זה לא שווה את ההשקעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב אז נראה לי שבינתיים אני ארד מהניסיונות לטפל ברעידות ברכב , נשאר לטפל בשפריצרים שלא מוציאים מים ובטיפול הקרב ובא .

עדיין מחכה להמלצות למוסך לביצוע הטיפול עדיפות למוסך בצפון .

תודה !

• תוכן חדש...