Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירי זכרון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונות / ההסטוריה של השיר.

למי שמכיר את השיר חורף שנת 73.

הוא נכתב על ידי שמואל הספרי. הוא השתתף במלחמת יום הכיפורים. ושם הוא איבד חבר.

שיר נכתב ללהקת חיל החינוך במיוחד.

המטרה שלו היא להזכיר את ההבטחות של ההורים / המדינאים / פוליקאים / מבוגרים שהילדים של אז לא ילחמו ולא יכירו מלחמות.

וזה הבסיס. כי מי ששר את השיר. הם הילדים האלו. שנולדו בשנים האלו.

המקור

אגב יצא עידכון לשיר תזכורת לאמת המרה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בכל מלחמה הבטיחו שזאת תהיה המלחמה האחרונה, ושהדור הבא יהיו דור של חיילי שלום.

ולא ראיתי אף דור של חיילים שיקום ויתבכיין ויגיד אבל הבטחתם.

אישית אני רואה בשיר הנ"ל, שיר של בכיינים... הבטחתם לנו. כמו ילדים קטנים שאמרו להם משהו ולא קיימו, והרי זה לא משהו שתלוי רק בנו.

נו בטח אם הם כל כך אוהבים שירים ומסתמכים על השיר המלחמה האחרונה, אז כן הבטיחו להם, So what...?

פורסם

תרשו לי להתפלפל קצת.

מלחמת יום כיפור הייתה בחודש אוקטובר. כשאומרים חורף 73 (בעיניי) מתכוונים לינואר פברואר 73, שכן אוקטובר הוא לא ממש חורף. לכן אני לא כל כך מבין מתי בדיוק נולדו הילדים האלה.

אני מאוד אוהב (כמה שאפשר לאהוב) את מילות השיר גבעת התחמושת. שורות מצמררות כמו "מי שנפגע נסחב אחור, שלא יפריע לעבור עד שנפל הבא בתור" ו"על אחינו הגברים שנשארו שם בני עשרים".

היום דיברנו על זה שנכון שיש לכל מדינה צבא והרוגים ויום זיכרון ויום החייל האלמוני, אבל משהו אצלנו פשוט נראה אחר מכל היתר.

מדינה קטנה יחסית, ואין בית שהשכול לא פגע בו במידה זו או אחרת, אם במעגל הקרוב ואם במעגלים רחוקים יותר, בדורות קודמים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כן, השיר גבעת התחמושת מיוחד בגלל שהוא מבוסס על דברי לוחמים, מכאן העוצמה שלו שמרגישים כמו חלק מהעלילה.

ו"סתם" משהו שנזכרתי בו כרגע, תמיד אהבתי את שירי הלהקות ושירי הזכרון, אך רק כשהתגייסתי הבנתי פתאום את המשפטים הבאים משיר החובש:

פתאום ענן אבק, פתאום עלתה הרוח,

וצל על הקרקע, והוא קרב, רועש.

ניצלנו! הם באים! - ייבב אז הפצוע,

פורסם
תרשו לי להתפלפל קצת.

מלחמת יום כיפור הייתה בחודש אוקטובר. כשאומרים חורף 73 (בעיניי) מתכוונים לינואר פברואר 73, שכן אוקטובר הוא לא ממש חורף. לכן אני לא כל כך מבין מתי בדיוק נולדו הילדים האלה.

אין פה על מה להתפלפל. זה כתוב מפורש.

״וכשהריתם אותנו באהבה בחורף שבעים ושלוש״. מדובר על ההריונות שלאחר מלחמת אוקטובר. של הלוחמים השבים.

״כשנולדנו היתה הארץ פצועה ועצובה״ - מדובר על שנת לידה 74, שלאחר המלחמה.

אז הפילפול מיותר. גם כי בפירוש כתוב, וגם כי זה לא ממש משנה.

השיר עוסק בדור חדש שלאחר מלחמה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ובהמשך לדברי אדריכל הפורום: יש לבחון את השיר בראי התקופה. חשוב לזכור שמלחמת יוה"כ היתה טראומטית במיוחד לעם ישראל, ואף רבים טוענים שהיא תולדה של ליקוי מאורות - הן של קהילת המודיעין והן של הדרג המדיני. בשלב מסוים המצב נעשה כה חמור עד שכבר החלו דיבורים על מעבר לשימוש בנשק לא קונבנציונלי במטרה להציל את מדינת ישראל מכליה.

את הלקחים של אותו ליקוי מאורות מיישמים גם בימינו אנו, כדי לוודא שהמחדל הזה לא יישנה.

מעבר לכל אלה, זוהי המלחמה שבה איבדה מדינת ישראל הכי הרבה חיילים אי פעם.

חברו את כל אלה יחד ונתחו שוב את השיר, תוך שאתם מתבוננים בו דרך הפריזמה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא בדיוק ראי תקופה, השיר שאני ציינתי "המלחמה האחרונה" עליו אתה יכול להגיד שיש להסתכל עליו בראי התקופה.

השיר חורף 73, נכתב 20 שנה אחרי מלחמת יום הכיפורים.

פורסם

נתקלתי בדבר הזה:

http://shironet.mako.co.il/html/indexes/works/106.html?type=main&lang=1&prfid=148&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1165625875

זה רק שירי זיכרון.

מלחמת המחדל כשמה כן היא, מחדל עצום של ההנהגה הפוליטית. מחד, קל לשפוט אותם בדיעבד ואולי אפילו לא הוגן. מאידך, כל כך הרבה חבר'ה טובים הלכו בגלל החלטות - הרשו לי להיות בוטה - מטומטמות.

ההבנה הזו תורמת להזדהות עם השירים, אך לא בטוח שהייתה כוונה כזו אצל הכותבים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שנה שעברה שיחררו את העדות של גולדה בוועדת אגרנט "לא רציתי שיחשבו שאני טיפשה אז לא גייסתי מילואים", במילים הללו בדיוק, באמת, תבדוק בגוגל.

אז אני לא שופט בדיעבד, אבל אני מכיר ילדות בנות 12 שיתפקדו יותר טוב במצב הזה.

פורסם
״וכשהריתם אותנו באהבה בחורף שבעים ושלוש״. מדובר על ההריונות שלאחר מלחמת אוקטובר. של הלוחמים השבים.

זאת כוונתי. אחרי המלחמה זה כבר סתיו 73 חורף 74.

חורף 73 היה שנה לפני, כשאף אחד לא חשב על המלחמה.

לא שזה כזה עקרוני, אבל סתם זה מעסיק אותי. :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מבחינתי, השיר שמסמל יותר מכל את מלחמת יום הכיפורים הוא : "לו יהי" של נעמי שמר.

מעבר ללחן המרגש של הביטלס המילים של השיר נוגעות בכאב הגדול של המלחמה

"אם המבשר עומד בדלת

תן מילה טובה בפיו"

פורסם (נערך)
...חשוב לזכור שמלחמת יוה"כ היתה טראומטית במיוחד לעם ישראל,

...

מעבר לכל אלה, זוהי המלחמה שבה איבדה מדינת ישראל הכי הרבה חיילים אי פעם.

אכן הייתה כנראה המלחמה הטראומטית ביותר בהיסטוריה של עם ישראל.

אך במלחמת העצמאות איבדו הרבה יותר חיילים.

למעשה במלחמת העצמאות נהרגו יותר אזרחים מאשר חיילים שנהרגו במלחמת יוה"כ (2373 אזרחים במלחמת העצמאות מול 2222 חיילים במלחמת יוה"כ).

במלחמת העצמאות נהרגו כ-4000 חיילים, גם אבסולוטית הרבה יותר, ומן הסתם אחוז גבוה יותר מאזרחי ישראל (או היישוב) מאשר ביום הכיפורים, במלחמת העצמאות נהרגו סה"כ כ-6373 חיילי / אזרחי היישוב / המדינה מתוך אוכלוסיה של כ-650 אלף, במלחמת יוה"כ נהרגו 2222 (או 2569) חיילים מתוך אוכלוסיה של מעל ל-3 מיליון.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...