Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מדבר על יונדאי גטס שנת 2006 1600 אוטומטית, היא אצלי מאז שיש לה 112000 קילומטר.

אני בודק כל חודש בערך ועד הטיפול לא ירדה אפילו טיפת שמן.

לאחר הטיפול שכלל החלפת שמנים ועוד כמה דברים, אני שם לב שמבדיקה לבדיקה הכמות יורדת קצת והיום כאשר הרכב על 129000 קילומטר המדיד מראה לי שגובה השמן נמצא בדיוק בין המינימום למקסימום.

האם זה מעיד על שמן לא איכותי? או שמה פשוט מקריות שבדיוק לאחר הטיפול המנוע הוותיק קיבל כבר מספיק בלאי בכדי לאכול שמן?

האם יש קשר לעובדה שיש לי תושבות מנוע חלשות? או האם יש קשר לעובדה שהשסתומים/מרימי שסתומים מתקתקים?

מצטער על כל השאלות, אני פשוט סקרן ורוצה לשמור על הרכב ולכן דואג מכל דבר קטן.

תודה, אור.

2017 Citroen C3 Shine

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא בהכרח מעיד על שמן לא איכותי, אבל כן יכול להעיד על שימוש בצמיגות שמן לא מתאימה.

תנסה לעקוב אחרי איבוד השמן ולראות אם מדובר בנזילה או בשריפה של שמן. חפש סימנים לעישון חריג מהאגזוז.

חוץ מזה יכול להיות שאחרי טיפול מפלס השמן יורד קצת, כי קצת שמן נספג בפילטר החדש.

פורסם (נערך)

אין קשר לתושבות המנוע אך מרימים דופקים יכולים להעיד על הווצרות בוצה (משקעי שמן גבישיים).הבוצה גורמת לירידה בלחץ השמן,לסתימת מעברי שמן חיוניים ולאטימת טבעות השמן בבוכנות.טבעות השמן ,שהשמן אינו חודר דרכן עלולות להיות סיבה טובה לעליה בתצרוכת השמן.

עריכה אחרונה על ידי hook
פורסם

היתה לי בעייה כזו בגטס (מחזיק כזו כרכב שני) ,

ביצוע פלאשינג איכותי למנוע + מעבר לשמן איכותי פתר את בעיית אכילת השמן לחלוטין.

כנראה היתה שם בוצה רצינית, הרכב ליסינג לשעבר ולא ברור איך טופל ובאילו שמנים.

התקתוקים הם אינדיקציה לחוסר שימון על פי הניסיון שלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין קשר לתושבות המנוע אך מרימים דופקים יכולים להעיד על הווצרות בוצה (משקעי שמן גבישיים).הבוצה גורמת לירידה בלחץ השמן,לסתימת מעברי שמן חיוניים ולאטימת טבעות השמן בבוכנות.טבעות השמן ,שהשמן אינו חודר דרכן עלולות להיות סיבה טובה לעליה בתצרוכת השמן.

בוצה נוצרת מזיהום חיצוני ומטמפ' גבוהה שמנים מודרניים מהונדסים בטכנולוגית נגד.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות. הטיפול בוצע ב 120 אלף שזה היה לפני 9000 קילומטר.. אני לא חושב שזה שמן שנספג עי הפילטר החדש כי הירידה היא מתונה מאוד לאורך זמן. השמן ששמו לי הוא בצמידות הרגילה שהיא 15 40 אם אינני טועה אבל חברה שאני לא מכיר בשם ursa. כל הטיפולים הקודמים נעשו עי מוסך מורשה יונדאי בחדרה ואני כמעט בטוח שהחברה של השמן שהם השתמשו שונה ואת הטיפול האחרון ביצעתי במוסך לא מורשה ברעננה.

אז בהמשך להצעה של ביצוע הפלאשינג, כמה זה אמור לעלות והאם כדאי לי להחליף למוסך מורשה או אחד שמשתמש בסוג שמן שונה? או שעדיף שאני אקנה שמן בעצמי (ואם כן איזה?) ופשוט שאני העושה טיפול להגיד למוסך לשים לי אותו?

תודה רבה, אור

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
כי הירידה היא מתונה מאוד לאורך זמן. השמן ששמו לי הוא בצמיגות הרגילה שהיא 15 40 אם אינני טועה אבל חברה שאני לא מכיר בשם ursa. כל הטיפולים הקודמים נעשו עי מוסך מורשה יונדאי בחדרה ואני כמעט בטוח שהחברה של השמן שהם השתמשו שונה ואת הטיפול האחרון ביצעתי במוסך לא מורשה ברעננה.

ה או שעדיף שאני אקנה שמן בעצמי (ואם כן איזה?) ופשוט שאני העושה טיפול להגיד למוסך לשים לי אותו?

תודה רבה, אור

אור שלם רב !

אני בספק רב שזהו השמן המומלץ לרכבך, רכבך זקוק לשמן חצי סינטטי לפחות בצמיגות 10/40, ואילו 15/40 הוא שמן מינרלי.

בדוק בחשבונית איזה שמן נרשם שם.

אין קשר ישיר לעליה בצריכת השמן, אך יש קשר לדפיקות של המרימים בעת ההתנעה.

אם אתה אמור להביא למוסך את השמן המתאים, לא הייתי בחוחר במוסך ששם שמן כראות עיניו ולא שמן בצמיגות ובאיכות המומלצת על ידי היצרן, והייתי מדיר את רגלי ממוסך שכזה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סתם להיות אופטימי: יתכן כי השמן בורח דרך הבורג של האגן שמן או המסנן שמן.

אולי שחכו לשים שייבה או שהשייבה שחוקה, ויתכן שהגומי מהפילטר שמן הישן נשאר על ההרגה ונוצרה נזילה קטנה.

לחבר שלי בגטס היה אותו סיפור היה חסר שייבה על הבורג של האגן שמן.

פורסם
תודה על התגובות. הטיפול בוצע ב 120 אלף שזה היה לפני 9000 קילומטר.. אני לא חושב שזה שמן שנספג עי הפילטר החדש כי הירידה היא מתונה מאוד לאורך זמן. השמן ששמו לי הוא בצמידות הרגילה שהיא 15 40 אם אינני טועה אבל חברה שאני לא מכיר בשם ursa. כל הטיפולים הקודמים נעשו עי מוסך מורשה יונדאי בחדרה ואני כמעט בטוח שהחברה של השמן שהם השתמשו שונה ואת הטיפול האחרון ביצעתי במוסך לא מורשה ברעננה.

אז בהמשך להצעה של ביצוע הפלאשינג, כמה זה אמור לעלות והאם כדאי לי להחליף למוסך מורשה או אחד שמשתמש בסוג שמן שונה? או שעדיף שאני אקנה שמן בעצמי (ואם כן איזה?) ופשוט שאני העושה טיפול להגיד למוסך לשים לי אותו?

תודה רבה, אור

לא הייתי ממהר לבצע פלאשינג לגטס. גומיות השסתומים שם רגישות מאוד כך שצריכת השמן לאחר פלאשינג עלולה באמת להיות מורגשת. חזור לשמן שהישתמשת עד היום ומשם תתחיל לעקוב.

פורסם
אור שלם רב !

אני בספק רב שזהו השמן המומלץ לרכבך, רכבך זקוק לשמן חצי סינטטי לפחות בצמיגות 10/40, ואילו 15/40 הוא שמן מינרלי.

בדוק בחשבונית איזה שמן נרשם שם.

אין קשר ישיר לעליה בצריכת השמן, אך יש קשר לדפיקות של המרימים בעת ההתנעה.

אם אתה אמור להביא למוסך את השמן המתאים, לא הייתי בחוחר במוסך ששם שמן כראות עיניו ולא שמן בצמיגות ובאיכות המומלצת על ידי היצרן, והייתי מדיר את רגלי ממוסך שכזה.

בברכה

צביקה

שלום צביקה,

מבדיקה שערכתי וחיפוש ראיתי שצמיגות השמן לגטס הינה 15 40, כמו כן היא אחת מהצמיגיות המופיעות בספר הרכב, לעומת 10-40 שאינה מופיעה.

אבל איני מבין הרבה אני סתם הולך לפי הספר אולי אני טועה.

בנוגע להחלפה לשמן הקודם, אין לי מושג איזה שמן היה קודם הרכב לא טופל אצלי.

אז מה בעצם אני אמור לעשות עכשיו, אם לא מומלץ לעשחות פלאשינג?

לבדוק בורג אגן שמן ולהמשיך משם?

תודה רבה, אור.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

גש ליונדאי חדרה או הרם אליהם טלפון ושאל אותם באיזה שמן הם מישתמשים בדיוק וחזור לשמן שלהם כולל החלפת פילטר כי לך תדע איזה פילטר קיים כעת ברכב וזה חשוב! בנוסף תחפש לראות מתחת לרכב אם אכן אתה מצליח לאתר נזילות כלשהם. קצת צירוף מיקרים נדיר ולא הגיוני שלאחר טיפול דווקא יתחיל להיעלם שמן ולכן עליך לבחון את המצב מהקל אל הכבד ולא להיפך.

פורסם (נערך)

עדיין לא.

נסעתי למוסך שהומלץ לי כאן והוא אמר לי שני דברים:

1) הרעשים מהמנוע (כשהוא היה חם) לא חריגים ואצטרך להשאיר את הרכב כדי שישמע את המנוע שהוא קר.

2) הצריכה של שמן איכותי יותר גדולה יותר - האם אני יכול להסיק מכך שהשמן שהיה לי עד הטיפול הינו דרעק כי הוא לא נאכל בכלל ואחרי הטיפול הוא טוב יותר?

אני שואל כי חשבתי אולי פשוט לרוקן את השמן מהמנוע לבד ולקנות שמן איכותי(אם תוכלו להמליץ לי).

האם החלפת שמן מנוע דורשת אוטומטית החלפת פילטר?

תודה, אור.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...