Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקופת הליסינג שלי עומדת להסתיים בעוד מספר חודשים והוצע לי לקנות את הרכב שברשותי.

פורד פיאסטה 2011, כ-35,000 ק"מ.

הנציג אמר שמחיר המחירון הוא 67,000 והם מוכנים למכור לי אותו עם כ-13% הנחה ב-57,000 ש"ח.

סה"כ אני מרוצה מהרכב ושוקל לעבור לרכב משלי, כי בטווח הארוך נראה שזה יותר משתלם כלכלית.

האם המחיר שהוצע לי הגיוני? או שעדיף לחפש רכב דומה יד שנייה עם קילומטרז' הרבה יותר גבוה (כי אין סיכוי שנמצא קילומטרז' דומה באותו שנתון) ובמחיר יותר נמוך?

אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן שיעזרו לי לקבל החלטה.

פורסם

בעוד כמה חודשים המחירון יתעדכן ויהיה נמוך בעוד כמה אלפים.

לדעתי, עדיף לך לקנות את הרכב שלך, לא רק שהק"מ שלך נמוך משמעותית מהממוצע בשוק, אתה מכיר את הרכב מיומו הראשון ויודע בדיוק מה עבר עליו.

גם אם תמצא רכב זול יותר ב2000 ש"ח, אתה תבזבז אותם בחיפושים, בדיקות ובסוף תקבל רכב שאתה לא באמת יודע מה עבר עליו בשלוש שנים האחרונות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לדעתי שווה לך לקנות במחיר המוצע. מבחינתך הרכב זהה לרכב פרטי שהיה בבעלותך - לכן אם אתה מרוצה מהרכב, קנה אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה גם זה ששילם על הליסינג?

האם הטיפולים ברכב בוצעו במוסכי חברת הליסינג או במוסכי היבואן?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה גם זה ששילם על הליסינג?

האם הטיפולים ברכב בוצעו במוסכי חברת הליסינג או במוסכי היבואן?

כן, אני זה ששילמתי על הליסינג.

אני לא יודע איפה בדיוק בוצעו הטיפולים. זה ליסינג תפעולי של שלמה-סיקסט, הם לוקחים את הרכב לטיפול ומחזירים, בלי לפרט יותר מדי...

פורסם

1. חשוב להבין איפה ואיך הרכב טופל.

2. בתחשיב כולל, עלות הליסינג+מה שאתה נדרש לשלם, הרכב הזה יעלה לך כמו גולף.

3. כאשר אני חותם חוזה מול חברת הליסינג, אני מקבל אופציה לחתום מיידית על אופציית קניה של הרכב בהנחה של 40%. 13% שהוצע לך הוא לא פחות מבדיחה עלובה.

4. במחיר המוצע, הייתי קונה רכב חדש (או חדש יד שניה, אפס ק"מ) ושאף אחד לא יעשה לך טובות.

פורסם
1.

3. כאשר אני חותם חוזה מול חברת הליסינג, אני מקבל אופציה לחתום מיידית על אופציית קניה של הרכב בהנחה של 40%. 13% שהוצע לך הוא לא פחות מבדיחה עלובה.

איך קיבלת 40% ?! בד"כ מציעים 12-15 אחוז שזה ממילא מה שכל אחד מהרחוב מקבל בגלל שזה היה בליסינג...

פורסם

בגירה נראה לי שהליסינג היה דרך מקום העבודה. ,אני שילמתי" זה אומר שהמעסיק גבה ממנו כסף - אין לעובד הקטן השפעה על חוזה הליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא יודע מה זה.

פורסם

2. בתחשיב כולל, עלות הליסינג+מה שאתה נדרש לשלם, הרכב הזה יעלה לך כמו גולף.

לא בטוח שהבנתי את החישוב שלך. מה ששולם במהלך הזמן שהרכב היה אצלי, לא רלוונטי למה שאני אעשה בעתיד (זה מה שנקרא עלות שקועה - sunk cost). אני יכול או לקחת רכב ליסינג חדש, או לקנות את הרכב "שלי" מליסינג או לחפש רכב אחר יד שנייה. המטרה לבחור באפשרות המשתלמת ביותר לכסף הנוסף שיושקע.

האמת שפעם ראשונה אני שומע על אופציה של 40%... אתה באמת מכיר מישהו שקיבל 40% הנחה ממחיר המחירון על הרכב שלו מליסינג בעת הקנייה?

4. במחיר המוצע, הייתי קונה רכב חדש (או חדש יד שניה, אפס ק"מ) ושאף אחד לא יעשה לך טובות.

גם אני בכיף הייתי קונה רכב דומה שעבר אפס ק"מ במחיר כזה, השאלה איפה מוצאים רכב כזה ומי ימכור לי אותו? :)

פורסם
לא בטוח שהבנתי את החישוב שלך. מה ששולם במהלך הזמן שהרכב היה אצלי, לא רלוונטי למה שאני אעשה בעתיד (זה מה שנקרא עלות שקועה - sunk cost). אני יכול או לקחת רכב ליסינג חדש, או לקנות את הרכב "שלי" מליסינג או לחפש רכב אחר יד שנייה. המטרה לבחור באפשרות המשתלמת ביותר לכסף הנוסף שיושקע.

האמת שפעם ראשונה אני שומע על אופציה של 40%... אתה באמת מכיר מישהו שקיבל 40% הנחה ממחיר המחירון על הרכב שלו מליסינג בעת הקנייה?

גם אני בכיף הייתי קונה רכב דומה שעבר אפס ק"מ במחיר כזה, השאלה איפה מוצאים רכב כזה ומי ימכור לי אותו? :)

באמת מדובר בעלות שקועה שלא רלוונטית לשיקול אם לרכוש,

השיקול היחידי צריך להיות - בכמה אתה יכול להשיג רכב דומה.

רכב חדש במחיר דומה - רק ידני. אין אוטומט.

בכל מקרה הייתי מנסה להתמקח עוד.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני חושב שאתם קצת קשים עם אדון בגירה זוחלים.

הנקודה שהוא העלה היא מעניינת מבחינה כלכלית אבל לא רלוונטית לשאלה של פותח השרשור.

לפותח השרשור, כל עוד אתה לוקח בחשבון שכאשר תהיה מעוניין למכור את הרכב תתחיל אוטומטית מאזור 17-18% מתחת למחירון (אבל מצד שני המחירון יהיה נמוך יותר ולכן סך ההורדה אבסולוטית יהיה לרוב נמוך יותר) לפני שלוקחים בחשבון את מצב השוק אז זה בסדר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...