Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל עוד אתה לוקח בחשבון שכאשר תהיה מעוניין למכור את הרכב תתחיל אוטומטית מאזור 17-18% מתחת למחירון.

זה ספציפית לדגם הזה או משהו כללי? אז מה הטעם במחירון? מה הוא משקף?

אני רואה רכבים כמו VW טוראן או סובארו פורסטר למשל נמכרים מעל המחירון גם בלי להיות אקזמפלר יוצר דופן (טוענים גם על הקשקאי+2 אבל לא יודע)

אמרו לי כבר בשני מקומות שונים שרכבי דיזל במיוחד נמכרים מעל מחירון, גם בק"מ גבוה - לפחות בדגמים המוצלחים שביניהם.

למה דווקא פה המחירון לא תופס?

פורסם

נתחיל מזה שהמחירון הוא המלצה בלבד, אלא אם כן מדובר באובדן מוחלט (תאונה) ואז הולכים בדיוק לפי מה שרשום במחירון.

לכן קורים מקרים כמו שציינת, יש רכבים שרשום במחירון X ובפועל בשוק תקבל X+Y (וזה פועל באותו אופן גם כלפי מטה).

אם תפתח את המחירון תראה שיש בדפים הראשונים רשימה ארוכה של סוגי בעלות (מונית, בית ספר לנהיגה, ליסינג, השכרה וכו') שמקנות אוטומטית ירידה של מספר אחוזים מהמחירון.

חברת הליסינג מנסה לעשות "סיבוב" על בעל הרכב בכך שמציעה לו כמה אחוזים פחות ממה שמופיע במחירון. הסיבה היא מכיוון שבעל הרכב מכיר את הרכב הרבה יותר טוב מחברת הליסינג (למרות שחברת הליסינג היא הבעלים החוקי של הרכב) אז החברה רוצה לגרום לו לשלם על ה"מידע הפנימי" הזה.

יותר מזה אני אגיד לך שהתירוצים שתשמע מהם כאשר תציין בפניהם שבמחירון מופיע שצריך להוריד יותר יהיו אסופה של שטויות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חברת הליסינג גם מציגה את המחירון המלא של הרכב - ללא הפחתה על ליסינג - ואז מציגה "הנחה" ממחירון זה. זו כמובן דרך מטעה להציג את המחיר כיון שזו אינה הנחה אלא זו ההפחתה של לוי יצחק עבור בעלות ליסינג (ולפעמים ה"הנחה" אפילו נמוכה מההפחתה של המחירון).

מצד שני יש גם ערך לא מבוטל ללקנות רכב שהיה בשימושך ועם קילומטראז' נמוך, וכדי למקסם את מחיר המכירה העתידי שווה לנסות ולהוציא מהם אישור כי הרכב היה בשימושך בתקופת הליסינג.

פורסם

נתחיל מזה שהקניה היא מצויינת כי מדובר על רכב שהיה שלך בבעלותך המלאה ואתה מכיר כל פיפס. רק הפרט הזה שווה הרבה כסף.

אתה יכול כמובן להתמקח, אבל קח בחשבון שלטעמי לא יורידו לך יותר מידי אם בכלל מעבר למה שהציעו כי מדובר על "סוכריה", רכב עם ק"מ נמוך במצב מצויין שיכולים למכור בקלות הלאה. שוב, זה לא אומר שאתה לא תנסה להוציא את המקסימום שניתן.

בשביל פחות 2000 - 3000 ש"ח, אני לא הייתי נוטש (במידה ואין על מה לדבר) ומחפש משהו אחר.

ירידת ערך אין לך מה לחשוב יותר מידי, קנית בפחות, תמכור בפחות, וככל שתחזיק יותר, ככה הפערים יצטמצמו.

אגב, אני כמובן לא מסכים שאתה "מתחיל" מ18% פחות. זאת לדעתי אמירה של מי שבא לקנות ניירת, ולא אוטו. לי תמיד היו רכבים מליסינג באותו מצב כמוך (תמיד הייתי, וגם היום, קונה את הרכב של אבא שלי בסיום העסקה שלו), ומעולם לא הורדתי את התחתונים במכירת הרכב, מקסימום התפשרתי טיפה פה וטיפה שם. אם הרכב שמור ומלוקק, היסטוריה מלאה, והבעלים נראה לי ויש כימיה , אז אני לא חושב שזה שכתוב ליסינג ברשיון , זה מה אוטו' מוריד 20% לפני שמתחילים לדבר ולקחת לבדיקה כמובן.

בכל מקרה, זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך כרגע. תגשש מה המחיר הנמוך ביותר שעליו לא תיפול העסקה, תנסה להוציא עוד משהו כגון טיפול קטן, או צמיגים חדשים. הם גם מבינים בחברת הליסינג שהם מוסרים לך את הרכב ללא צורך בהשבחה, אז תשחק על זה מבחינת המחיר.

דבר נוסף הוא האחריות. אם הם מוכרים מהמגרש הם נותנים אחריות מסויימת. אם אתה קונה ישירות AS IS אז אין אחריות, וגם זה שווה כמובן כסף.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

שווה אם אתה מקבל את האחריות של חברת הליסינג למנוע + גיר במשך שנה (או יותר טוב מכך, אם זה משהו שהם מציעים).

פשוט תגיע לסניף שלהם שבו לא מכירים אותך, תתעניין ברכב דומה לשלך ותראה איזו הנחה אתה מקבל.

קח בחשבון שרכב כמו שלך ממש, אבל ממש קל להעלים מהמגרש - סה"כ רכב בן 3 עם ק"מ מצחיק, בטח גם נראה ומרגיש כחדש - והם יוכלו למכור אותו מהר.

תוריד עוד 1000-2000 ש"ח, תבקש את האחריות שלהם - וסע לשלום.

פורסם

ולסיום, אני אוסיף רק נקודה קטנה, רוכש רכב ליסינג שנהג בו במשך 3 שנים, קונה את הרכב במצב AS IS.

ברור שאם יש איזה תקלה קרדינלית, תמיד אפשר לתקן אותה לפני תום החכירה, אבל כל מיני שריטות ושברים קטנים, לא יתוקנו כלל, צמיגים ווישרים לא יוחלפו וכו

מצד שני, אם הרכב מוחזר לחברה, בכדי שיהיה אטרקטיבי הם חייבים :

א. לעשות איזה הליך שיקום לרכב בעלות לא מובטלת, אחרת אף אחד לא יקנה אותו.

ב. מתחייבים לקונה לתקן כל תקלה שתתגלה בבדיקה.

רק שני הסעיפים האלה, במשא ומתן טוב, שווים בטח איזה עשיריה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק שני הסעיפים האלה, במשא ומתן טוב, שווים בטח איזה עשיריה.

אתה צודק אבל לא נראה לי שזה שווה עשירייה.

פוליש ווקס להורדת שפשופים, צביעה הכי זולה ועלובה שיכולה להיות וצמיגים סינים או משומשים במצב תקין לא שווים עשירייה לחברת הליסינג.

אם זה היה רכב בלתי סחיר, נגיד MG 550, אז המו"מ יכול בהחלט להיות יותר אגרסיבי כי הרכב יכול לעמוד חודשים במגרש בלי לזוז. אבל פורד פיאסטה עם 35 אלף ק"מ? לא נראה לי.

(בכל מקרה הייתי מנסה להתמקח)

פורסם

יותר משתלם להם "להעיף" אותו גם אם יקבלו כמה שקלים פחות ממך.

רק הדלק של השינוע יעלה להם 1000 שקל.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

עד כמה שידוע לי, שלמה סיסקט מטפלים במוסך פרטי שלהם שאינו המוסך המורשה. לתשומת לבך.

בחברת הליסינג שלי מוכרים אחרי שלוש שנים ב 16% הנחה לנהג אם הוא רוצה. ככה כתוב בחוזה.

אבל אף אחד לא עושה את זה כי זה לא ממש משתלם. אם ממש רוצים, מתאמים החזרה של הרכב עם קצין הרכב, ממתינים לידו שיבוא איש חברת האם לאסוף אותו ואז נכנסים מולו ישירות למו"מ ושם ההנחה כבר גדולה יותר. פגשתי כבר פעם במגרש ליסינג שניסה למכור רכב ב 10% הנחה. צחקתי והמשכתי הלאה. הרכב היה שמור והכל אבל יש עוד רבים כמוהו.

דע לך שכל חברת ביטוח שתבחר תבטח את הרכב ב 80% מערכו . לעולם לא תקבל עליו מחירון.

האמת הכל תלוי בך, כמה אתה מוכן לשלם עבוד הגלולה של הכאב ראש הזה...

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...