Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבדה לבדיקת צמיג שנקרע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע לאחר התקנת 4 צמיגים חדשים, יצאתי לדרכי שמח וטוב לב מהחניה בבית עם 4 צמיגים תקינים (ראיתי כך לפני התחלת הנסיעה).

לאחר כ - 10 דקות נסיעה, ביצעתי עצירה אחת בדרך ל - 10 דקות (חניה בכחול לבן) והמשכתי בנסיעה 10 דקות נוספות.

בעצירה/חניה השנייה, כשיצאתי מהרכב והסתכלתי לאחור לראות אם חניתי כשורה, גיליתי גלגל FLAT. התגלגלתי עם הרכב לצמיגאי של היבואן ונמצא שיש קרע "בכתף" של הצמיג. לא חור ממסמר, אלא ממש קרע בלתי ניתן לתיקון שחייב אותי לרכוש שוב צמיג (רכשתי שוב חדש).

כלומר, כל הנסיעה לא חשתי שום דבר חריג וההיגוי היה כרגיל (התקר בגלגל אחורי ימני).

לבקשתי, היבואן בדק הצמיג במעבדה שלו והמידע שלו היה טכני בלבד - ללא אינדיקציה ממה נגרם הקרע וכמובן שהתשובה היתה שלא נגרם בשל פגם טכני.

האם יש מעבדה שאני יכול לבדוק דרכה באופן עצמאי?

פורסם
האם החלפת את הגלגל ברזרבי לפני שנסעת לצמיגאי ?

לא.

לא ידעתי שזה קרע. חשבתי שזה פאנצ'ר.

ראשית מילאתי אויר עם קומפרסור קטן וכשסיימתי למלא (יחסית מילא מהר) שמעתי רעש של יציאת אויר.

לא זיהיתי מהיכן האויר יוצא (לא ידעתי שמהקרע) אז לאחר נסיעה קצרה שבה ראיתי ששוב הגלגל FLAT, השתמשתי במיכל הזה עם החומר שסותם פאנצ'רים. הגעתי לצמיגאי שהיה למזלי דיי קרוב, ושם, על הרמפה, האוויר שוב יצא לגמרי והצמיגאי זיהה שזה קרע בלתי ניתן לתיקון.

פורסם

מניסיון מר מאד עם צמיגאים באזור שלי (אשקלון), כמוך, רכשתי במיטב כספי 4 צמיגים חדשים.

נסעתי הביתה שמח וטוב לב. חניתי בבית, אחרי 5 דקות ירדתי לרכב לקחת משהו, צמיג שטוח. בלי אוויר לחלוטין.

החלפתי לרזרבי ונסעתי לצמיגאי.

מתוך סקרנות, בדרך, מליתי אוויר בגלגל המפונצ'ר, (שישב בבגאז') כמובן שישר האוויר ירד שוב.

ניגשתי לצמיגאי אחר, כי כבר קלטתי שמשהו חשוד שצמיג חדש עושה בעיות, אמר לי בפרוש התקנה לקויה,

הוריד את הצמיג מהג'אנטים התקין שוב והכל תקין.

לסיפורים שלנו יש הרבה נקודות דימיון, ולדעתי, גם אצלך ההתקנה הייתה לקויה וכתוצאה מכך האוויר ירד.

(לטענתך, לא היה מסמר או גורם צד שלישי כלשהו)

כשנסעת עם צמיג לא תקין ברכב, הרסת אותו.

אם היתה מגיע אליהם עם צמיג חלופי והמפונצ'ר ברכב היתה חוסך קניה של צמיג נוסף.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אצלנו{בארץ}, תמיד יאשימו את הנהג ולא משנה מה הוא יגיד שקרה. חוץ מקרע בדופן{לא חתך}, ו או "בטן", שהיא נפיחות או עיוות של הצמיג עצמו, וגם זה לאחר וויכוחים ועצבים. הם גם יגידו שנסעת עם פאנציר, או מישהו חתך לך את הצמיג. שווה לנסות לחזור למקום שרכשת את הצמיגים, אבל שתדע שאלה יהיו התשובות. אני מקווה שתיפול על בן אדם שיסכים להחליף לך את הצמיג.

פורסם
מניסיון מר מאד עם צמיגאים באזור שלי (אשקלון), כמוך, רכשתי במיטב כספי 4 צמיגים חדשים.

נסעתי הביתה שמח וטוב לב. חניתי בבית, אחרי 5 דקות ירדתי לרכב לקחת משהו, צמיג שטוח. בלי אוויר לחלוטין.

החלפתי לרזרבי ונסעתי לצמיגאי.

מתוך סקרנות, בדרך, מליתי אוויר בגלגל המפונצ'ר, (שישב בבגאז') כמובן שישר האוויר ירד שוב.

ניגשתי לצמיגאי אחר, כי כבר קלטתי שמשהו חשוד שצמיג חדש עושה בעיות, אמר לי בפרוש התקנה לקויה,

הוריד את הצמיג מהג'אנטים התקין שוב והכל תקין.

לסיפורים שלנו יש הרבה נקודות דימיון, ולדעתי, גם אצלך ההתקנה הייתה לקויה וכתוצאה מכך האוויר ירד.

(לטענתך, לא היה מסמר או גורם צד שלישי כלשהו)

כשנסעת עם צמיג לא תקין ברכב, הרסת אותו.

אם היתה מגיע אליהם עם צמיג חלופי והמפונצ'ר ברכב היתה חוסך קניה של צמיג נוסף.

שמע, נסעתי שבוע בלי כל בעיה. אז לא היתה לנו אותה בעיה.

לטענת המעבדה, כנראה שעברתי ליד משהו חד שחתך את הצמיג ולא נשאר תקוע. אני מתקשה להאמין.

אם הרכב לא היה ברשותי כל זמן הנסיעה, הייתי חושב שמישהו פשוט חתך לי במכוון.

הטענה של המעבדה: כנראה לא הרגשת בנסיעה שאין אויר, כי מרכז הכובד של הרכב הוא מקדימה וצמיג אחורי ללא אויר לא משפיע על ההיגוי.

אני חושב שאם הייתי נוסע חצי מהנסיעה הזו ללא אויר, הג'אנט היה מתקמט ובוודאי שהיה ניזוק (מה שלא קרה).

הלחץ היחיד על הצמיג היה בחניה הראשונה. זה היה מקום מצומצם ואני סידרתי לעצמי מקום בחניה תוך שאני עולה עם הצמיג הזה על המדרכה ממש בעדינות (עליות על המדרכה זה לא משהו שאני עושה בד"כ). לדעתי הלחץ על הצמיג בעת העלייה על המדרכה, גרם לו לחתך. זה נשמע דמיוני, אבל איין לי הסבר אחר.

מה הצמיגים שרכשת?

פורסם

יכול להיות שהיה פנצר פשוט והקרע קרה לאחר שהמשכת ליסוע ללא אוויר.

פורסם

מה הצמיגים שרכשת?

רכשתי FALKEN ZE912. וגם עם ההתקנה הלקויה שלהם,

הצמיג עבר 20 ק"מ בלי בעיה. האוויר ירד רק כשחניתי.

(השערה פרועה: עמדתי, הצמיג התקרר, "התכווץ" קצת וברח טיפה מהג'אנט, לכן האוויר ירד)

אני לא חושב שזה פנ'צר במקרה שלך, כי כשמשהו ננעץ בצמיג (מסמר) האוויר יורד לאט.

גם לתאוריה שעברת ליד משהו חד והוא לא ננעץ, לא קונה, יש למישהו דוגמא לתרחיש כזה?

זה משאיר לך נזק בכוונה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
יכול להיות שהיה פנצר פשוט והקרע קרה לאחר שהמשכת ליסוע ללא אוויר.

אני נוטה מאוד להסכים, יש סיכוי לא רע שבאמת היה חור קטן ממשהו שעלית עליו, והמשך הנסיעה על צמיג עם פנצ'ר היא מה שגרם לקרע גדול יותר, קרה לי גם פעם.

ההמלצה היא או ברגע שאין אויר בגלגל ישר להחליף לספייר או להשתמש במיכל שנועד לטיפול זמני(למרות שאין לי ניסיון איתם), אבל בכל מקרה לא להמשיך בנסיעה.

פורסם

לבקשתי, היבואן בדק הצמיג במעבדה שלו והמידע שלו היה טכני בלבד - ללא אינדיקציה ממה נגרם הקרע וכמובן שהתשובה היתה שלא נגרם בשל פגם טכני.

האם יש מעבדה שאני יכול לבדוק דרכה באופן עצמאי?

אני לא מכיר יבואן עם מעבדה שמסוגלת לבדוק כזה דבר בארץ. צמיגים מהארץ נשלחים לאירופה לבדיקה.

בדיקת מעבדה שלך תעלה יותר מצמיג יקר.

תנסה להגיע ל 50-50 או משהו כזה

A3

A4

פורסם

נשמע יותר מסתם מיקריות. הסיכוי לפנצ'ר ב-10 דקות נסיעה בעיר הוא קטן. קרע לא קורה מעצמו אלא אם נתקלים במשהו או כתוצאה מכשל ביצור. אם הגולש מעיד שהוא לא פגע בכלום (למרות שבהחלט יתכן שפגע ולא הרגיש), אז הוא צריך להתעקש על צמיג חדש.

• תוכן חדש...